Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - cigarette smoking man

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 18
31
Sinema / Ynt: Fetih 1453
« : 07 Ocak 2012, 13:43:03 »
senin liseli ergen ruhu dedigin seyleri turkler yapmistir cunku sadece savasmayi biliyorlarmis. biz hep doveriz felsefesini gotumuzden uydurmuyoruz. hunlardan bahsedildigi donemin kaynaklarini cin tarihcilerinin notlarindan ogreniyorsun. osmanli imparatorlugunda ise savas alanina cikiyor ve rakibini buyuk hezimete ugratiyor. en basit ornegini bram stoker's dracula filminin basinda uc hilal'in dunya haritasi ustunde viyana'ya yonelmesi ve gectigi yerleri kirmiziya boyamasi olarak gorebilirsin. elin adami bile tarihte bir cok kere kendilerini hezimete ugrattigimizi anlatiyorlar.
simdi tarihte bir pahisah tutupta bizans imparatoruna o sekilde bir cumle kullanmamistir, en azindan karisindan kizindan bahsetmemistir ama senin ulkeni ve tahtini sallayacagim biciminde tehditler savurmustur. cunku bunu soyleyecek adamin elinde dunyanin en buyuk fiziksel gucu vardir ve egosunun nasil bir tavan yaptigini tahmin edebilirsin. tabi ki rakipleri hirslanip tasi taragi satip kendisini asagilan adamin oldurulmesi icin servetini harciyorlar ve bir cok kere osmanli padisahlarina suikast girisiminde bulunuyorlar ama hepsinde basarisiz oluyorlar. padisahlarin yemekleri iin bile her ogunde yemeden once denettirdigi cesnicileri vardir falandir filandir bunlari simdi sana ben anlatmiyayim arastirip ogrenirsin.

iste fetih 1453 "madem turkum gosteririm urkuturum" felsefesi ile cekilen bir filmdir cunku gercekten oyle olmustur.

32
4. Yıl / Ynt: Yılın Enleri - 2011
« : 05 Ocak 2012, 04:32:03 »
          Yılın Olayı (sitede): kopeklerin saldiri ve benim cektigim acilar basligi

          Yılın Olayı: fransizlarin son dakika golu

          Yılın Kitabı: curume alimi (ravenloft tarafli yaklasim)

          Yılın Sinema Filmi: cadilar zamani

          Yılın Tv Dizisi: taht oyunlari

          Yılın Denemesi (düşler limanı): -

          Yılın Öyküsü (kurgu iskelesi): -

          Yılın Öyküsü (öykü seçkisi): -

          Yılın Animesi: ao no exorcist

          Yılın Üyesi: (bayan) : berre

          Yılın Üyesi: (bay) : koyubeyaz

          Yılın En İyi İşi:(sitede) : tolkien'in mektuplari

          Yılın Kategorisi: (forumda) narnia gunlukleri :D

          Yılın İncelemesi: (portalda) nwod kitap incelemeleri

          Yılın en iyi radyo programı (rıhtım radyo'da) -

          Yılın en iyi yayınevi (türümüz dahilinde) - laika

          yilin en ayarli/sinirli uyesi: baal adramelech

33
plato yayinlarindan sherlock holmes kitaplarini okuyorum. kitaplari toptan aldim ve basladim fakat bana gore tek sorun kitaplara verilen numaralarin kronolojik olarak verilmemis olmasi keske olaylari kronolojik sirayla verselerdi daha hos olurdu.

kitaplar hakkinda anlatilacak bir sey yok yok sherlock holmes bildiginiz sherlock holmes. kadinlarin kiyafetlerinin kol bolumlerine bakip mesleklerini, adamlarin sapkasina bakip hayatlarini cikartan adam.

34
anlatimi basit hikayesi guzel bir seriydi, askerde okumustum ve kisa surede seriyi bitirdim. ben butun seriyi okumama ragmen bazi arkadaslarim birinci kitaptan sonra ikinci kitaba isinamadiklari icin seriyi yarim biraktilar. herkesin sevecegi bir eser degil onun icin zamani bol ve okuyacak bir seyler ariyanlarin okumasini tasiye ettigimi bir sey, aksi durumda hem zamaniniz hem de paraniz bosuna gidebilir, tabi bir de tavsiye edenlere kufur edebilirsiniz.

35
hafiz basligi cok gec fark ettim ama sana hemen hayatini degistirecek bir taktik veriyorum bir daha sokakta itten kopekten tirsmayacaksin.

ders 1;
eline iki adet sopa al boyle kalinindan can yakanindan olsun, birini omzuna at digerini onunde tut. canini sikan kopegin yanina git ve onunde tuttugun sopayi kopegin agzina ver, kopek onu isiricak ve basini saga sola sallicak. iste burada omzunda tuttugun sopa ile kopegin kafasina kafasina koyacaksin bak bir daha o kopek kasina cikabiliyor mu?

ders 2;
bu biraz pratik gerektiren bisi oluyor ama ilk dersi basariyla tamamlayip bir iki seferde uyguladinsa bunu becerebilirsin. kopek karsina cikti havlamaya basladi sakin arkana donup kacmiyor kopegin uzerine gidiyorsun ve yuzune bir tekme koyuyorsun. ayaginin ucuyla degil ust tarafiyla cene altina ya da yandan vurursan daha etkili olur.

ders 3;
ultimate denilen olay bu oluyor ve becerebilmek her baba yigidin harci degildir. kopek uzerine dogru kosmaya basladiysa hemen dizlerini bukup hedef kucultuyorsun artik hangi kolun yumruk atmakta daha gucluyse o kolunu geriye dogru cekip ustune kosan kopege vurabilecegin kadar sert bir yumruk atiyorsun. zaten bir kopege yumruk atabilirsen bir daha kopeklerden tirsmazsin. tek dez avantaji bazen kopegin disine denk gelen yumrugunun uzeri ciziliyor ve kuduz asisi yaptirman gerekebiliyor. bazen kopegin disi kiriliyor ve yine kuduz asisi yaptirman gerekebiliyor.

ek ders;
askerde kopekleri egiten bir komutan gormustum adam bildigin deliydi ben kopege yumruk atabiliyorum kopekten tirsmam derken o adami gordum hafiz buyuksun dedim.
yapabiliyorsan sen kopegi isir.

36
Oyunlar / Ynt: Genel Oyun Tartışmaları
« : 05 Aralık 2011, 11:15:48 »
assassin's creed - revelations'i torrentten indirdim ve kurdum. sonra bir de ne goreyim 700 kusur mb.lik updatei cikmis. skidrow tabi ki bizi uzmeyerek hemen bu updateinde crackini cikarmis. sonuc olarak biraz beklememe ragmen indirip oynamaya basladim.

oyunda biraz ilerledikten sonra -bana sorsan bir arpa boyu yol alamadim- yusuf reyizle beraber training gibi bir aksiyona daldik. elemanin ustunde yuvarlanip diger tarafa gecmem lazim. meshur hook & run gorevi ama gelin gorun ki o adamin ustunde yuvarlanip kosmasini beceremedim. elemanin ustunde yuvarlanipyorum sonra bez bebek misai firlatiyorum. o adamin biriyle istanbul sokaklarini o kose iyi bu kose kotu diyerek gezdik durduk. bir oraya firlattim bir buraya firlattim. illallah ettim bunaldim ama sonunda orayi gecebildim. galata kulesinin icine girdigi bolum var ki saga sola ziplamaktan kendimi pop-prodigy oynuyor zannettim.

hook & run kadar cileden cikartan bir yerine daha denk gelmedim. oyun bitince aklima gelen diger sancili bolumleri yazarim.

duzenleme;
illuminati gununde oyunu btirdim. galata kulesi bolumunde saga sola ziplamasindan sikayetciydim ya iste o  bir sey degilmis. her diski bulmak icin istanbulun gozde mekanlarinin altina giren elemanimizn bu bolumlerde paso zipliyor sicriyr baska bisi yapmiyor ve odul olarak altin disk kazaniyor.
ozellikle her ac 1'den bolum oynadiktan sonra karakterin mektup yazma sahnesi var ki beni deli etmeyi basardi. lan esc tusu isler ne bileyim skip cinematic diye secenek koyarlar ama yok. illa o adamin mektup yazmasini izleyeceksin diyorlar.
yeni cerilerin gelecekten geldigini dusunmeme neden oldugunda belirteyim. adamlar olmek nedir bilmiyorlar. vur vur vur sadece kilic kalkan oynuyoruz. zaten 2 tane yeni ceriyle karsi karsiya kalirsaniz o medical packlerin hepsi tukeniyor.
kisaca begenmedim.

ps. hook & run olayini adamlara istanbul turu attirdiktan sonra bir daha hic kullanmadim.

37
http://www.youtube.com/watch?v=bc2-Ph0aX1I

setsuko'nun olumu.

duzenleme;
filmin tamamini izleyince sahne o zaman koyuyor.

38
olaya vampir kelimesiyle degil nosferatu kelimesiyle yaklasirsan senin icin daha kolay olacagini dusunuyorum. nosferatu, tasiyici demektir hatta veba tasiyicisi demektir.

cok cok uzak bir galakside yok oyle olmayacakti fi tarihinde diyelim porfiria hastaligina kapilan amcalar varmis. bu hastaligi tasiyan arkadaslarin dis etlerinde cekilmeler gozlemlenirmis bundan dolayi disleri olduklarindan daha uzun gozukmesine neden olurmus. ayni sekilde bu hastaligini baska bir belirtisi bu arkadaslarimiz gunes isinlarindan rahatsiz olmasiymis. ayrica hemoglobin sikintisi cektiklerinden dolayi anemik takilirlarmis. anemik adam ne olur tabi ki sut beyazi bir tene sahip olur.

vampir denilen mahlukatlara inanmiyorum hatta vampir temali hikayelerin kitaplarin filmlerin hic birisini sevmiyorum tiskinmeye basladim. benim bildigim tek vampir bram abimin drakulasiydi daha sonra jander sunstar katildi. simdi cevreme bir bakiyorum vampir kitaplari filmleri ve dizilerinden gecilmiyor. yarin obur gun drakuladan nefret edicem bram abimin kemikleri sizlicak diye korkmaya basladim.

arastirman icin anahtar kelimelerin; nosferatu, porfiria olsun.

populer kulturun ta gozune parmagimi sokayim, vampirleride arastirma odevi yaptilarya artik egitimn sisteminin neresine ne sokarim bilinmez.

39
Genel Kültür / Ynt: Ucube Bilgiler Kenti
« : 16 Eylül 2011, 07:04:22 »

Etiket: Soru Durağı
5) Evrenin en soğuk yeri nerededir?
Dünyanın 5 bin ışık yılı uzağında yer alan ve büyük bir toz/gaz bulutu olan Boomerang Nebula’da sıcaklık eksi 272 derece olarak tahmin ediliyor.


Evren sürekli gelişiyor yani evrenin bir sonu yok evrenin sonu olmadığı için evrenin ensoğuk yerinin olmasıda söz konusu değildir.

Teknik olarak bu doğru değil çünkü evrenin bir sonu vardır. Evren "13.7 milyar yıl" genişliğindedir diyebiliriz çünkü 13.7 milyar yıl önce başlayan bir patlamayla genişlemektedir. Bu durumda hala genişlemekte olduğu için evet evrenin en soğuk noktasını bilemesek de sonsuz diyemeyiz.

13.7milyar yil genisliginde ya su vide benden sana gelsin.
http://www.youtube.com/watch?v=JOR2y17UKaE

40
Oyunlar / Ynt: Müzikleriyle Hatırlanan Oyunlar
« : 09 Eylül 2011, 07:06:12 »
Spoiler: Göster


clive barker's undying
http://www.youtube.com/watch?v=LbH3eck6a2s

41
Bilim & Teknoloji / Ynt: En İyi Cep Telefonu Markası?
« : 04 Eylül 2011, 23:28:49 »
blackberry

42
Müzik / Ynt: Günün şarkısı
« : 01 Eylül 2011, 19:59:36 »
mc dıırııd dııırıııd - hayatım leyla
http://www.youtube.com/watch?v=EOSbB4Oje8Q

43
Müzik / Ynt: Günün şarkısı
« : 31 Ağustos 2011, 06:54:41 »
Alanis Morissette - You Owe Me Nothing In Return.mp3

44
Güncel / Ynt: Bayram
« : 30 Ağustos 2011, 10:48:30 »
zafer bayraminiz kutlu olsun

45
Çizgi & Anime / Ynt: Hangi animede olmak isterdiniz?
« : 26 Ağustos 2011, 02:09:20 »
Ouran High School Host Club - Ootori Kyouya

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 18