Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - RedElf

Sayfa: 1 ... 5 6 [7] 8
91
Tartışma Platformu / Ynt: Bilgisayar başında yazmak
« : 10 Temmuz 2014, 09:42:44 »
Hemen hemen tüm hikayeyi kağıt kalem ile yazamazsın. Sadece aklındaki fikri unutmamak ve geliştirmek için küçük notlar ve taslaklar yazabilirsin. Asıl sonradan bilgisayar başına geçip içindekileri dökebilirsin.

92
Türkiye için konuşacak olursak; Taht Oyunları kitabı satmıyordu hatta ben internetten iki kitabı 7-8 lira gibi komik bir fiyata almıştım. Zaten kitapla tanışmam da o şekilde oldu. Fakat LOTR için durum pek öyle değil. 90'larda kitap zaten cok okunuyordu. Belki bugünkü kadar herkesin bildiğibir kitap ve konu degildi ama pek çok üniversite ve lise öğrencisi okuyordu kitabı. Yani filmi daha çıkmadan popüler olmuştu kitap. Ben doksanlı yılların ortalarından bahsediyorum ki sanırım pek çok forum üyesi daha bebekti o zaman.

Evet..

93
Sizce Yüzüklerin Efendisi'nin popülerliği  filmlerinin de  çıkması olabilir mi ?

Bence olabilir. Tolkien iyi bir yazar evet.Ama çoğu kitabın filmi ya da dizisi çekildiğinde herkesin ilgisi o kitaba yöneliyor.Daha kitaba başlamadan inanılmaz bir ön yargıyla '' Bu kitabın filmi-dizisi çıkmış.Bayağı popüler olmalı.Hemen okumalıyım'' diyenler vardır aramızda.Taht Oyunları böyle parladı bence.

Eminim KralKatili Güncesi''de televizyona taşınsa bu muhteşem seriyi herkes okuyacak.Kime sorsan bilecek.Ama şuan sadece bizler gibi fantastik edebiyatla arası iyi olanlar biliyor.İlk Unutulmuş Diyarlar serisini aldığımda herkese ''Çok popüler ve gayet başarılı bir seri.10 küsür kitabı var.Kara elf ırkını konu alarak başlamış ilk kitabına bu yazar'' diyordum ama kimse kafasına takmıyordu.Ama 2 ay öncesinde Taht Oyunları'nı aldığımda (Bende aynı yukarıda bahsettiğim şekilde ön yargıyla yaklaştım ama tabi ki beğendim'' sınıfta gören herkes ''Ooo bunun dizisi var muhteşem, aa kitabı da varmış,bu derslik bende kalsın,favorim Ned Stark'' gibi yorumlar aldım.İşte böyle.

Siz ne düşünüyorsunuz ? Ben böyle düşünüyorum.Düşüncemi yanlış bulabilir,içimdekileri yazıya dökememiş ve size anlatamamış olabilirim.

94
Türkçe'ye çevrilen kitapları çok az zaten ancak içlerinde bir efsane de var; Thrawn. Bu seriden başlarsan çok zevk almakla kalmayıp filmlerin bittiği yerden harika bir şekilde devam edersin. Thrawn üçlemesi çoğu Star Wars fanı için gelmiş geçmiş en iyi Star Wars kitabı kabul edilir. Öyle de bence. Bu üçlemeden sonra da Darth Bane okuyup sith tarihi hakkında bilgi alabilirsin.

Kronolojik olarak neler var merak ediyorsan şu konuya bakabilirsin. Kitaplar ve çizgi romanlar çevrildikçe düzenliyorum ama anca ayda yılda bir geliyorlar tabi.

Şöyle de Amiral Thrawn'ı gösterip kaçayım;

Spoiler: Göster



Yorumun için teşekkür ederim.Yazdıklarını göz önünde bulunduracağım.

95
Star Wars okunmalı mı ? Bütün filmlerini izledim.Ve gerçekten iyi bir takipçisiyim.Ama nedense her gördüğümde Star Wars yerine başka bir kitap alıyorum.Bu kitapların film veya animasyonuyla bir bağlantısı var mı ? Okuyanlar beğendi mi ?

Şimdiden teşekkürler.

96
Televizyon / Ynt: Flash’dan İlk Fragman
« : 18 Mayıs 2014, 11:00:16 »
FLASH <3 <3

97
Tartışma Platformu / ''Bestseller'' Kavramı
« : 13 Mayıs 2014, 17:44:11 »
''Bestseller'' kavramı sizin için önemli mi ?  Kitap alırken bu kavram karşınıza çıktığında fikirleriniz değişiyor mu ?Neden ?

98
Hayır.Okumam gereken bazı kitaplar vardı.Araya onlar karışınca Hobbit'i konu olarak unuttum.Bende tekrar başlamadım.

99
Yüzüklerin Efendisi / Gerçekten de Yüzüklerin Efendisi...
« : 10 Mayıs 2014, 17:47:58 »
Gerçekten de Yüzüklerin Efendisi okunmalı mı ? Biliyorum fantastik edebiyatın başı, yazarların en iyisi Tolkien.Fakat belki bu kitapla karşılaştırılamaz ama Taht Oyunları,Ejderha Mızrağı,Unutulmuş Diyarlar vs. okuyanlar Yüzüklerin Efendisi'ni okumazsa çok mu şey kaybeder ? ?

Yani neden Yüzüklerin Efendisi ?

Ayrıca Hobbit'in ilk 100 sayfasını okumuşumdur.Tolkien masalsı anlatmış gibi geldi romandan ziyade.Yüzüklerin Efendisi içinde aynı şey geçerli mi ?

Yüzüklerin Efendisi okumak için hala erken mi ?

Teşekkürler.  :fight: :fight: :fight: :fight: :fight: :fight:

100
Abi O kadar çok kitap var ki hangisini okuyacağım karıştırıyorum.Ve çok fazla seri değiştiriyorum.

Ejderha mızrağı ilk kitaptan sonra Kara Elf'e geçtim.Anayurt'u okudum,beğenmedim.Hobbit'e başladım yarıda bıraktım Taht oyunlarını aldım şuan onu okuyorum.Harry Potter'dada 3. kitap daha.Taht Oyunları'nı çok beğendim.Ama biran önce Yüzüklerin Efendisi'ni okumak istiyorum...Acaba ne yapsam O.o

101
Kurgu İskelesi / Kansöken Hançer
« : 01 Mayıs 2014, 19:14:05 »
Buz gibi bir aralık gecesinde,ateş ile odunun seviştiği şöminenin önünde kana bulanmış kılıcını temizliyordu Mac.Şömineden gelen Sıcacık hava hafifçe yüzüne çarptı ve tüm alana yayıldı.Ama bu bile Mac’i rahatlatmaya yetmedi.Kılıcını sertçe yere atıp pencereye yöneldi.Dışarıda ölüleri taşıyan aile yakınlarının feryatları kulak tırmalıyor ve yürek parçalıyordu.Bağırışlar içinde yaşayan herkesin evlerine veya yatakhanelerine dönmelerini istiyorlardı.Mac daha fazla dayanamayarak tekrar sandalyesine oturdu.Beynini yakan görüntüler bir türlü aklından çıkmıyordu.Çok değil,2 saat önceydi.

Kılıçların çarpışma sesleri senfoni haline gelmişti adeta.Bir grup adam ,isyan çıkartmak istemişti.Ejderha Yuvası Loerd Krallığı’na baskın yapmak o kadar kolay değildi.Birileri belli ki heriflere emir vermişti.Çok az farkla Loerd Krallığı galip gelmişti.Ama Loerd Kralı Mac’in kız kardeşine mal olmuştu.Kimsenin 14 yaşındaki kızla ilgilenmediği sırada bir isyancı elindeki kılıcı kızın omurgasına saplayıp kaçmıştı.Ve en kötü tarafı Mac tam kız kardeşinin güvende olmadığını düşündüğünde  gerçekleşmişti bu berbat olay.Bu dünyadaki tek varlığı tek sorumluluğuda buz gibi bir metal parçası yüzünden toz olmuş kar tanelerine karışmıştı.Mac daha fazla dayanamadı ve gözlerindeki yaşlar art arda boşaldı.Yanaklarından ve sonra uzun sakallarından süzülen her damla kız kardeşinin yüreğini ıslatıyordu sanki.

Birden kapı çaldı.Mac irkildi ve hemen göz yaşlarını silip kendini toparlamaya çalıştı.
Kapı açıldı.İçeri giren Mac’in en iyi arkadaşı ve Baş Muhafızı’ydı.
‘’Size kötü bir haberim var lordum’’ dedi iç çekerek.
‘’Bazen kötü haberler insanı dahada güçlendirir.Söyle !’’ Diye emretti lord.
‘’Ama bu sizin bahsettiğiniz şekilde değil lordum.Kansöken Hançer….

‘’Çalınmış.’’

102
Viseris delirmişti ve kendini son ejderha olarak görüyordu ama ejderhayı uyandırmak istemezsin derken Dineris'e onu kızdırmaması gerektiği mesajını veriyordu.

Teşekkür ederim.

103
Ya ben ilk kitaptayım ve Viserys, Dany'ye sürekli  ''Ejderhayı uyandırmak istemezsin'' diyor.Bunun bir anlamı var mı ? Yoksa lafın gelişi-sinirini belli etmek için mi ?

104
Buz ve Ateşin Şarkısı / Ynt: Dinler ve Tanrılar
« : 24 Nisan 2014, 17:05:30 »
Çok yararlı olmuş.

Spoiler: Göster
 Teşekkürler :D

105
Çizgi & Anime / Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
« : 23 Nisan 2014, 19:57:33 »
Hevesle okuduğum her kitabını yarım saatte bitirdiğim bir manga serisidir.3. kitapta anlıyorsunuz zaten Kira'nın bu oyunu kaybedeceğini.Başka bir yere çıkamazdı zaten.Bence L bu olayı çözmeliydi.Near değil.Son kitapta (bölümde her neyse) Near ile Kira buluştuğunda ve Kira çevresindeki herkesin öleceğini zannettiği zamanda  ama kimse ölmediğinde has..... demiştim yani.Uzun bir süre etkisi üzerimde kalmıştı.Mangasını okumak ayrı bir zevk verir insana.Başlamayanlar mangasını okusunlar.

Nerede spoiler uyarısı? Ah ah. Bir daha girmeyeceğim bu başlığa.

Oppsss.Pardon .s

Sayfa: 1 ... 5 6 [7] 8