Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - tormund

Sayfa: 1 ... 7 8 [9] 10
121
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
« : 23 Şubat 2014, 22:44:19 »
Ben bu seriye büyük olmasa da epey umutlu başlamıştım. Ancak ilk kitabın bir kısmını okuyup hemen sahafa koşturdum, başka bir kitapla takas ettim. Tabi üstüne biraz daha para verdim. George R.R. Martin'in eseriyle bunun karşılaştırılması bile anlamsız. Kote tüm söylediklerine katılıyorum.

122
Başka Kurgular / Ynt: Sofi'nin Dünyası - Jostein Gaarder
« : 22 Şubat 2014, 21:59:50 »
Kısa yoldan felsefe tarihi ve fantastik roman tarzında. :D

123
Çizimleri müthiş görünüyor. Umarım Türkçe'ye de çevrilir. Kitabını okumuş ve beğenmiştim. Çizgi romanını sırf çizimleri için bile alabilirim.

124
Oyunlar / Amnesia: The Dark Descent
« : 22 Şubat 2014, 21:45:53 »
Amnesia: Dark Descent, Frictional Games tarafından yapılmış bir korku oyunudur.

Frictional Games'in bir önceki oyun serisi Penumbra gibi, bu oyunda da ilerleyebilmek için çevredeki eşyalarla etkileşmek; gerekir. Mesela, bir kapıyı açıp/kapamak için farenin ileri/geri hareket ettirilmesi gerekir. Ayrıca, oyun karşılaşılan bozuk makineleri tamir etmek gerekmektedir. Hatta tamir için eşya gerekiyorsa, bu eşyalar bulunup yerleştirilmelidir.

Oyunda karşılaşılan başka bir zorluk, karakterin hem canını, hem de akıl sağlığını koruması gerekmektir. Oyundaki canavarlara (Gatherers) uzun süre bakmak, karanlıkta uzun süre durmak, ve rahatsız edici durumlarla karşılaşmak, karakterin akıl sağlığını azaltır. Akıl sağlığının azalması, oyunda görüntünün bulanıklaşmasına ve halüsinasyonlara neden olur. Aydınlıkta durmak, akıl sağlığının azalmasını durdurur. Bu aydınlık iki şekilde elde edilebilir: feneri çıkartarak, veya çakmakla lambaları yakmak. Oyunda bir görev bitirildiğinde, veya belirli bir noktaya varıldığında, akıl sağlığı otomatik olarak artar.

Oyunun yapısından dolayı, karakter canavarlara karşı savunmasızdır. Bu yüzden, bir canavarla karşılaşıldığında, veya canavarın yaklaştığı duyulduğunda, canavarın karakteri göremeyeceği bir yere saklanması gerekmektedir. Eğer saklanamıyorsa, oradan kaçması gerekmektedir. (Wikipedi)

Bu oyun hakkında söylenecek çok şey var ancak ben birkaç şey söyleyip herkesi oyunu oynamaya davet edeceğim.

Öncelikle oyunun korkuseverler için biçilmiş bir kaftan olduğunu söylemeliyim. Oyunun atmosferi, oyundaki yaratıklar, mekanlar ve sesler insanı yeterince korkutuyor. Beni asıl çarpan şey oyunun hikayesiydi. Oyun bittiğinde H.P. Lovecraft'ın en güzel öykülerinden birini okumuş gibi kalktım oyunun başından. Oyundaki her notu, her uyarıyı, günlük parçasını mutlaka okuyun. Bütün bu öyküyle oyun mükemmel bir bütün oluşturmuş ve ortaya benim gibi fazla oyun sevmeyenlerin bile en üst derecede zevk alacağı bir oyun çıkmış.

Son olarak bunu oynayıp severseniz yine bu oyunun yapımcılarının ürettiği Penumbra serisini de oynamanızı tavsiye ederim.


125
Ütopya/Distopya / Ynt: Hayvan Çiftliği
« : 22 Şubat 2014, 21:32:22 »
Fantastik siyasi masal. Az sözle çok işin kanıtı olan bir kitap. İsteyen fantastik bir masal gibi okuyarak tadını çıkarır, isteyen masalın kabuğunu kaldırır ve altındakileri keşfeder.

126
Liman Kütüphanesi / Ynt: Kitap Seçimi Kriterleriniz
« : 22 Şubat 2014, 21:27:09 »
Kitap seçmem, kitaplar beni seçer. Er ya da geç ilgi alanıma giren ve aynı zamanda kaliteli kitaplar karşıma ya forumlarda ya gazetelerin kitap eklerinde ya da daha değişik ortamlarda çıkıyor ve ben de onları buyur ediyorum.:)

127
Başka Kurgular / Ynt: Yabancı - Albert Camus
« : 22 Şubat 2014, 21:17:45 »
Buz gibi bir roman. Buz gibiyle başkahramanın dış görünüşüyle insan iç yapısı itibariyle normal insan standartlarına uymayan bir varlık olmasından bahsetmek istiyorum aslında. Okurken başkahramanın bu kadar ruhsuz, bu kadar duygusuz olabilmesine anlam verememiştim, hatta sinirlenerek, rahatsız bir şekilde okumuştum romanı. Ve romanın sonunda başkahraman işlediği suçtan dolayı değilde bu 'duygusuzluğu' yüzünden cezalandırılıyordu sanki. Biz insanların ötekine, farklı olana, isteklerimize, kalıplarımıza uymayan kim ve ne olursa olsun onu yok etme isteğimizin bir göstergesi bu roman. Birisi bir insanı öldürebilir, hem de nedensiz yere öldürebilir ve bu insanlar tarafından doğal olmasa da belli ölçüde kabul edilebilir. Ancak, bir insan annesi öldüğünde ağlamamışsa, annesi için üzülmemişse bu durum toplum tarafından asla kabul edilmez, edilemez. Çünkü yerleşmiş değerler ve dahası duygulardır insanı yöneten daha çok, akıl geriden gelir genelde.


128
Başka Kurgular / Ynt: Kürk Mantolu Madonna - Sabahattin Ali
« : 22 Şubat 2014, 21:03:58 »
Bir aşk nasıl insanın yakasını bir ömür boyu bırakmaz, hayatın tüm renklerini kendi koyuluğunda eritir görmek için okumalı bu kitabı.

129
Çizgi & Anime / Ynt: Shingeki No Kyojin
« : 22 Şubat 2014, 20:35:19 »
Tek kelimeyle çılgın bir anime. Daha önce Bleach'e başlamış 20 bölüm izledikten sonra terk etmiştim. Bu animeyi ise bir solukta izledim ve yeni bölümlerinin yolunu gözler oldum. İçeriğindeki bolca gizem beni en çok çeken şey oldu. Devler nereden geliyor, amaçları ne? :)

130
Tartışma Platformu / Ynt: Tekrar Okumak
« : 22 Şubat 2014, 20:31:30 »
Bugüne kadar hiçbir kitabı ikinci kez okumadım. Bir kitabı ne kadar seversem seveyim ikinci kez okumak bana çekici gelmedi.

131
Sinema / Ynt: İzleyip de anlamadığınız filmler
« : 22 Şubat 2014, 20:28:06 »
Donnie Darko adlı filmi yıllar önce izlemiş ve pek birşey anlamamıştım. Ama asıl anlamadığım bu filmin aşırı şekilde yüceltilmesiydi. Bu filmin kapalı anlamları üzerine düşünmektense oturur Yüzüklerin Efendisi gibi filmleri tekrar izlerim. Ki normalde bir kere izlediğim filmi ne kadar çok seversem seveyim bir daha kolay kolay izlemem.

132
Liman Kütüphanesi / Ynt: İndirimler
« : 22 Şubat 2014, 20:21:10 »
İstanbul'da olup da kredi kartı olmayan ve ilknoktadaki indirimleri görüp alamadığı için iç geçiren okurlar için ilknokta'nın Kadıköy'deki merkezinde aynı indirimlerin uygulandığını bilmelerini isterim. Ben geçen Gölge Oyunu-Ray Bradbury Anısına Yepyeni Öyküler ve Hermann Broch'un Vergilius'un Ölümü adlı kitapları güzel bir indirimle aldım.

133
Liman Kütüphanesi / Ynt: Stephen King - Yazma Sanatı
« : 22 Şubat 2014, 20:15:10 »
Stephen King severlerin ıskalamaması gereken bir kitap. Hem King'in hayatı hakkında hem de eserleri hakkında birinci elden birçok bilgi ediniyor hem de edebi bir eser okumuş kadar zevk alıyorsunuz.

134
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 22 Şubat 2014, 16:38:52 »
Sorularımıza cevap verilmeyecek anlaşılan.

135
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Ynt: Anubis Kapıları
« : 22 Şubat 2014, 00:17:59 »
Okumak istediğim bir kitap. Keşke yeni baskısı yapılsa.

Sayfa: 1 ... 7 8 [9] 10