Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - joe dalton

Sayfa: [1]
1
Tartışma Platformu / Ynt: Mitoloji Hakkında
« : 19 Ağustos 2014, 01:28:26 »
Türk mitolojisi için Bahaeddin Ögel'in eserleri incelenebilir.. Türk Mitolojisi adı altında iki ciltlik bir eseri mevcut.. ilk cildinde destanlar, efsaneler yer alıyor sanırım ve idefixten baktığım kadarıyla içeriği şu şekilde:


- Büyük hun devleti ve Türk mitolojisi
- Türklerin kurttan türeyişi
- Ergenekon efsanesi
- Uygurların türeyiş efsanesi
- Oğuz destanı
- Türkmenlerin şeceresi
- Oğuz destanları hakkında bazı notlar
- Han-nâme:
- Yaratılış destanları
- Manas destanı
- Türkler ve moğol mitolojisi
- Türk mitolojisinde "geyik"
- Türk mitolojisinde "kartal"

2
David Eddings - Belgarath the Sorcerer
David Eddings - Polgara the Sorceress
David Eddings - The Rivan Codex

yıllardır bekliyorum bu kitapları.. belgariad ve malloryon serisini on kitap çevirip de bunları çevirmemek ayıp hakkaten..

3
konuyu görünce heveslendim bi an, baya ilginç duruyordu.. sonra en son hangi ayda yapıldığını gördüm :/ böyle bir etkinlik yapılırsa katılmak isterim..

4
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Belgariad Serisi
« : 15 Mart 2014, 17:27:37 »
belgariad serisini okumuş birilerini gördüğümde her zaman olduğu gibi yüzüme bir gülümseme yayıldı bu başlığı görünce :D çevremde olabildiğince yaymaya ve okutmaya çalıştığım seri.. en sevdiğim serilerden biri ve pek tanınmamış okunmamış olması üzüyor beni.. bir filmi, dizisi olmasını isteyeceğim serilerden biri.. ipek, cenedra, belgarath.. o kadar neşeli karakterler var ki doğru oyuncularla izlenmesi çok zevkli bir seri olabilirdi :)

5
Buz ve Ateşin Şarkısı / Ynt: Nereden Biliyorlar?
« : 15 Mart 2014, 17:20:28 »
ya basit bi yaverin gidip de iki şövalyeyi öldürmesi illa ki ses getirir millet birbirine söyler.. ayrıca yaverler şövalyelerle aynı şeyi giymiyordur diye düşünüyorum illa ki bi hiyerarşi vardır bugün nası rütbeyi ayırt ettiğin yamalar varsa giyside o zamanın savaş koşullarında da ona göre giyiniyorlardır. ayrıca sana bana her şey birbirine benziyormuş gibi görünse de o hengamenin içinde aslında herkes çevresine dikkat ediyordur etmek de zorundalar zaten.. futbol gibi bi takım oyununu düşün herkes ordan oraya koşturuyor farklı yönlere hareket ediyor vs. dışardan bakıldığında herkes bağımsız hareket ediyormuş gibi gözükse de hepsi birbirinin ne yaptığına dikkat ederek oynar.. savaşta da aynı şekilde millet birbirinin yaptığına dikkat eder.. ve şövalyenin ölmesi de eminim dikkat çekici bi olaydır..

6
Arya Stark ve Tyrion Lannister.. hem en sempatik bulduğum hem de şu an en ümitli olduğum karakterler..

7
133 yorumu okumaya üşendim :D ben alacakaranlıkların hepsini okudum filmlerin de hepsini izledim galiba izlememiş de olabilirim :D tutulmayı izledim mi hatırlamıyorum.. son filmi sinemada izlemiştim ama.. her neyse diyeceğim o ki kitapları okurken zaten çok sarmamıştı beni ama başladığım bir seriyi tamamlamak zorunda olduğum için ve belki ilerde bir şeyler olur diye okudum hepsini.. yok beğenmedim. sonra filmler çıktı ilk filmi izledim, yine beğenmedim.. okulda diğer filmleri izlettiler onları da beğenmedim..
bana kalırsa alacakaranlık vasat bir seridir, gerek karakterler gerek olayların akışı, kurgusu, dili her şeyiyle basit bir hikaye olarak görüyorum ve overrated olduğunu düşünüyorum..

öte yandan harry potter benim kitaplığımda yüzüklerin efendisi serisiyle yan yanadır ve yeri de orasıdır diye düşünüyorum kült mü değil mi diye tartışmaya gerek yok :)

8
Harry Potter / Ynt: Hangi kuleden olmak isterdiniz?
« : 15 Mart 2014, 12:07:33 »
gryffindor en çekici en cazip olan bina kitaplar sayesinde, zaten en çok tanıdığımız bina da o benim de içimde bir taraf gryffindor diyor ama aslında öyle zor durumlarda hayatını ortaya koyacak delice her yere atılacak bir cesarete sahip değilim, ben daha çok zekamla mantığımla hareket etmeyi tercih eder zor durumlarda mantıklı bir karar almaya çalışırım o yüzden muhtemelen ravenclawda olurdum ya da orada olmayı isterdim diye düşünüyorum.. hatta olayı bir adım ileri götürüp diyorum ki normalde olsa kavga çıkaran her türlü olaya atılan böyle her işin altından fırlayan bi de üstüne ödüllendirilen harry tayfasına uyuz bile olabilirdim :D ama sadece kendimi farklı binadan bir öğrenci yerine koyduğumda.. yoksa tabi ki uyuz olmuyorum onlara :)

9
Harry Potter / Ynt: En Sevdiğiniz Kara Büyücü
« : 15 Mart 2014, 11:57:49 »
bellatrix lestrange'ı seçtim ama ben snape'in gençliğini karanlık dönemi olarak görmüyorum bana kalırsa asıl olaylar olduktan sonra onun kişiliği büyük ölçüde değişti.. çünkü içinde bir umut ya da mutluluk kalmamıştı artık ve iyi tarafta olsa da tüm hareketleriyle tavırları ve mimikleriyle de bunu yansıtıyordu..

10
Harry Potter / Ynt: En Sevdiğiniz Profesör / Öğretmen?
« : 15 Mart 2014, 11:49:48 »
Snape tabi ki :D adamın her yerinden karizma fırlıyor; ağır ağır konuşması, delici bakışları, anında lafı yapıştırması..

11
kişiye özel biçim aldığı ve çok güzel şekillere büründüğü için favorim expecto patronum..

12
Harry Potter / Ynt: En sevdiğin yoldaşlık üyesi kim?
« : 15 Mart 2014, 11:44:13 »
Sirius Black, Rubeus Hagrid ve tabi ki Fredle George (ikizleri tek kabul ettim onları ayrı düşünmek olmaz :) )

13
edinilmesinin imkanı olmayan iki kitap :( zamanında arkadaşımda olduğu için şans eseri okuyabilmiştim ama satın alıp seriyi tamamlamak istiyorum yıllardır.. keşke yeniden basılsalar..

14
Buz ve Ateşin Şarkısı / Ynt: En Sevdiğiniz Hanedanlık?
« : 15 Mart 2014, 11:21:15 »
Lannister, Stark ve Targaryen.. okumaktan en zevk aldığım hanedanlar olduğu için bunları seçtim..

Sayfa: [1]