Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Screamangel

Sayfa: [1]
1


Üçüncü kitaba dair paylaşmak istediğim 3  konu daha var.
Spoiler: Göster
Birincisi; Sazed'in Dikiz'e yazdığı o son notta Elend'le Vin iyi, Kelsier'in de selamı var gibi şeyler bana pek inandırıcı gelmedi. Sanki Sazed'in Tanrı'lığı böyle bir şey değilmiş gibi geliyor. 


Bunun cevabı Mistborn: Secret History kitabında detaylı bir şekilde veriliyor.
Eğer bilmek isterseniz mesaj yoluyla spoiler verebilirim.

3
Peki kitapların bir okuma sırası var mı? Birbirinden bağımsız serilere isteğe göre başlanabilir mi yoksa tavsiye edilen bir düzen var mı? Sanderson'nın çevrilen kitaplarını aldım ama hangisiyle başlayacağıma karar veremedim.
Şu an -bir seri içindeki kitaplar hariç tabii- uyulması zorunlu olan bir okuma sırası yok.  
Ama Kronolojik okumak isterseniz de, türkçe çevirisi bulunan kitaplar için okuma sırası şu:
-Elantris
-Sissoylu serisi
-Fırtınaışığı Arşivi Serisi

4
Bir yerde okumuştum, burada mı yoksa kendim araştırırken mi hatırlamıyorum ancak yazar genel olarak kitapların birbirine fazla bağlanmasını istemiyor çünkü her okurun dilediği seriden başlayabilmesinin daha iyi olacağını düşünüyor. Güzel de bir tespit ama bütün bunlar yavaştan birbirine bağlanacak, bakalım o zaman ne olacak?

Yalnız benim anlamadığım bir şey var, kutumuz gelsin.
Spoiler: Göster
 O güçleri alarak Sazed bir tanrı mı oldu şimdi? Ya da benzeri bir şey? Bunun dışında yukarıda yazdıklarım konusunda hâlâ düşünüyorum, Vin'in beyaz saçlı tasfiri bana Elantris'i fena derecede hatırlatıyor, acaba bir ilgisi olabilirmi? Yani buranın konusu değil ama Elantrianların oluşmalarının sebebi de oradaki tanrının güçlerini insanlara aktarmak zorunda kalması olabilir mi acaba? Tam bir Cosmere konusu. :)


Dragonsteel ve Mistborn'un son serisini okumak için illaki Kozmer hakkındaki bilgileri ve detayları bilmek gerekecek.

Spoiler: Göster
Sazed Harap'ın ve Muhafaza'nın gücünü alarak Uyum/Ahenk(Harmony) oldu. Tam olarak Tanrı değil de onun parçalarından ikisi olan Shard'ların gücünü aldı.
Elantrian'ların ve Elantris'in geçtiği Sel gezegenindeki diğer büyü güçleri o gezegende bulunan Shard'lardan gelme.

5
Sissoylunun diğer üçlemesi çıkacak mı acaba ülkemizde ve onlar neyi anlatıyor?
Devam kitapları çevirideymiş.
İlk seriden 300 yıl sonra ve teknolojinin gelişmeye başladığı bir dünyada geçen, steampunk türünde kitaplar bunlar.
Mistborn evrenin ana kitaplarından değil. 300 küsür sayfalık uzunluklarına rağmen, yazar tarafından ara kitaplar olarak sayılıyor.

6
 Mistborn: Secret History'i okudum. Tek kelimeyle harikaydı. Sissoylu serisinin ''kamera arkası'' yazılmış bir nevi. 170 sayfalık novella ile Kozmer hakkında bilgiler ve ipuçları verip okuyucuları teorilerden teorilere atlamasını da sağlamış Brandon Sanderson.
Kitabın ağır bir dili yok ve bir hayli akıcı. 1 günde bitti hemen.
Çağların Kahramanı'nı bitirdikten sonra kesinlikle okumanızı öneririm.

7
Vakıf Serisi / Ynt: Vakıf Serisi Soru Hattı
« : 12 Haziran 2015, 20:05:51 »
İthaki yayınları, Facebook sayfası üzerinden Vakıf Serisinin son durumu hakkında yazı yayınladı.

 Vakıf serisi ve İthaki’nin yayın programı üzerine:
Bir süredir Vakıf serisini piyasada bulmak mümkün değil. Değil çünkü tekrar baskıları yapılmıyor.

 Bir süredir Asimov’un hakları üzerine yurtdışında süren mahkeme bundan birkaç ay önce sonuçlandı. Mahkeme süresince kitapların sözleşmeleri için uzatma alıp yeniden basmak mümkün olmadı çünkü tüm bu işlemler askıya alındı. Yakın bir zamanda nihayetlenen bu hak devri sonucunda İthaki Yayınları olarak kelimenin tam anlamıyla ilk günden başvurumuzu yaptık. Serinin opsiyonu yayınevimizde, yeniden yapılacak sözleşmeleri masamızda bekliyor ancak dünyadaki tüm Asimov haklarının (sözleşmesi devam edenler dışında) yeniden düzenlenmesi birkaç ay içerisinde çözülebilecek bir iş yükü değil. Yazarın kızı ve hak sahibi Robyn Asimov’un gönderdiği mail şöyle: “… no longer represents the Asimov Estate, therefore, as Isaac's daughter and owner of his Estate, I am currently in a period of transition. Until a new agent is hired, book and film projects are on hold.” (Bahsi geçen ajans artık Asimov Vakfı’nın haklarını temsil etmiyor, bu yüzen Isaac’in kızı ve Vakfı’nın sahibi olarak şu an bir geçiş sürecindeyim. Yeni bir ajansla anlaşılana kadar kitap ve film projeleri askıya alınmıştır.)

  Bir yazarın yayımlandığı, yayımlanacağı tüm diller ve ülkeler söz konusuyken, kitapları yeniden rafta görmek için hem yayınevine hem de okurlara biraz daha sabır gerekiyor.

  Artık son aşamadayız ve imzaların atılmasını bekliyoruz, ardından kitaplar yeniden yayın programına alınıp, editlenip, yeni kapak tasarımlarıyla beraber raflara çıkacak. Hatta yazarın diğer kitapları da Vakıf serisine eşlik edecek. Filmi ve dizisi yapılacağı için değil, zamanında bu kitaplar hangi ruh ve vizyonla basıldıysa aynı duygularla. Ancak bizden bağımsız olan sorunlar çözülene kadar başka bir girişimde bulunmamız mümkün değil.
Aylardır seriyle ilgili onlarca mail atan ve yeniden basılması için ısrar eden hatta imza toplayan tüm okurlara teşekkürler. Emin olun sizin beklediğinizden daha uzun süredir uğraşıyoruz.
Bu sırada İthaki Yayınları kendi çizgisini devam ettirip Ray Bradbury, Frank Herbert, Arthur C. Clarke ve dahasını basmaya inatla devam edecek.

İthaki Yayınları

Sayfa: [1]