Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Canina

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 77
31
Düşler Limanı / Ynt: Son Mektup
« : 16 Nisan 2012, 14:22:31 »
Bir yazı.

Bir yazar.

Yazıya ve yazara gereksiz yere burnunu sokan iki kişi.

Gidip Tolkien'e deseydik keşke "Hacı burası olmamış al biz senin için tamamladık."

Yazı, yazarı ne yazdıysa odur. Daha fazlası değil. Nasıl bir yazıyı yazarından başka kimse tamamen anlayamazsa, bir yazıyı yine yazarından başka kimse tamamlayamaz/değiştiremez.


Bu yazacağım da size anlamsız gelecektir. Yazının arka planını anlayabilecek bu forumda sadece 2 kişi vardı. O iki kişi de tepkilerini haklı olarak koydular.

Çok meşhur bir söz vardı Blade'de:

"Dava, sadece bizim anlayabileceğimiz bir davadır. Bu yüzden olsa gerek ki yalnız kaldık, anlaşılamadık."

Tam da oturdu bu sözcükler bu duruma.

Ama bir konuda haklısınız, yazıyı edebi olarak incelersek mükemmel bir yazıydı. Sadece gerçeklerle az biraz oynandı, ama edebi kalitesi tartışılmazdı.

Tabi çünkü gerçek olmayan bir şey yazılamaz.

Benim umursadığım kadarıyla yazı 8 yaşında üstüne basıp öldürdüğü bir kurbağa hakkında bir metefor olabilir. Bunu kimsenin anlamasına gerek yoktur.

32
Düşler Limanı / Ynt: Son Mektup
« : 16 Nisan 2012, 13:55:16 »
Bir yazı.

Bir yazar.

Yazıya ve yazara gereksiz yere burnunu sokan iki kişi.

Gidip Tolkien'e deseydik keşke "Hacı burası olmamış al biz senin için tamamladık."

Yazı, yazarı ne yazdıysa odur. Daha fazlası değil. Nasıl bir yazıyı yazarından başka kimse tamamen anlayamazsa, bir yazıyı yine yazarından başka kimse tamamlayamaz/değiştiremez.

Onun dışında;

"Bir gün, cinnetim seni sorduğundan, kendimi yalnızca dostun olduğunu bildiğim adamın kapısı önünde buldum. Beni içeri alması öyle uzun sürdü ki; maskeler üzerine maskeler taktığına emin olmuştum."

Harikulade bir yazı.

33
Eğlence & Mizah / Ynt: Masaüstünüzü Görelim
« : 04 Nisan 2012, 19:26:34 »
Spoiler: Göster

Bir önceki ile arasında ki farklar akıl almaz.

34
Arkadaşlar, bugünkü Star gazetesinin kitap ekinde Fırtınakıran'ın yazısı var. Gazetenin sayfasında link bulamadım, kusura bakmayın.

Tebrikler Fırtınakıran Star bulmaya çalışayım şimdi en iyisi *-*

35
Kitabı almayı düşünüyorum ama felsefik bir kitap diyorlar bazı sitelerde acaba öyle mi?


"Yemek buldun ye, dayak buldun kaç" felsefesi hakim kitabın genelinde.

36
15 tatilde diye diye geldi çattı zaman. Set olarak aldım seriyi. Siparişin elime ulaşmasını bekliyorum. Bir de incelemeyle filan gaza geldim, kendimi uff nasıl beklicem fi tarihine kadar diyen portal müdavimlerine benzetiyorum şu an. :P İlknokta'nın hızına güveneceğim artık.

Arkadaşıma 12 günde geldi. Stok durumlarına göre değişiyor mudur nedir anlayamadım ben ilknoktayı.

37
Bugün gidip Rüzgarın Adını aldım. Hani daha okumaya başlamadım  yorum yapmayayım ama kapağı açtığımda gördüğüm ilk şey harita oldu.

Spoiler: Göster


Sanki birebir Türkiye haritası yahu çok benziyor. [*]illüminati[/*]

38
Tunnel kullanıyordum ben, yazık etmişim bunca gün.

Kaydı vardır di mi?

Vardı ama artık yok.

39
İlk kitabı bugün sipariş ettim, kafama takılan şey 2. kitabın 2008 yılında yayınlanmış olması, 3. kitabın durumu nedir aradan biraz zaman geçmiş çünkü. Çok umutluyum, iyi bir eser okuyacağımı sanıyorum. Genelde yeni kitap ne zaman diye tutturmam.  ;D :shrlock
Bu Pazartesi verdiğim sipariş hala gönderilmedi. İlknokta en son siparişimi de 15 günde göndermişti :( Yılbaşından önce gelecek mi merak ediyorum?

İlknokta'dan değil de yurtiçi kargodan kaynaklanıyor olabilir belki, ben ne zaman bir şey alsam yurtiçi kargoyla problem yaşıyorum.

40
Sizin için Fenerbahçe mitingini ekiyorum, değerimi bilin.  :P Kadiköy İskele Meydanı'nda başlayacak miting, 11'den 15.00'e kadar sürecek. Nerelere yürürler, ne yaparlar bilmiyorum. Ancak trenle ve metrobüsle gelecek olanlar için sorun olacağını sanmıyorum ben. :)

Spoiler: Göster
Son mitingde çoluk çocuk, genç yaşlı, kadın erkek demeden biber gazı atmışlardı. Defalarca. Birileri limon getirse ya... Polisin ne yapacağı belli olmuyor.  >:(


Hakan abinin gizli komünist yanı ortaya çıkıyor yavaş yavaş, her buluşma da miting mi olur arkadaş.

Şaka maka miting büyük ihtimalle diğerleri gibi natülüs'ün önünden Kadıköy Rıhtıma kadar sürecektir.

41
Pazar günü Kadıköyde Fenerbahçelilerin mitingi yapılacakmış. Ne kadar büyük bir şey olacak bilmiyorum ama yolun Haydarpaşa tarafından kapanma ihtimali olabilir. Onlar 1'de başlayacakmış. Ona göre şey edersiniz artık.

42
Eğlence & Mizah / Ynt: Masaüstünüzü Görelim
« : 20 Aralık 2011, 19:21:30 »
Biraz dağınık ama olsun. Bir okul öğrencisinin aldığı birlere, sözlü notlarına, her gün kıyafeti veya saçının düzgün olmadığı için işittiği azara ve haksızlık dolu öğretim sistemine ettiği isyanın siber alana dökülmesi gibi birşey sanırım, bilmiyorum olmayada bilir.

Spoiler: Göster




Çok anarşistsin gerçekten.

Spoiler: Göster



43
Gezginler Kamarası / Ynt: Delinin günlüğü
« : 19 Aralık 2011, 20:33:42 »
Hayatından bıktığın anlar ve bu anlar birebir zıttı olan hayatını kısa gördüğün anlar vardır. Ruh hali sabit olmayan biri için bu anlar tehlikeli ve değişkendir. İnsanın kişiliğine göre bu değişkenlik hem iyi, hem de kötü olabilir. Çoğu kişi bu anları ve düşünceleri göz ardı eder. Pek üzerine düşmezler çünkü hayatlarından sonra başka bir hayatları olacağı inancına sahiptirler. Bildiklerini düşünürler. Bu yüzden “Hayatın anlamı.” veya “Öldükten sonra ne olacak?” gibi klasik felsefe sorularıyla ve bu soruların standart olarak beraberinde getirdikleri depresif ruh hali ile uğraşmazlar. Bunların hepsinin bir kitapta yazdığını söylerler ve gündelik işlerine devam ederler. Çalışırlar, iş bulurlar, para kazanırlar, mutlu olurlar.

İnanmayan veya öyle olmadığını bildiğini düşünen insanlar için olay biraz daha farklıdır. Onlar biraz daha fazla düşünür diğerlerinden. Yaşlı birini gördüklerinde karamsarlığa kapılırlar. “Bir gün bende böyle olacağım, ve bir gün öleceğim.” derler kendi kendilerine. Etraflarında ki pek çok şeyin farkında olurlar. Hatta istemedikleri şeylerin bile. Hayatın gerçek yüzünü biraz daha fazla görmüş olduklarından bir şeyi kötü ve tiksinç bulmaları biraz daha zordur. Hayatları boyunca yalnızlık ve karanlıkla boğuştukları için onları incitmek hem çok zor, hem de çok kolaydır. Basit değillerdir ama karmaşık da değillerdir.

“Daha şimdiden hayatımdan 20 sene eksildi. Yaşayacak 60 senem var. Ve bunun 30 senesi vücudu randımanlı çalışmayan bir yaşlı olarak geçecek. Diğer 30 senesi ise bir iş bulup, köpek gibi çalışarak. Yani ben 20 yaşında ölmüş adamım. 20 sene boyunca eğitim gördüm, okullardan mezun oldum. Ve ödülüm 30 senelik bir kölelik oldu.”

Sistemin kokuşmuşluğu ve hayatın boşluğu arasında kıvranırlar. Her şeyin ne kadar manasız olduğunun bilincindedir kişi, ama bütün dünya bu manasızlığa göre yaşadığı için onlara hafiften ayak uydurur. Okuluna, işine gitmeye devam eder. Ama asla tam olarak orada olmaz. Asla başarılı olmaz. Olmak istemez. Olmasına gerek yoktur. Olması manasızdır. Gereksizdir. Boştur.

Kestirme yolları bilir. Paranın çok büyük bir gereklilik olmadığını söyler. Kimisi para kazanmaz, ama asla aç kalmaz. Bir yerlerden hayatını devam etmesini sağlayacak kadar yiyecek ve diğer şeyleri bulur sürekli.

Yalnızdır, perişandır, sefildir, mutsuzdur, fakirdir, karamsardır, akıl sağlığı tam olarak yerinde değildir. Ve bunların karşılığında aldığı şey bilgidir. Farkında olduğu için bunlara mahkum olmuştur.

Ve bütün bu sefaletin sonunda, her şeyin en sonunda fark edecekti ki cennet ve cehennem gerçekten var. Çünkü kendisi hayatı boyunca cehennemden geçmişti, diğerleri safça cennette dolaşırken.

Ve ben böyle anladım ki,

Cehalet gerçekten mutluluk demekmiş.

44
Not: Kitap devasa bir şey. Neyseki hardcover değil.

Ben de "Keşke ciltli olsa..." diyordum, ne garip. Böyle çok çabuk dağılacakmış gibi görünüyor gözüme. Hayır, geç buldum çabuk kaybettim demek var işin sonunda.

Ah ah evet, geçen gün DnR'da gördüm 48 lira civarı bir şeydi karton kapak yapmışlar paraya kıyıp alamadım. Zaman çarkı gibi yapsalardı halbuki ne güzel olurdu.

45
Limon Kafe olsun geleneksel hale gelsin bence.

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 77