Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Khentis

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 7
31
Müzik / Ynt: Şu Anda Ne Dinliyorsunuz?
« : 16 Mart 2016, 23:47:01 »
Summoning - Old Mornings Dawn

Çok güzel şarkı. Tolkien'in, diğer şiirlerine kıyasla daha az bilinen, The City of Present Sorrow şiirinden sözler barındırır. Şiir de gerçekten bir harika, en sevdiğim satırlarını şöyle buraya bırakayım. Şiirin tamamını okumanızı isterim, internette bulunuyor.

"O aged city of all too brief sojourn,
I see thy clustered windows each one burn
with lamps and candles of departed men.
...
For thy heart knows, and shedst many tears
For all sorrow of these evil years.
...
Lo! Though along thy paths no laughter runs
While war untimely takes thy many sons,
No tide of evil can thy glory drown
Robed in sad majesty, the stars thy crown."


Gerçekten çok güzel şarkı. Keşke bütün şarkılar böyle olsa. Keşke Summoning'in yeni albümü hemen çıksa.

32
Bilgisayarda yazmam yazılarımı, hatta genel olarak hiçbir işimi bilgisayarda yapmamaya çalışıyorum. Kağıtlara ve defterlere yazı yazmayı, kalem kullanmayı çok seviyorum. Bilgisayarı sadece kayıt -ve aktardığım yazıları düzeltme- amaçlı kullanıyorum. Bunun yanında sanırım müzik de gerekiyor benim için. Ben genel olarak her işimi müzik ile yaptığım için, bunun yazı yazmaya özel olup olmadığını kestiremiyorum. Sessizliği hiç sevmem. Bunaltıyor beni. Bunlar haricinde özellikle bir şey istemiyorum sanırım. Defter ve kalem olsun, sessizlik olmasın kafi.

33
Bunları sevimli şakalar olarak yorumlayanlar olmuş, bir kez daha dehşete düştüm. Bir insanın bakireliğini(????!), ruhsal sıkıntılarını, intiharını "geyik malzemesi" yapmayı kendinde hak görmek; nereden baksanız rezillik, nereden baksanız arsızlıktır.
Virginia Woolf. Virgin, Wolf. Bakire, Kurt.

34
Başlığa olumlu tek mesajı ben atacağım sanırım. İthaki maksatlarını aştıkları için özür dilediklerini söylemiş. Bana kalırsa maksatlarını aştıkları yok, belki bir tık daha yumuşak bir dil olabilirmiş, emin değilim. Beğenip beğenmeme konusunda çekimserim, fakat yine de kepazelik olduğuna hiç katılmıyorum. Fikir güzel. Kitapların başlarındaki biyografileri okuyan kişi sayısı halihazırda oldukça az. Bu biyografiler de normal olarak birbirlerinin tekrarı olduğu için de kişi bunları bir kere okuyup, bir yazarın başka bir kitabını okuyacağı zaman biyografi kısmını es geçiyor. Forumda da buna benzer bir konu var, özgeçmiş yazmakla alakalı, bana kalırsa bu ikisi arasında bir bağ kurmak çok da zor değil.

Ama gelen tepkiden de anlaşılacağı gibi, çok yanlış ülkede yapmışlar bu hareketi. Sonuçta mizahımız Recep İvedik ve türevi filmleri seviyesinde olduğundan, pek da şaşırtmadı bu sonuç beni. Bu işi yapan arkadaşlar South Park'tan falan epey etkilenmiş olsalar gerek, South Park'ın mizahını severim, ondan yadırgamadım bunu da herhalde. Dostoyevski'nin "Hepimiz Gogol'un 'Palto'sundan çıktık" sözüne yapılan göndermeyi sevdim, "Watson bu dünya" da fena değil gibi.

35
Müzik / Ynt: Şu Anda Ne Dinliyorsunuz?
« : 21 Şubat 2016, 00:24:31 »
The Hobbit (1977) OST

Üçlemenin kendisinden çok daha fazla sevdiğim animasyon filminin müzikleri. Üçlemesinin müziklerine her daim tercih edeceğim güzellikteler. Müzikleri dinlemenizi, filmi de izlemenizi öneririm. Peter Jackson'ın felaket filminden sonra eğleneceğinizi düşünüyorum. Şarkılara gelince, benim favorim 12. şarkı, In The Valley, Ha! Ha! (Reprise) olsa gerek, ama hepsini de ayrı seviyorum yahu. Bu arada ufak bir bilgi olarak, South Park'ta Lemmywinks'in bölümündeki şarkı, bu filmin The Greatest Adventure şarkısının (ve Misty Mountain's Cold'un küçük bir kısmının) bir parodisidir. Neyse, bu şarkılar güzel, bu şarkılar başarılı.

36
Tartışma Platformu / Ynt: Vurucu Giriş Cümleleri
« : 19 Şubat 2016, 22:19:21 »
Portala açılan konu şık olmuş (Khentis bunu beğendi.) ^^ Ancak Roverandom'ın giriş cümlesinde güneşin kelimesi iki kez tekrarlanmış, sanırım gözden kaçmış. Arz ederim.

37
Kurgu İskelesi / Ynt: Fantastik Resimler Üzerine Öyküler
« : 14 Şubat 2016, 00:23:15 »
Doğrudur efendim, Völsunga saga'dan Sigurd ve Fafnir'in bir çizimi bu. Yanılmıyorsam Nibelungenlied ile epey benzerlik gösteriyor, hatta hemen hemen aynılar. :)

38
Kurgu İskelesi / Ynt: Fantastik Resimler Üzerine Öyküler
« : 13 Şubat 2016, 23:37:10 »
Resim paylaşmayıp konuyu tıkadığım için çok özür diliyorum. Şunu paylaşayım, bu şahane konu kaldığı yerden devam etsin. Sayfa kaydığı için spoiler içerisine aldım.

Spoiler: Göster

39
Khentis'in Yol Türküsü


For the best experience.


Sır perdesi aralanıyor!


Kahramanın Yol Türküsü adlı programda yaşanan ve yıllar boyu unutulmayacak olan skandalın sahne arkasına şahit olacaksınız... Herkesin sevgisini ve saygısını kazanmış olan radyo yayıncısı Fırtınakıran bu kan dondurucu olayda yalnız başına hareket etmedi. Okuyacaklarınız sizde kalıcı yaralar açabilir, tam 5 yıldır süregelen bu dürüst (!) programı aynı gözle dinleyememenize yol açabilir... Başlıyoruz...

Vaatler verdiler...

Bugünlerde 5. yaşına giren Kahramanın Yol Türküsü programı özel bir yayınla bu özel günü kutlamaya karar verdi. Yayından evvel, forumda bir tanesi kutulu olmak üzere beş adet kitap hediye edeceklerini iddia eden Fırtınakıran ve mit, dinleyicilerini çok mutlu etti. Ancak, şanslarına güvenen üyelerin bu mutluluğu fazla sürmedi.

"Random sayıyoruz."

Çekilişteki kitapların eski dinleyicilere gitmesi üzerine diğer dinleyiciler durumdan biraz şüphelendiler. Bunun üzerine mit kıs-kıs gülmekle yetinirken, Fırtınakıran "Random sayıyoruz, çekiliş böyle gerçekleşiyor. Tamamen şans," gibi ifadeler kullanarak dinleyicilerinin yüreğine su serpmeye çalışsa da, pek başarılı olamadı. Zira bir sonraki çekilişte, kitabı kazanan kişi çekilişe bile katılmamıştı! Artık bu şike davasının çığrından çıktığı bütün dinleyiciler tarafından fark edilmişti.

Şike davasında diğer bir önemli ipucu ise, yayının chat kısmında paylaşılan "Salih abi diyen çılgın kedi" videosuydu. Bir işaret mi bu? Kayıp Rıhtım'a kedi girdi ve çekilişi alt üst mü etti? Türkiye'nin kedilerden çektiği neydi? Ve aslında bu kedi, çekilişin sonuçları karşısında Rıhtım Ahalisi'nin içinde bulunduğu hali yansıtmaktaydı. Noluyor?.. Noluyor abi?..

Birçok kişi, yayında kendilerine yöneltilen suçlamaları reddeden Fırtınakıran ve mit'in yaptıkları esprilerin, suçluluk psikolojisi ile yapıldığına inanıyor.

Son bir vurgun daha...

Yaptıkları hareketler ile dinleyicilerini yeterince hayal kırıklığına uğratmamışlar gibi, şimdi bir de Gormenghast Üçlemesi (bu da kutulu!) çekilişi (!) yapılacağı söyleniyor. Yazılanlara bakılırsa, bu sefer kahlan amnell de ekibin bir parçası haline gelmiş. Merak ediyoruz, bu seferki şanslı (!) kim olacak...

Yayında üzerinde sürekli durulan "kutulu" esprisi ve dağıtılan iki kitabın kutulu olduğu gerçeği, bu skandalın arkasında gerçekten de Cthulhu'nun olup olmadığını merak ettiriyor. Fakat bu, sanıyoruz ki, eski dinleyiciler olmayan bizler için, yalnızca bir sır olarak kalacak...

Bir başka yayında görüşmek dileğiyle. Mesajlarınız olursa sosyal medya üzerinden, #OyunaGelmeKayıpRıhtımım heştegiyle bana ulaşıp, sesinizin duyurulmasını sağlayabilirsiniz. İyi günler diliyorum.

40
Radyo Kulesi / Ynt: Kahramanın Yol Türküsü 5 Yaşında!
« : 29 Ocak 2016, 23:25:54 »
Yayını muhteşem bir bağlılıkla takip etmeme ayıbını gösterdiğim için bu şeyleri söylemem ne kadar uygun olur bilemiyorum ama, söyleme gereği hissettiğim için yüzsüzlük edip konuşuyorum. Kahramanın Yol Türküsü benim Kayıp Rıhtım ailesine katılma nedenim. Kayıp Rıhtım'da nelerin döndüğünü bilmeden bir kaç yayın dinledim ve üye olup buralara geldim. Bir yıldır -aralıklarla- takip ediyorum. Hazırlanan sürprize gelince, çok şık olmuş, yazılanların her kelimesine katıldığımı fark ettim. Bütün o güzel sözlerin üzerine ekleyecek başka bir şey bulamıyorum, hepsini tekrar tekrar vurgulamakla yetiniyorum. Kahramanın Yol Türküsü iyi ki var, Fırtınakıran iyi ki var!

41
Çok sevimli bir röportajdı. Zeplin'i beğenerek (ve yazarına hayret ederek) okumuştum. Hiç beklemiyordum böyle bir hareketi Kayıp Rıhtım'dan, çok hoş olmuş. Teşekkürler!

42
Donna Rosenberg'ün World Mythology kitabı mitolojiye giriş için oldukça güzel bir kaynak. Kelt, İskandinav, Sümer, Babil, Yunan-Roma vb. mitolojilerinden yaratılış hikayeleri ve bazı kısa hikayelerin (Thor'un çekicinin çalınması gibi) yanında, en önemli hikayelerden bazıları (Völuspa, Iliad, Odyssey) kısaltılmış olarak da bulunmakta. Mitoloji ile ilgileniyorsanız yanınızda bulunmasına memnun olacağınız bir kitap. Yalnız kitabın Türkçe basımının baskısı kalmamış sanırım, yine de şöyle bırakayım, aklınızın bir köşesinde bulunsun.

43
Müzik / Ynt: Şu Anda Ne Dinliyorsunuz?
« : 03 Ocak 2016, 12:29:36 »
Tibetréa - Herr Mannelig

Bu şarkının hakkını en çok veren grup Tibetréa sanırım. Farklı enstrümanlarla şarkıya çok güzel katmanlar eklemişler (trompeti hiç beklemiyordum, duyduğumda çok hoşuma gitti). Garmarna'nın yorumunu çok sevsem de, o bile bunun arkasında kalmış bana göre. Haggard'ın ve In Extremo'nun şarkıyı metal bir hale sokmalarını zaten hiç beğenmediğim için, onları karşılaştırmıyorum. Bu şarkının metal halinin, normalde yaratması gereken etkiyi ve kişiyi sokması gereken duyguyu veremediğini düşünüyorum. Tibetréa, ortaya çok da kolay olmayan bir iş çıkarmış, bunu da mükemmel bir şekilde yapmış. Vokallerin harmonileri ve erkek-kadın vokal değişimleri çok yerinde. Klip için ortaya konan emek de görmeye değer. Ayrıca şarkının sonlara doğru yaşadığı düşüş, şarkının hüzünlü kısmını çok iyi yansıtmış. Bu şarkı olmuş efendim! Dinleyiniz, biraz hüzünleniniz.

44
Güncel / Ynt: Mutlu Yıllar
« : 01 Ocak 2016, 05:19:47 »
Hepimiz için sağlıklı ve huzurlu bir yıl diliyorum. Mutlu yıllar :)

45
Duyurular / Ynt: 13. Sanal Kitap Fuarı Başladı!
« : 01 Aralık 2015, 21:15:36 »
Bugün sipariş verirken bir sorunla karşılaştım. Ben Ziraat Bankası'nın verdiği burs kartıyla alışveriş yapıyorum. Kredi Kartı değil yani. Neyse tam siparişi vereceğim zaman "Bankanız ile yaşanan iletişim sorunu sebebiyle provizyon alamadık." diye bir yazı çıkıyor. Aynı sorunu ablam da yaşadı. Acaba genel bir sorun mu var? Yoksa artık İdefix üzerinden Bankkart ile alışveriş yapılamıyor mu?

Aynı sorunu ben de yaşamıştım. Kartın arkasında bulunan, Kredi Kartı CCV2 numarasını değil, Banka Kartı CCV2 numarasını yazın gerekli alana. Böyle yaptığınızda herhangi bir sorun çıkmaması lazım :)

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 7