Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar -

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 8
16
Eğlence & Mizah / Ynt: Bugün Ben Şunu Öğrendim:
« : 15 Mayıs 2017, 18:18:10 »
Ülkemizde rezaletin sınırı olmadığını öğrendim.
http://mobil.hurriyet.com.tr/kanser-koyun-haykirisi-biz-oluyoruz-40456882

17
Bu adam bu kitapları ne zaman yazacak o da merak konusu, 4. kitabı erteliyor her yıl.

18
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı Serisi Kitapları
« : 14 Mayıs 2017, 09:34:01 »
9 gene kötü değil bence ama 8 ile 10 resmen kötü, yani öyle böyle değil. 11. kitap yarısından itibaren bayağı iyileşiyor, Nynaeve'in Malkierlileri gezmeye başlamasıyla yazar artık Son Savaş hazırlığını başlatıyor, vites arttırıyor. Yazar bu kadar bekleyeceğine, Aes Sedai ve  Andordakilerin entrikalarına saplanacağına ,kurguyu ilerletseydi hikayenin çoğunu yazarın kendisinden okuyabilirdik. Çok daha güzel bir seri olurdu.

19
Cosmere (Brandon Sanderson) / Ynt: Kozmer Tartışmaları
« : 13 Mayıs 2017, 14:24:45 »
10 yıl diye hatırlıyorum ben, yanlış olabilir.

20
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Malazan Book of the Fallen
« : 12 Mayıs 2017, 14:05:04 »
Yayınevine facebook üzerinden yazmamın üstünden 1 yıl geçti. Geçen yıl mayıs ayında yazmıştım. 1 yıl geldi geçti ve hiçbir şey yok ortada. Ben de konuyu bir hortlatayım dedim, belki yeni gelişme duyan vardır veya yayın dünyasında olan arkadaşlarımız belki bir kere daha sorarlar bu yıl çıkıyor mu falan diye.

21
Cosmere (Brandon Sanderson) / Ynt: Sissoylu - Brandon Sanderson
« : 12 Mayıs 2017, 13:53:36 »
En son duyduğuma göre çevirmenle ilgili bazı sıkıntılar yaşamışlar. Akılçelen, Sanderson'a önem veriyor ve düzgün bir iş çıkarmak istiyor, o nedenle yeni arayışlara girmişler.

Sissoylu'nun dördüncü ve beşinci kitabı üzerinde de çalışmalar devam ediyor. Bu sene en az bir Sanderson görürüz o yüzden bence :) Geç olsun, bizim olsun, düzgün olsun.
Abi sissoylunun son kitabını neden farklı bir kişi çevirdi o zaman? Hangi kitapların çevrilip çevrilmeyeceğini bile söylememişlerdi. Sadece çalışmalarımız devam ediyor diye cevap veriyorlardı. Keşke forumda yayınevinden bilgi alabileceğimiz biri olsa.

22
İkinci kitabı yeni bitirdim ve soluksuz okudum. Üçüncü kitaba başlamadan önce bir ara vereceğim, witcher 2 ve belki bilimkurgu klasiklerinden birini okurum. Öncelikle 3. ve 4. kitabı bilmem ama bu kitap çok öyle havada bitmiş gibi gelmedi bana, sonu fena değildi. İblis bölümleri iyiydi ve son bölümdeki dövüşler iyi yazılmıştı. Aynı şekilde muhafazaların daha aktif kullanımlarının olması da güzel yanlardı. Yalnız bu kemiklerle geleceği görme işi söylendiği gibi bazı yerlerde bayağı sulandırılmış. İnsan Jardir'le aynı fikirde olmaktan kendini alamıyor, gene mi kemikler?
 Göze batan şeylerden biri de herkesin her şeyi çok rahat öğreniyor olması. Wonda çoğu kişiden hızlı öğreniyor ama Renna da Wonda dan hızlı öğreniyor. Yeni gelen karakterler diğerlerine yetiştirilmeye çalışılıyor gibi duruyor sanki.
 En beğenmediğim bölümler ise Arlen'in eski arkadaşlarıyla karşılaşma bölümleriydi.
 Çeviride çok rahatsız edecek bir sıkıntıya rastlamadım. Yalnız Cutter, Fisher gibi bazı soy isimlerin çevrilmeyişi göze inanılmaz batıyor. Cutterlar ormancılar, Fisherlar balıkçılar için kullanılmış, bunlar niye çevrilmemiş? Kağıtçılık(mesleği tam bilemedim) işiyle uğraşan Leesha ve ailesinin soy ismi Kağıt diye çevrilmiş. Bunu çevirmişsin işte diğerlerini niye çevirmedin diye sorarlar adama. Diğer kitaplarda çevirmen değişiyor diye duydum ki bu cidden iyi değil. İnşallah göze çok batmaz bu değişiklik.

23
Adamı gömelim ama hakkını da verelim. Okuduğum en akıcı kitaplar bu iki kitaptı.Bir de amber serisi var tabi ama yeri burası değil. Kesinlikle özgün değil ama üslup, anlatım üst düzey. İnsan, "ulan şu cümle veya şu kelime buraya ne güzel oturmuş",diyor, adamın kılı kırk yararak kitabı yazdığı seçtiği kelimelerin uyumu ve ahenginden belli oluyor.  Özet olarak baksan belki bu ne diyebilirsin ama kitap olarak muhteşem. Bu sanki bir şarkı gibi, sözlerini düz okuyunca bir şey ifade etmeyebilir veya binlerce kez aynı konu üzerine yazılmış şarkılardan biri denebilir ama melodi ve ahenkle o şarkı söylendiğinde seni farklı dünyalara götürebilir, çok farklı duygular hissettirebilir. Bu seri de benim için öyledir.

Denna'ya ben de sinir oluyorum ama tekrar okuyuşlarından sonra ilk okuduğum kadar sinir olmadığımı fark ettim. Çünkü tamamen Denna tarafından bakınca hak verebiliyorsunuz Denna'ya. Tabi bu ikinci kitaptaki bazı saçma davranışlarını hoş görmeme sebep değil.

24
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı - TV Dizisi
« : 25 Nisan 2017, 15:42:46 »
Ben fantastik eserlerin animelerinin daha iyi olacağını düşünmüşümdür hep.
Ama animelerin belli bir izleyici kitlesi var her kitleye hitap etmiyorlar (Benim gibi) . Ayrıca bence fantastik kurgunun en güzel yanı onun gerçek olarak hayal etmek, Kitaplarda yaratılmış doğa üstü güçleri olan insanları gerçekten yaşayan bir yerlerde bir şeyler yapan insan yüzleriyle  düşünmek. Animelerde fantastik kurgunun bu en güzel yanı eksik kalır diye düşünüyorum. Hangimiz  kendini Hogwarts ta Dumbledore la Harry le Hermione ile Ron la birlikte asa sallarken hayal etmedi ki?
Güzel bir uyarlama olsa güzel olur, sıkıntı yok. Ama güzel bir uyarlama olacak mı? Sorun burada. Yapılan kötü uyarlamalar o seriyi kurutuyor, bir daha yapımcıların onu düşünmemesine yol açıyor. O yüzden ben bir serinin ilk sezonda bir kenara atılacağını görmektense, diziye göre daha düşük maliyetli olan, güzel seslendirmelerle yapılmış bir çizgi dizi olarak görmeyi tercih ederim. Herkes Game of Thrones gibi olur diye umut ediyor ama buz ve ateşin şarkısının zaman çarkına göre uyarlama konusunda bariz üstünlükleri var. Fantastik olayların azlığı, entrika ve insan ilişkilerinin daha önde olması, kan vahşet ve cinselliğin seriyi diğer fantastikler serilere göre daha bizim dünyamıza yakın yapması. Dediğim gibi adam akıllı uyarlanabilirse ne ala. Ama ben bu konuda pek ümitli değilim, Game of Thrones'un bile uyarlanırken yapılan değişiklikleri falan gördükten sonra zaman çarkının hakkıyla diziye uyarlanabileceğini sanmıyorum. Umarım haksız çıkarım.

25
Kapağa falan takılmayın, hiçbir yerde bulamadığımız kitap sonunda raflara gelmiş. Bize bunlarla gel Artemis.

26
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı - TV Dizisi
« : 23 Nisan 2017, 22:25:20 »
Şöyle avatar gibi bir çizgi dizi bile olsa kabulüm, 1 tık ileri gidersem final fantasy son filmi gibi kaliteli görüntü gibi olsa mesela. Dizi halinden beklentim çok düşük ne yazık ki. İnşallah olmaz ama ikinci bir legend of seeker vakası bizi bekliyor gibi.
Game of thrones için, 2 sezondur izlemiyorum, son kitabın birazını okudum, dizinin kitabı geçeceğini duyduğum zaman zaten tamamen soğudum seriden zaten, dizide sonu nasılmış diye bir bakacağım o kadar. Gene de Dorne darbesini izlemiş bulundum, resmen facia.

27
Benim anlamadığım bir şey var. Bu adamlar China Miéville'i veya Neil Gaiman'ı seçiyorlar ya. Olaki ödülleri bu yazarlar aldı. Şimdi Rapid grubu zafer kazanmış mı oluyor? Bu yazarlar gerçekten iyi yazarlar zaten. Hugo ödülünü kazanması muhtemel bir aday seçip sonra kazanınca zafer olarak mı sayıyor bu grup? Mesela China Miéville için ne yazık ki Rapid Puppies denilmiş. Bu grup olmasa bu adam aday olamaz mıydı yani?

28
İlk kitap fena olmamakla beraber, yüzüğe benzemesiyle ve sonraki kitaplarda olmayan bazı etmenlerle biraz garip bir kitaptı. Büyük av ise muhteşem, hele sonuna yaklaştıkça tırmanan heyecan ve epiklik. Yazarın kendi üslubunu ve kurgusunu oturtmasıyla ilk kitaptaki yüzük serisi benzerliğinin yok olması. Mezar çağrıma engel değil deyip yerime çekiliyorum.

29
Kralların Merhametinin devamı gelecek mi?

30
Tartışma Platformu / Ynt: Wattpad
« : 03 Nisan 2017, 09:07:35 »
Beyaz Laleyi çocukların okuduğu ülkede, yapılması garip kaçacaktır. Beyaz Laleyi ortaokulda okumuştum hala unutamadım kitaptaki bazı bölümleri. Wattpaddeki kitapların içeriği daha kapaklarından belli oluyor zaten, ebeveynlerin biraz daha dikkatli olması gerekiyor sadece. Sıkıntı olanlar gizli hançerler.

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 8