Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Lucilla Clarté

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 57
31
Miras Döngüsü / Ynt: Eldest
« : 16 Temmuz 2009, 16:37:03 »
Bu kitabı kara listeme aldım. Zira defalarca başlamama rağmen 150-160'ıncı sayfaları bir türlü geçemedim. Yok abi, akıp gitmiyor işte. Bir ara bitirmeli, ama hangi ara... Yaz uzun gerçi.

Benim de aynıydı. Bi türlü okuyamıyordum 1 sene oldu alalı zaten. Ama belli bir yeri geçtikten sonra su gibi gidiyor onu fark ettim. Don't give up! :D

32
Miras Döngüsü / Ynt: Beğendiğiniz Bölüm(ler)
« : 16 Temmuz 2009, 14:05:32 »
Roran'ın ikizleri hallettiği kısmı sevmiştim. Saphira'nın Glaedr'le ilişkisi mükemmeldi zaten. :P Eragon'un Murtagh'la karşılaşması ve Zar'roc'ı sahiplenmesi bana bile koymuştu.

33
Miras Döngüsü / Ynt: Eldest
« : 16 Temmuz 2009, 13:56:13 »
Cidden seviyorum ben bu seriyi. Uzun zamandır okumaya çalışıyordum Eldest'i, başaramıyordum. Ama bir kaptırdım kendimi geçen, sabahın ilk ışıklarında bitmişti. Ve ve ilk kitaptan çook daha güzeldi bence. Roran'a Murtagh'a da çok şaşırdım sonunda. Şimdi Eragon savaşla mı uğraşcak Katrina'yı mı kurtarcak o ayrı bir soru benim için. Neyse sonuç olarak Brisingr beni bekler.

34
Sinema / Ynt: Issız Adam.
« : 12 Temmuz 2009, 18:08:19 »
Beğendim bence. Hiçbir şeyi yoksa müzikleri var. Ağlamam diyodum başında, buna mı ağlamış o kadar herkes diye sormaktaydım kendime. Ama son 5 dakikada gözlerim doldu sanırım, hissettim onu. :P

35
Şişedeki Mısralar / Ynt: Venüs
« : 26 Haziran 2009, 06:13:36 »
Söylediğim gibi ilk dörtlüğü çok sevdim. İçinde Ece olması da bi etken tabi. :P Bu şiiri sileyim mi diye sorduğun için kınıyorum seni bi de. Bekliyoruz efendim devamını, tebrikler.

36
Kurgu İskelesi / Ynt: +18 Mavi Kurt Ruhu +18
« : 25 Haziran 2009, 19:45:13 »
Bilmiyorum sorun bizde mi ama inan bende de hiçbir şey uyanmadı Darly. Sorunun nerde olduğu da açık ya, neyse. Bir de sıkılmadın mı acaba hala diye merak ediyorum. Sadece kendininkilere benzeyen şeyleri sevip diğerlerinden nefret etmen ne kadar sığ olduğunu gösterir bence. Küfürlerinden duyulan rahatsızlığın daha önce belirtilmemiş olması onlara bayıldığımız anlamına da gelmez. Sen küfrederek elimize eleştirilecek şeyler ver, eleştirince de karşı çık. Hoş. Bu arada tasviri de 'onlarca basmakalıp saçma sapan cümle yığınları' olarak tanımlayanı ilk defa görüyorum. Tebrik etmeden geçemeyeceğim sanırım. Alkış.

37
Her şeye bi anlam yüklemek zorundayız çünkü. Olabilitesi var mı bilemem ama hiiç aklıma gelmemişti daha önce, şaşırtıcı.

38
Şişedeki Mısralar / Ynt: yarım kalan şiirlerim
« : 10 Haziran 2009, 20:10:29 »
O dediklerinden çok daha derin bence bu.

Ahah ne kadar daha derin olduğunu merak ediyorum cidden Çağılcım. Ve de Ece sana katılmadan edemiciiim sanırsam şu durumda. Kendimi beyinsiz gibi hissettim bi an için. :hömm:

39
Sinema / Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« : 10 Haziran 2009, 13:37:52 »
Penelope. Yaklaşık 3. izleyişim oldu bu. Ama eğlenceli bi film olduğu için 5-1o da olsa fark etmiyo.

40
Bilim & Teknoloji / Ynt: Google'ın kurucusu boğuldu!
« : 09 Haziran 2009, 19:22:58 »
Havuza düşerek ölmek..Öyle bi hayattan sonra ne basit geliyo.

41
Sinema / Ynt: Yeni Ay | Film
« : 07 Haziran 2009, 15:19:47 »
Ashley için 9786453897 kere bile izlenir haklısın :D Gerçi ben daha ilkini bile izlemedim, öyle kötü yorumlar duydum ve okudum ki kitapları okuduktan sonra içimdeki minicik saygıyı sevgiyi yok eder diye korktum. Şu Yeni Ay da çıksın beraber izlerim artık. :hömm:

42
Sinema / Ynt: Click
« : 07 Haziran 2009, 15:06:57 »
Ahh super film. Ben de çoğu izleyen gibi sonunda o yağmurun altındayken başlamıştım ağlamaya. Öyle bi kumandan olsun ister miydin diye sorsalar bu filmden sonra artık 'almiim ben onu, kalsın.' derim. =D Adam Sandler zaten tartışılmaz mükemmellikte. :hömm:

43
Şişedeki Mısralar / Ynt: Kayıp Rıhtım
« : 07 Haziran 2009, 00:26:33 »
İkinci dörtlüğü pek bi sevdim Çağıl. Sonu hele. Tebrik ederim dostum! :bonus

Yandı artık uyanıklığın gemileri,
Yoktur dönüşümüz hüzünlere.


Olmasın dönüşümüz hüzünlere, kesinlikle. =D

44
Sinema / K-Pax
« : 06 Haziran 2009, 18:57:59 »


Esrarengiz bir adam (Kevin Spacey) uzaylı olduğunu iddia ettiği için sağlık merkezine götürülür. İlaç tedavisini kabul etmediği için psikiyatrist Mark Powell’a (Jeff Bridges) sevk edilir. Adının Prot olduğunu ve K-Pax adlı bir gezegenden geldiğini söyleyen adam kendinden emin tavırlarıyla ve anlattıklarıyla psikiyatristini de etkilemeyi başarır. Klinikteki diğer hastalarla da konuşurken Prot, Dünya’nın bin ışık yılı uzağında bulunan gezegendeki yaşamın tasvirini yaparken aslında bir çeşit duyusal ve duygusal uyanışa sebep olur. Dr. Powell, Prot’un yavaş yavaş hastalar üzerinde çok etkili olmaya başladığına şahit olur, çünkü Prot yaz sonunda K-Pax’a döneceğini söylediğinde tüm hastalar onunla birlikte gidebilmenin yollarını aramaya başlar.

Prot’un ne tür bir vaka olduğunu çözmeye çalışan doktor onun iddialarını kanıtlaması için bilimsel sorular sormaya devam eder ancak aldığı yanıtlar karşısında adeta büyülenir ve kişilik bölünmesi olarak tanımladığı teşhis konusunda kuşku duymaya başlar. Powell fazlaca kuşkucu biri olmasına rağmen Prot’un astronomi bilgisinin derinliğini ve ultraviyole ışınlarını görmekteki yeteneğini gördükten sonra ona inanmaya başlar ve sonunda kendi koyduğu teşhisi sorgulamaya başlar.

Film Gene Brewer’ın aynı adlı eserinden sinemaya uyarlandı ve Ian Softley tarafından yönetildi. Bir bilim-kurgu öyküsünden çok insan ilişkilerinin, yaşadığımız, düşündüğümüz ve bildiğimiz hayatın, yürüdüğümüz yolun sorgulandığı bir öykü. Bu haliyle 1975 yapımı, Jack Nicholson’un baş rolünü oynadığı “One Flew Over the Cuckoo’s Nest - Biri Guguk Kuşunun Yuvasının Üzerinden Uçtu” veya 1995 yapımı “12 Monkeys- 12 Maymun” filmlerini anımsatıyor.

Kevin Spacey yine olağan başarısını koruyor ve çok zor bir rolü, çok başarılı bir performansla canlandırıyor. Aynı şekilde Bridges da, duyguları ile mantığı arasında kalan ve bildikleriyle inanmak istedikleri arasında gel-gitler yaşayan bir doktoru olağanüstü bir şekilde perdeye yansıtıyor.

Yönetmen :  Iain Softley
Senaryo :  Gene Brewer, Charles Leavitt
Oyuncular :  Kevin Spacey, Jeff Bridges, Mary McCormack, Alfre Woodard, David Patrick Kelly
Filmin Türü :  Aksiyon, Aile
Yapım Ülkesi :  Almanya/ABD
Filmin Süresi :  120 dakika
Vizyon Tarihi : 01.03.2002

~ Kevin Spacey hatrına izlenilmesi gereken film.

45
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Twilight Serisi - Stephine Meyer
« : 06 Haziran 2009, 18:41:21 »
Ahah mükemmelmiş cidden Ece, meselenin özü bu kadar güzel anlatılabilirdi. ;D

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 57