Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - Lucilla Clarté

Sayfa: 1 ... 6 7 [8]
106
Müzik / Within Temptation
« : 18 Şubat 2008, 11:28:12 »
Within Temptation 1996 yılında kuruldu. Kurucu üye Robert Westerholt vokalistlerini bulmuştu bile sevgilisi Sharon Den Adel ... 2 ay gibi kısa bir süre sonra değişik firmalardan teklifler aldılar ve sonunda DSFA Record. ile anlaştılar ...
Grup için DSFA ile anlaşmalarından sonra herşey yoluna girmişti. İlk albümleri "Enter" nisan 1997 yılında yayınlandı ve kısa bir süre sonra Dynamo festivalinde çaldılar (1997). Bu onların 5.ci konser deneyimleri idi... Dynamo Festivalindan sonra pek çok konser teklifi aldılar ve 1997 Kasım ayında 2 haftalık Almanya ve Avusturya turnesine çıktılar... Pek çok konser bunu takip etti. Grup 1998 yılında Dynamo'da ana sahnede performanslarını gösterdikten sonra "The Dance" adlı EP'lerini yayınladılar. Enter'dan sonra grup çalışmak için bir süre boş zaman buldu kendisine .... 1999 Yılında W.T işlerini biraz yavaştan almaya karar verdiler . 2 senelik yoğun koşturmaca konserlerden sonra bir süre kendilerine zaman ayırmaya karar verdiler . Öğrenimlerini tamamladılar ve kendi stüdyolarını kurdular ...

2000 yılı onların büyük değişiklikleri yaptıkları yıldır. Grup Hollanda , Belçika gibi Benelux ülkelerindeki en büyük festivallere davet edildi .Ve Aralık ayında " Mother Earth" albümleri yayınlandı. Pek çok Hollanda müzik dergisi bu albümü ayın albümü olarak seçtiler.Değişik müzik listelerinde en üstlere kadar çıktı ve sevenlerinin sayısı hızla arttı .

2001 yılında W.T Hollanda içinde ve dışında pek çok turneye katıldı (Paris,Mexico city,Belçika da 40 konserinin biletlerinin tamamı satıldı). Ve iki Cd-Single yayınladılar " Our Farewell" ve " Ice Queen" . 2002 yılında Ice Queen single çalışması Hollanda ve Belçika'da pek çok müzik listesinde 1.ci sıraya kadar çıktı. Mother Earth albümleri altın plak kazandı , pek çok radyo ve tv kuruşuluşu grubu yayınladı. Fransa turnesi haricinde grup sadece Belçika,Hollanda ve Almanya'daki belli başlı festivallere katıldı.


Ice Queen'le başlamıştım dinlemeye devamı geldi tabi :P Frozen,What Have You Done,The Howling de çok güzeldir=)

107
Müzik / 110
« : 16 Şubat 2008, 21:21:10 »
Candan Tezel / Solist & bilgisayar
12 Şubat 1979 doğumlu. Karadeniz Ereğli TED Kolej'i mezunu, halen Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği öğrencisi. Yaklaşık 11 senedir müzikle uğraşıyor.

Ozan Yılmaz / Klavye & bilgisayar
07 Temmuz 1979 Ankara doğumlu. Babası Zeki Yılmaz'ın (saksafon sanatçısı) desteği ile müzikte kendini geliştirdi. Eğitimine İstanbul Üniversitesi Fizik bölümünden ayrılmış durumdadır. başka bi üniverstede devam etmektedir. 1997 yılından beri birçok müzik grubunda klavye çalmaktadır.

Nedim Ruacan / Davul
21 Aralık 1979 Brooklyn doğumlu. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuar'ında iki sene keman, yedi sene vurmalı sazlar öğrenimi gördü. Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü'nü bitirdi. Bir sene Berklee College of Music okuluna devam etti. Babası Neşet Ruacan ile çalışmaya devam ediyor.

Mehmet Esemen / Gitar
29 Eylül 1979 İstanbul doğumlu. Müziğe 12 yaşında gitar çalarak başladı. 1996 yılından itibaren profesyonel olarak stüdyo ve sahne çalışmalarında bulundu. 1997 yılında girdiği Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü'nde Neşet Ruacan, Kamil Özler gibi isimlerle çalıştı. 2002 yılında kurulan Funktion ile birçok yerde konserler verdi.

Serkan Aktaş / Bas gitar
16 Ocak 1981 İstanbul doğumlu. Halen İstanbul Üniversitesi Yunan Dili Edebiyatı Bölümü'nde eğitimini sürdürmektedir.

110

2003 subat ayında soğuk ve karlı bir gecede Kadıköy Ekol Stüdyosunda mahsur kalan Ozan YILMAZ(klavye) ve Candan TEZEL(vokal)'in sıkıntıdan bir demo kaydetmesi ile kurulmaya başladı. İlk albümde de yer alan ''Bu benim dünyam'' ilk yaptıkları kayıttır. 2003 Şubat'tan 2004 ortasına kadar demo kayıtlarını devam ettirdiler ve yaklaşık olarak 50 demo parça kaydı yaptılar. Geçen zaman içinde gruba Serkan AKTAS(bas) ve Mehmet ESEMEN(gitar) katıldı. 2004 Eylül ayında grup EMI ile albüm anlaşması yaptı. Grubun tek eksiği olan davulda Nedim Ruacan'ın katılmasıyla çözülmüş oldu. Kayıtlar Kadiköy Stüdyolarında yapıldı( EKOL). Mart ayında Nedim RUACAN askere gitti ve gruba Turan GÜÇNAR katıldı. 2005 Nisan ayı sonunda albümleri(ATOMLARIN HARİKA DÜNYASI) raflarda yerini aldı ancak grubun sevinci Serkan AKTAS'ı kaybetmeleriyle yerini hüzüne bıraktı. Kendine toplarlama sürecinde gruba Alper KILIÇ(bas) katıldı. Ekim ayından itibaren grup bir menajeri olmamasından çıldırmak üzereyken Serkan FIDAN bu işi devraldı. Ekim Ayında Nedim geri döndü ve gruptaki yerini geri aldi. 2005'in devamında ve 2006 temmuza kadar grup aynı kadroyla devam etti. 2006 temmuz ayında Alper KILIÇ ve kasım ayında Nedim RUACAN'ın ayrılmasıyla grup 3 kişi olarak yola devam etme kararı aldı. Bas gitara Tatufly kurucusu Mehmet FIRIL katıldı. Menajerliği'de toy-box firması aldı. Grup şu anda 2. albüm kayıtlarını devam ettirmekte.

Neden grubun adı 110?

-Grup bir isim bulamadığından,bir arkadaşlarının tavsiyesinden dolayı TAKSİM-KADIKÖY arası İ.E.T.T. otobüsünün numarasını kullanmayı kararlaştırmış.

-Grup bu güne kadar 4 video klip çekti.Bunlar ''Bitti mi'',''Gölge'',''Özledim Seni'',''Tuzak''...






Bitti mi,Gitme,Bu Benim Dünyam,Gölge,Hep Beni Sevsen,Özledim Seni..Hepsi çok güzell=))

108
Müzik / Plain White T's
« : 16 Şubat 2008, 21:10:57 »
1997 senesinde Harvey’s Daughter adlı grubun dağılmasının ardından grubun davulcusu Tom Higgenson’un vokalistliğe geçmesi ve bas gitarist Ken Fletcher’ın da Higgenson ile yola devam etmesiyle kurulan Amerikalı pop punk grubu Plain White T’s, aynı sene Dave Tirio (davul)’nun da gruba katılmasıyla ilk kadrosunu oluşturdu. The Beatles, Jimmy Eat World, The Strokes, Bruce Springsteen, Michael Jackson, Jackson 5, Weezer, U2, Tom Petty, The Cure, Nirvana ve The Police gibi isimlerden etkilenen grup, ilk albümü “Come On Over”ı 2000 senesinde yayımladı.

İlk albüm sonrasında Fearless Records ile anlaşan Plain White T’s, 2002 senesinde “Stop” adlı 2. albümünü piyasaya sürdü. Albümün prodüksiyonunda Loren Israel ve Nick Rucker ile çalışan grup, bu albüm sonrasında kadrosunda değişikliğe giderek, Ken Fletcher ile yollarını ayırdı. Gruba Mike Retondo (bas gitarist), Tim Lopez (gitar) ve De’Mar Hamilton (davul) dahil oldu ve bu kadroyla 2005 senesinde “All That We Needed” adlı 3. albümünü yayımladı. Albümde yer alan “Hey There Delilah” adlı parçaya bir video klip çeken topluluk, video kliple sıkça MTV2 ekranlarında yer aldı.

“Hey There Delilah” single’ı ile Amerika listelerinde 6 numara olmayı başaran Plain White T’s, bu başarı sonrasında Hollywood Records’a geçiş yaptı. 2006 senesinin sonuna doğru “Every Second Counts” adlı 4. albümünü hayranlarına ulaştıran grup, albümden şu ana kadar “Hate (I Really Don’t Like You)” ve “Friends Don’t Let Friends Dial Drunk” parçalarını single olarak piyasaya sürdü.








-Hey There Delilah'la başlayın bence..Pişman olmıcaksınız ;) Sora My Only One,Take Me Away de çok çok eğlencelidir=)

109
Müzik / Dorian
« : 15 Şubat 2008, 13:35:11 »
Vokalde İlkin Kitapçı, gitarda Murat Ötünç, diğer gitarda Memet İncili, basta Alex Tintaru ve davulda Afşar Yağcıoğlu'dan oluşan Dorian müziğe başladığı ilk günden şu ana kadar ki birikimlerini su yüzüne çıkarıyor. 2000 li yılların başından beri iyi müzik adamlarıyla çalışıp müziğini oturtmaya çalışan grup son halini 2002 yılında aldı.2002 yılı grup için daha da ciddi bir müzik yaklaşımının ve ilerlemenin göstergesi oldu. Başlayan festival performansları ve çeşitli konserlerle adını daha sık duyurmaya başlayan dorian, yapılan beste ve çeşitli yorumları stüdyo dışına taşımaya başladı.

Albüm çalışmalarını hızlandırıp aynı zamanda da çeşitli barlarda, cover çalışmalarının yanında bestelerini de insanlara dinletmeye çalışan grup belli bir noktada durup sadace albüm çalışmalarına odaklandı.Kendi tarzını yaratırken onlara ilham olan grup ve sanatçıların gölgesinde fazla kalmadan ilerlemeye çalışan grup, zaman zaman drum&bass, acid cazz, anadolu ve tasavvuf ezgilerini müziğinde yerinde kullanmaya özen gösteriyor.

9. Efes Dark Roxy Müzik Günlerine “rüyadan” adlı parçasıyla katılan grup 20.000 kişilik internet oyuyla jüri özel ödülü alarak yoluna devam etti, aradan geçen zamanı albumlerini tamamlamaya ayıran grup 2005 yılı mart ayında Türkiye de tarzları için olabilcek en iyi global müzik firması olan EMI music ile anlaştı. Albüm kayıtlarına nisan ortasında ATM stüdyosunda giren Dorian, albüm içerisine 10 parça koydu.Albümün Prodüktörlüğünü kendisi üstlenen Dorian, ilk albümlerinin ismini “Yeniden Hayata” olarak belirledi .2005 yılının Eylül ayında çıkacak albümün ilk çıkış parçası ise “bakma yüzüme” olarak belirlendi.












http://www.dorianweb.com/

Bütün şarkıları çok güzel ama Dipte,Yeniden Hayata,Yaşam ayrıdır benim içinn(=

110
Müzik / TNK
« : 12 Şubat 2008, 20:29:07 »
TNK 2001 yilinda Ankara'da kuruldu. O yillarda Grubun davulcusu Ali Surel ile Caner lise arkadaslariydi. Onlar "TNK"nin bugunku muziginden cok uzak sert bir turun dinleyicileriydiler. Bir gun TNK'yi kurmaya karar verdiklerinde yani 2001 yilinda; Caner 16, Ali ise 18 yasindaydi. Daha sonra gruba Ali'nin çocukluk arkadasi Hasan katilacaktir. Son olarak Caner'in dersaneden arkadasi Basri ise, bassci olarak bugunku yerini alacaktir. Beraberce cok genc yasta ama inanilmaz bir istekle bu ise baslayan bu 4 kisi ;

2002 yilinda duzenlenen "SingyourSong" adli yarismada "Genc Yetenek" unvanina layik goruldukten sonra calismalarina hizla devam edip; 2004 yilinda "Fanta Genc Yetenekler Ariyor" adli yarismada unlu muzisyenlerin ve produktorlerin (Melih Kibar (Muzisyen), Candan Ercetin (Sarkici), Levent Yuksel (Muzisyen), Meltem Taskiran (Muzisyen, MSM Konservatuari Pop Muzik Bolum Baskani), Afsin Akin (Aura Records), Asli Atasoy'un (Ada Muzik) bulundugu bir juri tarafindan "Turkiye birincisi" secilecektir.

2005 yilinda ilk 'EP'leri olan "Sira Bizde” On-Air etiketiyle yayinlanmistir. Album kayitlarinin bitimiyle Ali Surel Amerika macerasina ucmustur. Gencyasina gore cok iyi bir performans sergileyen davulcu "Arda Aksu" alacaktir Ali Surel'in yerini. Bugun ise gruba Ankaranin en onemli davulcularindan biri olan Onur Ertem ile grup son halini alacaktir.

Su an grup album calismalarina ve konserlerine hizla devam ederek, istedikleri olan, farkli bir albumu Turkiye'de herkese dinletmek pesindedir.



alıntı :   http://www.myspace.com/tnktheband 

Bütün şarkıları çok güzeldir ama kalpsiz,sıra bizde,sensiz olmuyor favorilerim^^ dinleyin siz de.

111
Başka Kurgular / Başucumda Müzik - Kürşat Başar
« : 31 Ocak 2008, 15:14:22 »

Eğer, hayatınızın herhangi bir an'ına gidip orada sonsuza dek kalacaksınız deseler yalnızca iki şeyden birini seçmek isterdim. Biri, o çocukluğun bahçesindeki ağacın dalına asılı salıncakta sallanırken... Öteki, bütün hayatım boyunca en çok sevdiğim adamla öpüştüğüm ilk gün... Herkes aşık olmanın ortak dilini bulup yazmaya çalışıyordu.

Ama aslında bu kadar basitti işte: Birini öptüğünde salıncakta sallanır gibi hissediyorsan aşıksın.'

Başucumda Müzik, bizi 'gerçekleşen bir rüya'ya götürüyor.50'li ve 60'lı yılların karmaşasında unutulup gitmiş gizli bir aşk öyküsünü anlatıyor. Orada, sokaktan akordiyon sesinin geldiği bir bahar sabahında, unutulmaz cumartesilerde, unutulmuş şarkılarda eşsiz bir duyguyu, tutmak isterken avucumuzdan kayıp giden o rüyayı okuyacaksınız. Hem de çok tanıdık bir yakın tarihin çarpıcı gerçeğinin içinde...


~ Mervem tavsiye etmişti bunu bana..Nasıl ne ara bittiğini bile hatırlamıyorum size de tavsiye ederim(:

Sayfa: 1 ... 6 7 [8]