Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - kargasiz

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 28
46
Eğlence & Mizah / Ynt: Hangi Yayınevi? (Tahmin Oyunu)
« : 12 Haziran 2015, 18:20:22 »
Efendim 3. yayınevi de İnkılap. Şaşırtmaca niyetine (güler).
Oldu mu şimdi :). İnkılap'ın eski ismiyle olan logosuymuş, Verminaard'a da teşekkürler. Kocaeli kitap fuarında gezinirken aklımda bu logo vardı acaba hangisinin diye, göremeyince de merak iyice merak etmiştim, çok tanıdık geldiğinden. Neyse yeni sorularınızı bekliyoruz hocam(diğer başlıklar için de :) ).

47
7. Yıl / Ynt: 7. Yıl Satranç Turnuvası
« : 12 Haziran 2015, 14:32:53 »
Onur'la zamanlarımızı tam belirleyemediğimizden hala yapamadık maçı. Bu hafta sonu hallederiz inşallah. Artık bitsin şu turnuva da kurtulalım :).

O değil de seneye katılmam ben bu turnuvaya, ortak zaman ayarlamak çok sıkıntı :(. 4 ayda bitmedi 8 kişilik turnuva malesef. Normal şartlar altında 1-2 gün içinde bitebilecek bir turnuvaydı.

48
Kurgu İskelesi / Ynt: Fantastik Resimler Üzerine Öyküler
« : 12 Haziran 2015, 14:28:15 »
Spoiler: Göster
Hatunkız sen resim atmışsın da keşke mesajı editlemeden atsaydın, böyle farkedilmedi :(. Ben de şimdi konuya girince farkettim.

Yoğunluğumu atlattım artık bu konuyu da daha sık sık güncelleriz, yeni resim ekleriz diyecektim ama senin resimi görünce bu hafta da onunla devam edelim o zaman ;).

49
Duyurular / Ynt: Kayıp Rıhtım’da Haziran Ayı Öykü Ayı!
« : 12 Haziran 2015, 14:22:45 »
"Aman'rım etten yapmışlar" :).

Ben de diyorum neden uzayda canlı yok cık,cık,cık. Keyifliydi ama mantıklı değildi, sonrasında hidrojen temelli olanlar ve kendileri hakkında bilgi olmaması ayrıca makinalara da şaşırmaları mantıklı gelmedi bana ;).

Mantıklı olan ise forum olarak ilk haberdar olmakdı, emeğinize sağlık :).

50
Duyurular / Ynt: Kısa Kısa Anonslar
« : 12 Haziran 2015, 10:37:13 »
Yolumuz açık olsun inşallah da bilimkurgu ve fantastiğe yetişmek için bile kendinizi çok zorluyorsunuz, diğer kategorilerde işin içine giriyorsa biraz daha zorlanacaksınız desenize.

Slogan bulmak ve ona uygun hareket etmek biraz kafada karmaşa yaratıyor, bu konuda ben de çok zorlanıyorum. Sonra onları kategorilere bölmek falan... Biraz karmaşadan sonra tamam bu oldu diyebilmek ama bazen de olmadığı noktaları görmek...

Mesela dizi ve film haberleri de yapılıyor bu slogandan biraz uzak bir konu, elbette bağlantısı var ama ilk bakışta öyle görünmüyor. Nasıl tepkiler gelecek merak ettim ben şimdiden :)


51
Çizgi Roman & Manga / Ynt: Engelsiz Çizgi Roman
« : 10 Haziran 2015, 01:03:19 »
Tamamdır şimdi daha açık bir şekilde anladım. Yalnız şöyle bir sıkıntı var burada, çizgi romanları yazıya çevirdik diyelim. Bunları internet üzerinden sizlere ulaştırdık. O zaman yayınevlerinin bu konuya el atması gerek, telif ve yayın hakları gibi konular olacak. Ayrıca eser çizgi roman haricinde öyküye dönüşeceğinden dolayı bunu kabul edecekler mi?

Ayrıca çizgi romanlarda resimleri betimlemeye çok nadiren gerek duyarız sanırım bunu yaparken. Karelerin içinde geçen konuşmaları direk olarak diyalog şeklinde de birleştirsek yaklaşık olarak aynı sonuç çıkacaktır(eserine göre değişebilir tabi ki). Bu konuda çizgi romanları severek okuyan diğer arkadaşlar ne düşünüyor acaba?

Basit bir örnekle denesek aslında güzel olur elbette. Elimde sadece ingilizce birkaç çizgi roman var şu anda. Bu sayede Seyfettin Efendiyi en yakın zamanda edinmeye çalışacağım o zaman.

52
Çizgi Roman & Manga / Ynt: Engelsiz Çizgi Roman
« : 09 Haziran 2015, 23:12:03 »
Merhaba, neler yapabileceğimi düşündüm ama bir şey bulamadım. Cankut sen bizi yönlendirebilirsen konuya alakalı daha iyi olur. Ses kaydı yapmamızı mı istiyorsun yada daha fazla yayınevi gibi platformlarla görüşmemizi mi? Bu konuyu anlayamadım ben, tekrar tekrar okudum ama kendi adıma neler yapabileceğimi bulamadım malesef.

53
Bu yayını kaçırdığıma üzülmedim desem yalan olur, foruma katıldığımdan beri en iyi yayın bu idi sanırım. Biraz daha fazla "gıybet" olaydı iyiydi :).

Kendimi yayını dinlerken dizi ve film konusunda ne kadar da tüketici olduğumu düşünürken buldum. Birkaç tanesi hariç nasıldı diye soracak olsalar, 10-15 cümleden fazla cümle sarfedemem etsem de içi boş olur. Listelerimi güzelce temizledim.

Kitap konusunda da bir dönem kütüphaneden kitapları alıp alıp günü geçtikten sonra okumadan geri götürdüğüm günler geldi aklıma.

Beğendiğimiz eserleri tekrar tekrar hatmetmek varken yeni bir esere başlama konusunda aşırı dikkatli olmamız gerekiyor. Teşekkürler yayın için.

54
Sinema / Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« : 06 Haziran 2015, 19:39:32 »
Spoiler: Göster


Project Almanac

Çok farklı bakış açısı ve çekim yetenekleriyle bence çok orjinal bir filmdi. Zamanda yolculuk konusuna normal bir bakış açısı getirse de sonu yeter de artar bile. El kamerası kullanılması, çeken kişinin aralarda verdiği tepkiler sanki izleyicinin tepkileri gibi duruyordu. Bazı gereksiz sahneler ve bazı uzatılması gereken sahneler dışında çok iyiydi. İzlemenizi tavsiye ederim.

15 / 16

55
Duyurular / Ynt: Kayıp Rıhtım’da Haziran Ayı Öykü Ayı!
« : 06 Haziran 2015, 16:58:45 »
İlk hikayeyi okudum emeği geçen herkesin zihinlerine sağlık. Hikayeyi tekrar okuma ihtiyacı hissettim ama bunun sebebi çok beğendiğimden değil kafamda oluşan onlarca sorudan dolayıydı. Her şeyden önce benim için bilim kurgu türünde yazılmış güzel bir öyküydü, sıkılmadan okudum. Bu türün bana hala itici gelen yönlerinden örnekler yoktu.

Minerva istekleri konusunda haklıydı, kabul ettim :) Polisin hikayeye giriş amacı sonunda olan olay sebebiyle ise bu bağlamda çok iyiydi. GEPIC konusunu biraz daha açsalardı diyesim geldi ama o zaman kitaba doğru yol alırdı. Bu öykünün devamı niteliğinde olabilecek farklı öyküler var mı tavsiye edebileceğiniz, yani yazar bu konuda başka eserler vermiş mi acaba?


Ek: Ayrıca bu etkinlik için tekrar teşekkür ederim, keyifle öyküler okuyacağız desenize her Cuma.

56
Liman Kütüphanesi / Ynt: Vikitap - Online Kütüphane
« : 05 Haziran 2015, 16:54:31 »
Site yeterince hızlı, farklı bir sıkıntı olduğundan dolayı belki yavaş gelmiştir size. Evet ben de birkaç kitap için denk geldim, bazı kitaplar sistemde olduğu halde arayınca çıkmıyor. Yazım yanlışlarından dolayı da olabiliyor bazen.

Çoğu kimse aktif bir şekilde kullanmıyor sanırım ya da insanlar burayı kullanmak yerine kendi bloglarında / farklı platformalarda paylaşmayı tercih ediyor.

57
Yayını kaçırdım ve kaç gündür kayıtları bekliyorum :( Bir zahmet el atsanız nasıl olur. Hem yarın ki yayının konusunu da öğrenmiş oluruz bu vesileyle :)

58
Liman Kütüphanesi / Ynt: İndirimler
« : 01 Haziran 2015, 19:16:23 »
Bu haberi paylaşmak için gelmiştim foruma, çok güzel bir haber gerçekten benim de baya eksiğim vardı. Fiyatlar da normal olduğu için çok iyi oldu, çok da güzel iyi oldu :)

Ayrıca seslenenkitap ile de aynı anlaşma geçerli belirteyim.

Yusuf 6 tane encard senin adına değil dimi, öyle bir seçenek varsa tekrar başvurmayı düşünüyorum? Çok lazım oluyor çünkü.

59
Oyunlar / Ynt: Agar.io
« : 28 Mayıs 2015, 17:48:24 »
Bugün çok boşa vakit geçirdim sanırım :D Az önce Europe server'ında kargasiz nicki ile 16500 civarında bir puana ulaştım ama ss alayım derken kısayoldaki internet sitelerinden birine tıklayarak oyun sayfasının kapanmasına sebep oldum, bugünlük bu kadar yeter :(

60
Duyurular / Ynt: Portaldaki haberleri takip ediyor musunuz?
« : 28 Mayıs 2015, 14:41:35 »
ahahahaa :D Kasıtlı söylediğinizi düşünmüyordum zaten, Fırtınakıran da "kill it with fire" yazınca kendimi emniyette hissetmedim :P

Hiç o açıdan düşünmemiştim. Aslında haklısınız artık facebook veya twitter üzerinden takip etmek daha mantıklı. Beğenmek paylaşmak bu konulara ilgiyi arttıracaktır, çevremizin de katılmasını sağlayacaktır. Buna daha fazla dikkat edeyim o zaman, takip kısmını oradan yapmaya başlayayım en iyisi ;)

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 28