Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Pherus

Sayfa: [1]
1
Bilimkurgu bölümünde bahsedilmediğinden(Veya bulamadığımdan) ve Fırtınaışığı Arşivi serisini sevenlerin beğeneceklerini düşündüğüm bir kitabı burada yazmak istedim.

Kızıl İsyan serisi - Pierce Brown
Kitap bilim kurgu olmasına rağmen fantastik öğeler varmış etkisi yaratıyor. Kılıç, kalkan ve zırhları geleceğin teknolojisi ile görüyoruz. Özellikle bu kısmı bana bu seriyi hatırlattı. Şiddetle tavsiye edilir.

Seri bir üçleme ve bütün kitaplar Türkçe'ye çevrilmiş durumda.
Goodreads puanları
Kızıl Yükseliş: 4,26
Altın Oğul: 4,45
Sabah Yıldızı: 4,50

2
Bahsettiğin iki yazar favori yazarlarım olduğuna göre okumalıyım sanırım :)

İki yazarla pek alakası yok bence. Özellikle yazım tarzının. Seversin ama beklentini çok yüksek tutmamanı tavsiye ederim.

3
Hiç yorum yapılmamış yıllardır. Kitap oldukça güzel tavsiye ederim. Brandon Sanderson ne yazsa okunur gerçi. :) Ama bana kalırsa Steelheart'tan daha keyifli bir kitaptı.

4
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Kan Şarkısı - Anthony Ryan
« : 28 Nisan 2016, 09:52:08 »
2.kitapta güzeldi umarım 3. kitap fazla bekletmez

İlk kitaba göre 2. zayıf kalmış ama güzeldi. Goodreads'teki yorumlara göre 3. kitap tam bir hayal kırıklığı. Umarım saçmalıyorlardır. :)

5
Fırtınaışığı serisinin ikinci kitabını dayanamayıp telefonda İngilizce okumuştum. Gözler dağıldı tabi o zamanlar. :)

Bu arada Elantris'in Sissoylu'dan daha güzel olduğunu düşünen tek kişi ben değilimdir diye umuyorum. Gerçi bunun yeri bu başlık değil ama. :)

İblis Döngüsü'nün 4. kitabı ne zaman çevrilecek bilen var mı?
Ben de Elantris'i daha çok seviyorum.
3. kitabın bu kadar beğenilmesine şaşırdım. Ben 100 sayfa okuyup yarım bırakmıştım. Tekrar başlayayım en iyisi.

3. kitap Inevera ile başladığından sıkıcı gidiyor bir süre ama daha sonra bunu önlemek adına araya günümüze dönülen bölümler giriyor. 2. kitapta Jardir'in hikayesi sıkıcı olmadığından hiç bölmeden anlatmıştı hikayeyi.

6
Fırtınaışığı serisinin ikinci kitabını dayanamayıp telefonda İngilizce okumuştum. Gözler dağıldı tabi o zamanlar. :)

Bu arada Elantris'in Sissoylu'dan daha güzel olduğunu düşünen tek kişi ben değilimdir diye umuyorum. Gerçi bunun yeri bu başlık değil ama. :)

İblis Döngüsü'nün 4. kitabı ne zaman çevrilecek bilen var mı?

7
3. kitap öyle bir yerde bitiyor ki sıradaki kitabın derdine daha fazla düşeceksin :) Brandon Sanderson'ın kitaplarına başlayabilirsin (eğer hala okumadıysan).

Brandon Sanderson'dan sadece Steelheart'ı bitiremedim. Yarısındayken kitabı metro durağında unutmuştum döndüğümde bulamadım yerinde. Sonra da yeniden almadım.

Kral Katili Güncesi vardı bir de İblis Döngüsü'nden iyi Fırtına Işığı serisiyle beraber. Boşlukta bıraktılar bir bir. :)

8
Merhabalar, bir süredir forumu takip ediyordum ama yazma fırsatı bulamamıştım.

İblis Döngüsü'nde 3. kitabı yarıladım. Bu kadar sürükleyici bir seriyi bir süredir okumamıştım. Hem ilaç hem zehir gibi geldi. Şimdiden bunu bitirince bu kadar iyi ne okuyacağım derdine düşürdü. :)
Karakterler, atmosfer, dünya müthiş tasarlanmış.

Krasia toplumunun Arap kültürüne çok benzediği açık, ancak ben bu benzerliğin sebebinin çölün yaşam koşullarından da oluştuğunu düşünüyorum. Yani hangi toplumu çölde yaşamaya zorlasan eninde sonunda Arap toplumuna benzer bir sonuca ulaşabilirmişiz gibi. Sadece teori elbette. :)

Sonuç olarak akıcılığı bu denli olan başka kitap öneriniz var ise mutlu olurum. (Centilmen piç serisinin 2. kitabı da okunmayı bekliyor ama aynı akıcılıktan uzak olduğunu düşünüyorum.)

Sayfa: [1]