Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Thael

Sayfa: 1 [2]
16
Uruk-Hai saflarında bir uzun mızrakçı. (phalanx'a karşı her zaman bjr sempatim olmuştur)

Veya phalanx'a umursamazca kafa atan bir rohirrim süvarisi. (burada kafa atmak, hücum etmek anlamında)

17
Spoiler: Göster
O zaman doğru söylüyorsun, muhtemelen senin dediğin gibi olacaktır muaet.

18
Spoiler: Göster
Doğru söylüyorsun, böyle bir zehir yaptırmak o adam için pek zor değil. Ama benim kastettiğim yaptıramadığı için değil, yapılamadığı için blöf yapmak zorunda kalıyor olmasıydı. Çünkü zehir fazlasıyla mükemmel özelliklere sahip. Bilimin kümülatif ilerleyemediği bir dünyada böyle bir icat bana, nasıl desem... Çok fantastik geliyor :)

19
Ejderha Mızrağı / Ynt: Ejderha Mızrağı Soru Hattı
« : 24 Mayıs 2016, 23:31:11 »
Hiçbir şey anlamazsınız. O kadar açık ve net :) İlk kitaplar yakında tekrar basılacak İthaki'den, biraz sabır.

Tüh ya.. Mecburen bekleyeceğim o hâlde :)

20
Devam..

Spoiler: Göster
Atalarla ilgili olarak, belki onların kadim bilgilerini nesilden nesile aktarmayı başarmış bir topluluk sayesinde bir çıkar yol bulabilirler. Ama bu nasıl olur aklım ermiyor.

Karthain dışından bir bağlı büyücüyü bulabilmeleri ancak ekstrem şartlarda mümkün olabilir diye düşünüyorum. Zira onlara sırt çevirmiş biri olsa bile, bağlıbüyücülerin onu bulması pek zor olmaz. Karthain'in istihbaratının locke ve jean hakkında hemen her şeyden haberdar olduklarını biliyoruz sonuçta. Her şeye rağmen o kişinin saklanmayı başardığını düşünürsekte, karthain'in bulamadığı birini bizim iki kafadarın bulabilmesi pek gerçekçi olmaz.

Ben hâlâ blöf yapıldığını savunuyorum. (Eğer bir şeyleri kaçırmıyorsam..)


21
Oyunlar / Ynt: Hearthstone
« : 24 Mayıs 2016, 22:55:55 »
Hearthstone a başlamak istemedim hiç bir zaman. Sırf zamanımı yemesin diye :)

Biraz alakasız olabilir belki ama, acaba magic konu başlığımız da var mı forumda?

22
İkinci kitap ile ilgili..

Spoiler: Göster
Iki şeyden kastın nedir? Hatırladığım kadarıyla zehri geliştiren zât panzehiri sadece aklına yazmıştı ve panzehiri analiz ederek nasıl hazırlandığını bulmanın mümkün olmayacağı bir şekilde geliştirmişti ki zaten panzehir ellerinde yok. Yani ancak büyü vb gibi acayip şeyler kullanarak bu sorunu çözebilirler diye düşünüyorum.

Ataların bu konuda nasıl bir yardımı olur anlayamadım?  Düşünceni biraz açıklar mısın?

Bence panzehiri bulamayacaklar ama hiç bir şey olmayacak ve bunun başından beri bir blöf olduğunu anlayacaklar... Kitabı tam hatırlayamadığım için böyle bir şey düşündüm, bu söylediğimi yanlışlayan bir şeyler geçiyor muydu acaba kitapta?

23
Ejderha Mızrağı / Ynt: Ejderha Mızrağı Soru Hattı
« : 24 Mayıs 2016, 21:45:21 »
Bende ikinci nesil adlı kitap var sadece. Ilk kitapları okumadan onu okusam anlar mıyım acaba? İlk kitapları bulamadım da..

24
Başka Kurgular / Ynt: Yabancı - Albert Camus
« : 23 Mayıs 2016, 18:00:37 »
Okuma listemde bu kitap, çok ilgimi çekmişti ilk gördüğümde. Karakter özellikle çok hoşuma gidecek diye düşünüyorum. Hatta kütüphanede bulabilirsem okuyacağım şu an :)

25
Ütopya/Distopya / Ynt: Fahrenheit 451 - Ray Bradbury
« : 23 Mayıs 2016, 17:53:00 »
Kitapların yakılması fikri rahatsız edici olmasından ötürü benim çok hoşuma gitmişti. Bir de şu küçük kız... Zamanla oluşturduğumuz bazı sistemlerin ve normların gerçekten de ne kadar saçma olabildiğini hatırlattı bana.

26
Ütopya/Distopya / Ynt: Mülksüzler - Ursula K. LeGuin
« : 23 Mayıs 2016, 17:38:45 »
Arkadaşım okuyordu bunu. Sorunca distopya diye kesip atmıştı. Şu ekşi sözlükten gelen alıntıyı okudum şimdi. Çok heyecan vericiydi. Anarşizmle ilgili pek bir şey okumadım çünkü daha önce ve kitapta direkman bir sistem örneği var.

27
Cosmere (Brandon Sanderson) / Ynt: Kozmer Rehberi (Spoiler Yok)
« : 23 Mayıs 2016, 16:51:37 »
Çok yardımcı oldu rehber, elinize sağlık. Oldukça ilginçmiş Kozmer evreni. Acaba direkman bu gezegenler arasında ki seyahatlere odaklanan bir kitap çıkar mı, yoksa hep kitapları bağlayıcı bir etmen olarak arka planda mı işlenir bu konu?

28
Artık yayınlansa da okusak. Son bir kaç aydır 3.kitabin çevirisinin bitmesini bekliyorum. Orjinalini okumayı denedim ama İngilizcem çok düşük seviyede kalıyor. Mit'in verdiği haberle iyice heyecanlandım bende. Umarım çok gecikmez.

Şu atalar hakkında daha çok bilgi veriyor mu acaba kitap? Ben onları çok merak ediyorum... Kitabın geçtiği evren hakkında daha çok bilgiye sahip olmak isterdim. Dünya ne kadar büyük, kaç şehir devleti var, bunların tarihleri nasıl ve yönetim şekilleri hep birbirine mi benziyor? Kaç farklı kültür ve ırk var?

Bunların incelendiği bir yazı vb. bilen var mı acaba? Ben Scott Lynch'in kendi sitesine bakmıştım ama pek doyurucu olmadı orada bulduklarım..


Sayfa: 1 [2]