Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - RedElf

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8
46
Sinema / Ynt: Batman v Superman (2016)
« : 03 Aralık 2015, 16:43:21 »
Bir de Lex Luthor'u hiç sevmedim. Riddler gibi olmuş.

Kesinlikle katılıyorum. Aşırı neşeli.Benim tanıdığım ve okuduğum Lex Luthor,bilgiye aç,çılgın fakat ciddi ve oturup kalkmasını bilirdi. Bu fragmanda sağı solu ayrı oynuyor :D Civil War fragmanı fazla duygusal,BatmanVSuperman 2. fragmanı filmin bütün kozlarını kullanmış gibi...Hiçbir şeyi büyük beklenti ile beklememek lazımmış.Bir kitap,film,dizi veya oyun ne olursa olsun bu böyle..

47
Üç Cisim Problemini okuyorum.Daha 100 sayfa civarında okudum ama beni inanılmaz derecede bağladı.Konusu gerçekten çok çok ilginç. Ama kitabın tanıtım bülteninde yazan,kitap hakkında en büyük spoilerı veriyor bence.Ve şunu söylemeden geçemeyeceğim. Çeviri çok sıkıntılı,daha doğrusu yazım hataları çok fazla... İthaki bu gidişle nereye varacak bilmiyorum.

48
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Ynt: Marslı - Andy Weir
« : 02 Aralık 2015, 07:11:04 »
İhsan abi galiba ben yanlış yazdım. İlahi bakış açışı derken,hakim bakış açısından yazdığını söylemek istemiştim. Her şeyi bilen bakış açısı yani. Bu bakış açısını okulda "İlahi bakış açısı" olarak öğretmişlerdi :P

49
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Ynt: Marslı - Andy Weir
« : 01 Aralık 2015, 21:19:36 »
Andy Weir ile biraz sohbet ettik. Facebook üzerinden. Şuan üzerinde çalıştığı Zhek adlı kitabı ilahi bakış açısı ile yazdığını söyledi.

50
Sinema / Ynt: Captain America: Civil War (2016)
« : 25 Kasım 2015, 16:52:18 »
Batman V Superman fragmanı,daha gaz vericiydi sanki. Dc Comics'i daha çok sevip takip etmemden olabilir ama Civil War'ı izlerken hiç heyecanlanmadım. Fakat herkes gibi bende son sahneden çok etkilendim. Yoo hayır,İhsan Abi gibi bir tepki vermedim. Bendeki tepki daha çok.. "Biraz daha güçlü vurun!!" :D

51
Duyurular / Ynt: 13. Sanal Kitap Fuarı Başladı!
« : 22 Kasım 2015, 11:43:43 »
Sanal fuardan Şuanlık Üç Cisim Problemi'ni ve Sıfır Sayı'yı aldım. Özellikle Üç Cisim Problemi'ni çok merak ediyorum.

52
Bir kitabın Türkçe'ye çevrileceğini duyduğumuzda heyecanlanırız. Kimi zaman daha kitabı basan yayınevini duyar duymaz umudumuzu keser,kimi zamanda büyük bir heyecan ile kitabı alıp çevirisi yüzünden hayal kırıklığına uğrarız.Biz okurların en çok istediği şey çevirinin iyi olmasıdır.İyi ve sürekli bir okur kısa süre sonra kapaklara bakmaz olur zaten.Bu nedenle çevirisi güzel ama kapak tasarımı kötü olan kitaplardan pek şikayet etmeyiz.Çok nadirde olsa hem kapak tasarımını,hem sayfa düzenini hemde çevirisini harika bir şekilde yapan yayınevleri çıkıyor.İthaki bunlardan bir tanesi(Bu aralar kalitesinden ödün veriyor,o ayrı).Ama Berbat çevirisinden dolayı ziyan olmuş kitapların çoğu 6:45'den çıkmıştır benim gözümde. Ve bana göre ziyan olmuş en güzel serilerden bir tanesi Ender Serisi'dir  :inca O berbat çevirisinden dolayı ilk kitabını bile zar zor okumuş ve seriyi yarıda bırakmıştım. Peki sizin eklemek istediğiniz bir kitap veya serisi var mı ?

53
Aslında yoğunluk,okul, sınavlar olunca 5-6 gün sürüyor. Geçen sene, sömestrde  her gün bir kitap okuyacağım dedim ama 3. günde (3. kitap bitince) kafa gitti, uyuşturucu kullanmış gibi ruhsuz ruhsuz geziyordum. Ve geriye dönüp baktığımda okuduğum o kitaplardan pek bir şey hatırlamıyorum. Ben de Hazal'a katılıyorum kitaptan bir şeyler almak lazım okurken;haz, anlayış,  hatta diğer kitapları okumak için itici bir kuvvet... Ortalama 500-600 sayfalık bir kitap akıcıysa ve sarıyorsa konusu, 2-3  günde biter.

Aynen öyle.Kendimize zorunlu kıldığımız şeylerden zevk alamıyoruz. Ve geriye dönünce hiçbir şey hatırlamıyoruz. Bu nedenle zorunda olduğumuz okul sınavlarına çalışırken anlamak zor oluyor :)  Geçen sene tarih sınavlarına çalışırken sorumlu olduğumuz bölümleri kitap okur gibi okuyordum.Tabi 2-3 sefer.Sınav için değil zevk için okuduğumda gerçekten hiçbir şeyi unutmadığımı fark etmiştim.Bir lokmayı nasıl ağızda ne kadar çiğnerseniz sindirimi o kadar kolay olur,Aynı şekilde kitapları da yavaşça ve zevk alarak okumalıyız.

54
ekhobia, kesinlikle haklısınız.Kitabın akıcılığı ve sizin okurken ki zihinsel durumunuz kitap okuma hızını etkileyebilir. Ve Hazal abla bende kitabı ne kadar zamanda bitirdiğimi kafama biraz taktığım için bu konuyu açarak sizlerinde neler düşündüğünüzü öğrenmek istedim. Bu son zamanlar kitap okumayı bir eğlence halinden, zorunluluk haline çevirdim galiba.Sebebi ise elimdeki kitabı hemen bitirip aklımda olan başka bir kitaba başlamak. Bu nedenle elimde olan kitabı keyif olarak okuyamadığım oluyor. Veya dayanamayıp elimdeki kitabı yarıda bırakıyor,ve aklımın kaldığı kitaba başlıyorum. Bu nedenle önceki kitabı unutabiliyorum :/ Size kesinlikle katılıyorum.

55
Normal kalınlıkta bir kitabı na kadar zamanda okuyup bitirebiliyorsunuz ? Ama benim sorduğum soru iş veya okul yoğunluğunun olduğu zamanlar için geçerli. Ben 450-500 sayfalık bir kitabı 4-5 günde bitirebiliyorum okul olduğu için. Fakat okul olsa da olmasa da elime geçen her çizgi romanı başladığım gibi bitiririm.O da yaklaşık 1-1.5 saat civarı sürer.

56
Kraliyet Meydanı / Ynt: Satılık Kara Ayna Çizgi Romanı
« : 04 Kasım 2015, 19:46:20 »
Fiyat güncellenmiş, 35 tl gibi bir fiyattan 20 tl'ye indirilmiştir.

57
Yorumlariniz için çok teşekkür ederim. Sissoylu'yu yarıda birakali çok olmamıştı. O kitabı bitirip Kralların Yolu'na geçmek en doğrusu olmalı .

58
Kesinlikle kitabın kalınlığı ile alakası yok fakat Sissoylu'yu beğenmemiş ve kitabı yarıda bırakmıştım. Ama Kralların Yolu'nu fazlasıyla okumak istiyorum. Kralların Yolu ile Sissoylu arasında kurgu dışında bariz bir fark var mı ? İkisini okuduysanız en çok hangisini sevdiniz ?

59
İthaki'den çıkan kitaplarda da bu tarz hataları görmek gerçekten şevk ve umut kırıcı.

60
Maymunlar Gezegeni-Pierre Boulle

Kitap son zamanlarda okuduğum en güzel kitaptı. Harika bir anlatımı ve çok iyi bir kurgusu vardı. Maymunlar Cehennemi filmi bu kitaptan esinlendiği için arada kurgusal olarak benzerlikleri vardı. Bu nedenle okurken birçok kez Maymunlar Cehenemmi'ni hatırladım.Kitap beni fazlasıyla tatmin etse de İthaki beni üzdü. Bu kitabı okurken fazlasıyla kapağına bakıp, yayınevinin altıkırkbeş olup olmadığını kontrol ettim. O kadar fazla yazım hatası vardı ki bunlar kitabın akışını pek bozmasa da İthaki'ye olan hayranlığımı biraz sarstı. Neredeyse her 2 sayfada bir çeviri hatası,her 10 sayfada bir ise gereksiz kelime fazlalığı vardı.Örneğin "Zira'nın itiraz etmesine vermesine fırsat vermeden heyecanla devam etti" gibi bir cümle vardı kitapta. "Vermesine" kelimesi de nereden çıktı! Onun dışında kapağı gayet hoş.Kitaplığımda olmasına çok sevindiğim bir kitap olma özelliğini taşıdığını söyleyebilirim. Tavsiye ediyorum.

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8