Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - zaujas

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 14
16
NES 7.0 - Yeni Dünya / Ynt: Yeni Dünya - RP Dışı
« : 28 Temmuz 2015, 12:17:15 »
Uzun bir sessizlik oldu sanki, yoksa DM'miz bizi terk mi etti?

17
Kurgu İskelesi / Ynt: Karlı Gece
« : 27 Temmuz 2015, 23:54:43 »
geçidin iki yanına kurulmuş küçük kalelerden izinsiz yaban geyikleri bile geçemez denirdi bu geçitten. cümlesinde bu geçitten kısmı fazla.
Yorumuna katılıyorum, tekrar okuyunca bana da fazla geldi.

Uzun hikaye konusuna gelirsek, aslına bakarsan bende uzun hikaye yazmayı seviyorum ama herkes uzun yazabilir, bu yüzden bir süre kısa hikaye yazarak kurgu tekniğimi geliştirmek istiyorum.

18
Çizgi Roman & Manga / Ynt: Engelsiz Çizgiler
« : 22 Temmuz 2015, 16:00:26 »
Bu iş için temel olarak 3 kişi gerekiyor,

Bir direktör:
Projeyi yönlendirecek, dökümanların kontrolünü sağlayacak, projenin duyurulmasını sağlayacak (Cankutpotter)
Bir yazar:
Uygun betimlemeleri yazacak (Laughing Madcap)
Bir grafik tasarımcı:
Pdf'leri ve diğer malzemeleri tasarlayacak (Zaujas)

Ekip zaten hazırmış :)

Bence işi gereksiz şekilde uzatıyoruz, şunu yapıyoruz deyip başlamak lazım direktör Cankutpotter :)


Emrivaki ile rica etmek arasında oldukça ince bir çizgi olsa da, bunu rica olarak görüyorum ve neden olmasın? En kısa sürede yazılı metin elinizde olur.

Ne rica ne emrivaki, ben bu kişiler yapabilir böyle bir ekip olabilir demek istemiştim sadece.

19
Çizgi Roman & Manga / Ynt: Engelsiz Çizgiler
« : 22 Temmuz 2015, 14:46:13 »
Bu iş için temel olarak 3 kişi gerekiyor,

Bir direktör:
Projeyi yönlendirecek, dökümanların kontrolünü sağlayacak, projenin duyurulmasını sağlayacak (Cankutpotter)
Bir yazar:
Uygun betimlemeleri yazacak (Laughing Madcap)
Bir grafik tasarımcı:
Pdf'leri ve diğer malzemeleri tasarlayacak (Zaujas)

Ekip zaten hazırmış :)

Bence işi gereksiz şekilde uzatıyoruz, şunu yapıyoruz deyip başlamak lazım direktör Cankutpotter :)

20
Çizgi Roman & Manga / Ynt: Engelsiz Çizgiler
« : 22 Temmuz 2015, 08:53:14 »
Pdf'in sorun çıkartması hakkında herhangi bir teknik bilgim olmasa da format değişikliği sırasında Word'de yapılan resimlere metin ekleme değişikliğini algılayamıyor olabilir. Direk pdf formatı üzerinden değişiklikleri yapmak gerek belki de ama o nasıl yapılır, yine fikrim yok.

Pdf konusunda ben destek olurum sıkıntı yok ;)

21
Çizgi / Ynt: Bazı çizimlerim
« : 21 Temmuz 2015, 19:47:21 »
Devasa imza dışında iyi sayılırlar :) ama biraz daha detaylandırmalısın bence çizimlerini biraz taslak havası var şu an bitmiş gibi durmuyorlar özellikle sonuncu.

22
Çizgi Roman & Manga / Ynt: Engelsiz Çizgiler
« : 15 Temmuz 2015, 23:42:38 »
Bu projenin neden bu kadar askıda kaldığını hiç anlamamıştım zaten. Laughing Madcap'i tebrik etmek lazım. Güzel ve yararlı  bir proje olacağından eminim.

23
Çizgi Roman & Manga / Ynt: Engelsiz Çizgi Roman
« : 15 Temmuz 2015, 11:26:32 »
O blog yayınlayabiliyorsa bizde üzerinde çalışabiliriz bence. Böyle bir projeye kim neden taş koysun burada amaç para kazanmak değil ki farkındalık yaratmak.

Ekran okuyucular pdf üzerinden okuyabiliyor mu?

24
Xavier bir kaç büyük adım atarak masanın yanına yaklaştı. Odayı şöyle bir süzdükten sonra ani bir hareketle genç subaya dönerek;
"Öncelikle şanslı olduğunuzu belirtmek isterim, atanabileceğiniz en iyi gemiye atandınız. Gördüğüm kadarıyla bu yolculuk öncesi oldukça heyecanlı ve isteklisiniz. Bu iyi bir şey, heyecan ve azim tuzlu rüzgarlar derinizi yakarken sığınabileceğiniz korunaklı limanlar gibidir." diyerek elini Franz'ın omzuna koydu.

"İlk tecrübe edeceğiniz şey bay Franz, iki önemli görev için tayfa seçimi yaparken beni ve sevgili serdümenim Pierre'i izlemek olacak. Bu iş için "Tuzlu Diş" hanı biçilmiş kaftan, şimdiye kadar beni hiç bir zaman yanıltmamıştır. Malhonette'te ki en iy tayfalar daima bu handa zaman geçirir. Yetenekli, eli hızlı bir aşçı ile maharetli bir marangoz bulunca hemen yolculuğumuza başlayabiliriz."

***

Franz de Poéy'in sandığı at arabasına yüklenirken, Xavier ve Pierre çoktan arabanın içindeki yerini almıştı. Deri kaplama koltuklar, kadife perdeler ve ahşap oymalarıyla oldukça şatafatlı bir arabaydı. Franz sandığın uygun şekilde yerleştirildiğini gördükten sonra zarif bir hareketle at arabasına bindi ve Xavier'in yanına oturdu.
 
At arabası arnavut kaldırımlı yolda yavaşça ilerlerken Xavier ve Pierre, gemide yapılması gerekenler ve bazı tayfalar hakkında konuşuyorlardı. Franz dışında kaldığı bu konuşmayı sadece dinlemekle yetiniyordu. Konuşmaları bittikten sonra Pierre genç subaya dönerek;
"Sandığınızı Eglantina'ya bıraktıktan sonra Tuzlu Diş'e yürüyerek gitmeliyiz. Çoğu tayfa böyle şatafatlı şeylerden hoşlanmaz. Eğer isterseniz gemide kalarak bizi bekleyebilirsiniz, tabii bu durumda böyle bir tecrübeden mahrum kalmış olacaksınız... Kararınız nedir acaba?"

25
Çizgi Roman & Manga / Ynt: Engelsiz Çizgi Roman
« : 14 Temmuz 2015, 17:50:40 »
Türkçe Çizgiroman sitesinde Türkiye'de herhangi bir yayınevi tarafından yayınlanmayan türkçeye çevrilmiş çizgiromanlar yer alıyor. Bu çizgiromanlardan birini seçerek deneme bir proje yapılabilir bence.

Çizgiromandaki kareleri betimlemek ve diyalogları yazmak yeterliyse bende destek olmak isterim.

26
Duyurular / Ynt: Comic-Con 2015 Bize Neler Getirdi?
« : 13 Temmuz 2015, 14:35:18 »
Warcraft'ın afişleri beni benden aldı :) sabırsızlıkla bekliyorum...

27
Kurgu İskelesi / Ynt: 142 Dakika
« : 12 Temmuz 2015, 18:36:06 »
Eline sağlık keyifli güzel bir hikaye olmuş, genel olarak baktığında YZ aslında bir bilim kurgu klişesi ve hikayenin baş aktörü ama bu sıkıcı bir durum yaratmamış.

Sonuna kadar okunan her hikaye iyidir :)

28
Kurgu İskelesi / Ynt: O
« : 09 Temmuz 2015, 09:29:09 »
Felsefik öğeler barındırabilir ama ben bunu bir hikaye olarak okudum ve iyi kurgulanmadığını, anlatılmak istenilen düşüncelerin daha net bir şekilde anlatılması gerektiğini düşündüğümü söylemeye çalıştım. Ben aktardığın düşüncelerin karmaşıklığını değil yazım dilinin karmaşıklığını eleştirdim yorumumda.

29
Kurgu İskelesi / Ynt: O
« : 08 Temmuz 2015, 18:25:54 »
Kısa olduğu için sonuna kadar okuyabildim ama biraz daha uzun olsaydı okumayı bırakırdım büyük ihtimalle.
Bence yanlış yaptığın şey (en azından hissettiğim) bir tarz oluşturmaya çalışman. Böyle şeylere takılmadan aklındakini olabildiğince yalın anlatmaya çalışmalısın öncelikle. Eğer doğru bir şekilde bunu yapabilirsen, sonrasında cümlelerini farklılaştırıp biraz daha komplike bir hale getirebilirsin hikayeni.

30
Mitolojiler / Ynt: Mısır Piramitlerini'nin Gizemi
« : 08 Temmuz 2015, 17:13:49 »
Daniken bir ara çok popülerdi ve o dönemde neredeyse tüm kitaplarını okumuştum.
Ben piramitlerin dünya dışı varlıklarla direkt olarak ilişkilendirilmesini çok mantıklı bulmuyorum. Ama inşa eden insanların her ne kadar daha düşük bir teknolojiye sahip olsalarda bir çok konuda bizden çok daha üstün olduklarına inanıyorum. Onlar için sıradan olan şeyler günümüzde bizim için birer efsaneye dönüştü. Bu demek değil ki piramitler inşaa edildiği dönemde sıradan yapılardı. Ben sadece teknik olarak eski insanları biraz hafife aldığımızı düşünüyorum.

Şöyle birşey anlatayım bizim yaylada küçük bir kulübemiz vardı. Duvarları zamanında muntazam şekilde düzgün kesilmiş blok taşlardan yapılmış ve her bir taş blok 1 metreye yakın kalınlığa sahip. Üstelik bu evi tek bir adam inşa etmiş. Bu eminim ki o adam için sıradan bir kulübeydi ve belkide bu tarz bir çok kulübe yapmıştır ama benim için ve o köydekiler için adam bir efsaneydi. Tabii kulübenin yıldız sistemleriyle bir bağlantısı yoktu ama bu haliyle bile bizim için çok şaşırtıcıydı. Uzaylılardan yardım almışmıdır acaba? Mısırlıların astronomi bilgisi ve mimari yetenekleri dışında piramitlere bir anlam yüklememek gerekiyor bence.

Ben hep dünyaya başka bir gezegenden geldiğimize ve zamanla eski gezegenimizden edindiğimiz bilgileri unuttuğumuza inanırım. Dediğim gibi geçmişte kalan her şey kar topu gibi gittikçe büyür ve sonunda o kadar büyür ki ilk başlangıcının küçük bir kartopu olduğunu unutu veririz.

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 14