Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Fin

Sayfa: 1 2 [3]
31
Merhaba, Sissoylu hakkında bir şeyler ararken burayı buldum. Bu kadar yoğun ilgi olduğunu bilmiyordum açıkcası :)

Brandon Sanderson'un orjinal dilinde hemen hemen bütün kitaplarını okudum. Acayip bir yazar, kafası normal çalışmıyor.

Sissoylu 1 ve 2'yi türkçe olarak tekrar okudum ve geçen gün 3'ü bitirdim. 3.kitabın bu kadar kötülenmesinin haksızlık olduğunu düşünüyorum. Tamam imlâ hataları var ama henüz türkçe-ingilice bir tane imlâ hatasız kitap ile karşılaşmadım. Abartıldığı kadar kötü değil. Vin tek bir yerde Vın olmuş gibi ufak hatalar var. Kitabın genelini etkileyen hatalar değil.

3.kitapta sadece biraz fazla hata var ama bu kitabın güzelliğini gölge düşürmüyor. Ben Spook'un neden Dikiz diye saçma sapan bir isim olarak çevrildiğini baştan beri anlamamıştım. Özel kişi isimleri çevrilmemesi gerektiğini düşünüyorum.

Ama 1-2.kitapta Dikiz, 3.kitapta Spook olması ise kötü olmuş. Değişmemesi gerekirdi. Kitaptaki en büyük hata bu.

Benim görüşüm, kitap iyi, hatalar abartıldığı kadar değil. Ama olmaması gerekiyordu, okuma zevkini düşürüyor. Para verip alınan şey bizim istediğimiz gibi olmalı. Buna rağmen alın arkadaşlar, böyle bir kitabı almamak acayip büyük bir hata olur.

Elimden geldiğince objektif olamaya çalıştım. Hatalardan dolayı kafasında soru işareti olan arkadaşlara yardımcı olabilmişimdir umarım :)

Sayfa: 1 2 [3]