Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - SrNimble

Sayfa: [1] 2 3
1
Müzik / Ynt: Şu Anda Ne Dinliyorsunuz?
« : 07 Ocak 2018, 23:22:53 »
  H.I.M  -  Join me in death

2
    Yazdıklarımda daima insanın mutlak yalnızlığı beni etkilemiştir ve hayatımda da bunun büyük bir etkisi vardır. Size bunu en iyi Conor Kostick'in Avatar Tarihi Serisinin son kitabı Edda'dan birkaç cümleyle açıklayabilirim,

 '' 'Keşke ben de yanında olabilseydim. Ne tuhaf değil mi? Bedenlerimiz yan yanayken zihinlerimizde bambaşka dünyalardaydık.' Erik bunun üzerine biraz düşündü.' Zaten yaşam hep böyle değil mi, şimdi bile?'
' Ne demek istiyorsun?'
' Yani, şu anda yan yana bu anı paylaşıyoruz. Ama zihinlerimizin çalışması anlamında yani bu anı nasıl yorumladığımız anlamında yalnızız. '
' Ah, Erik.' Inny hafifçe doğrulup Erik'in gözlerine baktı ' Bu çok acıklı bir düşünce.'
' Hiç de değil. Ben seni çok iyi tanıdığım için hep zihnimdesin.' ''

    Bu dizeleri ilk okuduğumda insanın daimi kaderi hakkında bir şeyler düşünmüştüm ve bu düşünceler de beni yalnızlığın derinliğini anlamaya itmişti. Bunun yanında hüzün ve heyecan gibi duygular da yazdıklarımda başlıca etkili hisler arasında yer almakta.

3
Eğlence & Mizah / Ynt: Bugün Ben Şunu Öğrendim:
« : 21 Aralık 2017, 19:14:53 »
   Yaşamın gerçekten çok kısa olduğunu, ölümün beklenmedik bir anda vurduğunu ve öldüğümüzde sevdiklerimize bırakacağımız hatıraların önemini, bunların geride kalanlar için ne kadar değerli olduğunu öğrendim.

4
Sinema / Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« : 02 Ekim 2017, 00:53:51 »
   Bu gece ''Her'' isimli filmi izledim. Filmin ikinci yarısını daha başarılı buldum diyebilirim. Başrol oyuncusu tam bu film için seçilmiş sanki, bütün duyguları hissettirdi.

   Belki teknolojiye olan bağımlılığımızı, belki de maddesel olarak göremeyeceğimiz bir şeye karşı bile sevgi duyabileceğimizi anlatıyordu; ne anlatmak istiyorsa izlerken gerçekten hissettiriyor. Sonunun daha güzel olabileceğinden bahsedenleri gördüm fakat var olan sonu filmin ağırlığını kaldırmış ve yumuşak bir son sunmuş, gerisini bize bırakmış bence. Imdb puanını da hak ettiğini düşünüyorum.

5
Fantastik Diller Okulu / Ynt: Elfçe İsimler
« : 23 Eylül 2017, 15:57:31 »
Fingolfin Ancalimë

Tekerleme gibi :blink

6
Televizyon / Ynt: Leyla ile Mecnun
« : 13 Eylül 2017, 12:49:38 »
   İzlemeye biraz geç başlamış olsam da, yıllardır göz aşinalığı kazandığım Türk dizilerinden sonra böylesi tam anlamıyla bir ümit oldu, oyunculuklar muazzam. Gerçekten her detayıyla oturtulmuş bir yapım.

   Şu günümüz robotik dünyasına biraz duygu, bir tutam gülümseme, biraz sızı katmayı başaran nadide yapımlardan. İzlemeye ilk bölümden başlanmadığında tam oturmayabiliyor ama en baştan takip edildiğinde dizideki ustalığın görülebileceğine eminim. İzlemeyen herkese tavsiye ederim.

7
Güncel / Ynt: Bayram
« : 01 Eylül 2017, 18:16:10 »
   Hayırlı bayramlar Rıhtım ahalisi  :D

8
   Antik çağ filozoflarının -Sokrates, Platon, Aristoteles gibi- ''güzel'' tanımlarına yer vermedim, çünkü antik çağda, günümüz estetiğinin temelini ve amacını oluşturan ''iyi''den ayrılmış bir güzel kavramı yoktur.

L.N. Tolstoy - Sanat Nedir?

9
Kurgu İskelesi / Ynt: Kıpkısa Kulübü
« : 19 Ağustos 2017, 23:02:00 »
   Günlerdir tiyatrodaydı küçük çocuk; bir sahne kapanıp diğeri açılıyordu. Küçük akılsızlığına rağmen uzun sürmedi açılıp kapananın sahne değil yaşam olduğunu anlaması. Bir gün o sahnede olacağını hayal ediyordu, fakat bir hayal ancak bu kadar acı olabilirdi.

10
Tartışma Platformu / Hangi dünya hangi kişilik?
« : 28 Haziran 2017, 20:24:39 »
   Okuduğunuz fantastik eserlerdeki dünyalardan birinde yaşama şansınız olsa hangi dünyayı seçerdiniz ve nasıl bir kimlikle yaşamak isterdiniz ?
   
   Ben yıllar önce okuduğum Epic isimli kitaptaki Yeni Dünya'da denizlerde neşeli şarkılarla gezen tayfamla şehirleri keşfeden insanlarla bilgi alışverişinde bulunan bir deniz seyyahı olmak isterdim. Koyu renk pelerinim ve lavtamla gece hanlarda insanlarla sohbet edip müzikle neşelenmek isterdim. İnsan için en iyisi yolculuk etmek, sohbet edip ruha iyi gelecek müzikle iç içe olmaktır diye düşünüyorum.

11
Başka Kurgular / Ynt: Kürk Mantolu Madonna - Sabahattin Ali
« : 24 Haziran 2017, 02:19:21 »
http://www.ntv.com.tr/galeri/yasam/beren-saatin-yerine-marion-cotillard-kurk-mantolu-madonna,sGn5JzDruE6DOyJzf-t6wA/Jg0uVK6OZU-jgg-GkwrNHA

doğru olma ihtimali?
Pariste Gece Yarısı filminde oyunculuğunu çok beğenmiştim yabancı oluşu tereddüte düşürüyor olsa da sevindim bu habere.

12
https://www.youtube.com/watch?v=SDyPJfI6r3w  yeni keşfettim bunu ve bayıldııım
Hoşmuş gerçekten bana dragonborn comes' i hatırlattı :D

13
Eğlence & Mizah / Ynt: Bugün Ben Şunu Öğrendim:
« : 14 Mayıs 2017, 11:07:39 »
    Bir insanın bir gecede 1 milyon tane rüya görebileceğini öğrendim bu gece...

14
Tartışma Platformu / Ynt: Wattpad
« : 06 Nisan 2017, 18:20:01 »
    Wattpad'e yaş sınırı getirilmesi belki bir kısım insanların erişimini engelleyecektir fakat şöyle ki bir binayı yıkmak istiyorsak her katı tek tek yok etmeye çalışmaktansa temele zarar vermek, binayı kolayca yıkabilmemize hizmet edecektir. Burada demek istediğim bir şeye zarar vermek, yıkmak kesinlikle değil yalnızca Hazal ablanın da bahsettiği gibi bu gerekli düşünce yapısını kazanmaktan geçer bu da düzgün bir eğitimle mümkün. Yani bahsettiğimiz insanların Wattpad kapanınca bile yine bu tarz oluşumlara eğilim göstermeyeceklerinden emin olamayacağımıza göre yasaklamak bizi bir yere ulaştırmaz. Yapılması gereken neden bunlardan uzak durulması gerektiğini açıklamak, kavratmaktır.

    Ayrıca insanlar yeterli muhakeme gücüne sahip olsalar böyle hatalı bir karar vermezlerdi. Yani en başta; bu doğrudur bu yanlıştır demektense kişiye yolu gösterip neden böyle olduğunu ya da olmadığını en iyi şekilde anlamasını sağlamak çok önemlidir. Her zaman denmiyor mu tahtaya çıkan öğrenci daha iyi öğrenir diye? O zaman kendi hayatımızda da bunu yapabilmemiz bu tip oluşumları temelinden kaldıracaktır.

15
   Denizden gelen rutubetle çiftlik evine ulaşan mikroskobik yağmur damlaları mutfak penceresini kaplamıştı. Sonra cinayetler başladı.    Epic- Conor Kostick
   
   Gerçekten bayağı eğlenceli  ;D 

Sayfa: [1] 2 3