Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - RedElf

Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7 8
76
Tartışma Platformu / Ynt: Okuduğunu Anlayamama
« : 20 Eylül 2015, 13:28:28 »
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Biraz fazla kafaya takıyorum bu durumu herhalde. 1 hafta öncesine kadar hiç sorunum yoktu. Son 1 haftada çıktı bu kendimi inandırdığım aptalca fikir.Khentis dediğine kesinlikle katılıyorum.Nasıl keyif alıyorsak öyle okumalıyız.andreyfyodorovich,ders çalışırken onu bende yapıyorum :D Hatta dersleri sadece o şekilde çalışıyorum. Daha etkili oluyor. Ama kitap okurken hiç denememiştim. Bir daha ki sefere deneyeceğim :)

77
Tartışma Platformu / Ynt: Okuduğunu Anlayamama
« : 19 Eylül 2015, 22:18:11 »
Haklı olabilirsin. Ne kadar sessiz bir ortamda bulunsam bile okuduğum her cümlede"Biraz önce okuduklarımı anladım mı ?" diye kendime sorunca anlamamam gayet normal. Takıntı haline geldi bu olay. Hayatım boyunca çok ufak ve tekrarlanması güç olan çoğu şeyi, fazlasıyla büyüttüm ve alışkanlık haline getirdim. Buda onlardan biri. Okuduğuma odaklanamıyorum. Ne yapabilirim bilmiyorum pek ama :/ Galiba üstüne gitmeliyim. Yarın bütün günümü kitap okuyarak geçirmeyi deneyeceğim.Gerçekten bütün günümü ! Arada sırada forumda bulunurum tabi. Yarın akşam vakitlerinde durumumu yazarım..

78
Tartışma Platformu / Okuduğunu Anlayamama
« : 19 Eylül 2015, 20:36:43 »
Bu olay sizede de oluyor mu bilmiyorum ama bazen okuduğumu anlamıyorum. Veya anlamak için 2-3 kez okumak zorunda kalıyorum aynı yeri. Aklım başka yerde olabiliyor veya bazı şeyleri aklımda hayal edemiyorum.Galiba biraz fazla takıntı haline getirdim bu durumu.Hatta bazen kitap okuduktan 1-2 saat sonra kendime kitap hakkında sorular soruyorum.Eğer hatırlamaz isem aynı yeri tekrar okuyorum "Anlamamışım işte ya" diyerek. Ben biraz fazla mı kafaya taktım sizce ? Sizde de arada sırada oluyor mu bu durum ?

79
Gerçekten, bu zamana kadar Ejderha Mızrağı serisinin filminin neden yapılmadığını hep merak ediyordum. Çıkan çizgi filmi her ne kadar hayal kırıklığı olsa da, bu serinin sinema dünyasına uyarlanmasını çok istiyorum. Raistlin'i,Kender ırkını ve o muhteşem ejderhaları beyaz perdede görmeyi kim istemez ki ? Hayır Narnia gibi olacaksa hiç olmasın.Fakat bir Yüzüklerin Efendisi veya Hobbit kalitesinde çekilirse tadından yenmez. Ama gerçekten,neden bu zamana kadar bu serinin filmi yapılmadı ? Beyaz perdeye en çok yakışan kitap uyarlaması filmi olabilirdi  :inca

80
Bugün Sissoylu Son İmparatorluk kitabına başladım. Sürükleyici bir anlatımı var yazarın.Daha ilk başlarda hissediliyor bu. Yalnız bazı noktalarda yazarın yazdıklarını hayal edemiyor gibiyim. Bazı kelimeleri mecazi anlamda kullanıyor ve ben gerçek anlamını sanarak okumaya devam ettiğimde alakasız bir olay kurgusu oluşuyor. İlk defa bir Brandon Sanderson romanı okuduğum için alışmam biraz zaman alacak herhalde.

81
Çizgi & Anime / Ynt: Fullmetal Alchemist
« : 15 Eylül 2015, 14:20:59 »
Fazla abartılan bir anime ve manga serisi olarak görüyorum kendilerini..

82
Kurgu İskelesi / Ynt: Yarın - I. Bölüm
« : 12 Eylül 2015, 16:14:06 »
Bu sitede bu zamana kadar okuduğum daha doğrusu eğlenerek okuduğum nadir hikayelerden biri. Ayrıca bu hikayeniz bana ufak bir ilhamda verdi :D Bu nedenle teşekkürler. Ve galiba Devlet askerlerinin yetkisi, bu ölüm felaketinde önemli bir rol oynayacak.Yani askerler insanların ölümlerini gerçekleştirecek. Peki bu askerlerde işin sonundaki 3 milyar insanın içinde olacak mı ? Olmayacak ise aklı başında bir asker bu kararı kabul etmez ve diğer askerler ile Dünya genelinde bir darbe yapabilir mi acaba O.o

3. bölümü sabırsızlıkla bekliyorum.

83
Tartışma Platformu / E-kitap Ve Normal Kitap
« : 27 Haziran 2015, 10:17:54 »
Biliyorsunuz e-kitap teknolojisinin popülerliği şu 1-2 sene içerisinde biraz arttı. Artık okullarda bile normal bir kitap yerine telefondan ve tabletten kitap okuyanlar var. Peki siz okurlar e-kitap olayına benim gibi hala alışamayanlardan mısınız yoksa yavaştan normal kitapların soyunu kurutup e-kitaba yönelenlerden misiniz ? Ve sizce gerçekten ilerde teknoloji, asırlardır süren geleneğin yerini alabilecek mi ?  :üü

84
Tartışma Platformu / Ynt: Vurucu Giriş Cümleleri
« : 26 Haziran 2015, 19:18:15 »
Uzaylılar Aptaldır. -5.Dalga-


85
Arkadaşlar sizde bu tarz bir olay yaşıyor musunuz merak ediyorum. Mesela ben bir film izliyorum.Atıyorum Hobbit. Bu filmi izledikten sonra bütün zevklerim değişiyor ve hemen Orta Çağ hakkında kitaplar alıyorum ve araştırma yapıyorum. Çok değil İKİ GÜN sonra Distopik bir film izliyorum ve hemen Distopya romanlar alıyorum hakkında araştırmalar yapıyorum vs. Yani bir kitabı aldıktan max. 1 hafta içerisinde bitirmem gerekiyor yoksa ilgim başka türlere yöneliyor. Biliyorum belki benimki biraz fazla abartılıdır ama sizde bu tarz olaylar yaşıyor musunuz ?

86
Çok iyi bir haber. :)

87
EJDERGEMİLERİ SERİSİ

Ejderhanın Kemikleri (Weis&Hickman)

Ejderha Mızrağı serisinden tamamen bağımsız olan ve yeni bir evrene kapıları açan bu seri beni oldukça tatmin etti. Zaten bu Weis&Hickman ikilisine bayılıyorum.

88
Kurgu İskelesi / Ynt: Savaş Ruhu
« : 14 Ağustos 2014, 20:25:05 »
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Gerçekten çok fazla hata yaptığımı gördüm. Devam bölümünü daha ayrıntılı yazacağım :)

89
Kurgu İskelesi / Ynt: Savaş Ruhu
« : 14 Ağustos 2014, 14:07:01 »
Çok teşekkürler. Evet çok kez sesli okudum. Ve evet çok yanlışım olduğunu gördüm. Olayların çok hızlı geliştiğinin farkındayım.Benim fikrim şuydu. İlk önce bu bolumu yazıp ardından 3 ay once diyerek asıl hikayeye ve betimlemeye başlayacaktım. Şimdi fark ettim bu bolumun böyle tek başına bir anlam taşımadığını.

90
Kurgu İskelesi / Savaş Ruhu
« : 13 Ağustos 2014, 21:04:07 »
‘’Sonunda beklenen gün geldi dostlarım.Sonunda! 3 aydır bu an için çalıştık.3 aydır bu an için sahip olduğumuz her şeyden vazgeçtik. 3 koskoca ayda kan ağladık, duman soluduk,ciğerlerimiz leş kustu ve geçmişimizi dalgalar yıkayıp bizi hayata sıfırdan başlattı. Kendimize,her günümüzü yarın yokmuşçasına yaşamayı öğrettik.Aile kavramının ne olduğunu unuttuk.Nefsimizi parçaladık,yıldızlardan enerjimizi aldık, rüzgar ruhumuzu temizledi ve duygularımız birbirine karıştı ama… ama yinede yılmadık. Çok çok yorulduk. Eğer  kazanmak istiyorsak birkaç şeyden fedakarlık etmek gerektiğini biliyorduk.Ettikte. Sizce de artık bu yaşadığımız olayların acısını  çıkartma vakti gelmedi mi ?. Şu karşıya bir bakın !’’
Eren eliyle uzay boşluğunu gösterdi.

‘’Burada kim bilir kaçımız ölü olarak sonsuzluğa doğru yolculuğa çıkacak. Kim bilir kaçımız arkadaşlarının ölümünü gözleriyle görecek. KİM BİLİR KAÇ KİŞİ ümidini kaybetmeden onuruyla savaşacak ! Bunları sadece yaşayarak ve görerek öğrenebiliriz. Bu yüzden hadi kendinizi toparlayın. Herkes yerine !

Eren herkesin yerlerine gitmesini izledi. Ve oda yavaşça ait olduğu yere, kendi mekiğine bindi. Her şey hazır gibiydi. Yavaşça havaya doğru yükseldi. Etrafına baktı. Yüzlerce asker mekikleriyle hizaya giriyor ve Erenin arkasına sıralanıyordu. Gezegenlerinden ayrılmalarına çok az kalmıştı. Herkesin etrafına son bir kez baktığını gördü Eren. Bütün askerlerinin bir daha gezegene dönememe endişesiyle yanıp tutuştuğunu biliyordu. Kendisininde. Bir an gözlerini kapattı Eren.Babası aklına geldi. Şimdi ki halini görse oğluyla ne kadar da gurur duyardı. Eren’in yüzünde hafif bir gülümseme ve hemen ardından keskin bir öfke belirdi. Gözlerini açtı ve ileriye baktı. Babasının katilini öldürmek ve gezegenin onurunu kutsallaştırmak için savaşacaktı. Ellerini öfkeyle sıktı. Kaskını taktı. Oksijen tüpünü kontrol etti. Ve dudaklarından hafifçe süzülen bir fısıldı havaya karıştı.
‘’Yükselin’’
Herkes son hızda mekiklerini gökyüzüne çevirdi ve ani bir ateşleme ile kendilerini fırlattılar. İlk 10 saniye havada sertçe uçtular ardından sırtlarındaki fitili çekip kendilerini atmosferden hızla ittiler. Atmosferden çıktıkları anda hemen oksijen tüplerini açtılar ve kendilerini bellerindeki sistem sayesinde frenlediler. Ve sadece kendi nefes sesleriyle baş başa kaldılar. Sadece ileriye bakıyorlar ve onların da gelmelerini bekliyorlardı. Birden askerler Eren’in orada olmadığını fark ettiler.. Birden Eren hepsinden hızlı bir şekilde atmosferden çıktı. Ve ilerlemeye devam etti. Kimse ne olup bittiğini anlayamadığı sırada Eren herkesin kulağını delen bir şekilde mikrofondan bağırdı ;
‘’Savaş başlıyor.Beni takip edin.’’

Çok kısa bir taslak oldu biliyorum. Kafamdakileri tam olarak dökemedim, bunları da biliyorum. Ama üzerinde çalışacağım.  :)

Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7 8