Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - RedElf

Sayfa: [1] 2
1
Güncel / kitapyurdu.com
« : 11 Eylül 2016, 12:28:02 »
Kitapyurdu sitesinin bir başlığı var mı diye araştırdım, diyecek birkaç lafım vardı. Ama İlknokta dışında bir kitap alışveriş sitesine başlık açılmadığını gördüm. Bu başlığı, site ile ilgili olumlu ve olumsuz düşüncelerimizi veya başımızdan geçen herhangi bir olayı yazmak için açtım.

Kitapyurdu en çok alışveriş yaptığım sitedir. İndirimlerini diğer sitelere göre her zaman daha iyi bulurum. 10 tl üzeri alışverişlerde kargonun 1 tl ve 30 tl üzeri alışverişlerde ise kargonun bedava olması da cezbedici. FAKAT... O paketlemeleri yok mu? :( Eğer 2 kitap alırsanız ve birisi diğerinden büyük veya ince olursa, geçmiş olsun, kitap katlı, buruşmuş veya ezilmiş olarak geliyor. Çünkü kitapları streç film ile sarıyorlar ve sarma işlemini küçük kitaba göre yapıyorlar. Ve aldığınız büyük veya ince kitap, streç film yüzünden epey zarar görüyor.  Ve 1 şey daha. Kitaplar gerçekten bakımsız olabiliyor. Aldığım çizgi romanın ortasında bıçakla yapılmışçasına kocaman bir çizik, aldığım 3 kitaptan birinin kenarlarının rahatsız edici biçimde hasarlı olması ve 1 ay önce sipariş verdiğim Amber Yıllıkları'nın sayfalarının darp edilmiş, kenarlarının soyulmuş ve sayfalarının kahve lekesiymiş gibi sararmış olması da cabası. Kitapyurdu son 4-5 aydır çok bozdu çook. :inca

2
Tartışma Platformu / En Çok Beğendiğiniz Kitap Kapakları
« : 07 Aralık 2015, 21:17:55 »
En çok Beğendiğiniz kitap kapakları hangisi? Benim Marslı'nın(Orijinal kapaklı olan) ve Mezbaha 5.Ayda 172 Saat'de çok güzel duruyor gerçi.  ;D

3
Bir kitabın Türkçe'ye çevrileceğini duyduğumuzda heyecanlanırız. Kimi zaman daha kitabı basan yayınevini duyar duymaz umudumuzu keser,kimi zamanda büyük bir heyecan ile kitabı alıp çevirisi yüzünden hayal kırıklığına uğrarız.Biz okurların en çok istediği şey çevirinin iyi olmasıdır.İyi ve sürekli bir okur kısa süre sonra kapaklara bakmaz olur zaten.Bu nedenle çevirisi güzel ama kapak tasarımı kötü olan kitaplardan pek şikayet etmeyiz.Çok nadirde olsa hem kapak tasarımını,hem sayfa düzenini hemde çevirisini harika bir şekilde yapan yayınevleri çıkıyor.İthaki bunlardan bir tanesi(Bu aralar kalitesinden ödün veriyor,o ayrı).Ama Berbat çevirisinden dolayı ziyan olmuş kitapların çoğu 6:45'den çıkmıştır benim gözümde. Ve bana göre ziyan olmuş en güzel serilerden bir tanesi Ender Serisi'dir  :inca O berbat çevirisinden dolayı ilk kitabını bile zar zor okumuş ve seriyi yarıda bırakmıştım. Peki sizin eklemek istediğiniz bir kitap veya serisi var mı ?

4
Normal kalınlıkta bir kitabı na kadar zamanda okuyup bitirebiliyorsunuz ? Ama benim sorduğum soru iş veya okul yoğunluğunun olduğu zamanlar için geçerli. Ben 450-500 sayfalık bir kitabı 4-5 günde bitirebiliyorum okul olduğu için. Fakat okul olsa da olmasa da elime geçen her çizgi romanı başladığım gibi bitiririm.O da yaklaşık 1-1.5 saat civarı sürer.

5
Kraliyet Meydanı / Satılık Kara Ayna Çizgi Romanı
« : 21 Ekim 2015, 20:56:01 »
Artık stokta bulunmayan Kara Ayna çizgi romanını kendi kitaplığımdan alıp satışa çıkartıyorum. Fiyatını 20 tl olarak düşündüm. Kargo ücreti satıcıya aittir. Malum bir siteden çizgi romanı satın aldığımda, baskıdan kaynaklı bir sorun olsa gerek, kitabın kenarı aşağıdaki fotoğrafta da görebileceğiniz gibi kırışmış gözüküyor. Kitabı satın aldığım siteye mesaj attığımda ise,başkalarından da geri bildirim aldıklarını,kitabın basımından kaynaklanan bir şey olduğunu söylemişlerdi.Onun dışında hiçbir sorun yoktur. Satın almak isteyenler bana buradan veya özel mesaj yolu ile ulaşabilirler.

http://hizliresim.com/kJvnQA

http://hizliresim.com/52VMlR

6
Bu durum sizde de yaşanıyor mu bilmiyorum ama bende fazlasıyla yaşanıyor. Bir kitap bitmeden başka bir kitaba başlıyor, ikisini aynı anda yürütebileceğimi düşünüyorum. Fakat sonrasında yarıda bıraktığım kitapların birini unutuyorum ve tekrar başlamak zorunda kalıyorum. Sık sık bu durumla karşılaşmak sinir bozucu. Ama ne yapayım,maymun iştahlıyım  :P Sizde bu durumu yaşıyor musunuz ?

7
Tartışma Platformu / E-book Kullananlar Memnun mu?
« : 20 Ekim 2015, 12:20:42 »
Kitap masraflarım çok olduğundan e -book almaya karar verdim. Bir arkadaşım e-book'un normal kitaplardan daha iyi olduğunu söyledi. Elbette katılmıyorum fakat ebook gerçektende tablet ve telefon ekranından farklı mı?  Parasına değer mi?

8
Tartışma Platformu / Okuduğunu Anlayamama
« : 19 Eylül 2015, 20:36:43 »
Bu olay sizede de oluyor mu bilmiyorum ama bazen okuduğumu anlamıyorum. Veya anlamak için 2-3 kez okumak zorunda kalıyorum aynı yeri. Aklım başka yerde olabiliyor veya bazı şeyleri aklımda hayal edemiyorum.Galiba biraz fazla takıntı haline getirdim bu durumu.Hatta bazen kitap okuduktan 1-2 saat sonra kendime kitap hakkında sorular soruyorum.Eğer hatırlamaz isem aynı yeri tekrar okuyorum "Anlamamışım işte ya" diyerek. Ben biraz fazla mı kafaya taktım sizce ? Sizde de arada sırada oluyor mu bu durum ?

9
Gerçekten, bu zamana kadar Ejderha Mızrağı serisinin filminin neden yapılmadığını hep merak ediyordum. Çıkan çizgi filmi her ne kadar hayal kırıklığı olsa da, bu serinin sinema dünyasına uyarlanmasını çok istiyorum. Raistlin'i,Kender ırkını ve o muhteşem ejderhaları beyaz perdede görmeyi kim istemez ki ? Hayır Narnia gibi olacaksa hiç olmasın.Fakat bir Yüzüklerin Efendisi veya Hobbit kalitesinde çekilirse tadından yenmez. Ama gerçekten,neden bu zamana kadar bu serinin filmi yapılmadı ? Beyaz perdeye en çok yakışan kitap uyarlaması filmi olabilirdi  :inca

10
Tartışma Platformu / E-kitap Ve Normal Kitap
« : 27 Haziran 2015, 10:17:54 »
Biliyorsunuz e-kitap teknolojisinin popülerliği şu 1-2 sene içerisinde biraz arttı. Artık okullarda bile normal bir kitap yerine telefondan ve tabletten kitap okuyanlar var. Peki siz okurlar e-kitap olayına benim gibi hala alışamayanlardan mısınız yoksa yavaştan normal kitapların soyunu kurutup e-kitaba yönelenlerden misiniz ? Ve sizce gerçekten ilerde teknoloji, asırlardır süren geleneğin yerini alabilecek mi ?  :üü

11
Arkadaşlar sizde bu tarz bir olay yaşıyor musunuz merak ediyorum. Mesela ben bir film izliyorum.Atıyorum Hobbit. Bu filmi izledikten sonra bütün zevklerim değişiyor ve hemen Orta Çağ hakkında kitaplar alıyorum ve araştırma yapıyorum. Çok değil İKİ GÜN sonra Distopik bir film izliyorum ve hemen Distopya romanlar alıyorum hakkında araştırmalar yapıyorum vs. Yani bir kitabı aldıktan max. 1 hafta içerisinde bitirmem gerekiyor yoksa ilgim başka türlere yöneliyor. Biliyorum belki benimki biraz fazla abartılıdır ama sizde bu tarz olaylar yaşıyor musunuz ?

12
Kurgu İskelesi / Savaş Ruhu
« : 13 Ağustos 2014, 21:04:07 »
‘’Sonunda beklenen gün geldi dostlarım.Sonunda! 3 aydır bu an için çalıştık.3 aydır bu an için sahip olduğumuz her şeyden vazgeçtik. 3 koskoca ayda kan ağladık, duman soluduk,ciğerlerimiz leş kustu ve geçmişimizi dalgalar yıkayıp bizi hayata sıfırdan başlattı. Kendimize,her günümüzü yarın yokmuşçasına yaşamayı öğrettik.Aile kavramının ne olduğunu unuttuk.Nefsimizi parçaladık,yıldızlardan enerjimizi aldık, rüzgar ruhumuzu temizledi ve duygularımız birbirine karıştı ama… ama yinede yılmadık. Çok çok yorulduk. Eğer  kazanmak istiyorsak birkaç şeyden fedakarlık etmek gerektiğini biliyorduk.Ettikte. Sizce de artık bu yaşadığımız olayların acısını  çıkartma vakti gelmedi mi ?. Şu karşıya bir bakın !’’
Eren eliyle uzay boşluğunu gösterdi.

‘’Burada kim bilir kaçımız ölü olarak sonsuzluğa doğru yolculuğa çıkacak. Kim bilir kaçımız arkadaşlarının ölümünü gözleriyle görecek. KİM BİLİR KAÇ KİŞİ ümidini kaybetmeden onuruyla savaşacak ! Bunları sadece yaşayarak ve görerek öğrenebiliriz. Bu yüzden hadi kendinizi toparlayın. Herkes yerine !

Eren herkesin yerlerine gitmesini izledi. Ve oda yavaşça ait olduğu yere, kendi mekiğine bindi. Her şey hazır gibiydi. Yavaşça havaya doğru yükseldi. Etrafına baktı. Yüzlerce asker mekikleriyle hizaya giriyor ve Erenin arkasına sıralanıyordu. Gezegenlerinden ayrılmalarına çok az kalmıştı. Herkesin etrafına son bir kez baktığını gördü Eren. Bütün askerlerinin bir daha gezegene dönememe endişesiyle yanıp tutuştuğunu biliyordu. Kendisininde. Bir an gözlerini kapattı Eren.Babası aklına geldi. Şimdi ki halini görse oğluyla ne kadar da gurur duyardı. Eren’in yüzünde hafif bir gülümseme ve hemen ardından keskin bir öfke belirdi. Gözlerini açtı ve ileriye baktı. Babasının katilini öldürmek ve gezegenin onurunu kutsallaştırmak için savaşacaktı. Ellerini öfkeyle sıktı. Kaskını taktı. Oksijen tüpünü kontrol etti. Ve dudaklarından hafifçe süzülen bir fısıldı havaya karıştı.
‘’Yükselin’’
Herkes son hızda mekiklerini gökyüzüne çevirdi ve ani bir ateşleme ile kendilerini fırlattılar. İlk 10 saniye havada sertçe uçtular ardından sırtlarındaki fitili çekip kendilerini atmosferden hızla ittiler. Atmosferden çıktıkları anda hemen oksijen tüplerini açtılar ve kendilerini bellerindeki sistem sayesinde frenlediler. Ve sadece kendi nefes sesleriyle baş başa kaldılar. Sadece ileriye bakıyorlar ve onların da gelmelerini bekliyorlardı. Birden askerler Eren’in orada olmadığını fark ettiler.. Birden Eren hepsinden hızlı bir şekilde atmosferden çıktı. Ve ilerlemeye devam etti. Kimse ne olup bittiğini anlayamadığı sırada Eren herkesin kulağını delen bir şekilde mikrofondan bağırdı ;
‘’Savaş başlıyor.Beni takip edin.’’

Çok kısa bir taslak oldu biliyorum. Kafamdakileri tam olarak dökemedim, bunları da biliyorum. Ama üzerinde çalışacağım.  :)

13
Sizce Yüzüklerin Efendisi'nin popülerliği  filmlerinin de  çıkması olabilir mi ?

Bence olabilir. Tolkien iyi bir yazar evet.Ama çoğu kitabın filmi ya da dizisi çekildiğinde herkesin ilgisi o kitaba yöneliyor.Daha kitaba başlamadan inanılmaz bir ön yargıyla '' Bu kitabın filmi-dizisi çıkmış.Bayağı popüler olmalı.Hemen okumalıyım'' diyenler vardır aramızda.Taht Oyunları böyle parladı bence.

Eminim KralKatili Güncesi''de televizyona taşınsa bu muhteşem seriyi herkes okuyacak.Kime sorsan bilecek.Ama şuan sadece bizler gibi fantastik edebiyatla arası iyi olanlar biliyor.İlk Unutulmuş Diyarlar serisini aldığımda herkese ''Çok popüler ve gayet başarılı bir seri.10 küsür kitabı var.Kara elf ırkını konu alarak başlamış ilk kitabına bu yazar'' diyordum ama kimse kafasına takmıyordu.Ama 2 ay öncesinde Taht Oyunları'nı aldığımda (Bende aynı yukarıda bahsettiğim şekilde ön yargıyla yaklaştım ama tabi ki beğendim'' sınıfta gören herkes ''Ooo bunun dizisi var muhteşem, aa kitabı da varmış,bu derslik bende kalsın,favorim Ned Stark'' gibi yorumlar aldım.İşte böyle.

Siz ne düşünüyorsunuz ? Ben böyle düşünüyorum.Düşüncemi yanlış bulabilir,içimdekileri yazıya dökememiş ve size anlatamamış olabilirim.

14
Star Wars okunmalı mı ? Bütün filmlerini izledim.Ve gerçekten iyi bir takipçisiyim.Ama nedense her gördüğümde Star Wars yerine başka bir kitap alıyorum.Bu kitapların film veya animasyonuyla bir bağlantısı var mı ? Okuyanlar beğendi mi ?

Şimdiden teşekkürler.

15
Tartışma Platformu / ''Bestseller'' Kavramı
« : 13 Mayıs 2014, 17:44:11 »
''Bestseller'' kavramı sizin için önemli mi ?  Kitap alırken bu kavram karşınıza çıktığında fikirleriniz değişiyor mu ?Neden ?

Sayfa: [1] 2