Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - bastas

Sayfa: [1]
1
Kitabı alacağım da merak ettiğim bir şey var. Bu tamamen bağımsız bir kitap değil mi? Yani Zaman Çarkı'nın veya başka bir serinin devam kitabı değil?

2
Rains of Castamere benim bu konudaki umutlarımı ayakta tutan tek parça zaten :) Belki bu seride de başarılı birkaç şarkı yapılabilir ancak şarkı sayısının fazlalığı ve neredeyse hepsinin de önemli ve etkili olması beni endişelendiriyor. 

3
Tartışma Platformu / "Kralkatili Güncesi" Dizi Olabilir Mi?
« : 01 Haziran 2014, 14:20:17 »
Öncelikle forumdaki ilk mesajım, merhabalar herkese. Çok güzel bir forum, zevkle takip ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkürler :)

Kralkatili Güncesi'ne bu forum sayesinde başladım. O kadar çok övülüyordu ki merak edip aldım ve şu anda Bilge Adamın Korkusu'nun ortalarındayım. Kitapları 1 hafta önce aldığımı da belirtmek isterim  ;D Muhteşem gerçekten, çok beğendim. Ancak şu dizi işi beni acayip meraklandırıyor.

Merakımın sebebi kitapta çok fazla şarkı olması. Tenekeci Tanner'dan tutun da Kvothe'nin mızıkasını almasını sağlayan Savien ve Aloine'e kadar bir sürü şarkı var. Bu şarkılar Patrick Rothfuss tarafından yazılmış mıdır gerçekten? Bir bestesi var mıdır? Şarkıların sözlerinin tamamı kitapta yer almıyor. Ancak öykünün gidişatında şarkıların yeri çok büyük. Dizide bu konuda sıkıntı yaşanır mı sizce?

Bir örnekle açıklayayım. Mesela dizinin Eolian'da Kvothe'nin mızıkasını aldığı geceyle ilgili bölümünde şarkının tamamının çalınması gerekiyor. Ve o kadar etkileyici olmalı ki hepimiz bir gülüp bir ağlamalıyız. Tamam bunları kitaba yazarken iyi hoş, "şöyle ağladılar, böyle tel koptu" falan diye anlatıyor Kvothe efendi ancak dizide bunu nasıl yapacaklar? Seyirci bir gülüp bir ağlamayacak mı ciddi ciddi?

Umarım derdimi anlatabilmişimdir  :)

Sayfa: [1]