Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - spren

Sayfa: [1] 2 3 ... 6
1
Röportajlar / Ynt: Scott Lynch Röportajı
« : 26 Eylül 2017, 14:39:49 »
Ellerinize sağlık. Böyle keyifle okuduğum kitapların/serilerin ara sıra çıkan haberlerle beni yeniden heyecanlandırması çok hoşuma gidiyor.

Bu röportaj isimsiz  yapılsa herhalde yazarı tahmin edebilirdim. Bu da ayrı bir garip duygu adam yazdığı gibi konuşmuş resmen :)

Tekrar emeği geçenlere teşekkürler.

2
Duyurular / Ynt: Bir Aylık Aranın Ardından, Döndük!
« : 01 Ağustos 2017, 16:57:10 »
Ellerinize sağlık. Foruma sıklıkla yazan bir insan olamasam  da her gün, özellikle iş aralarında, soluklanma yerimdi.
Eksikliğini çok hissettim.
Tekrar ulaşılabilir olmasına çok sevindim :)

3
Televizyon / Ynt: Amerikan Tanrıları Ekrana Gelirse!
« : 04 Mayıs 2017, 17:26:18 »
Ben de Amerikan Tanrıları'nı yarıda bırakanlardanım.
İlk bölümü dün gece izledim, cidden kitaba çok sadıktı. Ama kitaba bu kadar bağlı kalarak  dizi izleyicilerinin heyecanını aktif tutabileceğinden de çok emin değilim.

İnşallah beni yanıltır da 'Böyle şeyler mi olmuş ya?' diyip bana kitabın tamamını okutmayı başarır.

4
Radyo Kulesi / Ynt: Ryuk'un Radyosu - Anket
« : 24 Mart 2017, 16:21:17 »
Ben de oyumu ilk günden "Korkularım var, yine de şansımız olduğunu düşünüyorum" a vermiştim fakat nedenlerini yazmak için zamanı bir türlü yaratamadım. Neyse şimdi sizin de anladığınız üzere yazmaya çalışacağım  :)

İlk önce şunu açıklamak istiyorum.Korkularım insanlığın asla şansının olmamasıyla alakalı değil. İnsanlıktaki bu egoistliği, bu var olma çabasını düşündüğümde %100 şansımız var ama beni asıl korkutan da bu zaten. Çünkü sanıyorum bunun gerçekleşip, gerçekleşmeyeceğinden çok nasıl gerçekleşeceği önemli.

Tüm gelecek kurgularda olduğu gibi insanlığın devam etmesi belli seçilmiş kişilerin tekelinde gerçekleşecek.
En korkuncu parası olanların insanlığı devam ettirmesi. Daha az korkunç olanı sadece en zeki, en yetenekli ya da en en kişilerce insanlığın sürmesi.

En'lerin insanlığı bana şöyle doğru geliyor. Düşünün ki dünyadan x bin kişinin yaşama şansı var ve bu seçilmiş kişiler insanlığı, ya küçük mavi gezegenimizde ya da evrenin bilinmeyen bir köşesinde temsil edecekler. Bu insanların arasında en iyi tarihçiler, en iyi mühendisler, en iyi sporcular vs... olması daha tercih edilebilir. Bugün böyle bir seçim yapacaklarını söyleseler ve ben ölüme terk edilsem itirazım olmaz sanırım (o kadar da emin olmamak lazım insanım sonuçta ;D).

Ama korkunç olanı bunun parası olan insanlarla gerçekleşmesi. Düşünsenize gidip koloni kurduklarında ya da dünyada yaşamaya devam ettiklerinde 'hizmet' işlerini kim yapacak. Kim inşaat işçisi olup duvar örecek, kim tarlada patates yetiştirecek vs... bunları kalem kalem yazsak inanıyorum ki zaten x bin kişi eder. Ve bunu hak edenler kazanmalı.

İkinci korkum daha karmaşık ama anlatmaya çalışacağım. Hümanistlik kavramından ilerleyeceğim. Bu benim asla insanlara yakıştıramadığım bir kavram ama bazı ütopik yaklaşımlarını çıkarırsak hümanist düşüncenin, -insanın tüm diğer canlı türlerinden daha özel olduğu- düşüncesini reddetme kısmı önemli.  Eğer bir gün Tip1 olursak inanıyorum ki evreni tümden biz yaratmışız ve her şeyin hakimi insan düşüncesine, egoistliğine sahip bir ırk olup çıkacağız ki bu da insanlık mıdır bilemiyorum.

Sonuç olarak ilk başta yazdıklarımı tekrar edeceğim ama insanlık (dünyanın öngörülemeyen bir şekilde patlaması, çatlaması ve uzaylılar tarafından istila edilmesi durumları hariç)  sonsuza kadar sürecek ama işte nasıl sürecek? Beni korkutan kısmı bu.

5
Radyo Kulesi / Ynt: Ryuk'un Radyosu - Çarşamba 21.00
« : 15 Mart 2017, 20:13:41 »
Selamlar. Yayın olacak değil mi?

6
Ne yazık ki Parlayan Sözler.
Kitabı  ön siparişle edinmeme rağmen, bir türlü ona hak edeceği zamanı yaratamadığım için başlayamıyorum. Kitaplığımda boynu bükük duruyor.

7
Radyo Kulesi / Ynt: Ryuk'un Radyosu - Çarşamba 21.00
« : 11 Mart 2017, 07:32:59 »
@spren: Paylaşım için teşekkür ederim :) Siteyi takibe aldım.


Ne demek, umarım hoşuna gider :)

8
Radyo Kulesi / Ynt: Ryuk'un Radyosu - Çarşamba 21.00
« : 10 Mart 2017, 14:15:24 »
Çarşamba günü yayında ışık yelkenlerinden bahsetmiştik. Biraz araştırınca şöyle bir site buldum. http://www.kozmikanafor.com/?s=itki+sistemleri

İtki sistemleri hakkında yazı dizileri var.Günlerdir bu yazılar içinde kayboldum  :)

9
Bir itirafla başlayayım. Cidden bu bahsettiğiniz çizgi filmlerin %98'ini bilmiyorum.
İlk başta bana çok garip geldi çünkü düşünsenize herkes bir başkasının mesajına - aa evet o da vardı- derken ben -var mıydı ya?-  diye diye okudum  :üü

Ben sokaktan eve girmediğim için bütün çizgi filmleri kaçırmışım galiba.

Ama tek bir şeyi çok net hatırlıyorum. İlk okulda öğlenciydim ve tvde saatlerini net hatırlamasam da bir sabah bir öğleden sonra olmak üzere iki kuşak çizgi filmler gösterilirdi ve aynıları olurdu. Ben de sabah izlediğim Tsubasa'yı öğlen de izleyebilmek için okuldan eve koşardım.

Çünkü Genzo Wakabayashi benim ilk aşkımdı  :üü

10
Sinema / Ynt: Guardians of the Galaxy (2014)
« : 01 Mart 2017, 15:19:42 »
Fragman biraz uzun mu olmuş  ;D

Heyecanım 4 kat arttı.
Nedense bu filmi çok fazla kişi sevmesin istiyorum ya. Ne bileyim bir Transformers, Star Wars ya da herhangi bir kahraman filmi olmasın bu.

Bana kalsın, bize kalsın abartmayalım kötüleyelim  :üü

11
Beni bu seriye başlatan Fırtınakıran'a çok çok teşekkür ederek başlayayım. Ben de çıkar çıkmaz gittim aldım. Amerikan Tanrıları'nı bitirir bitirmez başlayacağım ama o da akmıyor. Neyse bu başka konu.

Goodreads de okumaya başlayanları gördükçe heyecanlanıyorum. Yine beynim yansın istiyorum  :uhe
Umarım en kısa zamanda tartışmalara başlarız.

12
Radyo Kulesi / Ynt: Ryuk'un Radyosu - Anket
« : 23 Ocak 2017, 13:03:17 »
Şıkları okumadan hemen ilkini seçip anketi yanlış yanıtlayacaktım neredeyse  ;D
Neyse ki hepsi diye bir şık varmış da bu yanlıştan kurtuldum.
Ama bir şeyi açıklamazsam da olmaz; müzikler bana hitap etmese de şikayetçi değilim.

Heyecanla bekliyorum :uhe



13
9. Yıl / Ynt: Kayıp Rıhtım 9 Yaşında!
« : 02 Ocak 2017, 15:26:46 »
Bazen, koşuşturmaktan siteye girmeyi unuttuğum 4-5 gün oluyor. Sonra dönüp tüm yazılanlara  kaçırdığım bir şey olmamalı heyecanıyla saldırmaya başlayınca diyorum ki iyi ki Kayıp Rıhtım var. Nice yıllara :)

14
Radyo Kulesi / Ynt: Ryuk'un Radyosu - Çarşamba 21.00
« : 02 Ocak 2017, 15:23:27 »
Bence bir ay geçti sanki.
Biraz baskı iyi olabilir diye düşündüm. Merakla bekleyenler var ve vardır eminim :)

15
Buluşmaya, fuara dair yazdıklarınızı çok kıskanarak okuyorum. Hem fuarda bulunmak hem de sizlerle tanışmak için çok istekliydim fakat geçen hafta benim için çok yoğun bir haftaydı ve pazar günü ne yazık ki yataktan kalkamadım.

İnşallah bir sonraki buluşmalarda aranızda olurum.  :-[

Sayfa: [1] 2 3 ... 6