Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Persephone

Sayfa: 1 [2] 3
16
Radyo Kulesi / Ynt: Return to Home ♪ - Cumartesi Gecesi
« : 29 Mayıs 2010, 22:59:54 »
2'de olursa çok ilginç olurdu :D

17
Radyo Kulesi / Ynt: Return to Home ♪ - Cumartesi Gecesi
« : 29 Mayıs 2010, 22:53:06 »
Bu gün kısa bir yayın yapsan bari... Hani örövizyondan sonra falan. :)

18
Yazarlar / Ynt: Stepheine Meyer
« : 29 Mayıs 2010, 22:13:42 »
Çok doğru, ama umarım bu kitapla fantastik edebiyata adım atan insanlar vampirlerle ilgili tartışmalara girmezler. :=)
Kitap daha çok aşk romanı olarak ön plana çıktığı için bu kitapla fantastik edebiyata başlamanın biraz sakat olabileceği düşüncesindeyim. Yani birçok insan tarafından okunma sebebi aşk romanı olması, tabi Robert Pattinson'da kitabın satışını %50 artırmıştır herhalde, neyse..  :hemk Eh, vampir kavramını en net biçimde güneşte parlayan yaratıklar olarak duyan bir insan bayağı bocalar fantastik edebiyata adım attığında herhalde. Keşke seriyi bu kadar pembe değil, biraz da siyah yazsaymış.

Bu arada Stepheine Meyer'i yazar olarak beğenemedim bir türlü. Acemi bir yazar gibi yazdığını düşünüyorum nedense..

Kesinlikle katılıyorum. Hemde hepsine. Stepheine Meyer en önemli vampir geleneğini yıktı bu kitaplarda. "Vampirler güneş ışığına çıkabilir" ilkesi ile hareket edip asırlardır süre gelen bir gerçeği yerle bir etti. Benim için vampir deyince akla gelen 2 şey vardır;
tabutlar ve güneşin öldürücü etkisi. Stepheine Meyer aptal romantik bir romanla bana göre bu iki kültürü de yok etti. Vampirlere gecenin yaratıkları denmesinin bir sebebi vardı herhalde. Ayrı bu kitaplarda ki vampirler mide bulandıracak kadar duygusal bence. O kendine acıma cümleleri falan.. İnsan vampir deyince yırtıcı, cezbedici, acımasız ve güçlü yaratıklar bekler. Güneşli bir çayırda parıldayarak dolaşan ve kendine acıyan bir vampir beklemezler. Yani en azından ben beklemem. Meyer vampir kelimesinin anlamını öldürdü. Onun vampirleri kolaylıkla bir 18.yy aşk romanına uyum sağlayabilir. Mükemmel çocuk , mükemmel hayat , mükemmel aile... kısacası fazla mükemmel. Bu kadar iyilik beni cidden hasta ediyor. Bu kadın; aptal bir aşk hikayesi mi yazıyor, yırtıcı bir vampir serisi mi belli değil. Aslında Stepheine Meyer şu andaki şöhretini sadece "hassas vampiri" canlandıran aktöre borçlu. Zaten o olmasaydı bu toz pembe vampirli rüyalar serisi asla satmazdı..

19
Eğlence & Mizah / Ynt: Hayat Felsefeleri
« : 29 Mayıs 2010, 20:47:41 »
Klasik ama hep hoşuma gider.
Bi tane daha buldum:
"Zamanı durduramazsın, ama onu oyalayabilirsin!

Güzel.. :)   O zaman şöyle diyelim : 

Ne "ASLA" kadar kararlı ol,
Ne "BELKİ" kadar çeliş,
"ELVEDA"yı söylediğin yerde bırak,
Yeni bir "MERHABA"ya ölesiye alış.

20
Eğlence & Mizah / Ynt: Hayat Felsefeleri
« : 29 Mayıs 2010, 17:25:19 »
Carpe Diem başka bişey demirem :D xD

Seni onaylamakla beraber eklemek isterim ki :  Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir. ;)

21
Tartışma Platformu / Ynt: Siz Kimsiniz?
« : 29 Mayıs 2010, 16:31:56 »
Ben kendimi hep Galadriel ile özdeşleştirdim. Kişiliği her zaman büyüleyici gelmiştir bana..

22
Sinema / Ynt: Tim Burton
« : 29 Mayıs 2010, 16:07:32 »
Sadece sinema alanında değil her şeyde gerçek bir ilah! Dünyamı sarsan iki yönetmenden biri..

23
Sinema / Ynt: Beetlejuice~Beterböcek
« : 29 Mayıs 2010, 15:57:49 »
Kesinlikle en sevdiğim filmlerden biri. İnsanı asla sıkmıyor, çok eğlenceli ve kesinlikle ilginç ayrıntıları var.
Favori sahnelerim;
              - Delia ve konuklarının Day-O şarkısıyla dansı.
              - Filmin sonunda Beterböcek'in bekleme salonundaki anları..

   

"Tim Burton gerçek bir ilah!.."

24
Sinema / Ynt: Twilight - Alacakaranlık
« : 29 Mayıs 2010, 15:49:23 »
Vampirler ilginç bir konu bunu kabul ederim. Ama Twilight'a bu gişeyi kazandıran tek şey aktörler. Konusu aslında çok basit. Yıllardın işlenen bir konu. Zavallı kız vampire aşık olur, falan filan. Kitap zaten belli gerçeklerin üzerine kurulmuş. Bir kaç ufak tefek ayrıntı dışında, tamamen bilinen bir konu. Oyuncular sayesinde gişe yapabilir bunu anlarım ama kalkıp ta senaryosu ve kurgusu çok sağlammış gibi başyapıt haline gelen film ve kitaplarla yarışırsa bu olay tamamen saçmalık olur. Maalesef bu yapılıyor ve çoğu kişide bu seriye, pardon 'karakterleri canlandıran aktörlere' tapıyor. Umarım sonunda herkes bu durumun ne kadar yanlış olduğunu fark eder...

25
Yüzüklerin Efendisi / Ynt: Yüzüklerin Efendisi
« : 29 Mayıs 2010, 13:43:44 »
Kesinlikle bir baş yapıt. Özellikle de kitapları..

26
Kurgu İskelesi / Ynt: Cuore Mangiare
« : 29 Mayıs 2010, 13:33:40 »
Ah aslında hikaye aynı yerde geçiyor. Fakat tararken bazı ayrıntıları atlamışım. Yoksa İstanbul ile alakası yok. ;)

 Düzeltildi..

27
Harry Potter / Ynt: Filmler sizi seriden soğutuyormu ?
« : 29 Mayıs 2010, 03:00:54 »
Kesinlikle berbat ediyor! Filmler gerçek Harry Potter ve bu serinin ruhunu yansıtamıyor bence. Oldukça gereksiz sahneler çekilirken serideki kilit noktalar atılıyor. Bu durumun sonucu olarak ta olaylar kopuk ve anlamsız oluyor. Örneğin Ateş Kadehi'nin filminde gereksiz ayrıntılar vardı. Ben 4. filmden çok büyük şeyler bekliyordum. Çünkü bana göre serinin dönüm noktasıdır. En önemlisi de Voldemort'un geri dönüş filmidir. Fakat film bu açıdan çok yetersizdi. Bilemiyorum bence çok daha iyi yansıtılabilirdi. Bana göre filmler kitapların etkisini bozuyor. İnsan okurken; beni bu kadar etkiliyorsa o zaman filmi mükemmel olur diye düşünüyor. Ama filmi izleyince tamamen hayal kırıklığı. Acı olansa çoğu insan Harry Potter'ı filmlerle tanıyor. Filmlerin yetersizliği yüzünden de seri anlaşılamıyor ve kitaplara çok yazık oluyor. Benim fikrim bu...

28
Harry Potter / Bunları biliyor musunuz ?
« : 29 Mayıs 2010, 02:53:35 »
Orijinal birinci kitapta JK'in Slytherin kaptanı Marcus Flint'i 6. sınıf öğrencisi yazdığını, ve 3. kitapta hala Marcus Flint'i kullanma hatasını yaptığını, hayranlarıyla yaptığı sohbetlerden birinde bir hayranı kendisine bunu sorduğunda da durumu kurtarmak için "Marcus Flint sene tekrar etmek zorunda kaldı" şeklinde bir açıklama yaptığını biliyor muydunuz? Peki ya bu hatanın ilk kitabın Türkçe'ye çevirisi sırasında 5. sınıf öğrencisi olarak düzeltildiğini biliyor muydunuz?

JK Rowling'in 4. kitaptaki Priori Incantatem bölümünde, Harry'nin anne ve babasını Harry'nin asasından yanlış sırada çıkardığını, bu hatanın Türkçe'ye çeviri sırasında düzeltildiğini biliyor muydunuz? Sanırım kitaplar Türkçe'ye geç çevrildiği için çok da kızmamalıyız, en azından bazı hataların düzeltilmiş halini okuyoruz.

Avusturya'daki Hexenschule isimli okulun gerçekten de, Hogwarts gibi, öğrencilerine sadece büyücülük öğrettiğini biliyor muydunuz? Bu okuldaki öğrencilere büyü yapma, iksir yapma, doğa, astroloji, astronomi, meditasyon ve kehanet konularının öğretildiğini,ve öğrencilerin 6 dönem sonunda, dersleri başarıyla tamamlarlarsa Büyücü Diploması alıp mezun olduklarını biliyor muydunuz? Eh, tabi mesleklerini nasıl açıkladıklarını merak ediyor insan.

Amerika'daki bir firmanın gerçekten de Bertie Bott'un Binbir Çeşit Şekerlemeleri'nden ürettiğini - ve şekerlemelerin gerçekten de hemen hemen her tadı , örneğin kusmuk, sümük içerdiğini - biliyor muydunuz?

Peki film çekimleri sırasında kullanılan şekerlemelerin de gerçekten de her tattan olduklarını biliyor muydunuz? (Bu konuda Rupert Grint'in (Ron) bir söyleşide söylediklerini hatırladım "Evet, gerçekten de iğrenç tadı olan bir şekerleme rastgelmişti bana ve hala ne içerdiğini bilmiyorum".)

Kanada'daki Carleton Üniversitesi'nde bir edebiyat öğretmeninin dersinde Harry Potter'ın 4 kitabını ve yine aynı tarz kitaplar olan Hobbit ve Narnia serisini okutup incelettiğini biliyor muydunuz?

Eski Spice Girl Geri Halliwell'in Harry Potter'dan esinlenip Scream If You Wanna Go Faster CD'sindeki "Circles Round the Moon" parçasını oluşturduğunu, ve bunu yaparken de bu parçanın Harry Potter ve Felsefe Taşı filminin soundtrack albümünde yer almasını umduğunu biliyor muydunuz? Elbette ki parça, soundtrack albümünde yer almadı J

Filmin Amerika'daki isminin Sorcerer's Stone, İngiltere'deki isminin Philosopher's Stone oldugunu ve bu sebeple de taştan bahsedilen her sahnenin iki ayrı şekilde seslendirilmek (hatta belki çekilmek) zorunda kalındığını biliyor muydunuz?

Herkesi etkileyen Quidditch maçı sahnelerinin filmde 9 dakika sürmesine rağmen, esasen planlanmasının 3 ay ve sonra da çekiminin bir 6 ay daha sürdüğünü biliyor muydunuz?

İngiltere'deki 8-9 yaşlarındaki çocukların, gözlüklü kahramanları Harry Potter'a benzeyebilmek umuduyla, göz muayenesi yaptırma ve gözlük takma isteklerinde inanılmaz bir artış olduğunu biliyor muydunuz?

Erised aynasının (bizde Kelid diye çevrilmişti) üzerindeki yazıyı (Erised stra ehru oyt ube cafru oyt on wohsi) tersten okuduğunuzda "I show not your face but your hearts desire" olduğunu biliyor muydunuz ? (yani Türkçe'si "senin yüzünü değil kalbinin arzusunu gösteriyorum", ve Türkçe'ye çeviren de bunu farketmiş olmalı ki Erised yerine Kelid yani dilek yazmış ama tabi o cümleyi de böylece mahvetmiş oluyor L )

Profesor McGonagall'ın ilk ismi olan Minerva'nın Yunan bilgelik Tanrıçası Athena'nın Latincesi olduğunu biliyor muydunuz?

Kral Arthur'dan önceki zamanlarda Voldemortis isimli çok kötü bir büyücü olduğunu ve tahminen Merlin tarafından yenilgiye uğratıldığını biliyor muydunuz? (Merlin kim, Kral Arthur kim demeyiniz lütfen!)

Voldemort'un Fransızca'da "flight of death" yani ölümün uçuşu anlamına geldiğini biliyor muydunuz? (JK'in eskiden Fransızca öğretmeni olduğunu söylememe gerek var mı bu arada?)

Running Weasley isimli bir adama ait bir hikaye olduğunu, bu adamın hiçbir satranç oyununu kaybetmediğini ve sonunda bir fare!!! tarafından öldürüldüğünü biliyor muydunuz? (Aman Tanrım, Ron - Scabbers (Kılkuyruk-Peter Pettigrew) olamaaaaaaaaaaaz! L )

Argus'un bin göze sahip bir Yunan Tanrısı olduğunu biliyor muydunuz? (hadememiz Argus Filch, iyi isim seçimi olmuş - bu arada ben biryerlerde bunun Tanrı değil de bir canavar olduğunu okumuştum sanki)

Draco'nun ejderha şeklinde, Sirius'un ise köpek şeklinde birer takımyıldız olduklarını biliyor muydunuz?

Yunan mitolojisinde Nimbus'un , toprağa değdiğinde Tanrı veya Tanrıça'ya dönüşen fırtına bulutu olduğunu biliyor muydunuz?

Patronus'un "protector - koruyucu" anlamına, expecto'nun ise "I expect-bekliyorum" anlamına geldiğini ve bir araya getirilip Expecto Patronum dendiğinde "I expect protection - Koruma bekliyorum" denmiş olduğunu biliyor muydunuz?

Apparate (bizdeki cisimlenmek) ve Disapparate (bizdeki buharlaşmak) büyülerinin İngilizce Appear (ortaya çıkmak, görünmek) ve Disappear (gözden kaybolmak, yokolmak) kelimelerinden geldiği sanırım çok açık. Peki, Harry Potter kitaplarındaki birçok büyü, bitki ve yaratık isminin İngilizce veya Latince kökenli olduğunu biliyor muydunuz?



H.P. serisinde geçen neredeyse bütün büyü sözlerinin İngilizce kaynaklı olduğunu biliyor muydunuz?

Lumos, Illuminate (Il-luminate) yani aydınlatmaktan geliyor.

Avada Kedavra'daki Kedavra, Cadaver, yani ceset kelimesinden geliyor. (Aynı terim Türkçe'de "çok soğuk" anlamında, kadavra diye var)

Stupefy, tamamen manalı bir İngilizce kelime, anlamı ise "aptallaştır".

Ennervate de öyle, "zihni geri ver" diye çevrilebilir.

Imperius Latince kaynaklı, Imperio, yani Güç kelimesinden geliyor.

Expelliarmus ise expel, yani uzaklaştır, uzak tut kelimesinden. (burada hemen ben bir ekleme yapmak istiyorum; arm silah anlamında da kullanılıyor. get armed - silahlanmak felan. Yani Expel = Uzaklaştır , Arm = Silah Sonuçta Expelliarmus = Silahı uzaklaştır gibi birşeyler oluyor. Eh, büyücülerin silahları da asaları olduğuna göre...)

Engorgio ve Reducio, Engorge (geliştir, büyüt) ve Reduce (küçült, azalt) kelimelerinden geliyor

Petrificus Totalus da neredeyse tamamen anlamlı. Petrify Totally, yani tamamen dondur, durdur.

Ayrica Nimbus'a ek olarak şunu söyleyebiliriz. Nimbus, modern meteorolojide bir bulut ismidir ve hızıyla ünlüdür.

29
Stonewall High...

      Lupin'in sene sonu sınavında Hermione'nin karşısında ki böcürt hangi şekli alıyor ?
                                                   

30
Harry Potter / Ynt: Hp bağımlısı mısın?
« : 29 Mayıs 2010, 01:44:10 »
Evet kabul ediyorum ben HP BAĞIMLISIYIM veee bununla GURUR DUYUYORUM!.. :D

Sayfa: 1 [2] 3