Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Darkness

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 19
46
Sinema / Iron Man ( 2OO8 )
« : 07 Haziran 2008, 20:58:14 »


http://www.imdb.com/title/tt0371746/

BİLGİ:

imdb puanı : 8.2/10
Yapım : 2008, ABD
Tür : Bilim Kurgu / Aksiyon / Çizgi / Dram / Fantastik / Gerilim / Macera
Yönetmen :Jon Favreau
Senaryo : Stan Lee, Arthur Marcum, Matt Holloway, Mark Fergus, Hawk Ostby
Yapımcı :Stan Lee, Avi Arad, Kevin Feige

Oyuncular
Robert Downey Jr., Stan Lee, Shaun Toub, Hilary Swank, Terrence (Dashon) Howard, Samuel L. Jackson, Gwyneth Paltrow, Jeff Bridges, Leslie Bibb, Clark Gregg, Bill Smitrovich, Faran Tahir, Ghostface Killah, Sahar Bibiyan, Fahim Fazli, Micah A. Hauptman

FILM KONUSU
Iron Man – Demir Adam” karakterinin, çizgi roman tutkunlarıyla ilk tanışması 1962 yılında oldu. Kısa sürede geniş kitlelerin severek okuduğu çizgi romana dönüşen “Iron Man – Demir Adam”da Çin ordusu için silah yaratmak zorunda bırakılan milyoner sanayici Tony Stark, istemeden yaptığı bu çalışma sırasında kendisi için de gizlice zırh üretiyordu. Böylece Çinliler’in kontrolünden çıkarak onları durdurabileceğine inanıyordu. Çin’den kaçıp ABD’ye geri döndüğünde tehlikeli bir komplonun varlığını keşfedince durdurabilmek için de Demir Adam’a dönüşüyordu.









47
Genel Kültür / Tarihi Palavralar!!!
« : 07 Haziran 2008, 20:30:59 »
PROFESÖR DOKTOR İLBER ORTAYLI TARİHİ YALANLARIN, O ÜLKENİN İNSANLARINI OBJEKTİF DEĞERLENDİRMELER KARŞISINDA DAHA DA ZOR DURUMA DÜŞÜRECEĞİNİ SÖYLÜYOR VE TÜRK HALKININ YANLIŞ BİLGİLENDİRİLDİĞİ TARİHSEL OLAYLARI ŞÖYLE DÜZELTİYOR:



KATERİNA - BALTACI MEHMET OLAYI:
KATERİNA'NIN BALTACI MEHMET'İN OTAĞINA GELİP MÜCEVHERLERLE KENDİNİ SUNDUĞU SÖYLENMEKTEDİR. BU GENELİN HOŞUNA GİDEN BİR EFSANE. OYSA KAYITLARDA BÖYLE BİR ŞEY YOK.



HEZARFEN ÇELEBİ UÇTU MU?
HEZARFEN'İN GALATA'DAN UÇUŞU EVLİYA ÇELEBİ'YE DAYANAN BİR HİKÂYEDİR. TÜRK HAVA KURUMU DA BU OLAYI ŞİŞİRDİ. TARİHSEL DOKÜMANLARDA BÖYLE BİR OLAY VE KİŞİ YOK





ULUBATLI HASAN VAR MIYDI?
ULUBATLI HASAN HİKÂYESİNİ YAZANLAR, SON DEVİR BİZANS - OSMANLI TARİHÇİLERİDİR. SANCAĞI DİKEN BİRİ VAR MUTLAKA. AMA BU ULUBATLI DEĞİL. KAYITLARDA ULUBATLI HASAN YOK.




AKDENİZ TÜRK GÖLÜ MÜYDÜ?
HAYIR. AKDENİZ’DE SİCİLYA VE MALTA GİBİ ÇOK ÖNEMLİ ÜSLER VAR. AYRICA 'YEDİ ADALAR' DEDİĞİMİZ İYON ADALARI DA ELİMİZDE DEĞİLDİ. GİRİT VE MALTA VARKEN, AKDENİZ'DEN TÜRK GÖLÜ DİYE BAHSETMEMİZ ZOR.




FATİH SULTAN MEHMET'İN ANNESİ SIRP MIYDI?
FATİH'İN ANNESİ TÜRK'TÜR. BİR DE SIRP ANALIĞI VARDIR.





FATİH AYASOFYA'YA ATLA GİRDİ Mİ?
NİYE ATLA GİRSİN? KORİDOR BÖLÜMÜNE TÖRENSEL ANLAMDA GİRMİŞ OLABİLİR. BİZANS İMPARATORLARI DA BUNU YAPARDI. MABEDE ATLA GİRDİĞİ DOĞRU DEĞİLDİR. HAÇLILARIN İSTANBUL'A YAPTIĞI İŞGALLE FETİH, BİRBİRİNE ÇOK KARIŞTIRILIYOR.




FATİH AYASOFYA'YI SATIN ALDI MI?:
TABİİ Kİ HAYIR. ŞEHRİN EN BÜYÜK MABEDİ, FETİH HAKKIDIR. CAMİYE ÇEVRİLİR. AYASOFYA, YERYÜZÜNÜN EN BÜYÜK, EN PARLAK, EN ŞÖHRETLİ MABEDİYDİ. FATİH, İSTESE ADINI FETHİYE CAMİİ YAPABİLİRDİ, YAPMADI



BİZANS İSMİNDE DEVLET VAR MIYDI?
BİZANS SONRADAN UYDURMA BİR İSİMDİR. BİZANS, DOĞU ROMA DA DEĞİLDİR. BİZANS DEDİKLERİ ROMA'NIN TA KENDİSİDİR. BAZI TARİHÇİLER, AVRUPA'DAKİ ROMA - GERMEN İMPARATORLUĞU'NU ROMA OLARAK YORUMLUYOR, ÖBÜRÜNÜ, BİZANS DİYE BİZE İTELEYİP KAKALAMAYA KALKTILAR.''



HÜRREM SULTAN SARAYIN HÂKİMİ MİYDİ?
HÜRREM, SARAYIN HÂKİMİ DEĞİLDİ. PADİŞAHIN ÜZERİNDE NE DERECE ETKİSİ VAR BİLİNMEZ. ŞEHZADE MURAT'IN KATLEDİLMESİNDE HÜRREM'İN NE KATKISI VAR, RÜSTEM PAŞA GELİŞMELERİ NE DERECEDE ABARTARAK PADİŞAHA NAKLEDİYOR, BUNLARIN TESPİTİ ÇOK ZOR.





PİRİ REİS HARİTASI VAR MI?
PİRİ REİS'İN HARİTASININ KAYBOLAN BİR COLOMBUS HARİTASININ KOPYASI OLDUĞU SÖYLENİYOR. TÜRKLER, AMERİKA KIYILARINA GİTMEDİ. COLOMB DA ORANIN BİR KITA OLDUĞUNU BİLEMEDİ AMA BİR HARİTA ÇIKARDI. BAHSEDİLEN HARİTA, BİR PİRİ REİS ÇALIŞMASIDIR AMA KAYNAĞI HAKKINDAKİ TARTIŞMALAR TEORİ HALİNDEDİR. BU KONUDA HİÇBİR ŞEY DİYEMEYİZ. ERİCH VON DANİKEN DE, BU HARİTAYI UZAYLILARIN YAPTIĞINI İDDİA EDİYOR.



AMERİKALI YAZAR RİCHARD SHENKMAN’DA DÜNYA TARİHİNE İLİŞKİN YALANLARI YAZMIŞTIR. DÜNYANIN TARİHİ PALAVRALARI DA ŞÖYLEDİR:
TRUVA SAVAŞI OLDU MU?
TRUVA SAVAŞININ OLMADIĞINI SÖYLEMEKTEDİR. TRUVA İLE YUNANLILAR ARASINDA HELEN ADINDA BİR KRALİÇE, TAHTA AT BULUNDUĞUNA DAİR KANIT YOKTUR. BUNU SAVAŞIN ON YIL SÜRMESİNİN MÜMKÜN OLMADIĞINA VE ORDU DİSİPLİNİNİN SAĞLANAMAYACAĞINA, DÜNYA TARİH UZMANI FİTZ ROY RAGLAN TARİHTE BİR KRALİÇENİN YABANCI BİR PRENSLE KAÇTIĞI KONUSUNDA BİR OLAYA RASTLANMADIĞINA BAĞLAMAKTADIR.





NERON ROMA’YI YAKTI MI?
NERON: NERON’UN ROMA’DAKİ YANGINLA İLGİSİ YOKTUR ÇÜNKÜ O SIRADA YANGINDAN ELLİ MİL UZAKTADIR. AYRICA NERON İYİ KALPLİ BİR İNSANDI. EVSİZ KİŞİLERE EV SAĞLAMIŞTI.





ASLAN YÜREKLİ RİCHARD GERÇEKTEN ASLAN YÜREKLİ MİYDİ?
İNGİLTERE KRALI I. RİCHARD, HAÇLI SEFERİ KAHRAMANI OLARAK BİLİNİR. KUDÜS'Ü ALAMAMIŞTIR. ZAMANINI İNGİLTERE DIŞINDA GEÇİRMİŞ VE İNGİLİZCE BİLE ÖĞRENEMEMİŞTİR. HAÇLI SEFERLERİNE PARA SAĞLAMAK İÇİN ÜLKEYİ SOYMUŞTUR.



ALMANLAR KIŞ YÜZÜNDEN Mİ YENİLDİ?
1812 DEKİ YENİLGİ RUS KIŞINA BAĞLANMIŞTIR. ASLINDA ASKERLERİ ÖLDÜREN HASTALIKTIR. ÇÜNKÜ BİRKAÇ YIL ÖNCE GEORGE WASHİNGTON'UN ASKERLERİ ÇOK DAHA SOĞUK HAVADAN SAĞ ÇIKMIŞLARDIR. NAPOLYON’UN ORDUSU SICAKTAN DA ETKİLENMİŞTİR. SAVAŞIN KAYBEDİLMESİNİN ASIL SEBEBİ 650 BİN KİŞİLİK ORDUNUN DÜŞMAN TOPRAĞINA SOKULAMAYACAK OLUŞU VE İKMAL YAPILAMAMASIDIR.





DRAKULA VAMPİR MİYDİ?
GERÇEK BİR İNSANDIR. EFLAK BEYLİĞİNİN VOYVODASI (PRENS) İDİ.VOYVODA III. VLAD DÜŞMANLARINI (ÖZELLİKLE ESİR ALDIĞI OSMANLI ASKERLERİNİ) KAZIKLARA ÇAKARAK İŞKENCEYLE ÖLDÜRMESİYLE TARİHE GEÇMİŞTİR. SONRADAN BRAM STOKER'IN DRAKULA ROMANINA VE DRAKULA FİLMLERİNE KONU OLMUŞTUR.






ARABİSTANLI LAWRENCE ARAPLARIN DOSTU MUYDU?
ARAPLARIN DOSTU DİYE BİLİNİR AMA ARAPLARI SATMIŞTIR. BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI'NDA ARAP İSYANININ SAVUNUCUSU DEĞİLDİR. BUNU MEKTUPLARINDAN ANLAMAKTAYIZ.




İSKOÇLAR TARİH BOYUNCA HEP ETEK GİYİP GAYDA MI ÇALDI?
İSKOÇYALININ GURURU OLAN ETEK 1727'DE İNVERNESS YAKINLARINDA THOMAS RAWLİNSON ADINDA BİR İNGİLİZ TARAFINDAN YARATILMIŞTIR. BUNU İCAT ETMESİNİN NEDENİ SIRADAN BİR İSKOÇYALI’NIN PANTOLON ALACAK PARASININ OLMAYIŞIDIR. 1745 İNGİLİZ PARLAMENTO BU ETEĞİ YASAKLAMIŞTIR. 1745’DEN ÖNCE ÜST SINIF ETEK GİYMEZLERDİ. 1745’DE ETEK İSKOÇ MİLLETİNİN MİLLİ GİYECEĞİ OLMUŞTUR. İSKOÇYA'DA GEZİCİ MÜHENDİSLER GAYDA DEĞİL ARP ÇALARLARDI


(baska bı sıteden alıntı yaptgım ıcın karakterler buyuk resımlerıde paylaşmak ısterdım ama su an mumkun degıl bu durumun sıtemızın bı eksıgı oldugunu dusunuyorum saygılar Yılmaz)

48
Güncel / En romantik evlilik teklifi
« : 07 Haziran 2008, 20:17:30 »
Başkentte sinema içerisinde sevdiği kıza evlenme teklifinde bulunan genç, izleyicileri gözyaşlarına boğdu. Filmin devam ettiği sırada, slayt gösterileriyle beyaz perdede kendi fotoğraflarını gören genç bayan aldığı evlenme teklifi karşısında şoke oldu.



Ankara Büyülü Fener sineması ilginç bir evlenme teklifine ev sahipliği yaptı. Uzun süredir birlikte olduğu kız arkadaşına sürpriz bir evlenme teklifinde bulunmak isteyen Emre Mahir ismindeki genç, bir sinema salonu kiralayarak bu anın ölümsüzleşmesi için kendi ve genç bayanın arkadaşlarına haber verdi. Sinema salonu içerisine izleyici gibi oturan çiftin arkadaşları film başlamadan önce içeriye girerek, ön hazırlıkları yaptı. Filmin başlamasının ardından sinema salonuna gelen Emre ve Gizem çifti buldukları boş yere oturarak filmi izlemeye başladı. Durumdan habersiz olan Gizem ismindeki genç bayan, filmin izlendiği sırada aniden kendi fotoğraflarının bulunduğu slayt gösterileri ile karşılaştı. Slayt gösterileri ile birlikte kendi ve erkek arkadaşının resimlerini gören genç bayan bu durum karşısında şoke oldu. Bir anda ne olduğunu anlamayan genç bayan slayt gösterilerinin bitiminin ardından beyaz perdede yazan 'Benimle evlenir misin?' sorusuyla karşılaştı. Erkek arkadaşının bu jestine karşılık gözyaşlarına boğulan genç bayan aldığı evlenme teklifine 'evet' diyerek yanıt verdi.
Sinemayı dolduran seyircilerin alkışları arasında gözyaşlarıyla birbirlerine sarılan genç çift çok mutlu olduklarını belirtti. Kız arkadaşının herşeye layık olduğunu belirten Emre Mahir, sinema salonu içerisinde kız arkadaşına nişan yüzüğünü taktı. Filmi izlemeye gelen çiftin arkadaşları ve sinema salonu çalışanları bu ilginç evlenme teklifi karşısında göz yaşlarını tutamadı.

http://video.haberturk.com/Video.aspx?v_ID=36130&k_A=haberturk

49
Ya aslında bır suru var ama ılk olarak gelen GLADYATÖR du hatta arsıvımden  osahneye paylaşmak ıstıyorum
http://i214.photobucket.com/albums/cc290/malcomx07/yakala1.jpg



süperdı aklıma geldıkce film isimlerini yazarım





50
Güncel / Ynt: Anakonda su aygırını yuttu!!!
« : 06 Haziran 2008, 20:39:24 »
Yok daha cok zorla kusturuyorlar yazık su hayvanlara oyuncak gıbı oynuyor ve kullanıyorlar

51
Güncel / Anakonda su aygırını yuttu!!!
« : 06 Haziran 2008, 20:12:13 »


Dünyanın en uzun ikinci yılanı anakondalar av görüntüleriyle herkesi hayrete bırakıyor. Paylaşım sitesi liveleak'taki görüntüler dehşete düşürüyor.
Anakonda yüzlerce kilogram ağırlığındaki su aygırını yuttu. Ancak daha sonra çevredeki insanlar müdahale edince yuttuğu aygırı kusuyor.

NEDEN KUSARLAR

En savunmasız kaldığı zamansa yemeğini yuttuğu andır. Daha hızlı hareket edebilmek için kendisine saldırı olursa yuttuğu hayvanı geri kusabilir.

Vahşi sürüngen anakonda önüne geleni yutuyor. İnsan ya da havyan farketmiyor. Ne buluyorsa indiriyor mideye...

video:
http://www.liveleak.com/view?i=9f877010a8

52
Televizyon / Unutma Beni
« : 05 Haziran 2008, 20:50:02 »
























Oyuncular: Didem Özkavukçu, Osman Karakoç, Seda Saygın, Mithat Erdemli, Zeynep Yasa, Uğur Çavuşoğlu
 

 
 
Gözlerden
sözlere taşınamayan bir aşkı içlerinde mıh gibi taşıyan iki aşığın;
karanlıktan aydınlığa, matemden sevince, acıdan mutluluğa doğru
birbirlerine kavuşma yolculuğu…

Unutma Beni, içinde gün be gün büyüttüğü çocukluk aşkını bir anda
kalbinden silmek zorunda kalan İlkay ile, yıllardır yanı başında duran
büyük aşkı bulduğu gün kaybettiğini anlayan ve onu yeniden kazanabilmek
için çetin bir mücadeleye giren Ali’nin hikayesini anlatır.
Üstelik Ali’nin sınıf atlamak arzusuyla evlenmek üzere olduğu
zengin patron kızı Nazlı, sadece karnındaki bebeğe göstermelik bir baba
bulmak ve tutkuyla bağlı olduğu evli bir erkek olan Selçuk’a inat
Ali’yle evlenmek istemektedir. Ali’yle İlkay’ın aşkı bu entrikalar
içinde bütün masumiyetiyle yeşermeye çalışacaktır.
Unutma Beni, İlkay’ın çevresinde orta halli insanların, Nazlı ve
ailesi ile zengin muhitin, Ali ile mertliğin ve cesaretin, ağabey Rauf
ile hırsın, Nazlı’nın babası Selahattin ile hoşgörü ve bilgeliğin,
Selçuk ve karısı Meral ile dağılan bir yuvayı ayakta tutmak için
verilen mücadelenin, komşu kızı Emine ile umutsuz aşk ile fedakarlığın,
Ali ve İlkay aşkı ile de aşkın herşeye göğüs geren gücünün anlatılacağı
bir dizi olacaktır.

Sürükleyici, sırlarla dolu aşk hikayeleri, yaşamdan
karakterleriyle, herkesin kendinden bir şeyler bulacağı, kadın
seyircinin nefes nefese seyredeceği, heyecan ve entrika dozu hiç
düşmeyen, keyifle izlenecek bir aile dizisi UNUTMA BENİ… Unutma Beni hafta içi her gün 17.30'da FOX'ta!


Benim su sıralar tvde ızledgım TEK dızı tavsıye ederım cok ınce ve guzel  mesajları var


 

53
Sinema / Ynt: MTV Film Ödülleri dağıtıldı
« : 05 Haziran 2008, 00:06:24 »
Will Smith'in alması kötü olmamış,sorsalardı onaylardım ;D
Ama Johnny^^m..Doğru düzgün göremiyoruz zaten onu şu sıralar :P İyi olmuş çok iyi olmuş :yeho

e baksana 5tane fılm ya hazırılı ya cekım asamasında gorunmemesı normal ama sin city dekı rol ve karekterını merak edıyorum

Sin City 3 (2009) (in production) (rumored) .... Wallace
The Rum Diary (2009) (in production) .... Paul Kemp
Shantaram (2009) (pre-production) .... Lindsay
Public Enemies (2009) (filming) .... John Dillinger
The Imaginarium of Doctor Parnassus (2009) (post-production)

54
Sinema / Vantage Point | Bakış Açısı | 2008 |
« : 05 Haziran 2008, 00:01:04 »


http://www.imdb.com/title/tt0443274



FILM HAKKINDA BILGI


ÖZET KONUSU
Thomas Barnes (Dennis Quaid) ve Kent Taylor (Matthew Fox), küresel boyutta terörle savaşın dönüm noktasında Başkan Ashton’ı (William Hurt) korumakla görevli gizli ajanlardır.

Başkan Ashton, İspanya’ya varışından birkaç dakika sonra vurulunca, kargaşa baş gösterir ve suikastçı avı sırasında apayrı yaşamlar kesişir. Kalabalıkta bulunan Amerikalı turist Howard Lewis (Forest Whitaker), çocukları için başkanın gelişini kaydederken başkana ateş eden kişiyi görüntülediğine inanır. Kalabalığın içindeki bir diğer kişi, tarihi olayı tüm dünyada milyonlarca televizyon izleyicisine aktarmakta olan Amerikalı haber yapımcısı Rex Brooks’tur (Sigourney Weaver).

Onlar ve diğerleri hikayelerini anlatırken, bulmacanın parçaları yerine oturmaya başlar; ve anlaşılır ki yüzeyin hemen altında şok edici gerekçeler yatmaktadır.

TRAILER
http://www.apple.com/trailers/sony_pictures/vantagepoint

CAPTURE









Filmın bası ortasI sonu INANILMAZ aksıyon sahnelerıyle dolu bıanda kendınızı fılmın ıcınde bulabılrsınız yaklaşık

1.5 saat koltugunuza gomulerek seyredecegınız bı fılm crash den daha mukemmel oldugu kesın ve KESINLIKLE IZLEYIN
;)

55
Güncel / İşte tatile gidebileceğiniz 50 YER
« : 04 Haziran 2008, 21:01:54 »
İşte tatile gidebileceğiniz 50 YER
İznini beş yıldızlı otel kompleksine kapanmaktan daha faydalı bir faaliyete dönüştürerek değerlendirmek isteyenlerin işi sanıldığı kadar zor değil.

Tatili dayatılmış deniz-deniz-deniz üçgenine abanarak değil, yeni yerleri gezip öğrenmek, kısaca seyahat etmek olarak anlayan kimselerin en çok ihtiyaç duyacağı şeyin kendilerine kılavuzluk edecek bir metin olsun dedim...

İstanbul yoktu ben ekleyeyim dedim... :)
Ama anlatacak söz bulamadım... :)




Dev heykeller mekânı Nemrut
Adıyaman'ın Kâhta ilçesinde bulunan ve içinde Kommagene Krallığı'nın antik kentini barındıran milli park içerisinde, aslan ve kartal heykellerinin arasında 7 metreye varan dev heykeller bulunuyor. Bölge, tarih meraklıları için ideal.



Doğayla iç içe bir kasaba
Karadeniz'in şirin kasabalarından olan Amasra, sakin bir tatil isteyenler için ideal bir mekân. Doğal güzelliklerinin yanı sıra, kalesi, müzesi ve Cenova şatosuyla tarihî bir tur da yapabilirsiniz



Amasya’nın nehir güzelleri
Bir İç Anadolu şehrinde de sizi şaşırtacak şeyler olabilir. Şehrin merkezinden geçen Yeşilırmak'ın kenarında sıralanan ve geleneksel Osmanlı evinin bütün özelliklerini bünyesinde taşıyan Amasya evleri bu şehri görmek için iyi bir neden



Tarih ve gizemi birlikte görün
Likya, Roma ve Bizans uygarlıklarından kalan tarihî yapıları olan Olimpos’ta hem doğal hem gizemli bir tatil geçirebilirsiniz. Çıralı'da 3 bin yıldır yanan ateşi görebilir, dünyanın en güzel kumsallarından birinde denize girebilirsiniz



Balıklar ve kuşlarla beraber
Bursa'ya 34 km. uzaklıktaki Uluabat Gölü, yapısı itibarıyla değişik türden yüz binlerce su kuşuna beslenme ve barınma olanağı sağlıyor. Su içinde yaşayan canlılar için de zengin bir yapıya sahip gölde 21 çeşit balık bulunuyor.



Şirince: Ege'de bir Rum köyü
İzmir'in Efes harabeleriyle ünlü Selçuk ilçesinin 8 km. doğusunda üzüm bağları, şeftali bahçeleri ve zeytinliklerle çevrili tarihî bir Rum köyü Şirince. Burada yapılan Şirince evleri de 19. yüzyıl Anadolu mimarisini yansıtıyor.



İstanbul’a nefes aldıran yerler
İstanbul'da yaşıyorsanız yakın yerlere kaçmak istersiniz. İşte; tarihi Polonezköy, iki akarsu arasında kalan şirin mekân Ağva veya İstanbul Boğazı'nın Anadolu yakası Karadeniz girişinde yer alan Anadolu Feneri önerebileceğimiz mekanlar.



Osmanlı köyü Cumalıkızık
Bursa'ya 2 km. uzaklıktaki Cumalıkızık, Orhangazi'nin Bursa'ya girmeden önce yaptırdığı köylerden biri. Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinin verildiği evlerden oluşan köye giderseniz, dar sokaklardan akan sular sizi karşılayacak



Hem kaplıcası hem yeşili
Tatilde herkes farklı yerleri tercih eder. Eğer kaplıca seçeneğinden yanaysanız, İnegöl'e 27 km. uzaklıktaki Oylat Kaplıcaları'nı tercih edebilirsiniz. Orman içindeki mekân, size hem yeşilin en güzelini hem de şifalı sularını sunuyor.



Ege'nin ikiz kardeşleri
Kaleköy'de Türkiye'nin en son gün batımını yaşamak, Zeytinli'de dibek kahvesi içmek ve Hristo'nun tatlılarını yemek isterseniz Gökçeada'ya yelken açın. Rum köylerini tek tek gezin.



Erzurum’da bir şelale
Tortum'a 35 km. uzaklıktaki şelale, 48 metrelik yüksekliği ile Asya ve Avrupa'nın en büyük, dünyanın ise üçüncü büyüklükteki şelalesi olarak biliniyor.




Dünyanın sörfçüsü burada
Alaçatı, her milletten sörfçünün akın ettiği yerlerin başında geliyor. Hem rüzgârıyla yılın tüm zamanlarında sörf yapma imkânı tanıyor hem de doğal güzellikleri, mimarisi ve yetiştirilen doğal ürünleriyle sizi bekliyor.



Köyceğiz, tarih ve doğa...
Bir liman kenti olarak tarihi 4 bin yıla dayanan şehrin, tercih edebileceğiniz çok farklı özellikleri bulunuyor. Örneğin, Sultaniye köyünde termal kaplıcalara gidebilir, Yayla köyü ve Gökçeova'da safari yapabilirsiniz.



Kalem ustalarının çilehanesi
Selçuklular döneminde inşa edilen Sinop Cezaevi, 1997 yılına kadar siyasi mahkûmların gönderildiği cezaevi olarak varlığını sürdürdü. Müzeye dönüştürülen hapishanede Refik Halit Karay, Sabahattin Ali ve Necip Fazıl Kısakürek gibi isimler kalmış



Doğada sessiz bir tatil
Datça merkeze 25 km. uzaklıktaki Palamutbükü’nde denize girebilir, şeffaf sularında balık avlayabilir ve yakın yerlere tekne turuna çıkabilirsiniz. Sit alanı olarak belirlenen köy, denizi ve doğayı sevenler için iyi bir tatil imkanı sunuyor



Denizi de doğası da eşsiz
Fethiye'ye bağlı Ölüdeniz'de, dünyanın en güzel kumsalında denize girebilir, Kelebekler Vadisi ve Gemiler Adası'nı görebilir, Babadağ'dan yamaç paraşütü yapabilirsiniz



Kanyonda sürpriz yolculuk
Fethiye-Antalya arasındaki 18 km. uzunluğundaki Saklıkent, olağanüstü güzellikler sunan bir vadi olarak karşımıza çıkıyor. İlerlemek için kayalara tırmanacağınız mekân size farklı bir deneyim sunacak.



Adalarda gezmenin zamanı
İstanbul'da gezilip görülmesi gerekli yerler listesinin başında mutlaka Adalar olmalı. Özellikle de Büyükada. Yaz, adalara gitmek için en uygun mevsim.



Sille’yi görmeden gitmeyin
Konya, tarihi ve kültür mirası ile tam bir açık hava müzesi. Hz. Mevlânâ'nın iklimini hissetmek, onu yaşamak isteyenler yolunu muhakkak bu kente düşürmeli.



Diyalog şehrinede uğramayı unutmayın
Birçok dinin mensubunun yaşadığı Hatay'ın İskenderun sahillerinde yazın tadını çıkarıp antakya'da da farklı bir kültürle karşılaşacaksınız. Dünyanın ilk medeniyet şehirlerinden olan antakya'nın havası sizi alıp başka mekanlara götürecek.



Uzungöl henüz bozulmadan...
Uzungöl, dağların arasına gizlenmiş bir düş bahçesi adeta. Yeşilin bin bir tonu, rengârenk çiçekler, yayla serinliği... Yapılar henüz çoğalmadan yolunuzu Uzungöl'e düşürün.



Kapadokya anlatılmaz, yaşanır
Kapadokya'da balon turu fotoğraflarına bakıp iç geçirenlerden misiniz? Cevabınız evetse bu yaz, tatilinizin bir kısmını peribacalarını görmeye ayırın.



Bir masal şehri Harran
Ş.Urfa'nın 45 km. güneydoğusundaki Harran, Mezopotamya ile Akdeniz'i birleştiren önemli bir durak noktası. 5 bin yıllık bir geçmişe sahip. İlk çağlardan beri önemli kültür merkezi.



Sinan’ın şaheseri Selimiye
Edirne Selimiye Camii, Mimar Sinan'ın başyapıtlarından biri. Aynı zamanda Osmanlı-Türk mimarisinin de doruk noktası. İçeride bulunan çinilerin, hatların, mermerlerin ve işlemelerin hepsi ise ayrı bir sanat eseri.



Ege’nin beyaz incisi
Denizli’de bulunan ve Antik Havuz, Antik Tiyatro, Arkeoloji Müzesi'nin de yer aldığı bölgeyi, hem bir doğa harikası hem de tarihî bir mekan olarak gezebilirsiniz.



Hem Selçuklu hem Osmanlı
Doğubayazıt'ın 5 km. uzağında sarp kayalar üzerine kurulmuş 116 odalı İshakpaşa Sarayı, Türkistan, Selçuklu ve Osmanlı mimari özelliklerini birleştiren bir yapı olarak karşımıza çıkıyor.



Antik güzel Aspendos
Aspendos, amfi tiyatrosuyla meşhur bir antik kent. Antalya'nın 49 km. batısında yer alıyor. M.S. 2. yy'da Romalılar tarafından inşa edilen tiyatro 15 bin kişi kapasitesi ile en iyi korunmuş eski yapılardan.



Uluslararası üne sahip
Uluslararası bir üne sahip Demre'de Noel Baba Kilisesi, Myra antik kentinin dağa ustalıkla oyulmuş kaya mezarları görülmeye değer yerler. Kaş'a 40 km. mesafede bulunuyor.



Ordu’ya Boztepe’den bakın
Doğanın tüm güzelliklerinin cömertçe sergilendiği bir ilimiz Ordu. Karadeniz'in en temiz kumu ve en uzun sahil şeridine sahip. Yeşil ile mavinin kucaklaştığı şehri, Boztepe'den seyretmenin keyfine doyum olmaz.



Söğüt’te tarihî yolculuk
700 yıllık Osmanlı Devleti'nin ilk başkenti olan Söğüt, Bilecik'in 29 km. doğusunda. Sögüt'e yolunuzu düşürüp Ertuğrul Gazi, Dursun Fakı ve Şeyh Edebali'nin türbelerini ziyaret edip, dua edebilirsiniz.



Kültepe’yi dünya tanıyor
Anadolu'nun en eski yazılı kaynakları da Kayseri'nin 8 km. doğusundaki Kültepe'de bulundu. Kültepe kazıları bütün dünyanın yakından takip ettiği bir çalışma.
(valla beklerız butun arkadaşları ;))


İznik’e bir gün ayırın
Yolunuz Bursa'ya düştüyse İznik'i mutlaka görmelisiniz. Selçuklu ve Osmanlı eserlerinin kol kola verdiği bu şirin ilçe Bursa'ya bir saatlik mesafede. Çinileri de dünyaca ünlü.



Yedi renkli göl Eğirdir
Isparta sınırları içindeki Eğirdir Gölü'nün manzarası yılın her mevsimi harika. Genelde camgöbeği renginde olan göl; bazı gün ve saatlerde değişik renklere büründüğü için halk arasında yedi renkli olarak anılıyor.



Kutsal balıklara yem atın
Balıklıgöl, (Aynzeliha ve Halil-ür Rahman Gölleri ) İbrahim Peygamber'in ateşe atıldığında düştüğü yer olarak biliniyor. Bu iki göl Urfa'nın en çok ziyaretçi çeken yerleri.



Mardin’i görmeden olmaz
Taşın insan yaşamındaki yerini, insan emeğinin taşı nasıl şekillendirdiğini görmek için dinlerin, mezheplerin harman olduğu Mardin'e yolunuzu düşürün.



Van Gölü’nde günbatımı
Van kültürel birikimi ve doğal güzellikleri, yöresel dokusuyla Anadolu'nun motiflerini yaşatabilen bir kent. Türkiye'nin en büyük gölü bu ilimizde. Van Gölü üç de ada barındırıyor: Bu adalardan en meşhuru Akdamar



Doğal serinlik Ayder Yaylası
Ladin ve kayın ormanlarıyla kaplı yayla Çamlıhemşin ilçesine 16 km. mesafede. Ayder, zengin florasının yanı sıra kaplıcası ile de bölgenin en çok tercih edilen tatil yerlerinden biri.



Ashab-ı Kehf ziyareti
Kur'an-ı Kerim'in Kehf Sûresi'nde geçen "Yedi uyuyanlar mağarası" her yıl ziyaretçi akınına uğruyor. Birçok Kur'an meal ve tefsirinde, Ashab-ı Kehf mağarasının Tarsus'ta olduğu belirtiliyor.



Damlataş astıma iyi gelir
Alanya için çok rahatlıkla bir mağaralar kenti diyebiliriz. Dünyaca ünlü mağarası Damlataş'tır. Mağara, büyüleyici güzelliğinin yanı sıra astım hastalarına iyi gelen havasıyla da bilinir.



Açık hava müzesi Harput
Elazığ'a 5 km. mesafedeki Harput ilçesi bir açık hava müzesi görünümünde. Müzesi, kalesi, Ulu Cami, Meryem Ana Kilisesi ve Buzluk Mağarasıyla görülmeye değer bir turizm merkezidir.



Bolu'nun gerdanında inciler
Dağların arasındaki vadilerde zamanla oluşan ve yan yana sıralanan göller Yedigöller olarak anılıyor. Doğa meraklıları için ideal bir mekân.



Gelibolu Yarımadası’nda tarih
Birinci Dünya Savaşı'nın en kanlı çarpışmalarının yaşandığı Gelibolu Yarımadası, adeta bir savaş müzesi görünümünde. Çanakkale’de bulunan şehitlik, birçok ziyaret mekanı ile hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.



Antik kentte gizemli yolculuk
İzmir'in Selçuk ilçesi yakınlarındaki 4 bin yıllık Efes Antik Kenti, kiliseleri, çarşıları, mağaraları, çeşmeleri ile en çok ilgi çeken turistik mekânlardan.



İlk uygarlıklardan bugüne
Karain mağaraları, Türkiye'nin en büyük ve aynı zamanda içinde insan yaşayan doğal mağaraları arasında yer alıyor.



Mozaik kent Zeugma
Gaziantep ili, Nizip ilçesinde yer alan antik şehir, Roma döneminden kalan mozaikleri ile tanınıyor.




Doğanın kucağında bir düş
Bolu'nun yanı başında kıvrıla kıvrıla çıkan bir yolla ulaşılan Gölcük, bir minyatür göl olarak karşınıza çıkıyor. Daha büyük bir gölün yer aldığı Abant ise, keyifli bir yürüyüş yapmak, pedal çevirmek, fayton gezintisine çıkmak için ideal...




Cami ve kilise bir arada
Kars'ta, farklı uygarlıkları simgeleyen eserlerin bulunduğu Ani Harabeleri, en cazip turizm merkezlerinden biri. Farklı uygarlıklara ait cami, kilise, kervansaray ve manastırın yer aldığı mekân tam tarihseverlere göre...



Artvin’in her köyü bir yayla
Artvin'in de yüzde 51'ini yaylalar oluşturuyor. Burada, Sahara Yaylası (Şavşat), Bilbilan Yaylası (Ardanuç), Kafkasör Yaylası'nı (Merkez) görebilirsiniz. Vadiler de bunların arkasından gelir.



Tarih, oksijen ve trekking!
Çanakkale ve Balıkesir arasında bulunan Kazdağları, yemyeşil doğası, tarihî kalıntıları, dereleri ve şelaleleriyle görülmeye değer bir belde.



Anadolu'nun bütün güzel evleri
Karabük'e bağlı bir Karadeniz kasabası olan Safranbolu, klasik Osmanlı kent mimarisini yansıtan evleriyle tanınıyor. Türkiye'de 'Dünya Mirası Listesi'nde yer alan 9 kültürel varlıktan biri...



Kültürlerin kavşak noktası
Mardin ve Batman arasında yer alan Hasankeyf, konum itibarıyla kültürlerin kavşak noktasında bulunuyor.

56
Sinema / The Crow ( Ölümsüz Aşk ) 1994 -
« : 04 Haziran 2008, 20:24:45 »








IMDB

Crow, The - (Ölümsüz Aşk)

Bir Rock yıldızı olan Eric Draven ve nişanlısı Şeytanın Gecesi denen günde, evlilik törenlerinden bir gün önce vahşi bir şekilde öldürülürler. Tam olarak bir sene sonra bir karganın yardımıyla Eric ölümden yaşama geri döner. Kendisi ve sevdiği kadının intikamını almak için harekete geçer.

57
Sinema / Kolera Günlerinde Aşk(Love in the Time of Cholera)(
« : 04 Haziran 2008, 20:17:11 »
Kolera Günlerinde Aşk(Love in the Time of Cholera)




Filmin Konusu

Gabriel García Márquez'in 1985 yılında yayınlanmış romanından uyarlama olan bu film, yirminci yüzyıl başlarında, kimi karmaşık karakterlerin yıllar süren sıra dışı aşk hikayesini anlatıyor.

Bir kadına aşık iki erkeğin, 51 yıl, dokuz ay, dört günlük zaman dilimine yayılan aşk üçgeninin öyküsü, aşık olmanın hastalıklı tarafını gözler önüne seriyor.

Ünlü romanın okuyucuları, bakalım, aşkın mükemmel şekilde tasvir edildiği bu romanın beyazperdeye aktarılmasından keyif mi alacaklar yoksa çoğu romanseverin uyarlama filmlere olan yaklaşımı gibi yetersiz mi bulacaklar?[/color][/font][/b]

http://www.imdb.com/title/tt0484740/

58
Sinema / Bilek Kesenler: (2OO7)
« : 04 Haziran 2008, 20:12:33 »

Bilek Kesenler: Bir Aşk Hikayesi (2OO7)
BİLGİ:








59

Yazar: Jackson Brown
Marka: OĞLAK YAYINLARI


- Evin içinde bir değişiklik yapmaya kalktığımda, herşeyin düşünülenden iki misli daha pahalıya geldiğini ve iki misli daha uzun zaman aldığını öğrendim. - Babamın, benim söyleyemediğim birçok kelimeyi söyleyebildiğini öğrendim. - Tasalandığım şeylerin çoğunun asla gerçekleşmediğini öğrendim.
 
 Çeviren :  Fatma Yaşar


1- Kendimi neselendirmek istedigim zaman en iyi yolun baska birini neşelendirmeye çalışmak olduğunu öğrendim.

2 - Bir bebegin evlilik sorunlarini çözemeyecegini ögrendim.

3- Bir tartismayi tatliya baglamadan yataga gidilmemesi gerektiğini öğrendim.

4- Isyerinde romantik iliskiler aranmamasi gerektigini ögrendim.

5- Insanin kendisinden daha sorunlu birisiyle evlenmemesi gerektigini ögrendim.

6- Çalistirdigimiz insanlara iyi davrandigimizda, onlarin da müsteriye iyi davrandiklarini ögrendim.

7- Bir toplantida zekâmi ya da sohbetimi göstermek konusunda tercih yapmak gerektiğinde sohbeti seçmenin daha iyi olacağını

8- Insanlara iyi davranmanin hiçbir maliyeti olmadigini ögrendim.

9-Gerçekten yasamaya baslamak için emeklilik beklenirse, çok uzun bir süre beklenilmiş olunacağını öğrendim

10-Iyi kalpli olmanin mükemmel olmaktan daha önemli oldugunu

11-Bir domuza ve bir çocuga istedikleri her seyi verirseniz sonuçta çok iyi bir domuzunuz ve çok kötü bir çocuğunuz olacağını öğrendim.

12-Kimle evlenecegin kararinin hayatta verilen en önemli karar olduğunu öğrendim.


SEVGİ
Adam yeni kamyonuna bakmak için evinden çıktığında, üç yaşındaki oğlunun gayet mutlu bir biçimde elindeki çekiçle kamyonunun kaportasını mahvettiğini görmüş. Hemen oğlunun yanına koşmuş ve çocuğun eline çekiçle vurmaya başlamış. Biraz sakinleşince oğlunu hemen hastaneye götürmüş. Doktor, çocuğun kırılan kemiklerini kurtarmaya çalıştıysa da elinden bir şey gelmemiş ve çocuğun iki elinin parmaklarını kesmek zorunda kalmış. Çocuk ameliyattan çıkıp gözlerini açtığında,bandajlı ellerini fark etmiş ve gayet masum bir ifadeyle, Babacığım,kamyonuna zarar verdiğim için çok üzgünüm." demiş ve sonra babasına şu soruyu sormuş: "Parmaklarım ne zaman yeniden çıkacak?" Babası eve dönmüş ve hayatına son vermiş...

60
Güncel / YouTube'a süresiz kapatma yolda
« : 04 Haziran 2008, 06:16:31 »
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, YouTube’da yayımlanan Atatürk’e hakaret içeren videolar için dünya genelinde erişim yasağı talep ediyor. Yasağın genişlemesi gündemde...

Video paylaşım sitesi YouTube’a erişim, Atatürk’e hakaret içeren görüntü ve ses kayıtları nedeniyle Türkiye’den sık sık engelleniyor. Şu anda YouTube’a erişim uzun bir süredir yapılamıyor. Engellemelere gerekçe olarak ise, yasak görüntü ve ses kayıtlarının, sitenin Amerika’daki ana “server”dan silinmemesi olarak gösteriliyor. Zira, silinmeyen bu görüntelere herhangi bir ülkeden, hatta Türkiye’den değişik Proxy adresleri ile ulaşmak mümkün.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bu nedenlerden dolayı görüntülerin “ana server”dan tamamen silinmesini istiyor. Ancak YouTube’un Türkiye’de temsilciliği bulunmadığı için savcılık muhatap sıkıntısı çekiyor.

Savcılık kaynakları, “Youtube’nin ABD’de bulunan merkez yönetimi bize cevap bile vermiyor. Buradaki tüm işlemleri avukatları aracılığı ile yürütüyorlar, bu da sitenin daha uzun süre ile kapalı kalmasına neden oluyor” diyor.
TEMSİLCİLİK İÇİN SÜRE DOLUYOR
Öte yandan, internet güvenliğine ilişkin yasa, YouTube’un Türkiye’de güvenlik ve yetki belgesi ile lisans almasını, ofis açmasını ve vergi mükellefi olmasını zorunlu kılıyor.

Diğer ülkelerde bu zorunluluğu yerine getiren YouTube’un, aynı işlemi Türkiye’de de yapması için görüşmeler sürüyor.

YouTube’a Türkiye’de temsilcilik açması için verilen 6 aylık süre de 23 Temmuz tarihinde doluyor.

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 19