Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Alanna Mosnavi

Sayfa: 1 2 [3] 4 5
31
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı - Sohbet
« : 08 Ekim 2016, 13:34:42 »
Malesef kitaba erişimim yok Koray bu yüzden bakamayacağım. Ancak hatırladığım kadarıyla saidini yönlendirebilenler arasında Ishamael ve Rahvin en güçlüleri. Ardından Aginor, Demandred ve Sammael geliyor. Onların ardından da Balthamel ile Asmodean. Be'lal en güçsüzleri olsa gerek ancak Be'lal'in kurnaz planları ve oyunları onu diğer hepsi kadar etkili kılmıştı Efsaneler Çağı'nda.

Saidar'da ise kuşkusuz Lanfear en önde gelmekle beraber Semirhage onun bir arkasında yer alıyor. Graendal ile Mesaana onların ardında kalıyor, Moghedien ise kadınlardan en güçsüzü. Ama onun da Be'lal gibi az kurnaz olmadığını hepimiz biliyoruz.

Bu arada Companion Book'un listesi de tam olarak güvenilir değil. Mesela Beyaz Kule'deki temsilcilerden bazıları olması gerekenden güçsüz gösterilmiş ama kitaptan anladığımız kadarıyla bu imkansız.

32
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı - Sohbet
« : 08 Ekim 2016, 01:16:25 »
Spoiler: Göster
Asmodean'ı Graendal öldürüyor. Direkt olarak verilmeyen bir bilgi ama belli edilmişti ipuçları ile. Zaman Çarkı'nda böyle çok detay var. Bakınız Verin'in gizemli mektupları :D

Nakomi kitaptaki birçok başka isim gibi dünyamız mit ve efsaneleri arasından geliyor. Grandmother gibi bir anlamı var yanılmıyorsam.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Nokomis

Nokomis hakkında bilgiler yer alıyor burada.

Benim Nakomi hakkında sevdiğim bir teori var Dragonmount'un forumunda. Şerateş'in desen üzerinde yan etkileri var biliyoruz ki. Bir kişinin yaptıklarını hiç olmamış duruma koymak, deseni parçalamak gibi. Tar Valon Alevi'nin de böyle etkileri olacağını düşünmek pek de abartı olmaz eğer bu ikisi gerçekten zıt iseler. Egwene Tar Valon Alevi'ni kullanarak kendi ölümünü getiriyordu hatırlarsak. Bu kişi demiş ki Şerateş'in zıttı olduğuna göre Tar Valon Alevi, belki de Egwene'in şerateşin deseni dağıtmasının aksine, deseni toparlamasına neden olmuş olabilir.

Biliyorum, karışık oldu. Denen o ki Nakomi aslında Egwene. Tar Valon Alevi'nin etkisiyle Nakomi olarak, aielleri birleştirmeye çalışmak, Rand'a yardım etmek gibi deseni birleştirici bir etki olmuş durumda. Kitaplar boyunca Bair, Amys, Melaine'in hep aslında Egwene'in kalben aiel olduğunu söylemeleri de belki bu duruma bir gölgeleme olabilir. Çünkü Nakomi bir aiel.

Daha başka Nakomi'nin zaman yolcusu olduğundan tut geçmiş çağlardan başka bir Ejder olduğuna kadar bir sürü teori var.

Ta'veren etkilerinin azaldığını ama asla tamamıyla bitmediğini düşünüyorum ben. Perrin'in kurt düşlerine girme yetisi zaten bir Kurtkardeş olması ile alakalı.

33
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı - Sohbet
« : 07 Ekim 2016, 23:53:42 »
Spoiler: Göster

1- O teyze Nakomi. Nakomi'nin kim olduğuna dair ise sürülerce teori var. Nakomi "Wandering Jew" dan esinlenilmiş olabilir. (Yani aynı kadınlar, evet.)

Teoriler son derece geniş. Sana en tutulan üçünü sayayım. Borunun kahramanı olmuş Verin teorisi var, ben pek muhtemel bulmuyorum. Tigraine teorisi var. Son olarak da Yaratıcı'nın dünya üzerindeki simgesi teorisi var.

Ben sonuncusu olduğuna inanıyorum. Çünkü evren tamamen denge üzerine kurulmuş bir evren bildiğin gibi. Her şey Tez ve Antitez konseptinden oluşuyor, her şeyin bir zıttı var. Şerateşin bile... Peki Karanlık Varlık'ın dünya üzerinde Shaidar Haran gibi bir şekil bulmuş hali varsa, Yaratıcı'nın da olması gerekmez mi?

Ancak Yaratıcı daha en başta  "Ben karışmayacağım" demişti ve RJ de yaratıcıyı hikayeye karıştırmamaktan yanaydı. Bu ayrıntı olmasa Nakomi'ye direk Yaratıcı'nın bir simgesi diyebilecektim ben rahat rahat. Ancak sonuçta Nakomi yine savaşta bir şeye karışmadı. Yalnızca Rand'ın bir şeylerin farkına varmasını sağladı kitabın sonunda. Belki de Yaratıcı Rand'ı çabaları sonucunda ödüllendirmek istemiştir.

2-Moghedien'inkine yaşamak diyorsan eğer Hessalam ve Mesaana da yaşıyordu hala bildiğimiz kadarıyla. İkisinin aklı yerinde değil ama Moghedien ise artık tamamen kırılmış durumda.

3-Pipo... Seri hakkında ASLA cevaplanmayacağı söylenen 3 soru vardı. Nakomi kim? Rand nasıl vücut değiştirdi? Rand pipoyu nasıl yaktı?

Bilinmiyor. Teoriler var tabii ki. Bence ya Yaratıcı'nın verdiği bir deseni kontrol etme gücü ya da Rand'ın Karanlık Varlık ile savaşında desenin bir taklidini yönetmeyi öğrendikten sonra gerçek deseni de manipule edebilme yeteneği kazanmış olması. Belki vücudunu da böyle değiştirdi. Belki de Nakomi değiştirdi.

Zaman Çarkı'nın güzel yanı da bu zaten. Bir sona ulaşmış olmasına rağmen sonsuza dek aklımızda bu soruları bırakacak ve asla kesin bir cevap bulamayacağız :) Teoriler, teoriler...


34
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı
« : 07 Ekim 2016, 20:02:31 »
Ravens zaten kısacık bir bölüm, zorlayacağını da sanmıyorum. İnternette bulabilirsin, Wattpade koymuşlardı sanırım.

Hehehe iyi okumalar :)

35
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı
« : 06 Ekim 2016, 22:47:52 »
^Companion Book İngilizce haliyle Cevahir'e gelmişti ben geçen sene oradan aldım. Hala varsa ve İngilizce biliyorsanız bir bakabilirsiniz. Bence orjinal dilinde olması çok hoş, terimlerin orjinal halini de öğrenmiş oluyorsunuz.

Okuma sırasına gelince tavsiyem kronolojik sıradır Guy Fawkes. Yani 10 - 11 arası okunması. Buna rağmen ben tüm seriyi bitirip okudum, nostalji gibi oldu ve aldığım zevk kat kat arttı. Aceleci değilseniz bana göre en son okumak aslında en güzeli.

Seriye neyle başlaman gerektiğine gelirsek... Mevcut ciltlerde olmayan bir prologu var serinin "Ravens" adında. Egwene'in bakış açısından anlatılıyor ve ön izlenim veriyor. Okuması da keyifli (Ben bunu taaa seri bitince öğrenip okumuştum, karakterlerin yıllar önceki halini okumak ne kadar da değişmişler dedirtmişti bana)

Hatta dur sana tam bir sıralama yapayım da için rahat olsun ;D

-Prologue: Ravens
-Dünyanın Gözü (1)
-Newspring (Prologue versiyonu, isteğe bağlı, novellası zaten kapsıyor bunu o yüzden okunmasa da olur.)
-Büyük Av (2)
-Yenidendoğan Ejder (3)
-Gölge Yükseliyor (4)
-Strike at Shayol Ghul (8'den sonra da okunabilir. 4'teki Efsaneler Çağı bilgilendirmelerinden sonra burada uygun oluyor.
-Göğün Ateşleri (5)
-Kaos Lordu (6)
-Kılıçtan Taç (7)
-Hançer Yolu (8 )
-The World of Robert Jordan's the Wheel of Time (Bu kitap bence çok güzel bir bilgi kaynağı. Kesinlikle okunmalı. Hatırladığım kadarıyla The Strike at Shayol Ghul ile başlıyor okumadıysanız burada okumalısınız.
-Kışın Yüreği (9)
-Alacakaranlık Kavşağı (10)
-Yenibahar (Novella versiyonu, 0)
-Düş Hançeri (11)
-Fırtına Toplanıyor (12)
-Geceyarısı Kuleleri (13)
-Işığın Anısı (14)
-River of Souls (Unfettered antolojisinde bir hikaye. Bence kesinlikle okunmalı, 14.kitaptaki bir karakterin bakış açısından yaptıklarını açıklayan ufak bir öyküdür. Spoiler içerir, bitirmeden seriyi araştırmayınız bile.)
-Wheel of Time Companion
-Benim yazdığım hayran kurgu hikayeleri (dkdllahsj. Tam olarak ciddi olmamak ile birlikte keşke bu konuda biraz daha girişken olsaydınız da bir şeyler deneseydiniz diyorum ey Zaman Çarkı ahalisi. Elde çok güzel bir evren var, bu kullanılabilirdi. Hani hiç olmadı ben o kadar konu açmışım (Bakınız imzam) ne olurdu bir deneseniz bari benim hatırıma :P Şaka bir yana, gerçekten, bu konuda çekinmeyiniz.)

Evrenin tüm kitaplarını, öykülerini belirttim. Bu sırayla okunursa hiçbir kafa karışıklılığı olmaz diye düşünüyorum. Ancak kendi görüşlerime göre Yenibaharları en son okumak ve Strike at Shayol Ghul'ü 8'den sonra The World of Rob..... la birlikte okumak daha çok tat veriyor ve daha iyi anlaşılmasını sağlıyor. (Birincisi daha keyifli olduğu için, ikinicisi ise ansiklopedide o dönemler açıklandığı için. Ancak SaSG zaten oldukça kısa iki kez okumaktan da zarar gelmez.)

36
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı
« : 06 Ekim 2016, 19:15:54 »
Mükemmel! İşte bunu kesinlikle kaçırmıyorum :3 Çünkü kitaplığım Yenibahar'ın hasretini çekiyor.

37
Hiç olmadı yeterince yaratıcıysanız soruları hikaye okuyormuş gibi çözebilirsiniz.

"OHA! Hipotonik ortama bırakılan alyuvar hücresi hemoliz oldu! En sevdiğim karakterdi :("

Veya tekrar düşününce... Siz beni dinlemeyin.

38
Bakınız yine bir "Hiçbir şey için geç değildir." Klişesi ortaya atmak istemiyorum ama gerçekten de 15-16 yaşlarında birisinin bu konuda bu kadar endişe etmesi lüzumsuz. Birazcık rahatlayın, kafaya takmayın. Gözlemlemenizi yapın ve kendinizi en yakın bulduğunuz yolu seçin. Yanılmıyorsam 9 veya 10. sınıfsınızdır. Lise dönemlerinin özellikle bu kısmında öğrencinin genel huyudur, özellikle sizin gittiğiniz gibi iyi liselerde, bilgileriyle caka satmayı sever insanlar. İnsan doğası bu, ben de severdim arkadaşlarıma bildiklerimi göstermeyi (ki hala severim) ancak sizin gibi pek girişken bir tip olmadığımdan o kadar fazla açığa sürmemiştim bilgilerimi. Anlayacağınız bu arkadaşlarınız büyük ihtimal edindikleri çoğu bilgiyi dışarı vuruyorlar zaten. Siz tahminimce daha çok bunları kendi içinizde saklıyorsunuz.

Ben şu an son sınıfım ve ne ile ilgilendiğime, ne yapmak istediğime tam olarak bu sene karar verdim diyebilirim (ki onun da garantisi yok :P) Ben sanatla uğraşmayı severim. Sanat eleştirmenliğinden anlar mıyım? Hiçbir alakam yok. Çizmeyi severim. Güzel çizebiliyor muyum? Hayır. Şarkı söylemeyi severim, sesim karga gibi çıksa da. Piyano çalmayı denemek istiyorum. Bir kez bile denemedim henüz. Yazmak... Dürüst olacağım. Yazmayı severim. Kurgu kumayı çok severim, lakin aşırı derece tembelim yazmak konusunda. Üniversitede bunu aşabilmek istiyorum vakit ayırabilirsem yazmaya.

Ben uzun süre boyunca yazmayı çok sevdiğimi düşünmüştüm. Ancak sevdiğimin daha çok "Hikayeler anlatmak" olduğunu fark ettim. Bu yüzden de elden geldiğince iyi bir üniversitede, ilgilenebileceğim bir meslek olan bilgisayar mühendisliğini okumak istediğime karar verdim. Belki bir gün bir oyunun yapım aşamasına hikaye yazarı olarak katılabileceğim düşüncesiyle. Hatta yakın zamanda Ygs/Lys'dir bıraktım hoşuma giden bir oyuna kendimce güzel bir hikaye yazdım, hikayenin ilk iki kısmını da yapımcısına atarak gönüllü yazar olarak çalışma talebinde bulundum. Maalesef oyunun zaten çok yazarı olduğundan ve bir coderın hepsini birden anca idare edebildiğinden reddedildim. Haliyle şevkim kırıldı. Hikayeyi tümden silip silmeme arasında kaldım, sonunda emeğime kıyamayıp köşede kalsın dedim.

Evet, ben de bayağı bir içimi döktükten sonra aslında demek istediğime geleyim djdlşd. Bazen ne istiyorum diye arasan da bulamazsın, arar durursun ilgini çeken hoş bir uğraş veya yapmak isteyeceğin bir şey yokmuş gibi gelir. Kimi zaman da benim gibi bir çok şey istersin ama hiçbirinde yeteneğin olmayabilir. Bazen insanın neyden hoşlandığını farketmesi zaman alıyor ki bu gayet doğal. Kendini sıkmana, bu tür sebeplerle endişeye kapılmana gerek yok. Ne hisettiğini anlayabiliyorum ve son derece normal. Eğer yazmaktan gerçekten hoşlanıyorsan da bunun üstüne gitmeni tavsiye ederim. Fırtınakıran'ın da dediği gibi, yazar olmak şart değil. Açıkçası edinilen onca bilgiden ziyade kendimin yaratıp şekil verdiği düşünceleri, karakterleri, evrenleri tercih ederim ben.

39
^Ben Harper yayınlarından Agatha Christie romanları okuyordum. Dili son derece güzeldi ve Christie'nin romanları son derece sürükleyici oluyor.


40
Bridge to Terabithia'daki kızın ölümünün bu kadar masum bir öykünün ardından gelmesi sarsıcı olmuştu.

Urban Hymn'deki ölüme gelecek olursak. Hiç beklenmedik değildi ama olacağını bilmenize rağmen son derece etkileyici ve acı verici bir şekilde olmuştu.

41
^Yok, eleştirmek amacıyla da yazmamıştım aslında, görüşümü belirtmek için şeettiydim ama biraz sert ve kişiye yönelik gibi durmuş :D Yanlış anlamayınız Rovrenath :P

42
"İnsanlar benden çok mu biliyor?", "Ben cahil mi kalıyorum?" gibi düşüncelerle bilgi edinilmeye kalkınca elde edilen bilginin de değeri düşüyor bence. Bilgiyi başkalarınınkiyle kıyaslamak veya yarıştırmak için edinmek kadar çirkin bir şey yok. Kendin bir şeyler öğrenmek istiyorsan edineceksin bilgiyi, başkalarına bakarak değil. Kimisi çok ilgilenir bu tür şeylerle, sürekli araştırır bilgi edinir. Kimisi ise o kadar ilgili değildir, ki bu son derece doğal bir şey. Sen zaten dediğine göre çok okuyan birisin, e ister istemez bilgi ediniyorsundur. Yeni bilgi edinmesen dahi kendini geliştiriyor, yeni "düşünceler" ediniyorsundur.

Bilmediğin şeyler de elbette olacak Mısır Mitidir şudur budur fasa fisodur. Arkadaşlarından dinlerken de öğrenebilirsin bunu, illa ki aktif bir şekilde onun bilgisine katkı da bulunman gerekmez, sorgularsın, açıklamalar getirmesini istersin. Hem arkadaşınla bir muhabbet kurmuş olursun, hem bilgiyi edinmiş olursun. Eğer canını sıkıyorsa, zaten o konuya ilgisizsin, o konuyu bilmek istemiyorsun demektir.

Gerçekten de başkalarına bakarak "Ben onlardan daha az bilgi sahibiyim, bilgi edinmeliyim." gibisinden düşünerek bilgi arayışına çıkmak gereksiz bir şey bence. Eğer içinde bunun için özel bir istek yoksa, yapma kardeşim, mezara götürüp ne yapacaksın sırf yarıştırma amacıyla edindiğin bilgiyi.

43
Tartışma Platformu / Ynt: E-kitap Ve Normal Kitap
« : 02 Ekim 2016, 16:52:04 »
Önemli olanın içerik olduğu konusunda hem fikir olsam da...

Elinde kitap olmayınca da aynı tat alınmıyor ki, okuduğum bir şeyin bana her zaman maksimum tatmini vermesini isterim, bu da o çevrilen sayfaların hışırtısı, sayfa atlamanın verdiği keyifi de içine dahil ediyor.

44
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı - Sohbet
« : 29 Eylül 2016, 21:09:09 »
^Malesef aMoL tam değil. Yine de son derece güzel bir site. Özellikle Min'in görülerini, Ejder Kehanetlerini ve Perrin ile Egwene'in düşlerini takip etmek açısından.

45
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı - Sohbet
« : 29 Eylül 2016, 19:39:32 »
Wheel of Time Companion diye bir kitap var. O kocamaaaan bir WoT sözlüğü yalnızca bir iki kelime gözden kaçırılmış. Bu yüzden gerek olduğunu sanmıyorum. Ancak dikkatli olman lazım çünkü her türlü spoiler da var companionda

Sayfa: 1 2 [3] 4 5