Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Okur

Sayfa: 1 ... 3 4 [5]
61
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Unutulmuş Diyarlar Okuma Rehberi
« : 29 Aralık 2015, 22:46:50 »
Yüzüklerin Efendisi sonrası okuduğum ilk fantastik seridir Kara Elf Üçlemesi ve muhteşemdi. Kara Elf serisi sonrası inişli çıkışlı bir  gidişi olsa da sevdirmişti bana kendini. Şimdi tekrar okuyasım var ama sanırım hangi kitaplar eksik kalmış seri bütünlüğü adına, tam çıkamadım işin içinden. Değişimler Serisi başlamadan bırakmıştım seriyi. Şu anda Avcının Kılıçları serisinin son kitabına kadar olan kitaplar elimde mevcut. Kışgörmez Destanı var bildiğim elimde olmayan. Onun dışında yazılmış başka kitaplar da var mı? Ha bu arada, okuyanlar Değişimler Serisi sonrasında hikaye tatmin edici mi? Zaman zaman oldukça tekrara ve klişeye kaçabiliyor seri maalesef.

62
Şu an Zaman Çarkını okuyorum zaten. 3. kitabı yeni bitirdim 4 e başlamadım henüz. Araya Frank Schatzing' in Sürüyü  aldım. Zaman Çarkı ilk 3 kitap özelinde biraz hayal kırıklığına uğrattı, öyle alıp götürmedi beni. Bu kadar seveni varsa bir bildikleri vardır herhalde. Sürü' den sonra devam edeceğim kaldığım yerden ama şu ana kadar ki notu pek de yüksek değil gözümde. Epik bir hikaye bekliyorum, onca kitap ve sayfadan sonra. Aradığımı bulamazsam ciltli, güzel duruyor demem verdiğim paraya da kıyıp yakarım hepsini. :) King in Kulesini okurken de zaman zaman çok sıkılmıştım ve hayal kırıklığına uğramıştım ilk 4 kitap boyunca. Ama 5. kitap ve sonrasında öylesine inanılmaz ve vurucu anları vardı ki öykünün daha adam ne yazsın ki demiştim okurken. Daha azı kurtarmaz 14 ciltlik bu külliyatı da...

63
iki kitabı da oldukça kısa bir zaman içerisinde araya başka bir kitap sokmadan okudum. Oldukça farklı ve keyifli ama biraz fazla iyimser dozda olduğunu düşündüğüm ve keyifle okuduğum ilk kitaptan sonra merakla diğer kitabı okumaya başladım. Açıkçası hikayenin genelinde bakınca öncelikle bana hikaye hiç de 3 kitapta bitecekmiş gibi gelmedi. Hikaye daha başlarında sanki. Oldukça detaylı bir şekilde anlatmış öyküsünü yazar. Toplamda 2000 sayfaya yaklaşan (normal kitap boyutlarında daha da fazlası hatta) öykü hiç sıkmadan gayet akıcı bir şekilde ilerliyor ama biraz kendini tekrar ederek. Kitap asla tanıtımında yazdığı gibi Yüzüklerin Efendisi ile birlikte anılabilecek bir öyküye sahip değil. Ayrıca bir okuyucu olarak ben yakışıklı, elinden her iş gelen, kızların kalbini yerinden hoplatan, cesur, herkesin bilmem ne kadar zamanda altından kalkabileceği işi çok daha kısa zamanda halledebilen, ne bileyim ne kadar zor görünse de durumdan kıvrak zekası ile kurtulabilen ve hatta bu zorluklardan kendine fayda çıkarmasını bilen, azimli, etrafında güvenilir dostları olan vs vs vs roman karakterleri okumaktan oldukça sıkıldım. Özellikle fantastik edebiyat türünde sonu gelmiyor bu tip karakterlerin. Kusurlu bir karaktere sahip, hataları olan, vicdan azabı ile yaşamak zorunda olan, hatalarının cezasını, tercihlerinin sonuçlarını ciddi şekilde ödemek, bunlarla yüzleşmek zorunda kalan zorunda kalan, siyah ile beyaz gibi iyi ile kötünün olmadığı daha canlı kanlı karakterler olmalı bence. King'in Kulesi mesela. Yazar kitabın ana karakterine hem manevi hem de fiziksel olarak çektirmedik üstelik de kalıcı acılar bırakmamıştı. Şok olmuştum kitabı okurken. Sayfaları çevirirken endişeleniyordum şimdi ne olacak diye. Bu kitaplara dönersek tekrar, gayet akıcı bir şekilde giden öykü keşke biraz daha kasvetli ve sert olsaydı. İşte o zaman gerçekten harika bir hikayeye sahip olabilirdi bu seri. Yine de serinin bir sonraki kitabını merak ederek beklediğimi de belirtmem gerekir.

64
Oyunlar / Ynt: Goal 3(Kunio kun no Nekketsu Soccer League)
« : 14 Aralık 2015, 10:35:02 »
Efsane oyun. Basketbol versiyonu da vardı bunun. O bu denli güzel değildi ama. Favorim muz vuruşuydu. :)

65
Oyunlar / Ynt: Müzikleriyle Hatırlanan Oyunlar
« : 14 Aralık 2015, 10:18:59 »
Çok oyun var alında bir kısmına burada yer verilmiş zaten. Adı geçmeyenlerden bir tane de benden olsun. Mass Effect serisi çok sevdiğim bir seridir. Serinin en iyi olduğunu düşündüğüm ikinci oyun aynı zamanda müzikleri ile de en iyisidir ve aklımda fazlasıyla yer etmiştir. Özellikle ikinci oyunun oyunun finaline doğru çalan şu parça eskitemediklerimdendir.

https://www.youtube.com/watch?v=e2z28mutY1E

66
6.45'e sinir olmam 2002 yılında Güç Yüzükleri Dair'i berbat bir kağıt kalitesi ile bastıkları halde 17 lira idi sanırım ya da 20 lira gibi bir şey gibi fahiş bir fiyata sattığını görmem ile başlar. Oldukça uzun zaman direndim o parayı vermemek için, belki başka bir yayın evinden çıkar demiştim ama nafile, pes ettik sonunda. Birkaç Philip K. Dick kitabı alıp okudum, iyice soğudum bu yayınevinden. Benim anlamadığım bu kadar kötü geri bildirime rağmen bu adamlar neden hala bu kadar kötü iş çıkarıyorlar ve neden hala varlar piyasada? Ülke de öyle bir ülke ki bir yayınevinden çıktıysa bir kitap mahkumuz o yayınevine maalesef. 6.45 de tamam anladık çok iyi iş çıkaramıyorsunuz ama bu kadar da kötü olmasın.

67
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
« : 24 Ekim 2015, 18:15:27 »
Açıkçası çeviri konusunda ben yayınevlerinin o kadar da masum olduklarını düşünmüyorum. Ülke profilini de da göz önüne almak da fayda var. Zaten çok kitap okuyan bir ülke değiliz bir  de böylesine sebeplerden dolayı soğuyor okuyucu. Benim farklı yayınevlerinden aldığım kitaplar var, bekliyorlar yıllardır, belki de gelmeyecek hiç bir zaman devamları. İşin doğasında bu var, kitap satmayabilir ama çok iyi de satabilir. Yine de kaliteli iş yapan yayınevlerine saygım var. Bu serinin ilk kitabı kaliteli basım ve çevirisiyle o krediyi hak ediyor bir çoğuna göre.

68
Vadettiğini hakkıyla veren keyifli bir seri, beğenerek bir çırpıda okudum. Serinin devam kitaplarının çevrilme durumu hakkında bilgisi olan var mı acaba?

69
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
« : 13 Ekim 2015, 19:17:51 »
Heves, merak ve büyük bir beklenti ile okudum kitabı. Buradaki tanıtım yazısından adını duymuştum ilk defa. Kitabı beğenmiş olsam da tanıtımında yazıldığı gibi son 20 yılın en iyi bilim kurgu kitaplarından biri olduğunu düşünmüyorum. Bu abartılmış bir yorumdu bence. Eli ayağı düzgün, iyi ve gönül rahatlığı ile tavsiye edebileceğim bir kitap, evet ama daha fazlası değil. Çeviri konusunda ise emeği geçenlere teşekkür etmek isterim. Uzun zamandır bu kadar kaliteli bir çeviriye denk gelmemiştim. Yapan belli ki yaptığı işi severek ve özenerek yapmış. Çok hevesle okuduğum Metro 2033 de ki çeviri faciasını hala unutabilmiş değilim. Bir sitem de yayınevine, hani nerede kaldı bu kitabın devamı. Ne oldu o verilen sözlere?? Serinin ikinci kitabını merak ile bekliyorum. Bu tip felaket sonrası öykülerde o dünyanın nasıl o hale geldiği konusu her daim ilgimi çekmiştir.

70
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 22 Eylül 2015, 09:59:43 »
İthaki Enginlik serisini de bıraktı sanırım. Hesapta 3 kitap olacak seri yine bu sayfalarda okuduğuma göre 6 hatta daha fazla kitaba doğru gidecekmiş.Çevrilmiş olan iki kitap var sadece. Ne olacak bu serinin akıbeti acaba? Bir diğer merak ettiğim seri de Yaşlı Adamın Savaşı serisi. Bu seri de devam ediyor. Var mıdır acaba çevrilme durumu?  Yaşlı Adamın Savaşı serisi hadi neyse öyküsü bitti ama Enginlik Serisi ni iki kitabı çevirip sürüncemede bıraktılar. Kitaplar bitmeden ne almak ne de başlamak lazım aslında. Öyle görünüyor ki Türkiye'deki yayınevlerinin hakkettiği okur profili bu.

71
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 21 Eylül 2015, 17:13:54 »
Tim Powers imzalı Anubis Kapıları isimli kitabın baskısı tükenmiş ve ikinci eli de 150-200 lira gibi  akıl almaz fiyatlara satılıyor. Yeniden basımı gibi bir ihtimal var mıdır acaba?

Ben de çok zor bulmuştum bu kitabı. Yeniden basılmasına dair bir umudum yoktu eskiden ama İthaki'nin "Bilimkurgu Klasikleri"ni yayımlayacak olması ufak bir ihtimal doğuruyor. Tabii Anubis Kapıları'nın klasikler sınıfına girip girmeyeceğine de yine yayınevi karar verecek. Bana kalırsa, girer.

İthaki'nin eskiden basmış olduğu ve şu an nadir sınıfında bulunan o kadar çok bilimkurgusu var ki, bakalım hangileri yeniden basılacak. Merakla bekliyorum.

bilimkurgu klasikleri dediniz dikkatimi çektiniz. Sanırım Dune ile başladılar bu olaya, doğru muyum?

72
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 20 Eylül 2015, 16:32:42 »
Tim Powers imzalı Anubis Kapıları isimli kitabın baskısı tükenmiş ve ikinci eli de 150-200 lira gibi  akıl almaz fiyatlara satılıyor. Yeniden basımı gibi bir ihtimal var mıdır acaba?

73
Adamlar serinin 6. kitabını okuyacaklar bizde ise hala ikinci kitap bile çevrilmedi. Anlam vermek mümkün değil. Ne yani ille filminin mi çekilmesi lazım zamanında bir çeviri için? Bu işi böyle ciddiye almadan yapacaklarsa hiç yapmasınlar biz de sonunu göremeyeceğimiz kitaplara başlayıp ne nafile yere meraklanalım ne de zaman kaybedelim. Maalesef Türkiye de okur olmak zor iş.

Sayfa: 1 ... 3 4 [5]