Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - cigarette smoking man

Sayfa: 1 ... 16 17 [18]
256
Yazarlar / Ynt: Rowling mi Tolkien mi?
« : 12 Mart 2009, 17:05:12 »
açıkcası bu forumda böyle bir tartışma konusunun açılmasını kınıyorum.

tolkien gibi ömrünü orta dünya'ya adamış birisinin rowling gibi yeni yetme birisiyle kıyaslanması hiç aklıma gelmezdi.

fazla konuşmadan ek$isozluk'den bir alıntı yapmak cevap olarak yeter...

Alıntı yapılan: ek$isozluk
yüzüklerin efendisi serisiyle tesadüf olamayan birçok benzerlik barındıran kitap ve film serisi. şu anda aklıma gelenleri sayarsak;

--- spoiler ---

-frodo baggins, burada harry potter olmuştur. ikisinin de yüklenmesi gereken bir misyonu vardır. en güçlü olanı yok etmek için ona ait bir takım nesneleri yok etmek. bunlardan birinde bir yüzük diğerinde ise, içerisinde yine bir yüzüğün olduğu yedi nesne. iki kahramanda bu görevi yerine getirmek için uzun bir yolculuğa çıkarlar. ayrıca sinemada iki karakteri oynayan aktörler de birbirine çok benzer. yoksa bu da mı sadece tesadüf?

- the lord of the rings the two towers'da frodo, sam ve gollum içinde ölülerin yüzdüğü dead marshes isimli bataklığa dönmüş bir gölden geçerler. harry potter'ın altıncı kitabında ise harry ve dumbledore yine içinde ölülerin yüzdüğü bir gölün üzerinden geçerler.

- dumblodore ile gandalf arasındaki fiziksel ve karakteristik benzerlik. ana karakterle olan yakınlıkları, ikisinin trajik ölümleri ve daha sonra bir şekilde tekrar ortaya çıkmaları. ayrıca gandalf'ı sinema da oynayan ian mckellen'nın gay olması, aynı şekilde dumblodore'nun daha sonra gay olduğunun ilan edilmesi.

- yüzük kardeşliği yerine harry potter'da dumblodore'nun ordusu var. iki grupta ana kahramanın görevini hakkıyla yerine getirmesi için sonuna kadar ona yardım ediyor.

-baş kötü sauron harry potter'da voldemort olarak gözüküyor ve ikisinin de tılsımlı birçok nesnesi var.

-frodo'nun kankaları sam, merry ve pippin, harry potter'da hermione ve ron karakterlerinin birebir karşılıklarıdır. iki grup da ana kahramana sadık olup sonuna kadar ona yoldaşlık ederler.

-moria madenlerine giden mağaraya gandalf'ın giriş şekliyle, harry potter'ın 6. kitabındaki dumblodore ile harry'nin madalyonun saklı olduğu mağaraya giriş şekli büyük benzerlik arzediyor. ayrıca iki büyücünün de bu eylemden kısa bir süre sonra ölmeleri de tesadüf olamaz.

-frodo'nun ikinci kitapta mücadele ettiği bir mağarada yaşayan dev örümcek shelob ile harry potter'ın 2. kitapta zar zor kaçıp kurtulduğu ve yine bir mağarada yaşayan aragog isimli dev örümcek arasındaki benzerlik.

-harry potter'ın son kitabında ağza bastırıldığı zaman üzerinde el yazısıyla yazılar beliren altın bir snitch, yüzüklerin efendisinde ise ateşe tutlduğu zaman üzerinde el yazısıyla yazılar beliren altın bir yüzük vardır.

-yüzük tayfları (nazgul) ve ruh emiciler (dementor) arasındaki fiziksel benzerlikler. nazgullar sauron için çalışırken, dementorlar son kitapta voldemort'a için çalışırlar.

-hortkuluk'u boynuna astığı için karakter değişimine uğrayan ron, yüzüğü boynuna asarak taşıyan ve bu nedenle değişen frodo arasındaki benzerlik. aynı zamanda iki nesnenin de ruhsal olarak yıpratıcı bir etkisinin olması.

- gollum ve griphook arasındaki benzerlik. gollum "kıymetlim" dediği yüzüğe karşı müthiş bir tutku geliştirmişken, griphook ise kendisine ait olduğunu düşündüğü gryffindor'un kılıcına aynı derecede tutkundur. ayrıca ikisi de güvenilmez olup, ilk başlarda ana karakterin amacına ulaşmak için yaptığı yolculukta ona yardım etmiş ancak kritik bir noktada da düşkün oldukları nesneleri elde etmek için baş karaktere ihanet etmişlerdir.

bunlar ilk aklıma gelen bezerlikler. sonuçta iki kitabın yazarı da ingiliz ve biraz daha detaylı bir incelemeyle rowling'in aslında tolkien'den ne kadar çok tema arakladığı net olarak ortaya çıkabilir.

--- spoiler ---
(kerambol, 08.01.2009 10:23 ~ 31.01.2009 11:20

257
Çizgi & Anime / Ynt: Elfen Lied.* 13+
« : 12 Mart 2009, 16:57:39 »
Alıntı
Uyarı: bu konuya en azından 120 gündür herhangi bir cevap verilmedi.
Cevap vermek istediğinizden emin değilseniz, size ilgili yeni bir konu açmanızı öneririz.

ilginç bir sistem !...

neyse animenin olmadığı yerde anime olarak gösterilebilecek vasat bir seridir. fakat açılış ve kapanışta çalan lilium parçası çok güzeldir.

http://www.youtube.com/watch?v=wsR8tY2psmw

258
Çizgi & Anime / Ynt: Death Note
« : 12 Mart 2009, 16:48:39 »
2007 yılının en iyisi animesi seçilmişti. güzel kurgusuyla izleyen bir çok kişiyi başına kitlemeyi başarmıştır. yukarıda geçen bir yorumdaki gibi tam bir zekalar savaşıdır ama bir müddet sonra ben böyle zekanın içine sıçayım dedirtmektedir. izleyiciyi aptal yerine koyarak oldukça ince detaylara kadar olayların açıklanması zaman kaybı yaratmaktadır.

bir de bunun isminden faydalanmak isteyen 3 adet film var(mış) light için berbat diyorlarda L karakterinin döktürdüğünü söylüyorlar.

259
Çizgi & Anime / Ynt: Cowboy Bebop
« : 12 Mart 2009, 16:44:35 »
izlediğim ilk anime serisidir, içerdiği şarkıları ayrı bir tat verir. bir çok ost'u piyasaya sürülmüştür. blues tarzındaki müzikleri bombadır ve açılış introsunda çalan tank! parçası bir çok kişinin gönlünü feth etmiştir.

http://www.youtube.com/watch?v=P6Kf545Kg4s

260
Çizgi & Anime / Ynt: Serial Experiments Lain
« : 12 Mart 2009, 16:42:22 »
boa - duvet açılış parçası ve daha ilk bölümün en başlarındaki bir okul üniformalı kızın intihar etmesiyle başlayan izlediğim ilk psikolojik türdeki bu seri yetişkinlere yönelik olduğunu gösteriyor. gerçi kablo adını verdikleri ağ sisteminden dolayı ülkemizde bilgisayar korsanlığına tutkun gençlerin izlememsi gereken bir seridir. ne de  olsa hepimiz birer memati, hepimiz polat alemdarız...

261
Çizgi & Anime / Ynt: Full Metal Alchemist
« : 12 Mart 2009, 16:30:31 »
insanlara döve döve izletilmesi gereken anime serisidir. döve döve diyorum çünkü bir çok kişi anime denildiğinde "aaa sen hala çizgi film mi izliyorsun?" tepkisiyle karşılaştığımdan dolayı... bir klasiktir

yine bones tarafından yapılan FMA 2 4 Nisan'da yayına başlayacak.

262
Çizgi & Anime / Ynt: Soul Eater
« : 12 Mart 2009, 16:26:19 »
ilginç konusu ve içerdiği öğeleriyle beraber oldukça dikkat çekici bir seridir. zaten karakterler ve isimleri davranışları ayrı bir hava katıyor. bazı yerlerde ecchi türüne doğru kayabiliyor.

www.deddosubs.com sitesinde uncut versiyonu mkv formatında türkçe altyazılı olarak yayımlanmaktadır. gerçi deddo tek başına bu seriyi götürüyor kendisi birazcık tembellik yapsada ben onun çıkarttığı sürümle bu seriyi tamamlayacağım.

263
Çizgi & Anime / Ynt: Claymore
« : 12 Mart 2009, 16:23:11 »
ömrümde izlediğim en vasat anime serisidir. hikaye boyunca izleyicide oluşturulan soruların bir çoğu cevapsız kalmaktadır. karakter içeriği olarak oldukça zengin olmasına rağmen hikaye kurgusu yarım kalmıştır.

animeyi izledikten sonra mangasını okumama neden olmuştur eğer ingilizce olarak mangasını okuyamayacaksanız asla başlamamanızı tavsiye ederim. zaten anime serisinin belirli sebeplerden dolayı yarım bırakıldığı herhalinden bellidir.

264
Yazarlar / Ynt: Howard Phillips Lovecraft
« : 12 Mart 2009, 16:14:31 »
kendisi asosyal bir yaşam sürmesine rağmen anlattığı hikayelerinde fen bilimlerinden, matematiğe, astronomiden jeolojiye, bir çok alanda yazı yazabilmektedir. eserlerinin tamamının engin bilgileriyle desteklemektedir. düşçü yazar kategorisindedir. fakat insanlar lovecraft'ın kurgularını, düşlerini ve karakterlerini gerçek zannetmesi ayrı bir tartışma konusudur. weird tales'in en önermli yazarıdır.


265
Ravenloft / Ynt: Serideki en etkileyici kitap?
« : 11 Mart 2009, 14:54:20 »
gerçi azalin temalı kitaplar insanda her zaman bir merak uyandırmıştır.

Sayfa: 1 ... 16 17 [18]