Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - Sindella

Sayfa: [1]
1
Tartışma Platformu / Fantastik Kitaplar gereksiz mi?
« : 16 Şubat 2017, 23:37:50 »
  Ortaokulda kitap okuma saatlerinde okuduğum fantastik kitapları öğretmenlerim  eleştirir, bu tür kitapların bir işe yaramadıklarını ve sadece zaman kaybı olduklarını söylerlerdi. Bundan dolayı böyle bir soru sorma gereği duydum. Fantastik kitaplar gereksiz midir? Bu kitapları okumak sadece zaman kaybı mıdır?
 
   

2
Mitolojiler / Yunan Mitolojisi nasıl sonlandı
« : 13 Ocak 2017, 21:16:21 »
Dünya edebiyatına büyük katkı sağlayan ve fantastik edebiyata temel hazırlayan Yunan Mitolojisi akıllarda "Acaba hala Yunan Tanrıları var mı?" sorusunu oluşturacak bir sona sahip. Rick Riordan gibi mitolojileri günümüze başarıyla uyarlayan yazarları okuyan okuyucuların da bu soruyu sormaları kaçınılmaz olacak. Öncelikle Savaş Tanrısı Ares Olimpos Tanrıları tarafından (özellikle babası Zeus tarafından) sevilmeyen bir Tanrıydı ve Ares kendisinin küçük, kargaşa çıkartmaktan başka birşey yapmayan bi Tanrı olarak görülmesinden rahatsızlık duyuyordu. Truva Savaşında Diomedes'ten bir mızrak yemesi ve savaştan kaçmak zorunda kalması da onu iyice küçük düşürmüştü. Ares babası Zeus'un gözüne girmek ve gücünü göstermek için en büyük yardımcıları olan phobos(korku), deimos(dehşet), eris (fitne) ve enyo ile tüm dünyaya kaosu getirmek istedi ve Trakya'da katliamlar yapmaya başladı. Bunun sonucunda olimpos Ares'e savaş açtı ve bu savaşı Ares kazandı. Ares tüm bunları itibar kazanmak ve Zeus'un gözüne girebilmek için yaptığından dolayı olimposu Zeus'tan almamış hatta Zeus'un tahtta oturmaya devam etmesine izin vermişti. Tabii ki de bir şartla,“artık hiçbir Tanrı dünyaya karışmayacaktı.”. Zeus bu şartı kabul etmek zorunda kaldı ve olimpostan dünyaya açılan tüm kapıları kapattı. Yunan halkı da Tanrılarını zamanla unuttu.

3
Sinema / Assasins Creed
« : 13 Ocak 2017, 17:41:32 »
Uzun zamandır büyük bir oyuncu kitlesinin beklediği film geçtiğimiz haftalarda izleyicileriyle buluştu. Birçok kitap ve oyunun film uyarlamalarında alıştığımız gibi bu filmdeki hikaye de oyundaki hikayeden bariz farklar içermekte. Film hikayeyi sadece tapınakçılar ve suikastçiler arasında geçen bir savaş gibi göstermiş ve bu düşünce üzerinden filmde dövüş sahnelerine ağırlık vermiş ve bunu oldukça güzel yapmış. Filmi güzel bir hikaye veya kurgu beklentisi içerisinde izleyenler hayal kırıklığına kapılsalar da kurgudan çok efektlere dikkat edenler severek izledi. Assasins Creed serisinin devam filmleri çekilmeye başladı bile !

Sayfa: [1]