Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - estarriol

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 7
16
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Dresden Dosyaları
« : 08 Temmuz 2012, 09:35:24 »
Chicago'nun ortasında bir "adam" var. Verdiği sözleri tutuyor, annesinin yüzünü hatırlıyor ve içindeki hiçbir yana sırtını dönmüyor. Bir de büyü yapabiliyor. Dresden, 21. yüzyılda yaşıyor ve bir Amerikalı. Daha ne kadar "olmaz" bir araya gelebilir diyorsanız kitabı okumanız lazım. Zira ben daha fazlasını anlatamam. Okumak için çok bekledim, ama değdi.

Spoiler: Göster
Belki bu başlığa yakışmayan bir yorum oldu, ama şimdiye dek okumamış bir kişinin görmesi ihtimaline karşılık buraya koymakta bir beis görmüyorum.

17
Şafağın Robotları adlı esere ilişkin konu başlığımız yenilenmiştir.

18
Vakıf Serisi / Çelik Mağaralar - (Caves of Steel)
« : 01 Temmuz 2012, 01:07:07 »



Yazarı:
Isaac Asimov

İlk basım tarihi: Haziran 1954

Ülkemizdeki basım tarihleri: 1971 Çelik Mağaralar (Okat),1983 (Baskan Yayınları), 1984 Ölü Gezegen (Altın)

Bağlı olduğu seri: Robot Serisi


Bir uzaylının kendisine doğru yürüdüğünü görünce, Baley kendini endişesini ve çekingenliğini belirten bir tepki göstermekten alamadı. Ama R.Daneel hızlanıp hemen öne geçti, yeni geleni karşıladı, selam verip elini sıktı. Elijah Baley' e dönen Uzaylı konuştu:

"Lütfen beni izler misiniz efendim? Ben Dr. Han Fastholfe'yim.


Dünyanın artan nüfusu, sosyokültürel çevrenin yapısını belirleyen birincil etken halini almıştı. Insanlık, bu kalabalık nüfusun ağırlığını zorlukla da olsa sırtlayacak dev şehirlerde yaşamaya başlamıştı.

Her biri on milyonları besleyip barındıran bu şehirler, şehri çelik bir çatıyla gökyüzünden kesin bir şekilde ayırmayı ve ısı değişimi, hava akımı, nem gibi atmosfer olaylarını kontrol altına almayı mümkün kılan sistemlere sahipti.

Ve bu sistemlerden belki de en gelişmişi ve en kritiği olan, Uzaylıların kurdukları şehir Spacetown'da Dr.Sarton adında bir adam öldürülmüştü. Dr. Han Fastholfe'nin meslektaşı ve yakın arkadaşı olan Dr. Sarton, aynı zamanda R.Daneel Oliwav'ın babası sayılmaktaydı. Ve hunharca katledilmişti.

Yıllardır bir soygun olayı bile yaşamamış olan Spacetown kentini vuran bu olayın sorumlusu kimdi? Ve daha da önemlisi, cinayeti işleyen kişi bunu ne sebeple ve kimden yardım alarak yapmıştı?

İşte bu soruların cevabını bulabilmek için New York polis departmanı, Komiser Elijah Baley'i görevlendirdi. Tam da olması gerektiği gibi. Gerçek bir polis, gerçek bir sorunla uğraşmak üzere Spacetown'a gitmeliydi. Ama onun bilmediği bir ayrıntı vardı, hayatı boyunca robotlardan nefret etmiş olan bu adam, yeni bir ortağa sahipti. İsmi R.Daneel Oliwav'dı ve Elijah'tan farklı olarak pozitronik bir beyni vardı.

Dünyayı hor kullanışımızın devamı olarak karşılaşacağımız tabloyu gözler önüne seren roman, insanlığın yol ayrımlarından birinde iki dedektifin bir araya gelişini konu alıyor. Biri Varoşun içinde büyümüş, ailesine ve işine son derece bağlı, bir dahi polis; Elijah Baley... Öteki ise teknolojinin son ürünü, Adalete ilişkin son derece karmaşık işlemleri dahi kolaylıkla gerçekleştirebilen ve insandan ayırt edilmesi neredeyse olanaksız olan bir robot: R. Daneel Oliwav.

Asimov'un zekayı sergileyişini, robotlara ait önyargılara ve insanlığın içerisinde daima pusuda bekleyen statüko arayışlarına deyinişini görmek açısından kaçırılmaması gereken bir fırsat olan bu eser, yakında yapılması planlanan filmiyle daha çok konuşulacağa benziyor. Ayrıca günümüzde de çok tartışılan teknolojik ilerlemeyi de içine alacak şekilde bütün bu korkunç gelişimden ürküp kabuğumuza çekilmek yerine ne yapılması gerektiği hakkında ortaya attığı alternatiflerle gerçek bir "Robot Serisi" kitabı olmanın hakkını veriyor.

Künye bilgileri için buraya tıklayabilirsiniz.

19
Oyunlar / Ynt: Resim Hangi Oyundan?
« : 01 Temmuz 2012, 00:18:31 »
Kabul ediyorum nefsime yenik düştüm, ama olay tahmin ettiğiniz gibi gelişmedi beyefendi. :D Evvela şunu bir açıklığa kavuşturayım, benim bir "PS1" im vardı fi tarihinde ve elimde buna çok benzeyen bir oyun vardı. Ben de Lowan' ın mesajını görünce bunu aylardır beklediğim fırsat olarak görüp, hemen cevaplamak istedim, ama bir türlü aklıma gelmedi cevap abi ne yapayım?

Ben de Googleladım. Yalan yok. :D Pişman değilim, yine olsa yine yaparım. Pişmanlığıma sebebiyet veren hadise başka. :) Adını öğrenince oyun üzerinde araştırma yapma fırsatı yakaladım ve gördüm ki, benim hatırladığım oyun değil bu. Bir kere öğrenmiştim adını ama artık. Kendime hakim olmam imkansıza yakındı. *-* Ve yaptım. Kolay kazandığım bu cevabı yapıştırdım gitti. >.>

Soru sormakta gözüm yok. Yalnızca bir soruyu da ben bileyim istedim u_u.

Spoiler: Göster

Bu arada
Yakışır sanaaa, yakışır sanaaa. Estarriol yakışır sanaaa. Resmi al ordaaan, Google'a yapıştııır, Estarriol yakışır sanaaa!! ;)
derken son dörtlükte "Google'a yapıştııır" yerine "Yapıştır Google'aaa" desen kafiye tam olacakmış. Öyle ki, ben şarkıyı modifiye edip "Annen evde mi?" bestesiyle coverını yaptım, iki gündür söylüyorum eheheh. Otobüs durağında söylerken amcaların garip bakışlarıyla karşılaştım hatta. :D (True Story.)


20
Sinema / Ynt: Welcome to Dongmakgol
« : 30 Haziran 2012, 20:30:42 »
Dongmakgol' u bir yere koyma denemelerimden ilkinde "bu izlediğim en iyi savaş filmi" dedim. Yanlış bir tanımlamaydı. İçime sinmemişti bir türlü. "Er Ryan" dan ve diğer bilindik savaş filmlerinin hepsinden çok sevmiştim bu filmi ama yeri başka olmalıydı. Dün farkettim ki "Welcome to Dongmakgol" bir barış filmi aslında :).

İnsanların dünyaya kazandırmaya çalıştıkları sentetik düzenler uğruna verdikleri savaşların ortasında "Şirinler"vari bir köy vardı ve bu köyün ahalisi hayatlarını, batının binlerce senelik felsefi, ekonomik ve siyasi birikiminin yarışamayacağı bir huzur içerisinde sürdürmeyi başarmaktaydı. Ve beni asıl vuran kısmı, "Dongmakgol" adlı köyün, yetişkinlere dönüp bakmaya tenezzül etmeden oyun oynamaya devam eden bebekler misali hayatına devam edişiydi. Bütün o şiddet ve tehditkarlık, bu insanlara vız geliyordu.

Çok spoiler a gireceğini düşünmediğimden, burada sevdiğim ve beni üç izleyişimde de gülümsetmiş olan bir sahneyi paylaşmak isterim,

Kuzeyli komutan, bir gün "Dongmakgol"'un lideri "baba" 'nın yanına gidiyor. Sessizce çalışan köylüleri izleyen liderin kulağına eğilip, köydeki huzuru tesis etmiş olan yönetim dehasını kastederek:
"Bu olağanüstü yönetimin sırrını bana bahşeder misiniz efendim?" diye soruyor. Yaşlı adam basit cevabı gülümseyerek veriyor:
"Onları meşgul tutuyorum."


Bu sahne benim için filmin özeti niteliğindeydi diyebilirim. Filmi ben de tavsiye ederim, tatlı bir rüya gibi, biraz gerçeklik katmışlar o kadar. Ayrıca konuyu açan arkadaşıma da ayrıca teşekkür ederim.

21
Oyunlar / Ynt: Resim Hangi Oyundan?
« : 27 Haziran 2012, 18:46:13 »
Bloody Roar olması lazım gibi. Ama hangi versiyonu olduğuna ben de karar veremiyorum. Ps1 versiyonundan daha iyi duruyor buradan bakınca sanki ama, hayırlısı.

22
Eğlence & Mizah / Ynt: Üyelerle RÖPORTAJ!
« : 27 Haziran 2012, 18:23:25 »
İlk aklıma gelen Magicalbronze olmuştu ama KoyuBeyaz ve Nihbrin de gerçek birer merak konusu efendim. Bu üçü arasında karar vermek güç. Bir de DarLy OprS olsun isterdim ben.

23
Vakıf Serisi / Ynt: Vakıf Serisi Soru Hattı
« : 21 Haziran 2012, 03:41:30 »
selam arkadaşlar. 2013 yılında vizyona girmesi beklenen Vakıf filmi Vakıf serisinin 3 kitabından mı oluşacak ? "Vakıf" ve "Çelik Mağaralar" dışında kesinleşen başka film var mı ? saygılar

Vakıf serisi esasen üç kitaptan oluşuyor sizin de belirtmiş olduğunuz gibi. Dolayısıyla bahsedilen filmler de tıpkı Yüzüklerin Efendisi gibi bir üçleme halinde, bu üç kitap üzerinden çekilecek.

Bunun dışında paylaşılabilecek bir bilgi varsa, o da ilk kitabın Robert Rodat adlı yazar tarafından beyaz perdeye uyarlanışının, 2010 şubatında nihayete ermiş olduğudur sanıyorum.

Gelelim diğer sorunuza, ben Asimov romanlarını baz alan yeni bir proje hakkında bir bilgiye rastlamadım, uzun zamandır takip ediyorum interneti bu konuda açıkçası. Ama yakın bir zamanda böyle bir habere rastlarsanız inanmakta çok aceleci olmamanızı tavsiye ederim, zira Vakıf Üçlemesinin sinemaya aktarılması düşüncesinin tarihi 1998'lere kadar varıyor ve geldiğimiz nokta ortada.

Bu arada sitemizde belirtilen çalışmalar arasında yer almayan bir dedikodu var ki o projeyi de burada anmış olalım. 2008 yılında ortaya atılmış bir "The End of Eternity" fısıltısı var aslında. Ülkemizde "Sonsuzluğun Sonu" adıyla yayınlanmış bu kitabın filmi için bir yönetmen bile seçilmişti en son: Kevin Macdonald. Ama az evvel de belirtmiş olduğumuz gibi bu tür bilgilere çok itimat edilemiyor ne yazık ki.

Şahsım adına ben yine de umudumu kaybetmemeye ve geç olsun da kalitesiz olmasın diye düşünmeye çalışıyorum. Umarım yardımcı olabilmişizdir,

Saygılar bizden.

24
Çizgi & Anime / Ynt: Resim hangi animeden?
« : 19 Haziran 2012, 21:09:27 »
Google Arama' nın oyun üzerindeki bu bozucu fonksiyonunu yitirmesi için animelerin daha az popüler sahnelerinden/karakterlerinden fotoğraf(screenshot)lar alınması işe yarayabilir. Böylece aratılacak olan resmin henüz internete düşmemiş olduğunu ummak mümkün olur sanıyorum. Yani Fizban' ın da dediği gibi resimleri internetten almaya son. :)

Ben birkaç deneme yaptım, özellikle karakterlerin yüzlerinin çok ayrıntılı biçimde yer almadığı ama animenin geçtiği atmosfere ait ipuçları verecek (ve bilhassa arka planın karanlık olduğu) sahneler kullanmak, oyunun geleceği açısından faydalı olabilir diye düşünüyorum. En azından benim deneylerimde bu yöntem olumlu sonuçlar verdi açıkçası.

Tek sorun, bu yöntemin uygulanabilmesi için resim yüklenebilecek kişisel bir hesaba ihtiyaç duyuluyor olması. :)

Aktarmak istediğim bir başka husus da, oyun için gönderilen bütün resimlere ait linklere, web sayfasının kaynak kodunu inceleyerek ulaşabiliyor oluşumuz. :) (Chrome için --> view-source:http://www.kayiprihtim.org/forum/index.php?...) bu sorun ise erişimin sınırlı/şifreli olmadığı bir hesap kullanılmadıkça çözülebilecekmiş gibi durmuyor. Ama sanırım (ve dahi umarım :)) böyle bir tekniği kullanmaya çoğu kişi tenezzül etmeyecektir.

25
Düşler Limanı / Ynt: Metrobüs Hattı
« : 08 Haziran 2012, 03:26:08 »
Belki yazarken başka amaçlar taşımışsınızdır, bilemiyorum, ama benim için hayli ufuk açıcı bir yazı olduğunu söylemek isterim. Şiddet olayına uzun zamandır bakmadığım bir açıdan bakmamı sağladı hikayeniz, özellikle bu yüzden teşekkür ederim.

Kavgada bir suçlu veya suçsuz aramak gibi bir telaşa düşmenin ötesinde bir bakış var bu yazıda, bu yanıyla gerçekten farklı olduğunu düşünüyorum. Haklıyı, haksızı, saldırganı ve hedefi bir yana bırakıp, kavgadan etkilenen "öteki" insanları işaret ediyor, "Peki kavgayla gelen hasar ne olacak?" diyor sanki. "Siz hedefinize ulaşmaya çalışırken, daha kaç kişiyi yaralayacaksınız?" diye soruyor.

İtiraf etmeliyim, bu açıdan bakınca görüyorum ki, benim bugüne kadar çoğunlukla korkusuzluk diye nitelendirmiş olduğum şey, belki de bencillik oluyor, gözlerini diğerlerinin kırılganlıklarına, narinliklerine, korkularına kapatmak oluyor. Korkmak ayıpmış gibi.

Hikayenin yazılışındaki başarıdan söz etmeye pek lüzum yok sanırım, zira bana bile böyle şeyler düşündürdüyse benim için iyi bir hikayedir. Elinize sağlık, gerçekten güzel olmuş.

26
Oyunlar / Ynt: Ninja Reflex (Steamworks Edition)
« : 05 Haziran 2012, 00:02:48 »
Bir önceki mesajımda bahsetmiş olduğum güzide ninja yoldaşlarımın[*]Fırtınakıran ve Koyubeyaz[/*] ve bendenizin mutluluğu yüzlerimizden okunuyordur sanıyorum. Ehem. Mutluyuz efendim, hayaldi; ama takım ruhu sayesinde gerçek oldu: Kara kuşak da kısmet oldu, şükürler olsun.

Bu takımda yer almak benim için büyük bir şerefti, onu da söylemek isterim. u_u

Darısı nice sarı, mor ve kahverengi kuşaklıların başına :)
 

27
Oyunlar / Ynt: Genel Oyun Tartışmaları
« : 26 Mayıs 2012, 15:38:15 »
Bu forumu çok yakinen ilgilendiren bir haber okudum.
X360 'ı olan var mı bilmiyorum ama bu forumda olup bu yazıyı okuduktan sonra gücü yetip de X360 almayacak adam sanmıyorum ki olsun.
X360 sahibi olarak ben heyecanlandım. Yayınlanan resimler oldukça ümit verici. Ayrıca senaryoya sadık kalınması da çok iyi bir haber.

Kusad'a bu konuda katılmadan edemedim. Bir süredir Kinect üzerine çalışan biri olarak belirtmek isterim ki, bilgisayar/konsol oyunlarına ilgi duyan herkesi yakından ilgilendirebilecek bir konu bu. XBOX sahiplerinin yanında, Şubat 2012 den bu yana Türkiye de piyasaya giren Kinect for Windows' u da bir umut olarak görüyorum açıkçası, oyun konsollarındaki gelişmelere bir ek olması açısından.

Teknik bilgi için ;
Spoiler: Göster

Bilindiği gibi Nintendo Wii'nin ve Sony PS'ın hareket sensörlerini piyasaya sürmelerinin ardından bu alanda şirketler arasında büyük bir yarış başlamıştı. Özellikle konsol oyunlarına bir miktar çekinceyle yaklaşan ama vücut interaksiyonu fikrini ilginç bulan hedef kitle için büyük bir atılım haline gelen bu cihazlara, Microsoft'un cevabı beklenildiğinden biraz geç geldi aslında.

Ama MS tarafından piyasaya sürülen aletin hayli farklı bir konseptten yola çıktığını belirtmek gerekir. Zira Sony ve Nintendo'nun Jest Tanımlama için üretmiş olduğu kumandaların aksine Kinect, kullanıcının hiçbir tuşa basmasını yahut elinde hiçbir cihaz taşımasını öngörmüyor. Bunun yerine televizyonunuzun altına bırakmış olduğunuz, üzerinde üç tane kamera barındıran bir izleyici, ihtiyacınızı sizi hiçbir sıkıntıya sokmadan karşılamaktadır. Şekildeki cihazın görünümü yeterli bir fikir verecektir.
[spoiler]

[/spoiler]

Cihazın işlevlerine gelelim sonra.
Spoiler: Göster
 Öncelikle basit fikirlerin Kinect kullanımında nasıl devrim niteliğinde ilerlemelere sebep olduğunu göstermek için Kinect için yazılmış bir paint uygulamasını göstermek isterim sizlere. Kendim bu uygulamayı kullandım ve bayağı randıman aldım. Algılama hassasiyeti dahi beklentilerin üstünde hakikaten.

http://www.youtube.com/watch?v=gS_pE-mmpYo

Bunun dışında ilgi çekici bir diğer uygulama örneği olarak Fitnect verilebilir. Elbiseleri giymeden denemek Kinectle mümkün kılınıyor bu yazılım sayesinde.

http://www.youtube.com/watch?v=1jbvnk1T4vQ


"Peki ya oyunlar?" diyenler için, merak konusu olan Kinect oyunlarından haber verelim bir de.
Spoiler: Göster

Bir kere ilk olarak benim en beğendiklerimden olan Star Wars gelsin.
http://www.youtube.com/watch?v=GIiN0Tdzgsc

Sonra şimdiye dek gördüğüm oyunlar arasında en çok beğendiğim Gunstrider var tabi bir de.
http://www.youtube.com/watch?v=51vj5Duk44A

Oynanıştaki çeşitliliğe örnek teşkil etmesi açısından bir de FPS linki verelim.
http://www.youtube.com/watch?v=HRKQpffQeI4

Bunların dışında, Kinect ile Sony Playstation Move' un karşılaştırması için :
http://www.youtube.com/watch?v=ruHLfQjWDa8&feature=fvwrel

28
Oyunlar / Ynt: Ninja Reflex (Steamworks Edition)
« : 25 Mayıs 2012, 23:03:57 »
Öncelikle, o Oni' lerin saldırı çığlıklarını istemsiz olarak taklit ettiğimi yalnızca iki kişi duymuş olduğu için gerçekten sevinçliyim.

Yarım saatliğine oynamayı planladığımız bir oyunun bu kadar eğlenceli çıkması harika bir sürpriz oldu. Gururla belirtmek isterim ki, gerçekten başarılı bir ekip olduk efendim, özellikle mausunun minik tuşlarına basarken keşfettiği "Kelebekleme" tekniğiyle Fırtınakıran' ı ve "Katana"sını pervasızca savuran "Reluctant Warrior" umuz Koyubeyaz' ı tebrik etmek istiyorum buradan. Kendim ise oyunun içine öyle düştüm ki oynarken, umarım arkadaşların ellerini haşlamamışımdır çak bir beşlik derken diye düşünüyorum şuan. :)

Herkesin en başarısız olduğu yanlarını görmezden gelerek, hayatı pahasına takımını savunduğu benzersiz anlara şahit olduk. Küçük balıkların büyüklerden fazla para ettiği, dersi hocanın değil, imtihanın öğrettiği bir oyun oynamış olmaktan mutluyum. :P

Bu oyunu tasarlayanlar takım ruhunun bu kadar iyi uygulanabileceğini kestirebilmişler midir diye merak ediyorum.

Bir de, İhsan Abi' ye ayrıca teşekkür etmek için bu konunun açılmasını bekliyordum. Çok sağolasın abi, şu oyun olmasa yarım sayfa bile yazı yazamadan eve gitmenin vicdan azabıyla kavruluyor olacaktım. Vallahi güzeldi. :D

29
Vakıf Serisi / Ynt: Vakıf Serisi Karakter Atlası
« : 17 Mayıs 2012, 21:34:48 »
Estarriol, eline sağlık, Vakif Serisi kategorisinde harikalar yaratıyorsun :) Atlası inceleyince seriyi tekrar okumak istedim :)

Sizde böyle bir istek uyandırabilmiş olmak büyük bir şeref benim için hakikaten. Böyle desteklerle ayakta kalıp, devam ediyoruz küçük projelerimize işte. :D Bu mesajınız en az üç projelik enerji kazandırdı bana diyebilirim. Çok teşekkür ederim. :)

30
Vakıf Serisi / Ynt: Vakıf Serisi Karakter Atlası
« : 17 Mayıs 2012, 01:02:14 »
Bayanlar baylar, bendeniz estarriol, "Vakıf Karakter Atlası" nı sevinçle sunarım :).

Hazırlarken elimden geldiğince spoilera bulaşmamaya çalıştım, ama keyif verici bazı ayrıntılara da yer vermek istedim. Kendimce önemli gördüğüm karakterlerin bir kısmını burada kısa biçimde tanıtmaya çalıştım, eğer seriyi okumuş/okumamış arkadaşların burada görmek isteyecekleri karakterler varsa bana ulaşmalarını rica ediyorum.

Herşey Vakıf Serisi kategorisi için. Sessiz ve derinden geliyoruz efendim.  *-*

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 7