Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar -

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 8
31
Adam tam bir yedekte bekleten sevgili gibi, şurada dese 2020'ye kadar çıkmayacak, kitabı bekleyenlerin yarısı artık adamı takip etmeyecek. Onun yerine "YAKINDA. Aslan’ın da dediği gibi, “Benim için tüm zamanlar yakındır.”", diyor. Bu ne demek yahu? Bir de trip atıyor arada, bak gene sinirlendim şimdi. Şu kitabı soranlar hakkında twitchde yaptığı saçmalığı da izleyemedim, reddit linki uçmuş.
Adamın mantığa bak 3. kitabı sormayın ama beni takip edin, yazılarımı beğenin, videolarımı izleyin ama 3. kitabı sormayın. Eğer diziyi çıkarmaya onay vermeseydi Martin'e sempati besleyebilirdim bu adamdan sonra, adam en azından özür diliyor, kitaptan parçalar yayınlıyor falan. Ama dizi kitabı geçince o seriden de soğudum, diziyi bile takip edemiyorum. Sonuç olarak Rothfuss'un şu kitabını okuduktan sonra bir daha okumam diğer serisi bitene kadar. Beklenmeye değecek gibi değil. Şu konuya da yazmayalım artık ne zaman görsem, şimdi ne saçmaladı acaba diyorum.

32
Sinema / Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« : 30 Mart 2017, 23:16:26 »
Fantastic Beast and Where to Find Them
Olmamış bence. Kurgu çok zayıf, klişemsi sahneler havada uçuşuyor. Millet beklentiyi düşük tuttum o yüzden beğendim deyince ben de beklentiyi yükselttim herhalde. Ama seherbazların hiç ağırlığı kalmamış be kardeşim. Harry Potter serisinde bir sürü sağlam büyücü vardı, burada sanki hepsi figüran. Sadece ana karakter ve Grindelwald'ı tanıtmakla olmaz ki bu iş. Amerika'dan da sağlam büyücüler tanıtsalardı, hangi karakter akılda kalıyor ki? Büyücü ve büyücü olmayan arası ilişki bildiğin Kili ve Tauriel ilişkisi gibi. Büyü dünyasına geri döndürdüğü için izlenir, yoksa kendi içinde zayıf bir film.

Ekleme
Bir de şu David Yates'in çektiği filmlerden Zümrüdüanka Yoldaşlığı hariç hiçbirinden kitaptaki kadar zevk alamadım, gerçi 5. film de o kadar kesilmişti ki onu da sayabiliriz bence.

33
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı
« : 28 Mart 2017, 07:48:41 »
Ben İstanbul'da d&rlarda görüyorum, d&rlara baktın mı hiç? Kaç para olduğuna hiç bakmadım gerçi.

34
Televizyon / Ynt: Survivor Kurgu Mu ?
« : 27 Mart 2017, 15:14:20 »
https://www.59saniye.com/survivor-2017-fizik-kurallarini-yikan-hareket/

Tam bir kurgu yok da bazı şeyler manipüle ediliyor gibi.

35
Cixin Liu'nun Üç Cisim Problemi adlı romanının devamı olacaktı ama dilimize bir türlü gelmedi. Aynı durum Yaşlı Adamın Savaşı serisinin devamı için de geçerli.
O kitap çevriliyor diye biliyorum, direkt Çinceden çevrildiği için uzuyor galiba.

36
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı Serisi Kitapları
« : 26 Mart 2017, 18:50:10 »
İlk kitapta Yüzük Kardeşliğine aşırı benzerlikler bulunur. İkinci kitapla seri özgün bir hale bürünür, o yüzden ikinci kitabı okumadan genel bir kanıya varmak iyi olmaz.

37
Sinema / Ynt: Matrix
« : 19 Mart 2017, 15:48:51 »
İkinci filmde güzel bölümler vardı bence, Mimar ve seçim gibi bölümleri ben sevmiştim. Ama çok fazla dövüş sahnesi vardı bir yerden sonra yeter artık dedirtiyordu. Üçüncü film tamamen kötü hikayeli video oyunları gibi, arkadan makineler geliyor iyi sür, vurabildiğin kadar makine vur, makinelere yakalanmadan cephane taşı vb.

38
Başlığı daha yeni gördüm bu yüzden uzun zamandır aklıma ta ılan bir çeviri hatasından bahsedeceğim. Zaman Çarkı Serisi'nde çoğu  Aes Sedai'nin zor durumlarda hayatını kurtarmasıyla görevli erkek savaşçıları vardır ve bunlara Muhafız denir. Seri boyunca bu şekilde adlandırılmasına rağmen bu savaşçılara 13. kitap olan Geceyarısı Kuleleri'nde tüm kitap boyunca Muhafız yerine Koruyucu dendi. 14. kitap da tekrar Muhafız olarak yazıldı. Benim anlamadığım nokta ise 12. ,13. ve 14. kitapların çevirmenleri aynı ve bu kitaplar Niran Elçi tarafından çevirilmiş peki neden 13. kitapta bu değişikliğe gidildi.
E-kitap olarak okumakta sıkıntı görmüyorsan Son silahşör adlı kişinin düzenlediği versiyonları okumanı tavsiye ederim, korsana teşvik olsun diye yapmıyorum bunu, basılı kitabı da alın. Adam tam bir editör edasıyla çeviri hatalarını düzeltiyor ve terimlerde standartlaştırma yapıyor, çok temiz iş.
Sonradan ekleme, en son 12. kitabı yapmıştı, 13'e devam ediyor. Hem okuyup hem de epub düzenlemesi yaptığı için bir anda çıkaramıyor galiba hızlıca.

39
Dan Simmons'ın hangi kitaplarını basacaksınız? Şöyle bir Hyperion Cantos serisini de bassanız fena olmaz hani.

40
Yazarlar / Ynt: George R. R. Martin
« : 06 Mart 2017, 15:34:17 »
Düzenbazlar derlemesine baktım, Patrick Rothfuss'un "The Lightning Tree" hikayesini göremedim. İki cildin ikisinin de içindekiler bölümüne dikkatle baktım yoktu.

41
Oy istemek de neymiş öyle, o zaman Martin de deseymiş oy vermezseniz bitirmem seriyi, alsaymış hugoyu kılıçların fırtınası ile. Gerçi belki demiştir o yüzden ondan sonraki iki kitabı 11 yılda yazmıştır , siz misiniz hugoyu Harry Potter'a veren diye.

42
Kitap ilk yarısı itibariyle güzel olup, sonrası vasat devam ediyor. İlk finali bitirdim şu anda devam edeceğim. Hugo ödülünü bu kitap mı almış yani diyorum şu anda. Geçmişe yolculuğa kadar ne güzel gidiyordu kitap, elinden bırakamıyordum. Sonra işlerin parmak şıklatmak kadar kolay çözülmesi hoşuma gitmedi.

43
Bir şey sormak istiyorum, yayınevine geçen yılın mayıs ayının 4. günü mesaj atmıştım seri ne alemde diye. Onlar da yan yayınevinden çıkacak, kitap çevrildi demişlerdi. Çevrildi denilen kitabın üzerinden 1 yıl geçti, yaprak kımıldamıyor seri ile alakalı. Bu normal bir durum mudur? Ki bize çevrildi dediler ama belki bize söylenenden daha önce bitmişti çevirisi. Çevrilen kitabın bu kadar uzun süre kontrolü yapılıp piyasaya sürülmemesi normal midir? Adamlar çatır çutur John Flanagan kitaplarını çıkarıyorlar, çocuk ve gençlik serisi çıkarmak istiyorsanız neden fantastiğin en sağlam serilerinden olan bu serinin yayın haklarını niye alırsınız kı?

44
Yeraltı Canavarları serisi tabi ki.

45
Sinema / Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« : 24 Şubat 2017, 09:25:29 »
Alıntı yapılan: Bay_Karamsar
Receb İvedik serisiyle alıp veremediğim yok. Seri işte. Para getirdiği sürece devam ettirilir. Ama başka yapımların sinema salonu bulabilmesine engel olunduğu için yapımcıların ve salon sahiplerinin ticari ahlaksızlığına verip veriştiresim var

Salon sahiplerine pek kızmamak lazım, onlar da ekmek derdinde bir yerde. Aslında bu konuyu şurada güzel anlatmış filmci bir ağabey.
Kesinlikle kızılması lazım, tamam önceliğin gene Recep İvedik olsun ama 9 salondan 6'sını bu film için çalıştırıyorsan talep fazla olduğu için yapmıyorsundur bence, insanlar sadece o filme gitsin diye yapıyorsundur. Talep fazla ise vizyon süresi uzar gene izlenir yani bu nedir böyle.

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 8