Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - antivirus

Sayfa: [1]
1
jaguar

2
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Ynt: Otostopçunun Galaksi Rehberi
« : 26 Şubat 2009, 17:25:28 »
zekice planlanmış derken, yazmadan önce planlanmış olması değildi aslında kastetmek istediğim.

şimdi kuantum fiziği falan denilince işin içine paralel evrenler, kelebek etkileri, raslantısallık, zaman mekan kopuşları, nedensiz sonuçlar vs geliyor. bunlar bizim klasik fiziğimiz açısından devrimsel olaylar. biz bu zamanlara kadar herşeye kesin diyorduk. o sebeple kuantum fiziği klasik fiziğe göre abzurd oluyor. bu noktada çok zekice espriler söz konusu. resmen bir dalga geçme, hedefi belirli vs. yani o kopukluk bile aslında şu an ki kopukluğun bir resmi gibi. bi şeyle bu derece dalga geçme noktası zekice planlanmış hissini yaratıyor. bütün kurgu değil belki ama yer yer olaylar, laflar. içindeki parçacıklar.

3
FRP Genel / Ynt: Ve sonunda FRP!!!
« : 26 Şubat 2009, 17:08:26 »
frp oynamadım ama oynamayı çok istiyorum. nasıl olacak bu?

4
Harry Potter / Ynt: En sevmediğiniz HP karakterleri? :D
« : 26 Şubat 2009, 17:04:20 »
ateş kadehindeki harry potter a uyuz oluyorum. ergen psikolojisiyle bütün keyfimi kaçırdı, seriyi orada okumayı bıraktım. ancak kendime gelmiş olacağım ki şimdi devam etmeyi düşünüyorum.

5
Filmler / Ynt: Filmleri Nasıl Buldunuz ( muştunuz=P) ?
« : 26 Şubat 2009, 16:52:33 »
ortamı görmek beni inanılmaz mutlu etti. filmleri defalarca izlediğimi söyleyebilirim. tabi uyuz olduğum durumlar olmadı değil. arwen tantanasını, aragorn'un kıl kuyrukluk tipini, kralın dönüşünde ortama kralın döndüğünü haber veren gondor sancağının açılması detayının atlanmasını, hatta tom bombadilin yokluğunu bile bir nebze içime sindirdim ama kardeşim o faramir in düşürüldüğü durum nedir? kahroldum adeta.

6
Kitaplar / Ynt: The Hobbit / Oradaydık ve Şimdi Buradayız
« : 26 Şubat 2009, 16:46:45 »
yüzüklerin efendisi nden hemen sonra heyecanla elime almıştım, fakat bir önceki kopuşun etkileri devam ettiğinden olsa gerek bitiremedim. 11 sene sonra yeniden denemek istiyorum fakat kitabı evde bulamıyorum. : )

7
Kitaplar / Ynt: Silmarillion
« : 26 Şubat 2009, 16:44:06 »
girişte evrenin yaradılışının melodi ye benzetilerek yapılması çok hoşuma gitmişti. klasik bir mitoloji varyasyonu gibi bunun dışında. güzel.

8
Kitaplar / Ynt: Húrin'in Çocukları...
« : 26 Şubat 2009, 16:41:51 »
kitabı dün akşam okumaya başladım, turin in haydutlarla birlikteliği kısmının sonuna doğru gelmiş bulunuyorum. içim parçalandı, bu kadar hüzünlü bir giriş olamazdı. hurin in durumu beni kahretti diyebilirim. melkor un lanetine lanetler olsun.

9
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Ynt: Otostopçunun Galaksi Rehberi
« : 26 Şubat 2009, 16:35:11 »
kuantum fiziği çerçevesinde var olan absürd evren ancak bu tip bir absürdlükle anlatılabilirdi. inanılmaz eğlenceli ve öylesine yazılmış gibi duruyor ama çok zekice planlanmış bir seri.

10
Ütopya/Distopya / Ynt: Fahrenheit 451
« : 26 Şubat 2009, 16:30:32 »
hikaye ilk yazıldığında kimse yayınlamak istememiş, uzunca bir süre bir köşede beklemiş. sonunda yayın hayatına yeni başlayan bir dergi cesaretle yayınlamış ve olaylar gelişmiş.

alevlerin ışığında oldukça karanlık bir hikayedir.

11
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Ynt: Dune - Frank Herbert
« : 26 Şubat 2009, 16:26:59 »
Dune evreni şimdiye kadar okuduğum bilimkurgu formatında evrenler içinde en güçlüsü diyebilirim. tabi bu benim şahsi fikrim. orjinal seriyi, dune efsaneleri ve hanedanlar serisi de dahil olmak üzere okudum ve yaklaşık 2 senemi aldı. okurken bir nebze sıkıldığımı hatırlamıyorum ve hala özlüyorum. (dune efsaneleri devam ediyor, ben de edeceğim) olay örgüleri, karakterlerin çeşitliliği, ayrı bir evren inşası anlamında çok başarılı. içine girdiğinize pişman olmayacağınız harika bir evren. orjinal seri diğer serilere göre daha felsefe ağırlıklı işlese de,gayet heyecanlı. zaten evrenin temel taşları orada atılıyor baba herbert tarafından. buna karşılık oğul herbert bu müthiş evrene daha maceracı bir ruhla giriş yapıyor. babanın temellerini detaylandırıyor. ben önce oğul herbert ın hanedanlar serisini okudum. hanedanlar serisi kronolojik olarak orjinal serideki olayların öncesini anlatıyor ve orjinal serinin başladığı yerde son buluyor. açıkçası önceden hanedanları okumuş olmam, orjinal serideki kültürü çok daha iyi anlamama yol açtı. misal orjinal seride adı geçen bene gesseritin temelde ne memen bir şey olduğunu bilerek hareketlerini yorumlamak bana daha iyi bir kavrama sağladı. buna karşılık siz de böyle yapın diyemem çünkü bir çok insan önce orjinal seriyi okumayı tercih ediyor. orjinal seri ardından da dune efsanelerini okudum ki, bu kronolojik açıdan bizi çok geçmişe götürüyor. dune evreninin en temeline, imparatorluğun kuruluşundan önceye gidiyoruz. makinelerin efendi, insanların köle olduğu zamanlara. ayrı bir evren mimarisi söz konusu ama oldukça ilginç karakterler var. 

dune da en çok hoşuma giden olaylardan biri de, iyi karakterler kadar kötü karakterlerin de işlenmiş olması. yani bir kötü var ve ona karşı savaş veriliyor fakat bu kötü nasıl biridir bilmemezlik etmiyoruz. iyi kötü bütün karakterler derinlemesine işleniyor.

kısaca okuyun derim. kaçırmayın.

Sayfa: [1]