Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - VeRMiNaaRD

Sayfa: 1 ... 28 29 [30]
436
Tartışma Platformu / Ynt: Türkiyede E Kitap Sorunu
« : 25 Temmuz 2014, 21:22:07 »
   epub. dosya uzantısı kopyalanıp çoğaltılabildiğinden alan kişinin iki üç arkadaşına dağıtacanı varsayıyorum ben.Nasıl para kazanacaklar yoksa, tabii ücreti düşürseler ve alım sayısı artsa da, aynı tas aynı hamam.
   Bence e-kitap olayına daha hazır değiliz. :)

Ben tam tersini düşünüyorum. Ekitap sektörüne artık hazırız. Can yayınları yıllardır ekitabı kötüleyerek direndi. En sonunda ekitap sektörüne onlar da geçmeye karar verdi. Birçok yayınevi geçti/geçmekte.

Ayrıca epub alanın 3 5 arkadaşına verebilecek olmasında bir mahsur yok. Sonuçta matbu kitaplar da elden ele gezebiliyor. (Tabi ben mümkün değil matbu kitabımı ödünç vermem:D ) Elden ele gezmesini geçtim, bir matbu kitaptan yazarın alacağı pay ile ekitap olarak kendi dağıtımını yaptığında veya yayınevinin kağıt, mürekkep vs kullanmadan dağıtımını yaptığında elde edilecek kar kesinlikle bir olmayacakır.
8 aydır Kindle Paper White 2 kullanıcısı olarak matbu kitap satın almaya pek elim gitmiyor. Polisiye gerilim gibi "çerezlik" kitaplara eskiden bayıldığım paralara şimdi piyasadan silinmiş nadir bilimkurguları toparlıyorum. Nadir bilimkurgulardan söz açılmışken şuan yana yakıla aradığım ama bulamadığım, bulsam da anasının gözü sahaflar tarafından 50 100 liraya satıldığı için alamadığım birçok kitabı Kindle'ım sayesinde rahatlıkla okuyabiliyorum. Arada klasik okumak istesem Tolstoylar Dostoyevskiler malum tuğla gibi kalın kitaplar. Bunları ne taşıması kolay ne de yatarken okuması... Hakbuki Kindle cebimde taşıyabiliyorum. Otobüste metroda ayakta yolculuk ederken bile rahatlıkla okuyabiliyorum:)

Sayfa: 1 ... 28 29 [30]