Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Selcen

Sayfa: [1]
1
Televizyon / Ynt: Stranger Things
« : 07 Kasım 2017, 23:25:02 »
Bu dizinin sorunu sezon finalini mutlu son yapma tutkuları. İlk sezonun sonunda Will bulunduğunda hadi kapı kapandı demogorgon yok oldu muhabbetine girmeden orayı muallakta bırakmaları gerekirdi. Her sezon sonu Gate kapandı yapıp bir sonraki sezon bir bahaneyle tekrar açmaları son derece komik ve aptalca bir fikir.

 
Spoiler: Göster
Aklıma gelmişken, Joyce soğuğu sevdiklerini üstüne basa basa söylemesine rağmen demo-dog'un leşini buzdolabına koyan koca yürekli kuş beyinli Steve & Dustin ikilisine bir alkış lütfen.

2
Orta Dünya Günlükleri / Ynt: Thingol ve Melian'a Dair
« : 15 Mart 2017, 21:24:11 »
Thingol'u tek bir nedenden dolayı pek sevmem. Beren'e yaptıkları ve onu bile bile ölüme göndermesi. Özellikle de Melian'a rağmen. Kronolojik sırayı yanlış hatırlamıyorsam Turin'i evlat edinmesini Beren ile olan ilişkisine de bağlayabiliriz. Ayrıca tabi Hurin'in oğlu olması da bunda etkili olmuştur.

Son okuduğumdan bu yana epey zaman geçti ama yanılmıyorsam Morwen yazdığı mektupta kendisinin baba tarafından Beren'le akraba olduğunu ve daha da önemlisi kocası Hurin'in vaktiyle Beren'in en yakın arkadaşı olduğunu yazmıştı. Thingol de bu yüzden kabul etmişti sanırım. Thingol'ün sonunu getiren de Turin dolayısıyla eline ulaşan lanetli Nauglamir olmuştur, hatırlatmakta fayda görüyorum. Bu kadar yüklenmeyelim adama.   :king

3
Orta Dünya Günlükleri / Ynt: Dagor Dagorath
« : 15 Mart 2017, 21:11:40 »
Ainur'un müziği ikinci defa söylendiğinde yalnız Elfler değil İnsanlar da katılacak, o yüzden maddesellikten çıkma gibi bir durum olduğunu düşünmüyorum.

Bir de, şöyle bir şey okuduğumu hatırlıyorum -tabii yanlış bilgi de olabilir- Yüzük Kardeşliğinin son üyesi de ölünce Arda yıkılacak gibisinden bir kehanet vardı. O zaman pek anlam verememiştim buna, sonuçta Legolas bir şekil ölse bile bir maia olan Gandalf öldürülemez diye düşünmüştüm. Şimdi bunu okuyunca yeniden aklıma geldi. Demek Gandalf da Dagor Dagorath sırasında ölüyor diye bir çıkarımda bulunabiliriz sanırım. Şayet bu kehanet canon ise tabii.

4
Yüzüklerin Efendisi / Ynt: Tolkien'in Yerinde Olsanız
« : 31 Ocak 2017, 21:54:40 »
Oropher'i Olwe'nn oğlu olarak House Elwe'ye bağlardım ki ne olduğu belli olsun :king adam niçin kral bilen yok. Ayrıca Beren ve Luthien'i mutlu sona eriştirmek için bu kadar kasmazdım, bırakın acı çeksinler. Hepsinden önemlisi gariban Sindar'a bu kadar eziyet etmezdim. Ne çektin be Thingol reis..  :fringa

5
"Esen cehennem rüzgarı arabanın perdelerini açmış, içerisi görünüyordu."

Raşomon ve Diğer Hikayeler - Ryunosuke Akutagawa

6
Televizyon / Ynt: Stranger Things
« : 08 Aralık 2016, 17:58:38 »
Kurgu sağlam, oyunculuklar güzel, atmosfer zaten müthiş. Yönetmenlere ayrıca hayran kaldım. Kısacası mükemmel bir dizi. İkinci sezonda bozmazlar umarım diyerek sabırsız bekleyişimi sürdürüyorum. İzlemeyen kaldığını sanmıyorum gerçi ama kesinlikle tavsiye edilir diye de ekleyelim.

7
Tartışma Platformu / Ynt: E-kitap Ve Normal Kitap
« : 30 Ekim 2016, 13:44:48 »
E-kitap okumak daha çevreci bir tutum elbette ama normal kitapların yerini tutmuyor bir türlü işte. Kendini kitap okumuş gibi hissedemiyor insan. Çok klişe olacak ama kokusunu içime çekemeyince okuduğum kitapta bir şeyler eksikmiş gibi geliyor.

8
Başka Kurgular / Ynt: Ruhi Mücerret - Murat Menteş
« : 28 Ekim 2016, 15:11:19 »
Henüz Murat Menteş okumaya başlamayanların ilk kitap olarak Ruhi Mücerret'i tercih etmesini tavsiye ederim. Zira benim gibi Dublörün Dilemması'yla başlayan bünyeler öteki romanları kolay kolay beğenemiyor. Kötü bir roman değil, kesinlikle değil. Fakat öncekilerle karşılaştırılınca ister istemez bir eksiklik hissediliyor.

Sayfa: [1]