Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - zaujas

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 14
31
Eğlence & Mizah / Ynt: Şu An Sizi Ne Mutlu Eder?
« : 08 Temmuz 2015, 16:41:16 »
O ne biçim bir fantezi öyle :D :D

Ancak ölünce cumartesi için gün saymam diye düşündüm :) Çile dünyası :D

32
Eğlence & Mizah / Ynt: Şu An Sizi Ne Mutlu Eder?
« : 08 Temmuz 2015, 16:16:51 »
Ölmek (ama intihar değil doğal yollarla ölmek :) )

33
"Sizden hoşlanmıyorum. Kim olduğunuz önemli değil. Hepinizden. Sonradan görme denizcilerden, kendini donanmadan üstün gören şarlatanlardan. Kimin himayesinde olduğunuz ya da ne düşündüğünüz de umurumda değil. Krallığın emri olmasa bırak subayı, limandaki sıçanlardan birini bile sizinle yollamazdım."

Albay masaya ellerini dayayıp ayağa kalktı, sağ tarafındaki raflardan büyük bir kitap alıp masaya koydu. Ayaktayken kitabı açtı, parmağını sayfaların üstünde gezdirerek bir süre okudu. Aradığını bulunca kafasını yine ifadesiz bir suratla sallayıp karşısında oturanlara döndü.

"Franz de Poéy. Geminize atanan subay. Bir alt kata inip koridordaki kaskafalardan birine adını söyleyin, yolu göstersin. Başka sorunuz yoksa zamanımı harcamayı bitirebilirsiniz."

Xavier merdivenlerden ağır ağır inerken aklında Albay Roncevaux söylediği onca şeyden sadece Franz de Poéy ismi kalmıştı. Biranda Xavier'in hayalinde albayın yıllar sonraki hali canlandı; yine odasındaki masasında oturmuş ve yine aynı ifadesiz bakışla odaya girenleri süzüyordu ama tek bir farkla bu kez örümcekler kaburga kemikleriyle omurgaları arasında ağ örmüş ve karşısındaki adam sonradan görme denizci Xavier değil, babadan denizci yeni kıtayı keşfeden şanlı Kaptan Xavier Le Couverte'di.

Xavier gülümseyerek son basamağı da indi. Bu kattaki koridor oldukça uzundu ve eski dönemlerden kalma şövalye zırhları ile süslenmişti. Gösterişten uzak ama asil bir dekorasyona sahipti. Pierre zırhları baştan aşağı süzerek, tek tek inceliyordu; kim bilir hangi yiğit şövalyeler bu zırhları kullanmış ve bu zırhlarla ne maceralar yaşamışlardı. Pierre nispeten diğer zırhlara göre daha yeni görünen bir zırhın yanında durdu ve elini omzuna atarak biraz daha arkadan gelen Xavier'e poz verdi. Tam bu sırada zırh hareket ederek Pierre'in elini ittirdi.
 
"Ahmak adam ne yaptığını sanıyorsun burada nöbet tutmaya çalışıyorum. Elinizi kolunuzu sallayarak burada dolaşamazsınız!"
 
Xavier söze girerek; "Ukalalık etmene gerek yok teneke yığını, karşında Eglantina gemisinin kaptanı ve serdümeni var. Bize Franz de Poéy'in odasını göstermen kafi. Çok fazla zamanımız yok. Haa birde sanırım zırhının biraz yağlanmaya ihtiyacı var... Hareket ettiğinde eski bir kadırga gibi sesler çıkarıyorsun."
 
Nöbetçi hiç bir şey söylemeden sinirli bir şekilde eliyle merdivenin yanında ki kapıyı işaret etti. Pierre alaycı bir şekilde reverans yaparak döndü ve geriye doğru yürüdüler. Kapının önüne geldiklerinde Pierre kapıyı tıklattı. O an ikisininde aklından içeride nasıl bir adam olduğuyla ilgili farklı şeyler geçiyordu. Pierre söylenenin aksine orta yaşlarda olgun bir subay, Xavier ise toy bir delikanlı bekliyordu. İçeriden yaşını belli etmeyecek bir tonda "girin" sesi duyuldu ve Pierre, kaptan Xavier'in geçmesi için kapıyı araladı.

34
NES 7.0 - Yeni Dünya / Ynt: Yeni Dünya - RP Dışı
« : 03 Temmuz 2015, 18:06:03 »
Kaptan Azathoth aşçı almayıp mutfağada girerse bu hikaye çok ilginçleşebilir :) Sert bir kadın yemek yapan bir kaptan... Hayırlısı bakalım.

35
NES 7.0 - Yeni Dünya / Ynt: Yeni Dünya - RP Dışı
« : 03 Temmuz 2015, 16:30:49 »
Benim kaptan Xavier tam yanar döner çıktı yahu :)

36
Xavier albayı selamlayarak sandalyesine oturdu ve göz ucuyla hala ayakta bekleyen Pierre'e baktı. Pierre o sırada odada yer alan ince işçiliğe sahip mobilyaları ve devasa haritayı inceliyordu. Xavier'in bakışlarını fark edince, albaya hızlı bir şekilde kafa selamı vererek sandalyesine oturdu ama oturduğu halde hala gözleriyle etrafı inceliyordu.
 
Xavier resmiyetten hoşlanmayan bir insandı. Ne var ki babasının mevkisinden dolayı bu zamana kadar hep bu tarz resmi ortamlarda bulunmak zorunda kalmıştı ve nasıl davranması gerektiğini biliyordu. Gemideki Xavier ile şu an bu odada ki Xavier arasındaki farkı en iyi Pierre biliyordu; bu eğlenceye düşkün ve maceraperest adam nasılda hemen albay karşısında askeri disipline ayak uydurmuştu. Geçen hafta Lesé'de etrafı dağıtan, yoldaki fahişelerle şakalaşan ve kolunun altında rom fıçısıyla dolaşan adam sanki şu an yanında oturan kişi değildi.
 
Xavier o sırada ciddi bir şekilde otursa da aklında bu yolculuğun sonunda ulaşacağı yeni dünya ve bu yeni yerde karşılaşacakları iri göğüslü yerli kızlar vardı. Hatta şu an masanın üzerinde yarı çıplak hayali yerli kızlar dans ediyordu. Hazinelerin canı cehenneme bu dünyadaki en güzel hediye ateşli bir kadındı.   
 
Xavier kurduğu hayallerden sıyrılıp konuşmaya başladığında, Albay Roncevaux hala aynı sert ifade ile ona bakıyordu; "Öncelikle sefer izni konusunda ki tavrınızdan dolayı size teşekkür etmek istiyorum Albay Roncevaux. Sayenizde çok kısa bir sürede izin belgemize kavuştuk ve hazırlıklarımızın bir kısmını tamamladık. Eglantina yola çıkmaya ve yeni dünyanın zenginliklerini Malhonette topraklarına getirmeye hazır sayılır. Bugün de bildiğiniz üzere gemimize atayacağınız subayla tanışmak için burada bulunuyoruz. Gelirken sevgili serdümenim Pierre Lupin'le bu kararın ne kadar isabetli olduğunu konuşuyorduk; her gemide bir subay olmasının bizi disiplinli bir şekilde hedefimize ulaştıracağı kanısındayım."

37
NES 7.0 - Yeni Dünya / Ynt: Yeni Dünya - RP Dışı
« : 03 Temmuz 2015, 14:46:44 »
Karamelli Taglionini hakikaten sanki bir çeşit tatlı makarna ismi gibi oldu :)

Evet fark ettim, sen yazdıktan sonra baktığımda benim başlıktaydı ama senin söyleminden mütevellit şaibe olmasın diye sanırım yazmaktan vazgeçti 0_0

38
NES 7.0 - Yeni Dünya / Ynt: Yeni Dünya - RP Dışı
« : 03 Temmuz 2015, 14:39:09 »
Bir de Havyar var (Xavier). DM bize bahmıyi.

Bizde bekleyenlerdeniz bay Karamelli (Carmelo) Taglionini, DM bize de bahmıyi :)

39
NES 7.0 - Yeni Dünya / Ynt: Yeni Dünya - RP Dışı
« : 03 Temmuz 2015, 12:12:55 »
Yaşasın, en kral DM bizimkisi valla:)

Bakalım şu lanet subay nasıl bir şey onun yüzünden tayfa bana tavır takınırsa gemiyle birlikte onu yakar yüzerek yeni kıtaya doğru yol alırım :)

40
Kurgu İskelesi / Ynt: ROLLEN
« : 03 Temmuz 2015, 09:20:30 »
Ve mümkünse biraz boşluk, paragraflar da okumayı kolaylaştırır.

41
Xavier küçük yaşlardan beri askeri disipline aşina bir denizciydi ama rahmetli babası bir tayfa isyanı sırasında öldürülmüştü ve Xavier uzun bir yolculukta tayfanın gemiden bile daha önemli olduğunu bu vesileyle öğrenmişti. Tayfalar katı askeri disiplin altında huzursuz bir şekilde karşılaşılacak ilk aksiliği beklerler ve o an geldiğinde en güvendiğin adam bile sana yan çizebilirdi. Xavier bunu iyi biliyordu.
 
Xavier babasını öldüren isyanı başlatan tayfayı tabancasıyla alnından vurmuş ve sonrasında tüm tayfalara samimi bir konuşma yapmıştı. Tayfalar da bu genç delikanlının gözlerindeki ateşi görerek ona biat etmişlerdi. Tabi bunda tüm tayfalara Lesé'de fahişe ısmarlayacağını söylemesinin ve babasının na'şını okyanusun dibine yolcu ederken gemideki tüm rom fıçılarını açtırmasının da payı büyüktü. Sonuç olarak bu yolculuğu tamamlamış ve limana geri dönmeyi başarmıştı.

Pierre iyi bir serdümendi. Xavier onun öngörülerini gerçekci ve akla yatkın buluyordu. Bütün bunların yanında kraliyet ailesinin desteği de onun için önemliydi.

"Günlerce okyanusun ortasında bir başımıza olacağız Pierre. Genç subay canımızı sıkarsa yolculuğuna köpekbalıklarıyla birlikte devam eder. Tek bir subay yüzünden hayallerimi erteleyecek değilim..." diyerek, deniz kuvvetleri komutanlığı merkezine doğru yürümeye devam etti.

42
NES 7.0 - Yeni Dünya / Ynt: Yeni Dünya - RP Dışı
« : 01 Temmuz 2015, 15:57:41 »
Ay canım, denizde üşür bu, sararım ben onu kollarımla  :P

Aynen bence sen üşümeyesin diye o kadın sana ceketini verebilir. Viking hatunu gibi bir şey canlandı kafamda ve yahut Tarth'ların Brienne'ı
Spoiler: Göster

43
NES 7.0 - Yeni Dünya / Ynt: Yeni Dünya - RP Dışı
« : 01 Temmuz 2015, 15:02:57 »
Caballo'da tam kaptan memleketiymiş büyük çoğunluk orayı tercih etmiş, muaet ve benim dışımda eğlence düşkünü yok anlaşılan. Birde Einfergel çapkını Carmelo Taglionini dışında :P

44
Oyunlar / Ynt: Hearthstone
« : 01 Temmuz 2015, 14:17:03 »
Face Hunter'ı bende sevmiyorum ama oynanamasına karşı değilim. İnceden seviyorum bile denilebilir :)

45
Kurgu İskelesi / Ynt: Karlı Gece
« : 01 Temmuz 2015, 14:09:30 »
Evet devam etmeyecek,
esasında bu hikayeyi yazacaktım Kartalın Ruhu yerine. O hikayedeki karakterlerden birinin geçmişini kurgularken kendimi bir anda Kartalın Ruhu hikayesinin içinde buldum.

Bir süre uzun hikaye yazmayı düşünmüyorum. Aklımda bir kaç tane kısa hikaye var.

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 14