Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - TheWalkingIdeas

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 23
16
Eğlence & Mizah / Ynt: Bugün Ben Şunu Öğrendim:
« : 17 Mayıs 2015, 22:01:57 »
Bundan 3-4 sene önce 20li yaşlarına gelen herkesi ergenlikten tamamen sıyrılır zannederdim. Bugün öğrendim ki bu 30'a kadar gidiyormuş.

17
İlk önerilerden biri Ütopya (Gelecekten Anılar) idi. Yeni Atlantis'i okudum ancak tartışacak çok şey bulamadım. Töresel ya da dini bir sistemin düzgün işlemiş hali anlatılmış. Günümüzde pek göremediğimiz bir şey. Ancak günümüzdekinden de pek farklı anlatılmamış.

Huxley'in Ada'sını bulan varsa üstüme yığıp kabir yapsın bana. Huxley en hayran olduğum yazarların başında gelir ki kitaplarını bulmak çok zor. Bulunsa da çok pahalı.

Benim ceza önerim aslında oldukça açık ama herkes anlamak istediği şekilde yorumlamış. Bu etkinliğin amacı farklı şeyler de okumak ise fazla ayrıma girmek doğru da değil. Tabi dedikleriniz doğru inkar edemem. Ama bunu üst üste yapmak da zor olsa gerek. Ben bir sonraki etkinlikte hiç okumadığım bir tür olan çizgiromanı desteklemeyi düşünüyorum. Marius gibi bu konuda yetkin biri varken onun bilgilerinden yararlanmak faydalı olur sanıyorum. Eğer herkes kendine bir tür belirleyip yalnızca onu okuyacaksa fantastikçiler ayrı bir etkinlik yapsın bilimkurgucular ayrı. İlla tek tür okuyacağım diyen biri zaten en iyi olasılıkla 4 etkinlikte bir katılabilir. Tekele bağlamayı doğru bulmuyorum. Nasıl sizler fikirlerinizi beyan ettiyseniz ben de aynı şeyi yaptım. Önerilerim emir değil ne yöneticiyim ne editör ne de moderatör. Bunlar sadece öneri ortak bir paydada buluşulur.

Ekleme: Yeni fark ettim de Kurma Kız tükenmedi mi? Ben geçen gün alıp okumak istedim, bulamadım.

18
     Katılmayanların engellenmesini önermem oldukça eleştirilmiş. Peki farkında mısınız; bunu önereli birkaç saat olmasına rağmen 3 yorum eklenmesini sağladım :) 2 - 3 kere üst üste itiraz etmek de biraz mızmızlık olur sanıyorum ki hiçbirimiz çocuk değiliz.

     Ben seri kitapların oylamaya dahil edilmesine karşıyım. Etkinliğin kuralları belirlenirken bu açık şekilde söylendi. Neden o zaman itiraz etmediniz?

19
     Estağfurullah, rafa kaldırmak demeyelim. Yakışmadı demek de Paul Auster'e saygısızlık olur. Var mutlaka tartışılacak şeyler. Yalnızca bu, insanların ikili ilişkileri ve şehrin mevcut durumu ile kısıtlı kalır. Ben spoiler vermeyeyim en iyisi, okumak isterseniz okursunuz :)
     Başka kitaplar önerirseniz de sevinirim, bilmediğim bir şeyler varsa not alırım ya da onu seçeriz.

20
     KoyuBeyaz, aslında dediğim gayet makul. Bir dikta sistemi olsun diye önermiyorum. Hepimiz insanız, sevmediğimiz yazar olabilir, vaktimiz olmayabilir , işimiz çıkabilir. Bunlar doğal şeyler. Benim önerdiğim şey 2 kez üst üste mazeretsiz şekilde etkinliğe katılmayan bir sonrakine katılmasın. 2 kez üst üste diyorum ve bir sayı sınırlaması konmasını da önermiyorum. Bu şartlar altında defalarca katılmadan oylamaya etki edilmesi de çok adaletli olmaz sanıyorum.

Atlas Silkindi tükenenler arasında uzun zamandır. Tükenen kitaları etkinliğe dahil etmiyorduk diye hatırlıyorum ben. Ama satışta olduğu bir yer varsa onu da belirtirseniz çok sevinirim :). Zira epeydir arıyorum kitabı.

     Kitabın ciltli hali kitapyurdu'nda hala var gözüküyor. Bazı sitelerde tükenmiş gözüken kitaplar kimi zaman kitapyurdunda çıkabiliyor. Bir şansınızı deneyin.

21
     Beraberliği bozan oyu veren kimse sağolsun :)

     Okuduğum ve sevdiğim kitapları önermişsiniz bakıyorum :)

     Gelecekten Anılar pek sevdiğim bi kitap, William Morris'e hayranlık duymamı sağladı. Yazıldığı tarih bakımından da oldukça eski (1890) bir ütopya. Kitabı merak edenler incelememi kitabın ismine tıklayarak okuyabilirler.

     Paul Auster'in Son Şeyler Ülkesinde'sini de geçen sene okumuştum. Yazımı bakımından çok değişik bir atmosfere sokuyor sizi okurken. Fena bir kitap değildi ancak daha çok bir felaket filmine senaryo olacak tarzda. Tartışacak çok şey bulacağımızı sanmam. Karanlığın Sol Eli'nde konuşulacak yüzlerce şey varken doğru düzgün itibar edilip katılım olmadıysa bunda hiç olmaz.

     Ayn Rand'ın "para" konusundaki düşünceleri yüzünden kendisini okumayı düşünmüyorum. Belki okumuş olmak, bir göz atmış olmak için daha az vakit kaybettiren bir eserini okumayı tercih edebilirim. Atlas Silkindi gibi 1200 sayfalık bir eseri okuyarak vaktimi harcamak istemem.

     Benim aklımdaki eser de Swastika Geceleri'ydi, Doğukan benden önce davranmış. Yazıldığı dönem bakımından geleceği tahmin etme başarısı açısından önemli. Belki de bizim bulunduğumuz coğrafya hakkında geleceğe yönelik daha kolay yorum yapmamızı sağlar. Ayrıca kitabı bir kadının yazmış olması gibi bir güzellik de var. Bu kitapta tartışacak şeyler bulacağımızı düşünüyorum. Okuyanlar fikirlerini belirtirlerse güzel olur. Gönlüm bu kitaptan yana.

     Bir şeyi daha belirtmek istiyorum. Karanlığın Sol Eli konusuna 10 kişi ya katıldı ya katılmadı. Ama oylamaya katılanlar hatırladığım kadarıyla 30 kadardı. Önceki etkinliğe ve bu etkinliğe katılıp (oy kullanıp) tartışmaya katılmayan ya da en azından yorumda bulunmayanların bundan sonraki etkinliğe katılmasının engellemesini rica ediyorum. Etkinliğe önem veren, yorum yapan, okuyan insanlar varken okumayıp, katkıda bulunmayanların etkinliği etkilemesini istemiyorum.

22
Oylamanın birden bir gün uzatılması ve sonunda üstün çabalarla fantastiğin öne geçmesiyle beraber Rıhtım zaten esaslı bir "distopya" olmuş. Tehlikenin farkında mısınız?

Bunlar hep iktidar baskısından efenim. Paralel bir yapı kursaydık bunlara izin verilmemiş olurdu. Bir yapılanmaya gitmemiz şart, detayları özelden konuşalım.

23
Bir distopya veya ütopya okumak, yazarların yarattıkları toplumları incelemek, tartışmak hayli zevkli olacaktır. (Önceki kitaptaki katılımı yeterli bulmadığımı da belirtmeliyim.) Müritlerime sesleniyorum, evlerinize alevler salınmasın istiyorsanız oylar Ütopya/Distopya'ya :P

24
Etkinliği önemsediğim için etkinliğe etki edecek bir şeyi merak ettim. "Hesap sormak" yakışıksız bir üslup ve ifade olur. Foruma üye olduğum ilk zamanlar da ben alınırdım hemen, hatırlarsınız :)

25
Televizyon / Ynt: Supergirl
« : 15 Mayıs 2015, 20:52:05 »
Supergirl fragmanı, Black Widow filmi için yapılan buradaki parodiye çok mu benziyor ben mi yanılıyorum :D

Ahahha bayağı benzemiş :D Herhalde klasik gençlik dizisi öğeleri kullanılınca ortaya başka bir şey çıkamıyor.
Hani bazı Amerikan filmleri vardır, "Bir grup genç tatile çıkar ve..." diye başlar farklı yüzlerce film. Halbuki izleyince pek bir fark göremeyiz.

26
Bugün bitiyordu oylama. Neden uzatma kararı alındı, neye göre alındı?

27
Sinema / Ynt: State Zero: Post-Apokaliptik Bir Kısa Film
« : 12 Mayıs 2015, 18:39:54 »
Spoiler: Göster
 Genetik değişim sonrası zombi benzeri bir şeye dönüşmüşler sanırım. Fakat ben bu zombimsi şeyi I Am Legend'takiler ile Orklar arası bir şeye benzettim ya da bir pc oyunundan mi çağrıştırdı emin değilim. Yani pek özgün gelmedi görüntüsü bana.

28
Distopya yükselişte :D Sitenin %90'ı (en az) fantastik okurken fantastik seçmemek daha mantıklı gibi.
Ben isterdim ki Borges okuyalım. Ancak hakkında konuşması zor, özetlemesi ise neredeyse imkansız olduğu için bu öneride bulunmakta çekiniyorum.
Bir dahakine çizgi roman mı seçsek acaba? Bu vesileyle de çizgi roman okumaya başlamış olurum.

29
     Savaş olmayan bir dünya benim için cinsiyetsiz bir dünyadan daha zor. Savaşsızlık durumu gözlerimizde öyle ütopik bir hal almış buna öyle çok alışmışız ki süresiz bir barış fikri düşünülemez hale gelmiş.

     Bu savaşsızlık durumunun tamamen gezegenin ikliminden kaynaklandığı düşüncesine katılmıyorum. Hatırlarsanız Estraven soğuk havalarda sıkıntı çekmiyordu, bu duruma alışmıştı. Bizim yaşadığımız ülkeye - ülke diyorum çünkü Dünyamız Kış gezegeni kadar kısıtlı hava şartlarına sahip değil çeşitlilik çok fazla - adapte olduğumuz gibi Kışlılar da yaşadıkları gezegene adapteler.

     Bence savaşsızlık durumu doğrudan cinsiyetsiz olma durumuyla alakalı. Kışlıların cinsiyetsizlik durumu onların rekabet etme içgüdüsü ismini verebileceğimiz özelliklerini dizginlemiş sanıyorum. Dizginlenen hırs ve rekabet içgüdüleri ise gezegendeki barış durumunu sağlamış olmalı. Bana en mantıklı gelen bu sizler nasıl düşünürsünüz bilemiyorum.

O değil de ben bildiğin bitiremiyorum bu kitabı. Etkinlik başladığında alıp okumaya başlamıştım ama bir yerde bıraktım. Tartışma başladıktan sonra tekrar başladım, yine gitmiyor. Olmuyor yani. Okumasına okurum da bir şey anlamam istemeden okursam, okuma isteğini de yaratamadı bu kitap bende.
     Le Guin'in zorlayıcı bir yanı var bu inkar edilemez. Kendine özgü bu tarzına herkes alışamaz ama Le Guin de bu tarzından vazgeçmez. Örneğin kelime uydurmayı pek sever. Benim de kitabı okurken en zorlandığım şey kelimeleri telaffuz etmeye çalışmak oldu. Çünkü okumadan geçince rahatsız oluyordum ; okumaya gayret edince de tekrarlar ve zorlanmalar oluyordu haliyle.

     Yine de Le Guin'in bu zorlayıcı - yalnızca kelime yaratma durumundan bahsetmiyorum - yazını hoşuma gidiyor. Zorlanmadığım kitaplar okumaktan zevk alamıyorum.

30
Kraliyet Meydanı / Ynt: Alınık Unutulmuş Diyarlar
« : 09 Mayıs 2015, 20:15:04 »
İlk kitaptan sonra devam edip etmeyeceğiniz, sevip sevmeyeceğinizin belirsiz olduğu bir seriyi set olarak almak mantıksız gibi. İlk kitabı okuduktan sonra gerisini beraber alsanız veyahut ilk kitabı ödünç alarak okusanız daha iyi olur sanıyorum.

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 23