Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - Lucilla Clarté

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 8
16
Sinema / Mr. Magorium's Wonder Emporium ~ Sihirli Oyuncakçı.
« : 25 Ağustos 2008, 16:57:31 »


Tür : Komedi / Fantastik
Gösterim Tarihi : 1 Şubat 2008
Yönetmen : Zach Helm
Senaryo : Zach Helm 
Yapım : 2007, ABD 

Oyuncular :

Ted Ludzik (Bellini) , Natalie Portman (Molly Mahoney) , Dustin Hoffman (Edward Magorium) , Madalena Brancatella (Jessica) 
 
Molly Mahoney, hayatta başladığı hiçbirşeyi bitiremeyen biridir. Mahoney, müdürü olduğu Mr. Magorium’s Wonder Emporium isimli dükkandaki işini çok sevmektedir.

Burası dünyanın en sıradışı oyuncak dükkanıdır. Dükkanın 243 yaşındaki sahibi Edward Magorium, 114 yıldır çocuklara mucize ve sihir dağıtmaktadır. Artık bu görevi başkasına devretmenin zamanı gelmiştir. Acaba bu kişi kim olacaktır?

Hem çocuklara hem fantastik türü seven her yaştan izleyiciye yönelik eğlenceli bir film. Dustin Hoffman ve Natalie Portman gibi oyuncular da her yaştan izleyicinin meraklanması için bir başka sebep.
 
~ İzlemedim hala hatta izlememem gerektiği konusunda duyumlar aldım ama inadım inat izlicem bunu. :P

17
Sinema / 21.*
« : 24 Ağustos 2008, 21:59:29 »


Yapım : 2008, ABD / Japonya
Tür : Dram / Suç
Yönetmen : Robert Luketic
Senaryo : Peter Steinfeld, Allan Loeb, Ben Mezrich (Kitap)
Oyuncular : Kate Bosworth, Laurence Fishburne, Aaron Yoo, Kevin Spacey, Jim Sturgess, Jack Mcgee, Liza Lapira, Christopher Michael Holley, Josh Gad, Sam Golzari
Yapımcı : Kevin Spacey, Michael De Luca, Dana Brunetti
Görüntü Yönetmeni : Russell Carpenter
Müzik : David Sardy
Süre : 2 saat, 03 dk.
Gösterim Tarihi : 6 Haziran 2008

Konusu :

Ben Campbell (Jim Sturgess) okul masraflarını ödemek için paraya ihtiyacı olan ve yanıtı kartlarda arayan, zeki ama utangaç bir M. I. T. Massachusets Teknoloji Enstitüsü öğrencisidir. Okulun en yetenekli öğrencilerinin dahil olduğu ve her hafta sonu sahte kimliklerle Vegas’a giden yirmi bir oyununda durumu kendi lehine çevirmeyi bilen bir gruba alınır. Alışılmamış matematik profesörü ve istatistik konusunda dahi olan Micky Rosa (Kevin Spacey)’nın önderliğinde, şifreyi kırarlar. Kartları sayıp karmaşık bir işaret sistemi kullanan ekip, kumarhaneleri soyup soğana çevirebilecektir.

~ İşte bunu seviyorum. =P


18
Sinema / The Happening ~ Mistik Olay.
« : 24 Ağustos 2008, 19:27:04 »


Yapım : 2008, Hindistan / ABD
Tür : Bilim Kurgu / Dram / Gerilim / Gizem / Macera
Yönetmen : M. Night Shyamalan
Senaryo : M. Night Shyamalan
Oyuncular : Mark Wahlberg, Zooey Deschanel, John Leguizamo, Spencer Breslin, Betty Buckley, Tony Devon, Robert Bizik, Edward James Hyland, Susan Moses
Yapımcı : M. Night Shyamalan, Sam Mercer, Barry Mendel
Görüntü Yönetmeni : Tak Fujimoto
Müzik : James Newton Howard
Dağıtım : Özen Film
Süre : 1 saat, 55 dk.
Gösterim Tarihi : 13 Haziran 2008

Konusu :

Görünen bir uyarı olmadan ortaya çıktı. Birdenbire nereden geldiği belli olmadan. Bir kaç dakika içinde Amerika’nın bir çok şehrinde sebebi açıklanamayan, kanınızı donduracak garip ölümler meydana gelmeye başladı. İnsan davranışlarındaki bu garip değişikliğe neyin sebep olduğu bilinmiyor. Yeni bir terrorist saldırı mı?  Yapılan yüksek teknolojik deneylerde ters giden bir şeyler mi oldu? Bir tür şeytani toksik silah mı? Yoksa kontrolden çıkan bir virus mü? Hava yolu ile mi yoksa suyla mı bulaşıyor? … ve nasıl?

~ Sinemaya gittiğimde izlemek istememiştim ama dün bi arkadaş seyrettirdi. :P Film hakkında o kadar çok kötü şey yazılmış ki şaşırdım ben, bundan daha berbat filmler de gördüm. Bu film mükemmel miydi peki, hayır değil bence ama en azından konusu güzel ve de ders çıkarmak için ideal.

19
Sinema / Van Helsing.
« : 24 Ağustos 2008, 03:47:47 »


Tür : Aksiyon / Korku / Fantastik
Gösterim Tarihi : 7 Mayıs 2004
Yönetmen : Stephen Sommers
Senaryo : Stephen Sommers
Görüntü Yönetmeni : Allen Daviau
Müzik : Alan Silvestri
Yapım : 2004, ABD , 132 dk.

Oyuncular :

Hugh Jackman (Abraham Van Helsing) , Kate Beckinsale (Anna) , Richard Roxburgh (Kont Dracula) , David Wenham (Carl) , Will Kemp (Velkan / Kurt Adam) , Shuler Hensley (Frankenstein'ın Annesi) , Kevin J. O'Connor (Igor) , Samuel West (Victor Frankenstein) 
 
Konusu :

Gabriel Van Helsing, hatırlamadığı geçmişindeki bir lanetten dolayı reddemediği bir görev almıştır. Vatikan'daki gizli bir örgüt için çalışan Van Helsing, dünyaya kabuslar yaşatan şeytani yaratıkları avlamaktadır. İnsanlık için yaptığı büyük iyilikler anlaşılamadığı için Van Helsing kahraman değil, bir katil olarak görülmektedir.

Efsanevi ölümsüz vampir Kont Drakula'yı yoketmek için Transilvanya'ya gönderilen Van Helsing, bu bölgenin Drakula'nın yarattığı korku havasıyla onun tarafından yönetildiğini görür.

Drakula'nın en büyük düşmanı olan çingene Valerious ailesinin hayatta kalan son bireyi Anna Valerious'la tanışan Van Helsing, genç avcı kadının ailesinin intikamını almak için Drakula'yı avlamak istediğini öğrenince, ortak düşmanlarına karşı güçlerini birleştirme kararı alırlar.

İki avcının amaçlarına ulaşabilmeleri için, Drakula'yı ve onun yarattığı korku imparatorluğunun şeytani güçleri olan Kurtadam ve Frankenstein'ı da yenmeleri gerekecektir.

Senaryoyu da yazan yönetmen Stephen Sommers, Bram Stoker tarafından yaratılan ünlü vampir avcısı Van Helsing'i ve korku edebiyatının önde gelen canavarlarını aynı filmde buluşturmuş.

~ Her hatırladığımda bi gülerim önce ama vampir vampirdir dimi. :P Harika bi film değildi ama Hugh Jackman için değer.

20
Sinema / Angel-A.
« : 24 Ağustos 2008, 03:20:34 »


Tür : Komedi / Romantik
Gösterim Tarihi : 28 Temmuz 2006
Yönetmen : Luc Besson
Senaryo : Luc Besson
Görüntü Yönetmeni : Thierry Arbogast
Müzik : Anja Garbarek
Yapım : 2005, Fransa , 88 dk.

Oyuncular :

Jamel Debbouze (André) , Rie Rasmussen (Angel-A) , Gilbert Melki (Franck) , Serge Riaboukine (Pedro) , Akim Chir (Le chef des malfrats) , Eric Balliet (Garde du corps Franck) , Loïc Pora (Le malfrat #2) 
 
Konusu :

Andre, şehrin yarısına onbinlerce dolar borcu olan yeteneksiz bir dolandırıcıdır. Alacaklılarının peşinde olmasından dolayı çareler aramaya başlar. Kendini teknik olarak Amerikalı gördüğü için Amerikan konsolosluğuna başvurur ama beklediği yardımı bulamaz.

Güvenliği için hapse girmeyi bile göze alır ama bunda da başarılı olamaz. Fakat kaderi, tesadüfi bir şekilde karşılaştığı uzun bacaklı Angela’nın ona yardım etmesiyle farklı bir yol almaya başlayacaktır.

Paris sokaklarının alışılagelmiş kalabalığından uzak, parlak ışıkların aydınlattığı derin bir sessizlik içindeki sokaklarda geçen Angel-A, Luc Besson’un 10. yönetmenlik deneyimi. Jamel Debbouze, Rie Rasmussen, Gilbert Melki ve Serge Riaboukine’in rol aldığı filmi, Luc Besson 10 yıl evvel yazmaya başladığını belirtiyor.

21
Sinema / Rain Man ~ Yağmur Adam.
« : 24 Ağustos 2008, 03:09:25 »


Tür : Komedi / Dram
Yönetmen : Barry Levinson
Senaryo : Barry Morrow , Ronald Bass
Görüntü Yönetmeni : John Seale
Müzik : Hans Zimmer
Yapım : 1988, ABD , 133 dk.

Oyuncular :

Dustin Hoffman (Dustin Hoffman) , Tom Cruise (Charles Sanford Babbitt) , Valeria Golino (Susanna) , Jerry Molen (Dr. Bruner) , Jack Murdock (John Mooney) , Michael D. Roberts (Vern) , Ralph Seymour (Lenny) 
 
Konusu :

Los Angeles'ta maddiyate dayalı bir hayat süren fırlama Charlie, yıllardır uzak kaldığı babasının ölümü üzerine 3 milyon dolarlık mirastan yararlanacağını düşünerek hayaller kurar. Oysa kendisine sadece 1949 model bir Buick bırakan babası, servetin tamamını Charlie'nin daha önce varlığından haberdar olmadığı ağabeyi Raymond'a bırakmıştır. Önemli bir ayrıntı ise, Raymond'un bakıma muhtaç, otistik bir dahi olmasıdır!

Maddiyatçı Charlie mirasın en azından bir kısmından vazgeçmek niyetinde değildir. Bunun için Raymond'u kaldığı klinikten kaçırıp ülke çapında bir seyahate çıkarır. Yol boyunca ağabeyinin yaşamı zorlaştıran alışkanlıklarıyla çileden çıksa da otistik adamın matematik ve hafızalama konusundaki insanüstü yeteneği karşısında bol bol hayrete düşer. Nihayetinde Las Vegas'taki kumarhanelerde bu az bulunan kabiliyetten yararlanarak hile yapmaya bile çalışır. Yol boyunca Charlie, sadece Raymond'u değil, geçmişinin bir parçasını ve belki de kendini keşfetme fırsatı da bulacaktır.

Dört adet Oscar heykelciği yönetmen Barry Levinson'a, senarist Ronald Bass'a, başroldeki Dustin Hoffman'a ve elbette Yağmur Adam filminin kendisine layık görülmüştü. On yılın en sevilen filmlerinden biri için sinemaseverler 1988'e dek beklemek zorunda kalmışlardı.

~ Aradım aradım bunca filmin içinde bu klasiği bulamadım. Kaç kere rast geldim de izledim bunu bilmiyorum ama umrumda da olmuyor pek. Dustin Hoffman diyorum (L)

22
Narnia Günlükleri; Prens Caspian The National Movie Awards'a aile kategorisinde aday gösterildi. Ben Barnes da Erkek Oyuncu dalında aday gösterildi. Oylama kapandı ve sayım başladı. Sonuçlar Eylül'de ITV1 kanalından duyurulacak. Bu seneki aday filmlerden bazıları; Sweeney Todd, Juno, Iron Man, Wanted, Hancock, Sex and the City, Dark Knight..

Bunlar da geçen senenin sonuçları;

Macera
Casino Royale

Komedi
Hot Fuzz

Aile
Harry Potter and the Order of the Phoenix

Animasyon
The Simpsons Movie

Erkek Oyuncu
Daniel Radcliffe

Bayan Oyuncu
Emma Watson


narniafans.

23
Müzik / Beğendiğiniz Albüm Kapakları?
« : 16 Ağustos 2008, 03:12:56 »
Bunlar benim bi kaç beğendiğim kapak;
















24

 
Tür : Gerilim / Dram
Gösterim Tarihi : 16 Şubat 2007
Yönetmen : Tom Tykwer
Senaryo : Tom Tykwer , Bernd Eichinger , Andrew Birkin , Patrick Süskind (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Frank Griebe
Müzik : Tom Tykwer ,  Johnny Klimek ,  Reinhold Heil
Yapım : 2006, Almanya / Fransa / İspanya , 147 dk.


Oyuncular

Ben Whishaw (Jean-Baptiste Grenouille) , Dustin Hoffman (Giuseppe Baldini) , Alan Rickman (Richis) , Rachel Hurd-Wood (Laura) , Andrés Herrera (Door Guard) , Simon Chandler (Mayor of Grasse) , Sara Forestier (Jeanne) , Joanna Griffiths (Marianne) , Jessica Schwarz (Natalie) 
 
Grenouille, kokulara karşı inanılmaz bir duyarlılığı olan ama bunun haricinde hiçbir duyusunun gelişmemiş olduğu çok ilginç bir adamdır. İstediği kokuları elde edebilmek için her türlü çılgınlığı yapmaya hazırdır; cinayet işlemek de dahil...

Az da olsa koku salan herşeyin ve herkesin kokusunu alabilen bu sıradışı ve dahi karakter, bir gün kendi kokusunun olmadığını anladığında hayatının tüm anlamını yitirir. Bu 'hayati' önemdeki eksikliğini giderebilmenin tek yolunun, kendisine insanmış izlenimi verebilecek kokular üretip sürmesi olduğunu düşünür. İnsan kokuları yaratabilmek için de insanlara ihtiyacı vardır.

Toplum içinde varolabilmenin tek yolunu bu şekilde tanımlayabilen bir adamın, sonu inanılmaz bir trajediye giden öyküsü, Patrick Süskind'in yayınlandığında çok uzun süre çok satanlar listesinde yer alan kitabından beyazperdeye aktarıldı. Yönetmense Koş Lola Koş ve Cennet filmlerinin de yönetmeni olan Tom Tykwer. Filmin, Avrupa Sinama standartları düşünüldüğünde oldukça yüksek bir bütçeyle çekildiğini de belirtelim.

~ Evet benim gibiler kesinlikle izlemeli, takıntılı manyak nasıl olur işte böyle dedirtiyo film.

25
Müzik / Death Cab for Cutie
« : 08 Ağustos 2008, 13:30:50 »


Death Cab for Cutie 1997’de kurulmuş olan Amerikan indie rock grubu. Bugüne kadar 7 albüm çıkarmışlardır.

Grup elemanları:
Ben Gibbard
Chris Walla
Nicholas Harmer
Jason McGerr

Eski elemanlar:
Nathan Good
Michael Schorr

Diskografi:
* You Can Play These Songs with Chords (1997)
* Something About Airplanes (1998)
* We Have the Facts and We’re Voting Yes (2000)
* The Photo Album (2001)
* Transatlanticism (2003)
* Plans (2005)
* Narrow Stairs (2008)

26
Harry Potter / En Sevdiğiniz Profesör / Öğretmen?
« : 05 Ağustos 2008, 04:31:04 »
Kimmiş ki bakalım en sevdiğiniz, 'Ah bende de olsa şöyle bi tane' dediğiniz öğretmen. =P Benimki Lupin olurdu ama Hagrid de az eğlenceli olmazdı hani. =P

Dumbledore'u da aldım, müdür ama sorun olmaz heralde. O da Profesör sonuçta.

27
Özel ve standart olmak üzere iki formda basılan Ozan Beedle'ın Hikayeleri 4 Aralık'ta satışa sunulacak.

Özel baskı fiyatları; $100/£50



Standart baskı fiyatları; $7.79/£3.99



Elde edilen bütün gelirler bir yardım kuruluşuna bağışlanacak. 4 Aralık'ta piyasaya sürüldükten sonra kitap, yılbaşı için zamanında kullanıma uygun olacak. Ön sipariş için;

Amazon: Collector's Edition & Standard Edition.

Amazon.co.uk: Collector's Edition & Standard Edition

Ayrıca kitabı yayımlayan The Children's High Level Group'tan bir temsilci satışların 8 milyon dolar üzerinde olmasını umduklarını açıkladı.

Kaynak: tık.


28
Müzik / Gece
« : 23 Temmuz 2008, 23:30:12 »

GECE” grubu 2000 yılında kuruldu. Çeşitli eleman değişikliklerinin ardından son halini 2005 yılında alan Grup, “GECE’nin insanları naif kıldığını ve kendilerinin bu duyguyla örtüştüğünü düşünerek ismini GECE koydu. Daha sonra grup üyeleri {Gökçe Balaban (bas gitar) , Erdem Başer (gitar, geri vokal) , Can Baydar (vokal,gitar) ve Eren Çilalıoğlu (davul)} isimlerinin baş harflerinin GECE’yi oluşturduğunu fark etti.

Biricik şarkıları. :P

1. Aşık Mıyız ?
2. Hoşuna Mı Gitti?
3. Öldür İstersen
4. Basak
5. Içinde Saklı
6. Kırmızı (Düet Koray Candemir)
7. Bar
8. Gel Beni Kurtar
9. Kız
10. Bekle

29
Müzik / Imogen Heap
« : 23 Temmuz 2008, 00:52:57 »

Heap, müzikle uğraşmaya erken yaşta başladı ve pek çok enstrüman eğitimi aldı; piyano (ilk müzik aleti), çello ve klarnet. Daha sonra kendini gitar, davul ve array mbira çalma konusunda eğitti. 13 yaşından itibaren şarkı yazmaya başladı. Annesi sanat terapisti, babasi ise bir yapı perakendecisiydi ve Heap 12 yaşındayken ayrıldılar. Gönderildiği yatılı okulda müziğe devam etme isteğinden yoksun ögrenciler vardı. Heap, müzik öğretmeniyle görüş ayrıliklari yaşiyordu. Ögretmenin ceza anlayişı ise Heap'i yalnız başına bir köşede bırakmaktı. Bunun sonucunda sırayla müzik mühendisliği, ses örnekleyiciliği üzerinde kendini eğitti. Buna takiben, Heap, İngiltere'deki BRIT'e (Görsel Sanat ve Teknolojileri Okulu) gitti.

Menajeri, Mickey Modern tarafından Nik Kershaw'la tanıştırıldıktan sonra Imogen Nik'le birlikte Rondor Music'te 4 demo kaydetti. Sonuç olarak birkaç ay sonra, 18 yaşında, Almo Sounds plak şirketi ile ilk anlaşmasını imzaladı. Mickey Modern, Mark Wood ile Modernwood şirketini kurdu ve sonra Imogen'la 10 yıldan fazla çalıstılar. Mickey'nin bir arkadaşı olan Dennis Arnold, Imogen'nin tarzını beyendi ve 1996'da Imogen'a Londra'da Hyde Park'ta Harvey Goldsmith tarafından düzenlenen konsere çıkmasını önerdi. Bu ilk prestijli sahne tecrübesi, Acacia grubunu oluşturan en yakın arkadaşlarının desteğiyle oldu ve dört şarkı söyledi. Albümü tüm İngiltere'den önemli yüksek puanlar aldi.
 

30
Müzik / Modest Mouse
« : 21 Temmuz 2008, 19:05:12 »

1993 senesinde Washington’da Isaac Brock (vokal, gitar), Jeremiah Green (davuk), John Wickhart (bas gitar) ve Dann Gallucci (gitar) tarafından kurulan Amerikalı indie rock grubu Modest Mouse, 1994 senesinde kaydettiği “Blue Cadet-3, Do You Connect?” EP ile müzik kariyerine başladı. İsmini Virginia Woolf’un hikayesi “The Mark On The Wall”dan alan grup, 1996 senesinde Dann Gallucci ve John Wickhart ile yollarını ayırdı. Kadroya Eric Judy (bas gitar)’i ekleyen topluluk, aynı sene Up Records etiketiyle “This Is A Long Drive For Someone With Nothing To Think About” adlı ilk albümünü piyasaya sürdü. Albümün prodüksiyonunda Steve Wold ile çalışan grup, aynı sene “Interstate 8” adlı EP’yi yayınladı.

1997 senesinde “The Fruit That Ate Itself” adlı EP’yi çıkaran Modest Mouse, aynı sene “The Lonesome Crowded West” adlı 2. albümüyle gerçek çıkışını yakaladı. 1990’ların en önemli indie albümleri arasında kabul edilen albüm, şu gün itibariyle kült mertebesinde değerlendiriliyor.

1999 senesinde “Night On The Sun” adlı EP’yi sadece Japonya’da piyasaya süren Modest Mouse, 2000 senesinde Epic Records ile anlaşmaya vardı. Aynı sene “Building Nothing Out Of Something” adlı derleme albüm ertesinde “The Moon & Antarctica” adlı 3. albümünü hayranlarına ulaştıran grup, albümün prodüksiyonunda Brian Deck ile biraraya geldi. Özellikle Isaac Brock’ın akıl dolu sözleriyle beğeni toplayan albüm ile esas soundunu yakalayan topluluk, 2001 senesinde yayınladığı “Sad Sappy Sucker” adlı albümle 1994 senesinde kaydettiği ancak yayınlayamadığı albümünü hayranlarına sundu.

2001 senesinde “Everywhere And His Nasty Parlour Tricks” adlı EP ile “Moon & Antarctica” albümünde yer almayan parçalarını piyasaya süren Modest Mouse, 2002 senesinde Cake, De La Soul, The Flaming Lips, The Hackensaw Boys ve Kinky gruplarıyla birlikte ‘Unlimited Sunshine’ turnesinde sahne aldı. 2003 senesinde davulcu Jeremiah Green ile yollarını ayıran grup, kadrosuna Benjamin Weikel (davul) ve eski üye Dann Gallucci (gitar)’yi ekledi.

2004 senesinde “Good News For People Who Love Bad News” adlı 4. stüdyo albümünü yayınlayan Modest Mouse, albümün prodüksiyonunda Dennis Herring ile çalıştı. Amerika listelerinde 18 numara olan albümden “Float On” ve “Heart Cooks Brain” adlı parçaları single olarak yayınlayan grup, “Float On” ile Amerika Modern Rock listelerinde zirveye yerleşti.

2005 senesinde Dann Galluci ile yollarını bir kez daha ayıran Modest Mouse, aynı zamanda Benjamin Weikel ile olan bağlantısını da kesti. Eski üye Jeremiah Green’i yeniden davul görevine yerleştiren grup, aynı sene All Smiles ve Grandaddy grubundan Jim Fairchild ile turneye çıktı.

2006 senesinin sonuna doğru yeni albümün kayıtlarına başlayan Modest Mouse, kayıtlar sırasında eski Smiths üyesi Johnny Marr’ı gitarist olarak kadrosuna dahil etti. 20 Mart 2007 tarihinde “We Were Dead Before The Ship Even Sank” adlı 5. stüdyo albümünü hayranlarına ulaştıran grup, albümün prodüksiyonunda bir kez daha Dennis Herring ile çalıştı. Albümde The Shins’den James Mercer konuk müzisyen olarak bulunurken, albüm Amerika listelerinde 1 numara olarak gruba büyük bir başarı getirdi. Albümden “Dashboard” adlı parçayı single olarak yayınlayan topluluk, single ile Amerika Modern Rock listelerinde 5 numara oldu.

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 8