Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Khentis

Sayfa: 1 ... 5 6 [7]
91
Henüz iki gün önce Sırlar Odası kitabını bitirdim, ilk iki kitap da filmlerinden daha güzel olsa da, ikinci kitap ilk kitap kadar tatmin etmedi beni. Çok ağır ilerledi hikaye ve kitabın yarısına kadar belirli bir konu yoktu kitapta. Kimin kötü adam olduğu son sayfalarda anlaşıldı, hemen de hakkından geldiler. Bir de Yasak Orman kısımlarını okurken şekilden şekile girdim, Ron'a hak vermemek elde değil. Yine de hızlıca bitti, güzeldi. Üçüncü kitaba başlayacağım kısa süre sonra, ondan daha ümitliyim.

92
Sinema / Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« : 31 Mart 2015, 02:56:54 »
Sihirli Ay Işığı/Magic in the Moonlight. Romantik komedi bir film. Emma Stone'u severim, onun için açtım izledim. Filmin aman aman bir tarafı yok, aile ile, sevgili ile izlenebilecek çerezlik, hoş bir film. Finali oldukça tahmin edilebilir olmasına rağmen ufak bir tebessüm ettirdi. Imdb puanı 6,6'ymış. Ben, Emma Stone'un filme yeterince erken girmediği için 7-8 civarı bir not verebilirim. Baya saçma bir puanlama olduğu için dikkate almamanız önerilir. Açın izleyin :)

93
Oyunlar / Ynt: Oyunlardan Unutulmayan Replikler
« : 14 Mart 2015, 11:23:05 »
Kingdom Hearts:

"I've always wondered why we're here on this island. If there are any other worlds out there, why did we end up on this one? And suppose there are other worlds... Then ours is just a little piece of something much greater. So we could have just as easily ended up somewhere else, right ?"

"There is so very much to learn, you understand so little. One who knows nothing can understand nothing."

"All worlds begin in darkness, and all so end. The heart is no different. Darkness sprouts within it, it grows, consumes it. Such is its nature. In the end, every heart returns to the darkness whence it came! You see, darkness is the heart's true essence."

-

Aniden türkçe yazma ihtiyacı da hissettim.

"Neden bu adada olduğumuzu merak etmişimdir hep. Eğer başka dünyalar varsa, biz neden buradayız? Varsayalım ki başka dünyalar var. Öyleyse bizim dünyamız büyük bir bütünün küçücük bir parçasından başka bir şey değil. Yani kolayca başka bir dünyada yaşıyor da olabilirdik, değil mi?"

"Öğrenilecek çok şey var ve sen çok azını anlıyorsun. Hiçbir şey bilmeyen biri hiç bir şey anlayamaz."

"Tüm dünyalar karanlıkta başlar ve hepsi karanlıkta son bulur. Kalbin bir farkı yoktur. Karanlık içinde filizlenir ve büyür. Sonunda kalbi tüketir. Doğası böyledir. Sonunda tüm kalpler, geldikleri yere, karanlığa geri döner! Anlıyorsun ya, karanlık kalbin hakikatidir."  -karanlık kalbin fıtratında var gibi bir şey oldu :D-

Güzel sözler, güzel oyun. Yalnızca konsol için çıkarılıyor olması üzücü tabi, ama ne yapalım, öyle sevdik Kingdom Hearts'ı.

94
Müzik / Ynt: Şu Anda Ne Dinliyorsunuz?
« : 05 Mart 2015, 01:39:54 »
Dissection - No Dreams Breed In Breathless Sleep

En sevdiğim şarkı isimlerinden bir tanesi. Başında "benim annem, güzel annem"e selam çakan nadide parça.

95
Müzik / Ynt: Summoning
« : 02 Mart 2015, 21:21:13 »
Summoning başlığını gördüğümde inanılmaz mutlu oldum, keza en sevdiğim gruplardan biridir kendileri. Yalnız hiç rağbet görmemesi üzdü beni açık konuşmak gerekirse. Müzikle ile yakından alakası olan biri olarak söyleyebilirim ki, Summoning dinlenmeden geçilmemesi gereken bir oluşum.

Summoning, Tolkien'in şiirlerini baz alarak besteliyor çoğu şarkısını ve bu yüzden de Tolkien Metal etiketi yapıştırılmış adamlara -yine de her Yüzüklerin Efendisi hayranı bu abileri sevecek diye bir kaide yok, müzikleri sert denebilecek bir kıvamda. Müzikal yapısı sürekli bir değişim gösteriyor grubun. İlk albümleri düz black metal (ben kasap black metal demeyi tercih ediyorum), zaten daha bu dönemde Summoning şimdiki gibi iki kişi değil. Tahminimce Silenius ve Protector, şu anki üyeler, daha melodik, hatta orkestral türde müzik yapmak istediklerinden olacak ki, yola yalnız devam ediyorlar ikinci albümlerinden beri.

İkinci albümde Summoning o çiğ black metal havasından kopmuş, farklı farklı enstrümanlarla harmoniler yaratmaya, Summoning olmaya başlamış - yine de, bana kalırsa  Dol Guldur albümüyle birlikte tam olarak oturtuyorlar "sound"larını. O yüzden ilk defa dinleyecek kimseler varsa bu grubu, ilk albümlerinden başlamak yerine, son albümlerinden başlayıp başa doğru gidebilirler, hatta ilk albümlerine hiç bulaşmayabilirler.

İki müzisyen de belirli şarkılarda vokal yapıyor ve şarkıları tamamen bilgisayar ortamında kaydediyorlar. Bu yüzden herhangi bir canlı performansları yok, zaten olması pek mümkün değil. Çünkü iki kişinin çalabileceğinden fazla enstrümanlar ve karmaşık partisyonlar var şarkılarında. Yine bu sebeplerdendir ki albümlerinin arası uzadıkça uzuyor. Son albümleri 2013 yılında sürüldü piyasaya ve hem eleştirmenlerden hem de hayranlardan çok iyi yorumlar aldı; insanların tek isteği bir sonraki albümün kaydının da 7 yıl sürmemesiydi. Grup üyelerinden biri sonraki albüm için insanları bu kadar bekletmemek istediklerini söylemişti bir Facebook mesajında. Zannımca "Old Mornings Dawn", grubun kurulduğu vakitten beri yaptığı en iyi çalışma. Ben de grubu övdükçe prim alıyorum sanki öv öv bitiremedim adamları. Bir de bir kaç şarkı bırakayım beğendiğim, dilerseniz dinleyin. Ama dinleyin.

Like Some Snow-White Marble Eyes

Of Pale White Morns and Darkened Eves

Land of the Dead

In Hollow Halls Beneath the Fells

Over Old Hills


Sayfa: 1 ... 5 6 [7]