Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Okur

Sayfa: 1 2 [3] 4 5
31
Heves ve merak ile okumaya başladığım bi kitaptı Metro 2033 ama öylesine kötü bir çevirisi vardı ki bazen aynı cümleleri tekrar tekrar okumak zorunda kalmıştım ya da kitabı okurken konu bütünlüğüne hakim olabilmek adına bir kaç sayfa geriden tekrar okumak zorunda kalmıştım. Kitabı okumaya devam etmek için mücadele etmiştim adeta. Düzgün bir çeviri olursa tekrar okumak isterim bu kitabı.

32
Merhabalar, Tom Clancy'nin Gökkuşağı 6 adlı kitabını tekrar raflarda görme ihtimalimiz var mıdır acaba, bir ihtimal?

33
Mars Üçlemesinin gelmesi sevindirici bir haber. Merak ediyordum seriyi.

34
Beklemeye ben de razıyım, yeter ki bir Dresden Dosyaları örneği yaşanmasın.

35
Devam kitapları ile ilgili soruları İthaki ısrarla yanıtsız bırakıyor, çevirmeyi pek düşünmüyorlar sanki kalan kitapları...

36
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
« : 26 Mart 2017, 14:14:07 »
Uzun süredir bekliyordum, sevindirici bir haber...

37
Yaşlı Adamın Savaşı serisini okuyup oldukça beğenince onun hevesi ve beklenti ile başladım bu kitaba ama açıkçası kitabın başları ilgimi çekse de sonradan aldığı şekil hiç hoşuma gitmedi. Yazar adına ilginç bir ve farklı bir deneme belki ama bence başarısız bir kitap. oy isteyerek de olsa ödül almış olması şaşırtıcı.

38
Kitaplar iyi, ama özellikle ikinci kitap gereksiz uzatılmış. Karakter fazla abartılmış, her şeyi çok iyi beceriyor, en imkansız durumlardan bile bir şekilde hatta karlı olarak çıkmasını bilmesi gibi şeyler heyecan unsuruna zarar veriyor. Fantastik öykülerin her şeyi çok iyi beceren,zeki,yetenkli yakışıklı, kızların gönlünü çalan tiplerden kurtulması lazım artık. Doğruları, yanlışları ile kanlı canlı olan yaptıkları hataların sonuçları ile yüzleşmek zorunda kalan, iyi ile kötünün siyah ile beyaz gibi olmadığı karakterler lazım. Sadede gelecek olursam güzel öykü, okutuyor kendini ama arabesk dozu fazla bence.

39
Fiyat çok yüksek ama neyse bir şey demeyelim. Umarım devam kitapları için fazla bekletmezler.

40
Üç Cisim Problemi devam kitapları hakkında gelişme var mı?

41
Elric serisinin kalan kitapları ile ilgili planlamanız ne şekilde acaba? Devam kitapları ile ilgili  endişemizin olması bir şeylere işaret midir acaba?

42
Yıldız Savaşları / Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
« : 25 Aralık 2016, 17:04:34 »
Lucas imzalı yeni jenerasyon SW filmleri kötü filmlerdi ama en azından iyi anlara sahip Sw atmosferi ve ruhu taşıyan özellikle Episode 1 ve Episode 3 ile sağlam düello sahneleri olan, Gravious hariç oldukça etkileyici kötü adamlara sahip filmlerdi. Özelllikle Episode 3 finalindeki iki ayrı kapışma ile efsanenin en azından o anlamda hakkını verebilmişti film genel olarak yetersiz bir film olsa da. Bu film ise, bu ucubeye ne denir ki. Her şeyden önce SW isim haklarını Disney gibi yaptığı filmleri sulandırmak gibi bir hastalığı olan bir firmaya gitmesi zaten başlı başına bir kabustu benim için. Bunun üzerine bir de Abrams gibi yetenekli ama klişenin dibine vuran bknz. Star Trek Into The Darkness, bir yönetmen de gelince projenin başına az olan umudum hepten bitmişti zaten. Zaten Star Trek ve Star Wars filmlerini aynı isme vermek nasıl bir iştir. Yönetmen mi kalmadı! Filmdeki SW ruhuna zerre kadar uymayan adeta seriyi sırtından bıçaklayan saçmalıklarına girmek dahi sitemiyorum. Ama şunu gerçekten merak ediyorum ki ses, efekt teknolojisinin inanılmaz noktalara geldiği günümüz sinema dünyasında yüzlerce milyon dolar bütçe ile halen  böylesine hayal gücünden ve yaratıcılıktan, heyecandan uzak filmler nasıl yapabiliyor bu yapımcılar. Filmin finaline doğru Kylo Ren düllodan mağlup ayrıldıktan sonra toprağın yarılıp da bunları birbirinden uzaklaştırması nedir ya, nedir bu!!!! 80 lerin 3. sınıf tv filmlerinde zaten izledik böyle ucuz sahneleri, o zaman heyecan vericiydi o tip sahneler ama bundan neredeyse 40 yıl önce. Bu mu sizin hayal gücünüz, bu  mu yaratıcılığınız! Klasik üçleme kadar olmasa da 2000 lerdeki seriyi de arada açar seyrederim, özellikle ilk film ve son filmdeki düello sahnelerini. Oralardaki sinematik sunum, masalsılık müthiştir çünkü. Ama bu filmde açıp da tekrar bakayım dediğim tek bir sahne bile yok. Hiç bir özelliği olmayan sırtını efsaneye yaslamış, seriye hiç bir şekilde katkıda bulunmayan son derece zayıf bir hikaye ve atmsofere sahip kötü bir film. Sadece kötü bir SW filmi değil aynı zamanda kötü bir film de. Bu filmden çok daha iyi senaryoya sahip 4-5 tane SW oyunu var sadece benim bildiğim. Neydi bilmiyorum ama SW filmi değildi bu film.

43
Aslında Yaşlı Adamın Savaşı serisi pek bitmiş sayılmaz. Star Wars serinin ilk filmi A New Hope ile ne kadar bitti ise Yaşlı Adamın Savaşı serisi de 3 kitap ile o kadar bitti, okuyanlar katılacaklardır buna, galaksideki savaş bütün şiddeti ile devam ediyor çünkü. Ama tabi bizim yayın evleri için bu çok da önemli değil. Birebir devam kitaplarına da  hikayeye başlayıp devam etmedikleri, okuyucuyu ortada bıraktıkları örnekler mevcut ne de olsa Dresden Dosyaları örneğinde olduğu gibi.

44
Zaten hali hazırda çıkarmış oldukları kitapların devam kitaplarını neden çevirmezler ki. Arada kaçan bir şeyler olabilir diye orjinalini okumak istemiyorum. İthaki den bu serinin devamını bekliyoruz, bu seri bunu hak ediyor.

45
Sevindim, merak ettiğim bir kitaptı.

Sayfa: 1 2 [3] 4 5