Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Oliver_

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 15
31
4. kitap 1 Şubat tarihinde çıkacakmış.

32
Ruh Adam-Nihal Atsız
Okuduğum diğer Atsız kitaplarından çok farklı. Daha edebi bir eser olduğunu söyleyebilirim.
Galiba okur hayatım boyunca bir karakter hakkında ilk defa bu kadar farklı şeyler düşünüyorum. İlk okuduğumda Selim Pusat'ın düşüncelerini  benimsemedim. Hatta çok saçma buldum. Ancak zaman geçtikçe haklı yönleri olduğunu gördüm. Yinede tamamen katılmıyorum. Bazen Selim'den nefret ediyorum. Yaptıklarına sinirleniyorum. Biraz zaman geçiyor sevmeye başlıyorum. Atsız çok farklı bir karakter yaratmış.

33
Yılın En İyi Yabancı Fantastik Kurgusu: Parlayan Sözler
Yılın En İyi Yabancı Bilimkurgusu: Kudret
Yılın En İyi Tuhaf Kurgusu: Un Lun Dun

Yılın En İyi Dizisi: Stranger Things

Un Lun Dun 2016'da basılmadı ama :( Keşke öyle olsaydı.
Çok yanlış anlamışım ben. 2016'da okuduklarımı yazmışım.  :P O zaman o kategoriye ekleyebileceğim bir kitap olmadığı için siliyorum.

34
Yılın En İyi Yabancı Fantastik Kurgusu: Parlayan Sözler
Yılın En İyi Yabancı Bilimkurgusu: Kudret

Yılın En İyi Dizisi: Stranger Things

35
Galiba tek ben okudum.  :D Hatta ilk kitaptan daha çok sevdim.
İlk kitabın ağır havasından sıkılıp okumayanlar varsa aynı şeyle karşılaşmayacaklarını söyleyebilirim. Daha ilk bölümlerde heyecan başlıyor. Özellikle yeni karakterlerin gelmesi kitaba güzel bir hava katmış.

36
18. kitap Kaplan Kaplan olacakmış. İyi ki diğer baskısından okumamışım.

37
Ağustos ayında neler olmuş öyle :(? Bu 6. kitabı serinin sonu olarak duyuruyorlar ama bakalım.

https://www.amazon.com/Sixth-Watch-Night-Sergei-Lukyanenko/dp/0062428446/ref=tmm_pap_swatch_0?_encoding=UTF8&qid=&sr=

Bu arada 4. kitap editörlük aşamasında diye öğrendim fuarda. Diliyorum "bu defa" gelir de biz de kavuşuruz.
2016 - 2017 yayın kataloğunda yoktu. Diğer seriler hakkında bilgi vardı ama Gece Nöbeti'ne rastlamadım. Umarım çıkarırlar.

Şu an ilk kitabı okuyorum. İlk hikayeyi çok beğenmemiştim ama ikincisi inanılmazdı.Hikaye boyunca "Ya bütün bunlar çok saçma değil mi?" derken son cümleyle  beynimden vurulmuşa döndüm. Öyle bir şey olacağı aklımın ucundan bile geçmemişti.

38
Liman Kütüphanesi / Ynt: İndirimler
« : 21 Kasım 2016, 00:20:15 »
Yarım saat önce kadar idefix sitesi bir kaç dakikalığına kapandı. Açıldığında sepetimdekilerin fiyatı düşmüştü. İndirimler artış göstermiş (Yordam %40) bana kalırsa daha tema değişmemiş olsa da indirimler önden girilmiş. (Sanal Kitap Fuarı için)

Not: tek tek bakıyorum neredeyse tüm indirimler artmış.
Başlamış sanal kitap fuarı.
Geçenlerde 20 kitaplık bir sipariş vermiştim ama indirimler cezbedici.  :D

39
Gece Nöbeti-Sergei Lukyanenko
İlk hikayeyi bitirdim. Perdido Sokağı İstasyonu'ndan sonra hemen başladığımdan mı yoksa kitaptan mı bilmiyorum ama başlarda kitap çok sönük geldi. Yaratılan dünya hiç hoşuma gitmemişti. İlk hikayenin sonunda kitaba alıştım. Bayağı heyecanlı bir şekilde bitti.
Yalnız ilk 200 sayfada 30 tane tırnak işareti hatasına rastladım. Konuşma başlıyor ama tırnak işareti yok. Kimin ne dediğini anlamıyorum ve başa dönmek zorunda kalıyorum. Pegasus'tan öyle çok kaliteli bir şey beklemek hata ama insan bekliyor işte.

40
Kapağı belli olmuş. Ben beğendim.
http://i.hizliresim.com/5LrAQz.png

41
Şimdi ben Malatya'da dağıtıma gönüllü oldum ya (Malatya'da doğru düzgün kitap okuyan insan yokken neden gönüllü olduysam.) "Ben de istiyorum." dememe gerek yok değil mi? Sonra "Sen gönüllü oldun ama istemedin. Şimdi dağıt milletin rozetini.  >:D " gibi bir şeyle karşılaşmayayım.

42
Liman Kütüphanesi / Ynt: Kitap Listesi
« : 10 Kasım 2016, 22:57:00 »
Silverberg ile bende az önce bitirdiğim kitapla tanışmış bulundum. İçeriden Ölmek. Muazzam bir hızla bitirdim, nasıl kaptırmışım kendimi belli değil. Kitap listeme Silverberg kitapları eklemek istiyorum. Çevrilmiş tavsiye ettiğiniz kitapları varsa söyleyebilir misiniz?
Ben çevrilmiş kitaplarından Cam Kule ve Gece Kanatları'nı okudum. İkisini de şiddetle tavsiye ederim. Ancak şunu da söylemeliyim ki İçeriden Ölmek benzeri bir şey beklemeyin. Okuduğum bütün kitapları konu ve üslup olarak birbirinden çok farklıydı.

43
Liman Kütüphanesi / Ynt: Kitap Listesi
« : 10 Kasım 2016, 15:57:50 »
Ben Kitapyurdu'nun indiriminden listemdeki bazı kitapları aldım. İyi indirimi olmayanları da İdefix'in indirimlerine sakladım. Aldıklarım şunlar:
Hayvanlardan Tanrılara Sapiens
Demir Konsey
Kraken
Elçilik Kenti
Başlat
Alfa Ayının Kabileleri   
Gökteki Göz   
Toplu Öyküler 1 - Bay Uzay Gemisi
Kader Ajanları / Toplu Öyküler 2   
Ucube Kocakarılar   
Küçük Özgür Adamlar   
Hasbüyü
Çobanın Tacı   
Piramitler   
Gece Nöbeti   
Gündüz Nöbeti   
Alacakaranlık Nöbeti   
Harry Potter ve Lanetli Çocuk   (%50 indirime denk geldi. Yoksa almaya niyetim yoktu.)

Bunlar aldıklarım. Sonraya sakladıklarım ise şunlar:
Canavarın Çağrısı
2312
Kurma Kız
Dune Çocukları
Kibrit Ev
Ben, Robot
Watchmen
Serçe
Tanrının Çocukları

Son ikisinden pek emin değilim. Şimdilik ekledim ama her an çıkarabilirim.
Geçen seneki sanal kitap fuarında Robert Silverberg ve China Mieville ile tanışıp, hayran olmuştum. Etrafımdaki birçok kişiye Silverberg okutmuştum. Bu sefer Sergey Lukyanenko ve Philip K. Dick gibi daha önce hiçbir kitabını okumadığım iki yazar ekledim listeye. Umarım aynı etkiyi bırakırlar.

44
Liman Kütüphanesi / Ynt: İndirimler
« : 09 Kasım 2016, 14:13:40 »
Kitapyurdu'nun indirimleri çok iyi. İthaki'den çıkanlar hariç neredeyse istediğim tüm kitaplar %35 indirimli. %5  ek indirimim de var. Bursum da bugün yattı. China Mievilleleri tamamlamamak için hiçbir neden kalmadı.

45
Eşit Haklar- Terry Pratchett
İlk 60 sayfada Terry Pratchett okuyormuş gibi hissetmedim. Kitap kesinlikle kötü değil ama ilk iki kitaptaki o heyecanlı koşuşturma bu kitapta yok. Zaten direkt olaya girmeyip biraz hazırlık yapmış Pratchett. Nedeni bu hazırlık aşaması olabilir. Gelecek sayfalar daha heyecanlı geçer umarım.

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 15