Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Sindella

Sayfa: 1 [2]
16
Tartışma Platformu / Ynt: Neden Spoiler Verilir?
« : 14 Şubat 2017, 20:20:38 »
Spoiler her zaman kötü birşey olmayabilir diye düşünüyorum. Tamam, sizin anlattıklarınıza bakıldığında gerçekten sinir bozucu bir eylem gibi ve haklısınız bu konuda fakat kendime spoiler hep kötü sonuçlar mı doğurur diye sorduğumda bir türlü evet diyemiyorum. Spoilerin iyisi mi olur? Bence olur. Şimdi iyi spoileri anlatmaya çalışacağım size...

      İyi spoiler başlamadığımız belki başlamayı bile düşünmediğimiz bir kitaba başlamamıza sebep olabilir. Mesela arkadaşlarınız arasında geçen bir Zaman Çarkı muhabbetine denk gelseniz ve bu kitap hakkında birşey bilmemekte olsanız, muhabbeti dinlerken bir çok spoiler yemenize karşı Zaman Çarkı'na olan merakınız ve ilginiz artar belki de bir gün kitabı alıp okursunuz. İyi spoilere başka bir örnek vermem gerekirse Yüzüklerin Efendisinin ilk kitabının başlarında oldukça sıkılmıştım ve okumayı bırakmayı düşünmüştüm. Bunu arkadaşıma söylediğimde kitabın ilerisinde olucak birkaç savaşı kısaca anlatmıştı ve bunun merakı beni kitabı bitirmeye teşvik etti.

    Her spoilerı kötü görmek hatadır. Sonuçta bir filme başlamadan önce fragmanı açıp biraz spoiler yemeyi kendimiz tercih etmez miyiz?
 
 

17
Oyunlar / Ynt: Call Of Cthulhu Duyuruldu!
« : 13 Şubat 2017, 22:08:18 »
Evet İthaki Yayınlarının çıkardığı kitapta Lovecraft'ın çizdiği Cthulhu'ya bakıyorum şuan (karalamadan ibaret  :-\ ). Baktığımızda Cthulhu betimlemesi Lovecraft'ın yarattığı diğer yaratıkların betimlemesinden daha ayrıntılı (ağza alınamayacak canavar diye betimleme yapabilen bir yazardan bahsediyoruz  ;D ) Umarım oyuna doğru bir şekilde yansıtılabilir. Cthulhu'nun rengi de merak ettiğim başka bir ayrıntı.

18
Oyunlar / Ynt: Call Of Cthulhu Duyuruldu!
« : 12 Şubat 2017, 15:30:31 »
Oynamaya cesaret edemeyeceğimi bilsem de heyecanla beklediğim oyun. Umarım Necronomicon efsanesine deyinir de Lovecraft abimizi üzmez ;D . Cthulhu'yu nasıl tasvir edicekler merak ediyorum. Lovecraft'ın küçük bir karalaması var Cthulhuyla ilgili ondan başka betimlemeleri kısıtlı.
   Bunun dışında isminden yola çıkılarak yapılmış yorumlar üzücü olmuş  ;D ama Call of duty'e benzemiyor desek yalan söylemiş oluruz.

19
H.P. Lovecraft'ın yazdığı Ctulhu'nun Çağırısı'nı okuyorum. Kitap, yaşımdan dolayı pek korkutucu gelmese de korku edebiyatında büyük başarı kazanmış bir yapıt. Kitapta geçen öyküler günümüzde ya bir korku oyununa konu olmuş yada film konusu olmuş. Eleştirmem gerekirse kitapta çok fazla öznel ifade var: iğrençti korkunçtu vb.. Yazar korkunç olması gereken yerleri betimlemekten kaçmış ve o kadar korkunçtu ki şuan anlatamam veya onu anlatmak için tüm dillerdeki kelimeler yetersiz kalır gibi komik ifadeler kullanmış. Ayrıca kitap korkunçluktan çok gotik temalı yani okuyucuyu korkutmaktan çok içini karartmaya çalışmış gibi.
Kitaba bir bütün olarak baktığımdaysa korku edebiyatı alanında oldukça başarılı görüyorum. Hayal gücünü zorlamak isteyen her okuyucunun okumasını gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum.
Kitabı okurken bu modlara giriyoruz:  :ne :blink :-[ :üü

20
Eğlence & Mizah / Ynt: Hayat Felsefeleri
« : 11 Şubat 2017, 11:26:31 »
Hayat iki yönü olan bir yol; ya hayalin için uğraşırsın ya da başkalarının hayalleri için kullanılırsın. Hayal kurmaktan korkuyoruz malesef ama eğer korkarsak hayatı sadece izlemek zorunda kalırız. Hayallerimiz için çabalamalıyız, bir kez yenildik diye pes etmemeliyiz çünkü bir kez daha yenilsek bile emin olun daha iyi yeniliriz  ;D

21
Eğlence & Mizah / Ynt: Nick'lerinizin Anlamları
« : 11 Şubat 2017, 11:16:28 »
Conor Kostick tarafından yazılan EPIC kitabında geçen Erik adlı karakterin oynadığı fantastik oyundaki karakterinin ismi. Sindella üzerimde büyük bir etkisi olan bir karakterdi  ;D  :fight: Aynı zamanda Secret Origins çizgi romanının bir karakteri

22
Tartışma Platformu / Ynt: Aşk ve Yaşam
« : 21 Ocak 2017, 15:05:19 »
Guy Fawkes, aşkla cinsel isteği karıştırmış sanırım veya bu onun görüşüyse kesinlikle saygı duyarım. Fakat burda bahsedilen aşk cinsel istek veya hormonların kontrol ettiği bir duygudan çok farklı olduğunu sanıyorum. Aşkı sekse indirgemek ve hormonlarla açıklamaya çalışmak insanı robotlaştırmak demek fakat bunları görmezden gelmek bazı gerçeklere göz yummak olur. Guy Fawkes'in söylediği gibi aşk, doğal bi seçilim sonucu insanların birbirine ilgi duyması olsa da aşkı bu dar alana hapsetmemek gerek . Aşk birçok farklı şeye duyulabilir ve edebiyatımıza ilahi aşk gibi birçok farklı ifadeler yer almış. Üstelik asexüal insanların da  aşık olabildiği zaten bilinen birşey. Bu tür aşkların da hormonel bir oluşum olduğunu sanmıyorum.   Bu tür farklı aşkları sevgiye bağlamak anlamsız olur çünkü sevgi aşkı kapsar, her aşkta sevgi vardır.
 Yine ilk yorumuma dönecek olursam aşk tehlikeli bir duygudur. Açıkçası 20-21 yaşından küçük insanların yaşadıkları kadına/erkeğe yönelik aşklarda gördüğüm kadarıyla bu duyguyu mutluluğa çevirebilmek çok zor. Bundan dolayı aşk en azından belli bir dönem olmaması gereken bir duygu.

23
Tartışma Platformu / Ynt: Aşk ve Yaşam
« : 14 Ocak 2017, 23:35:12 »
Zannediyorum ki ergenlikten kaynaklanan bir duyguyu yaşamaktasın. Böyle bir duyguyu ümidin önüne koymak anlamsız olur çünkü ümit olmadan aşk kalmaz hatta bir çok edebiyatçıya göre yaşam olmaz.
 Aşk olmadan tabi ki yaşanabilir çünkü aşk hayat dediğimiz birçok farklı rengi bulunan yolun renklerinden sadece biri. Aşk, mutluluk gibi bir duygu olduğu için birçok şeye aşık olabilirsin. Tarih birçok farklı aşkı yazmış; Narsius gibi kendine aşık olanlar ve Tanrıya aşık olan birçok insan gibi.
Aşk arapça kökenlidir ve ağacı sarıp kurutan bir sarmaşık türünün isminden türemiştir. Yani aşk kelimesinin kökeninden belli olacağı gibi ait olduğu kişiyi çürütür. Kişiliğini, hayat standartlarını, düşünce tarzını değiştirir. Hele ki karşılık bulunmassa melankoliye sebep olabilir. İdeallerden vazgeçirtir belki yaşam standartlarını düşürür. Tabi ki olumsuz yönleri bunlar.
Olumlu yönden bakıcak olursam hayata yeni bir renk ve mutluluk katar. Özsaygıyı ve özgüveni artırır.
Yine de gereksiz olarak düşündüğüm bir duygudur. Zamanını boşa geçirmek isteyen herkese tavsiye edeceğim duygu. Zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız bile...

24
Mitolojiler / Ynt: Yunan Mitolojisi nasıl sonlandı
« : 14 Ocak 2017, 15:49:42 »
Yorumlarınız için teşekkür ederim, benim için de yeni bir bakış açısı oldu.  ;D ;D

25
Mitolojiler / Ynt: Yunan Mitolojisi nasıl sonlandı
« : 14 Ocak 2017, 11:39:35 »
Ekşi Sözlüğü pek takip etmem ama wikipedide ilk okuduğumda etkilenmiştim. Dediğin gibi güncel bir fikir olabilir ama yunan mitolojisi için güzel bir bitiş teorisi. ;D

26
Mitolojiler / Ynt: Yunan Mitolojisi nasıl sonlandı
« : 14 Ocak 2017, 01:15:06 »
Wikipedia da Ares hakkındaki açıklamada görmüşüm. https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Ares detaylı bilgiye bu adresten ulaşabilirsin.  ;)

27
Mitolojiler / Ynt: Yunan Mitolojisi nasıl sonlandı
« : 13 Ocak 2017, 23:19:12 »
Rick Riordan'ın yorumu olduğunu sanmıyorum. Yunan mitolojisini araştırırken görmüştüm bunu. Mitolojideki birçok ayrıntı gibi doğruluğu tartışılır.

28
Mitolojiler / Yunan Mitolojisi nasıl sonlandı
« : 13 Ocak 2017, 21:16:21 »
Dünya edebiyatına büyük katkı sağlayan ve fantastik edebiyata temel hazırlayan Yunan Mitolojisi akıllarda "Acaba hala Yunan Tanrıları var mı?" sorusunu oluşturacak bir sona sahip. Rick Riordan gibi mitolojileri günümüze başarıyla uyarlayan yazarları okuyan okuyucuların da bu soruyu sormaları kaçınılmaz olacak. Öncelikle Savaş Tanrısı Ares Olimpos Tanrıları tarafından (özellikle babası Zeus tarafından) sevilmeyen bir Tanrıydı ve Ares kendisinin küçük, kargaşa çıkartmaktan başka birşey yapmayan bi Tanrı olarak görülmesinden rahatsızlık duyuyordu. Truva Savaşında Diomedes'ten bir mızrak yemesi ve savaştan kaçmak zorunda kalması da onu iyice küçük düşürmüştü. Ares babası Zeus'un gözüne girmek ve gücünü göstermek için en büyük yardımcıları olan phobos(korku), deimos(dehşet), eris (fitne) ve enyo ile tüm dünyaya kaosu getirmek istedi ve Trakya'da katliamlar yapmaya başladı. Bunun sonucunda olimpos Ares'e savaş açtı ve bu savaşı Ares kazandı. Ares tüm bunları itibar kazanmak ve Zeus'un gözüne girebilmek için yaptığından dolayı olimposu Zeus'tan almamış hatta Zeus'un tahtta oturmaya devam etmesine izin vermişti. Tabii ki de bir şartla,“artık hiçbir Tanrı dünyaya karışmayacaktı.”. Zeus bu şartı kabul etmek zorunda kaldı ve olimpostan dünyaya açılan tüm kapıları kapattı. Yunan halkı da Tanrılarını zamanla unuttu.

29
Sinema / Assasins Creed
« : 13 Ocak 2017, 17:41:32 »
Uzun zamandır büyük bir oyuncu kitlesinin beklediği film geçtiğimiz haftalarda izleyicileriyle buluştu. Birçok kitap ve oyunun film uyarlamalarında alıştığımız gibi bu filmdeki hikaye de oyundaki hikayeden bariz farklar içermekte. Film hikayeyi sadece tapınakçılar ve suikastçiler arasında geçen bir savaş gibi göstermiş ve bu düşünce üzerinden filmde dövüş sahnelerine ağırlık vermiş ve bunu oldukça güzel yapmış. Filmi güzel bir hikaye veya kurgu beklentisi içerisinde izleyenler hayal kırıklığına kapılsalar da kurgudan çok efektlere dikkat edenler severek izledi. Assasins Creed serisinin devam filmleri çekilmeye başladı bile !

Sayfa: 1 [2]