Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - mizmirli

Sayfa: [1] 2
1
Ok.Tesekkurler :)

2
Ithaki vakıf serisini tekrar basacakmış... Bilimkurgu klasiklerine eklemezler inşallah. Tekrar basılsın basılmasına da seriyi bozmamak adına millete satın aldırırlar. Pazarlama bilgisi bir yere kadar... bence seride hicbir seri kitaplar olmamali dune ya da vakıf gibi ki bu kitapların 1.si seriye konur ikincisi 1a olur üçüncüsü 1c yapılabilirdi ya sa seri kitaplar bilim kurgu klasikler dizisine dışardan katilmalı Fakat seri bozulmasın diye değil de o kadar okuduğum kitabı alamam denir ve seriyi çoğu insan sıralı takip etmeyi bırakır. O da tek tük okuduğumuz bir iki kitabı klasikler bozulmasın diye satın alıyorduk da seriyi bir kez bozunca o daha önce okuduğumuz hiç bir kıtabi kimse almaz... Klasikleri bozmadan fazla seri kitap olmadan kitap ekleyerek ilerlenirse klasikler dizisinin ömrü uzun olur. Diğer türlü kolay kaçıp koca koca seri kitap ekleyebilirler ve sonu hüsran olur...

3
Kara Kule / Ynt: 2- Drawing of the Three - Üç'ün Çekilişi
« : 29 Mayıs 2016, 12:26:24 »
Silahşör boğucu havasından sonra hareketli bir roman oldu. Karakterler daha derin ve karanlık. Aksiyon filmlerindeki sahneler misali bolumler de mevcut. Serinin yönü biraz belli oluyor. Bazı soruların cevabı bulunuyor. Fakat çoğu cevapsız sorular da kitapta daha bir merak edilir oluyor. Roland sağlam adam :)

4
Ütopya/Distopya / Ynt: Fahrenheit 451 - Ray Bradbury
« : 28 Mayıs 2016, 01:56:31 »
Hata Hitler döneminde yakılan kitaplar için babel meydanında boş raflardan oluşan anıt varmış.

5
Ütopya/Distopya / Ynt: Fahrenheit 451 - Ray Bradbury
« : 27 Mayıs 2016, 18:30:06 »
Nedense kitabı okurken ve sonrasında da daha önce izlediğim fakat adını hatırlamadığım bir Hitler filmindeki Almanların savaşta yenildiklerini anlayınca tüm evraklarını pencerelerden aşağa meydana atıp meydanda oluşturdukları yakma yerinde belgeleri yok etmeleri gelir aklıma. Sanki biraz benzer bir yöntem var aralarında faşizm ile onun en büyük korkusu gerçekler. Yani kitaplar veya evraklar insanları gerçeğe yegane taşıyan değerlerdir.  Doğrudur gerçekleri kaldırmak toplum yöneticileri için zordur.

6
Bir yazar Telepati olgusunu ancak bu kadar iyi yazabilir. Bu kadar güzel
 
D
   ü
   ş
   e
   n,
 
d     l      a       a       a
   a     g      l         n      n,

         an
     n        a
  y             l
      u       r
         va

kelimeler ile size cümlelerin resmini gönderebilir. Daha ne olsun süper bir bilimkurgu klasigidir. Okumanızı tavsiye ederim.

7
Kara Kule / Ynt: 1- The Gunslinger - Silahşör
« : 27 Mayıs 2016, 01:10:14 »
En son mesaj 2012 yılında yazılmış. Bu kadar geç okuduğum için utanç duydum şuan:) İlk kitap daha çok spagetti western:) havasında geçti. Geçmiş belirsiz gelecek belirsiz karakterler yüzeysel falan filan ama yazar başka biri olsa pek umut bağlanacak bir kitap olamaz. Fakat stephen king denince ve bitmiş bir seri denince işte o zaman ilk kitabın eksi yönlerini eş geçip güzel yönlerini değerlendiriyor insan:) Son bölüm okurlar tarafından abartılmış biraz beklentim yüksekti o da fayda etmedi. Tavsiyem bir şekilde bitirin. Serinin diğer kitapları çok iyi ve zaten 2. Kitaba bile başlar başlamaz iyiki ilk kitabı okumuşum diyorsunuz.

8
Ütopya/Distopya / Ynt: Hayvan Çiftliği - George Orwell
« : 11 Şubat 2016, 12:23:35 »
Zaten basitlik ile derinlik arasındaki fark nedir ki örneğin şiirler basit iki kelime günlerce düşündürmez mi adamı? İşte kitap basit cümlelerin birleşimiydi.Fakat konusu derindi!

9
Ütopya/Distopya / Ynt: Hayvan Çiftliği - George Orwell
« : 09 Şubat 2016, 16:55:09 »
George Orwell'in öyküsü burada bitmiyor tabii. Öykünün sonrası çok karmaşık.
İyisi mi biz burada keselim.
Ne ermiş adammış şu Orwell?
Müneccim tatlısı mı yemiş ne?

Bu yazdıklarım UĞUR Mumcu'nun "Liberal Çiftlik" adındaki kitabın son cümleleriydi. İşte George Orwell'ı ve Hayvan Çiftliği eserini severim. Çünkü onlarla Uğur Mumcu'nun kitabıyla tanıştım.

10
Ütopya/Distopya / Ynt: Cesur Yeni Dünya - Aldous Huxley
« : 09 Şubat 2016, 16:24:19 »
Cesur yeni dünyayı bitireli 1 hafta oluyor. Daha önce okumadığıma şaşırıyorum. Her yerde adını duydum her yerde bahsi geçiyordu. Bugün okurum yarın okurum diye hep kalmıştı. En sonunda ithaki baskısını aldım ve ilk göze çarpan etkileyici kapak tasarımıydı. Konu ise mükemmeldi. Her yerde konuşulmasına hak verdim. Dikkatimi çeken ise ister alfa olsun ister beta olsun ya da yabaniler topluluğu olsun bireylerden sisteme sıkı sıkı bağlananlar çoğunlukta olmasına rağmen istisnalar çıkıyordu. İşte bu hikaye istisnaların hikayesiydi.
Keşke toplum olarak istisna bireylerimizi biraz dinleyebilseydik. Belki insanoğlu daha düzgün ve daha refah bir sisteme sahip olurdu. Fakat biz çoğunluğun devimine uyan çarklar benzeri yapımız sayesinde katı sistemler oluşturduk. Bu katı sistemler bazılarımızı ezdi ve yok etti. İşte benim için cesur yeni dünya da bunu gösteren bir eserdi. 

11
İkna ulusunu okudum:) Teşekkürler:) Aralığın Onu için beklentim ise yükseldi.İkna ulusu ise 1. ve 3. bölümler güzeldi. Konu diğer bölümlerde öyküleri bağlama ve daha absürt ilerleme eğilimi gösteriyordu. Özgürlüğün sistem içinde koca bir yanılsama olduğu ve sistemin izin verdiği sürece özgürlük benzeri bir yapıda yaşadığımız gösteren bir eserdi.

Sonunun umut dolu biteceğini düşündüğümüz hikayeler ( Örneğin deney yapılması ve o özel olan ) bambaşka bitmesi etkiliydi. Bu bambaşka sonlar ters köşe mi? Hayır değil! Olması gerektiği gibi gerçek hayatta olması gerektiği gibi bitiyordu. Hani sessizliğin çığlığı çok etkili olduğunu biliriz. İşte bu eserde yazar bize absürt karakterlerle sıradanlığın çarpıcılığını sunuyor. Aslında sıradanlık dedim de şöyle bir düşününce saçmaladığımı anladım. Çünkü dünyanın çarpık düzenine yıllardır maruz kalmamız onu sıradan olarak algılamamızı sağlıyor. Özelden genele doğru giderek düşünelim. Obeziteyle savaşmak toplumda normal bir davranış ya da kilo vermek sıradan bir davranış olarak görüyoruz. İhtiyacımızdan fazlasını tüketmek çarpık bir davranış değil mi? Neden bunu hiç sorgulamıyoruz. Böyle binlerce örnek söyleyebiliriz. Çoğu insan yaratmış olduğu çarpık sistemi sıradan ve olağan karşılıyor  Karşılamayan ve bunu sorgulayan kesim ise yazarlar ve okurlar. İkna ulusu bu konuda örnek teşkil eden kitaplardan biri olduğunu düşünüyorum.
Absürt karakteriyle nasıl bir sistemde bulunduğumuzu yüzümüze çarpan bir eser; ikna ulusu...

12
Başka Kurgular / Ynt: Battallar ve İnsanlar
« : 09 Şubat 2016, 10:47:06 »
Duygular havada kalıyor ve ayrıntıya girilmeden olaylar olup bitiyor.Evet, bunlara kesinlikle katılıyorum. Fakat konu büyük bir potansiyele sahip. Dişi insanla olan ilk hikaye çok etkileyiciydi. Bence bu konuyu 170 sayfada yüzeysel anlatmayıp daha fazla sayfada derinlemesine anlatsaydı muhakkak okur daha fazla keyif alırdı. Ayrıca kitaptaki son da düşündürücü.


[spoiler]Son neden düşündürücü açıklamam gerekiyor. Kitabı okuyanlar biz sizce üst battaların dünyasında mı yoksa altta bulunan medeni insanların dünyasında mı yaşıyoruz? Aklıma şöyle geldi bizim masalarımızda devler var ve üst dünyada battalar deve dönüşüp insanlar tarafından avlanıyorlar. Ayrıca birde tufan mevzusu var ona hiç girmeyeceğim. Yazar burada insanların dev mitolojisini battalara bağlıyor ve bizim üst dünya mı yoksa alt dünya da mı yaşadığımızı bulanıklaştırıyor. İlginç bir son veya yüzeysel yazılan kitapta yüzeysel bir son.   [/gizli

13
Phil’in Dehşet Verici Kısa Saltanatı Kitabını Kayıp Rıhtım'dan öğrendim. Geçen hafta kitabı okudum ve Fırtınakıran'ın yorumu ise eksiksiz bir şekilde kitap hakkında düşüncelerimi tanımlıyor.
Fakat geçen gün İkna Ulusu kitabını İnternet'ten sipariş vermiştim ve yorumdaki şu paragraf "Tabii bir de unutmamak gerek, bu bir öykü kitabı değil. Kendisinin öykülerinin bu kitaptan çok daha iyi olduğunu söylüyorlar. Bu nedenle aynı yayınevinden çıkan Aralığın Onu adlı derlemesine bakmak istiyorum." sayesinde de keşke Aralığın Onu kitabını sipariş verseydim dedirtti. Neyse artık bir sonraki toplu siparişimde aralığın onu listemdeki yerini iyice sabitledi.
Teşekkürler Kayıprıhtım:)

14
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
« : 25 Ocak 2016, 14:29:21 »
Kitabı dün gece bitirdim. Etkileyiciydi. Fakat bir kaç konuya değinmeden de geçemem.
Mesela yazarın anlatım tarzına alıştıktan sonra artık ters köşeler okuyucu için pek ters köşe olmuyor.Hatta ters köşeler konuda beklenen dönemeçler haline geliyor.
Ayrıca kitabın ilk sayfalarında sayı numaraları ile kısımlara başlaması biraz yavandı ama sonra sözler devreye girdi ve bölüm başlangıçları daha bir etkili oldu.
Kurgu mükemmeldi. Tarihsel bir deney, WOOL kelimesinin anlamı, karakterlerin bireysel çabaları, toplumsal oyunlar ve daha bir sürü etkileyici sayfalar okuyucuyu bekliyor.


15
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Gecenin Konukları Kısa Tanıtım
« : 10 Aralık 2014, 13:31:47 »
GECENİN KONUKLARI
-Yazar: Richard MATHESON

-Çeviri: Afif YESARİ

-Sayfa:180 sayfa ( 20 bölüm )

-Basım yılı: 2000

Not: Kitap pek bilinmemiş olsa da filmi ülkemizde çok sevildi. Klişe kitap incelemesi yapmak istemediğimden dolayı kendi düşüncelerimi size roman karakterlerinin ağzından anlatacağım.

-Konu:
       Düşman gündüzleri avlanıp geceleri ise kale gibi yaptığı evine çekiliyordu. Tüm çabalarımıza ve tuzaklara rağmen onu ele geçiremiyorduk. O bize geçmişi hatırlatıyordu. Onun yok edilmesi demek geçmişin silinmesi demekti. Geçmişin silinmesi ise yeni toplumun inşası demekti.
                                                                                   Yeni Toplum

       Vahşi hayvanlar gibi çığlık atıyorlar. Daha ne kadar dayanabilirim bilmiyorum. Yıllarım gündüzleri bu yaratıkları avlayıp geceleri evime sığınmakla geçti. Sanırım burada tek başına öleceğim. Dünyanın yeni sahibi bu yaratıklar olsa da onlar için ben bir ‘’ Efsaneyim ’’.
                                                                                    Robert NEVİLLE

------------------------------------------------------------------------------------------
      Bahsi geçen kitap ülkemizde iki farklı isimde basıldı. Biri incelediğimiz, diğeri ise filmle aynı isme sahip (Ben,EFSANE!-I Am Legend) olan kitap.Ayrıca kitabın kurgusu ile filmin kurgusu arasında dağlar kadar fark vardır. Filmi izleyen biri sıkılmak bir yana şaşırarak okuyacaktır. Fakat yazarın üslubu ağırdır.

Sayfa: [1] 2