Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Oliver_

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 15
16
Piramitlerin Altında hikayesinin başları. Alfa'nın büyük puntolarıyla ikinci sayfaya denk geliyor.

Tahmin ettiğimden daha zor olacak belli ki, sanırım hikaye isimleri de farklı çevrilmiş. :/
Hepsinin ilk sayfasına bir göz gezdirdim ama yolcuğa dair bir şey göremedim. :(
İthaki'den çıkan hikayelerin konusuna baktım da bahsettiğim hikaye yokmuş. Boşuna uğraştırdım. :-\
Son olarak şunu söylemeliyim ki çevirmenin o kelimeyi yanlış yazdığını düşünmüyorum. Çünkü kitapta o tip kelimeler bolca var. 

17
Tartışma Platformu / Ynt: Stephen King O veya IT
« : 11 Şubat 2017, 16:36:01 »
Uzun versiyonunda çok fazla ayrıntı var ama hiçbir şekilde sıkmıyor. Kısa versiyonunu okumadığım için neyin eksik olduğunu bilemiyorum ama tam metni Stephen King'den okuduğum en iyi kitaplardan biri.

18
TDK'ya göre "şenelmek" diye bir kelime varmış. İlk defa duydum. Sevinmek, keyiflenmek, neşelenmek anlamına geliyormuş: http://www.tdk.gov.tr/index.php?option=com_gts&kelime=%C5%9Fenelmek


Ama buradaki Yaprak'ın da belirttiği gibi "şenlenen" olacaktı herhalde. Bir yazım hatası olmuş bence de :)

@Oliver_ Yerini biraz tarif etsene, bende İthaki baskısı var bulayım cümleyi, minyatür bir çeviri kıyaslaması yapalım. :)

Piramitlerin Altında hikayesinin başları. Alfa'nın büyük puntolarıyla ikinci sayfaya denk geliyor.

19
Tartışma Platformu / Ynt: Stephen King O veya IT
« : 11 Şubat 2017, 16:04:12 »
Aynı kitaplar ama Altın Kitaplar eksik basmıştı. Yeni baskısı tam metin şeklinde çıktı.

20
Alfa'dan çıkan Cthulhu'nun Çağrısı'nı okuyorum. Garibime giden cümleyi aynen aktarıyorum. "İşinden uzakta bir sihirbazın başına gelecek türden eğlenceli olaylara şenelen yolculuğumuz gayet hoş geçiyordu." Buradaki şenelen kelimesini hem ilk defa gördüm hem de garibime gitti. Çeviri genel olarak iyi olsa da arada bu tür kelimeler çıkıyor.

Sanki şenlenen olması gerekiyormuş da yanlış yazılmış gibi... Var mı gerçekten böyle bir kelime, ben bulamadım?
O zaman "olaylarla şenlenen" yazmaları lazımdı. Her türlü bir hata var.

21
Alfa'dan çıkan Cthulhu'nun Çağrısı'nı okuyorum. Garibime giden cümleyi aynen aktarıyorum. "İşinden uzakta bir sihirbazın başına gelecek türden eğlenceli olaylara şenelen yolculuğumuz gayet hoş geçiyordu." Buradaki şenelen kelimesini hem ilk defa gördüm hem de garibime gitti. Çeviri genel olarak iyi olsa da arada bu tür kelimeler çıkıyor.

22
19. kitap Joe Haldeman - Bitmeyen Savaş olacakmış.

23
Mort - Terry Pratchett
Mort'un Ölüm romanı olduğunu duyduğumda çok sevinmiştim çünkü Ölüm seri içerisinde en sevdiğim karakter. Ancak kitap tamamen Ölüm karakteri üzerinden gitmiyor. Diğer kitaplara oranla daha fazla Ölüm bölümü okuyoruz ama ben tamamen Ölüm üzerine bir kitap beklediğim için biraz üzüldüm.
Birde dikkatimi çeken bir konu var. Eşit Haklar ve Mort mizah yönünden ilk iki kitaba göre daha zayıf sanki. Pratchett bunlarda kurguya daha fazla önem vermiş gibi.

24
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Talihsiz Serüvenler Dizisi
« : 07 Şubat 2017, 13:08:13 »
Dün gece seriyi bitirdim. Evvelki Tehlike'den sonra son kitap yavan geldi. Olayların bitişi de istediğim gibi olmadı. Yinede sevdiğim bir seri oldu.

25
Tartışma Platformu / Ynt: Neden Spoiler Verilir?
« : 29 Ocak 2017, 17:58:16 »
@Oliver_

Olayı biraz takıntı yapmışsın gibi duruyor. Basit bir yanlışı büyütüyor olabilir misin ?
Bunun takıntıyla ne alakası var? Karakterlerin öldüğünü söylemeyi basit bir yanlış olarak görüyorsanız zaten ne dediğimi anlamamışsınızdır.

26
Tartışma Platformu / Ynt: Neden Spoiler Verilir?
« : 29 Ocak 2017, 16:24:51 »
Doğru tespit. Herkez tarafından bilindiği düşünülerek verilen spoilerlar ki gerçekten neredeyse herkez biliyor bilmeyen de hiç ilgilenmediği için genelde. Yeni nesilin'de bu eserlere merakı fazla değil gözlemlediğim kadarıyla. Bence masumlar.
Herkes tarafından biliniyor şeklinde düşünülerek spoiler vermek saçmalık bence. Ülkemizde okuma oranı ortada. Çoğu kişinin konu hakkında bile bir bilgisi yok.
Bana göre de yeni nesil kitaplara daha meraklı. Küçücük bir araştırmayla bu kadar spoiler yerlerse şevkleri kırılabilir.

Guy Fawkes ben sadece bu iki eserde böyle bir rahatlık gördüğüm için dile getirdim. Çoğu kişi diğer eserlerde daha dikkatli davranıyor.

27
Tartışma Platformu / Neden Spoiler Verilir?
« : 29 Ocak 2017, 15:50:24 »
Uzun zamandır aklımı kurcalayan bir durum var. Galiba bir okurun en nefret ettiği şey okumadığı bir kitaptan spoiler yemesidir. Hepimiz bu konuya dikkat ediyoruz. Birisi spoiler verdiği zaman büyük tepkiler gösteriyoruz. Ancak bazı eserler var ki çoğu insan o eserlerden spoiler vermeyi umursamıyor. İlk aklıma gelenler Yüzüklerin Efendisi ve Harry Potter. Sanki herkes okumuş gibi bu kitaplardan çok rahat spoiler veriliyor. Bunu sadece burası için demiyorum. İlk olarak Instagram hesabımdan yazmıştım. Zaten orada gördüklerim sonucu böyle bir soru soruyorum. Instagram'da hikaye bölümü var. Bazı kişiler orada direkt "...'nın ölümüne çok üzüldüm." yazabiliyor. Ama bunu sadece Harry Potter ve Yüzüklerin Efendisi için yapıyor. Son günlerde burada da bu tip durumlar oldu.
Yeni bir nesil yetişiyor. O eserlerin hiçbirini okumamış bir nesil. Ancak hiç kimse spoiler vermeyeyim diye düşünmüyor.
Bu serilerden spoiler verilmesinin nedeni ne acaba? Süre mi? Filminin çıkması mı? Dune serisini ele alalım. Eski bir seri ve filmi çıkmış durumda. Birisi o kitaptan spoiler verse herkes tepki gösterir. Neden Yüzüklerin Efendisi'nden spoiler verildiği zaman bu tepki gösterilmiyor?
Bu durum benim sinirime dokunuyor. Bu eserlerden rahatça spoiler verme nedeninizi yazabilir misiniz?
Not:Umarım konu doğru bölümdedir.

28
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı Serisi Kitapları
« : 28 Ocak 2017, 18:51:16 »
Seri bitsin okuma listemin başında zaman çarkı. Buz ve Ateşin Şarkısı'na bitmeden başladım elinden şekeri alınmış çocuk gibi kaldım. Akıllandım en azından. Martin amca yazsın diye bekliyorum. Ne zaman biter bu seri bilgi var mı ?
Seri bitti zaten.

29
Galiba beklediğim tek film Kara Kule. Seriyi çok sevmekle birlikte Idris Elba'nın o rolün altından kalkıp kalkamayacağını çok merak ediyorum.

30
Beş Sevim Apartmanı-Mine Söğüt

Okuduğum ilk Mine Söğüt kitabım oldu. Çok fazla övgü aldığından beklentim yüksekti. Hiçbir şekilde beklentilerimi karşılamadı. Aslında başlangıç olarak ilgi çekici bir konusu var. Yazar kurgunun ne yönde ilerleyeceğini aktardığında da bayağı heyecanlandım. Ancak belli bir bölümden sonra kitap sıkıcılaşıyor. Ne kadar ilgi çekici olsalar da farklı kişilerin hikayelerini dinlemek hoşuma gitmedi. Birinci hikayeden sonra kalan hikayelerin gidişatı belli olduğundan aynı şeyleri okuyormuş gibi hissettim.
Yazar sonunu farklı bir şekilde bitirmeye çalışsa da hikayenin gidişatından her şey belli oluyordu. Kısacası vasat bir kitaptı.
Kitabın başlığını bulamadığım için buraya atıyorum. Umarım sorun olmaz.  :D

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 15