Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Old Fat Gil-Galad

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 6
16
Müzik / Ynt: Şu Anda Ne Dinliyorsunuz?
« : 15 Eylül 2017, 19:18:25 »
Nemrud The Band - Fly To Underground Without The Past

17
Tartışma Platformu / Ynt: Wattpad
« : 13 Eylül 2017, 21:59:20 »
Sizce soru hattındaki yayınevlerinin buradan kitap çıkarmışlığı var mıdır?

Epsilon'un çıkardığı Sadece 5 Saniye isimli kitap Wattpad çıkışlı. 2.baskısı çıkmış.

18
Ütopya/Distopya / Ynt: Otomatik Portakal - Anthony Burgess
« : 10 Eylül 2017, 04:59:18 »
21.bölüm, her ne kadar hikaye açısından heyecan verici olmasa da kitabın yüzümüze çarparmak istediği o karanlık gerçeği açıklayan bölüm olarak kitapta olmalı.

Spoiler: Göster
"Oğlum olunca, yeterince büyüyünce ona bunları açıklayacaktım. Ama sonra anlamayacağını veya  hiç anlamak istemeyeceğini ve yapmış olduğum şeyleri yapacağını, evet hatta belki miyavlayan tekirlerle ve sarmanlarla çevrili zavallı bir moruk sazanı öldüreceğini ve ona engel olamayacağımı anladım. O da kendi oğluna engel olamayacaktı kardeşlerim. Dünyanın sonuna kadar da böyle gidecekti, durmadan durmadan durmadan, kocaman dev bir herif filan gibi, belki dev ellerinde leş kokulu pis bir portakalı döndürüp döndürüp duran bizim Tanrı'nın kendisi gibi(Korova Sütbarı sağ olsun)."
Burada, fikirlerini  gayet açık ifade etmiş gibi gelmişti bana. Tarih boyunca insanoğlunun yoldaşı olmuş olan şiddetin hiçbir zaman onun peşini bırakmayacağını düşündüğünü gayet net ifade ediyor. Kitap, genel olarak bakıldığında insanoğlunun şiddet içgüsünü eleştiriyor. Karşılaştığımız her taraf bir şekilde şiddete başvuruyordu. İyiler ve kötüler, gençler ve yaşlılar, totaliter rejim ve özgürlükçüler, sanıklar ve mağdurlar, polisler ve suçlular, Gardiyanlar, hasta bakıcılar, herkes. 

19
Game of Thrones / Ynt: Game of Thrones
« : 30 Ağustos 2017, 07:21:22 »
Dizi kendini bitirdi zaten. Sezon boyunca mantık hataları ile doluydu dizi. Sezon Finalinde ise senaryo hataları baş göstermeye başladı (Bran'in Jon'un soy isminin Sand olduğunu söylemesi).

Bu Bran Ned Tower of Joy'da Lyanna ile konuşurken duymadı mı zaten çocuğun isminin neolduğunu? Hadi biz ilk izlerken araya müzik girdi duymadık. Peki Three Eyed Raven'a  ne oldu da duymadı isminin Aegon Targeryan olduğunu?  Hem bu Rhaegar Targaryen ne diye iki çocuğuna  birden aynı ismi koyuyor? Mal mı bu adam? Çocukları Aegon 1 Aegon 2 diye mi çağıracak?
Cersei'nin çocuğuna ne olacak emin değilim ama o çocuk, şimdiye kadar doğru çıkan kehanete göre asla doğmamalı ve Cersei kardeşlerinden biri tarafından öldürülmeli.
Spoiler: Göster
 Sızdırılan senaryo Arya tarafından öldürülecek diyor

Kitaptan koptuklarından beri ipin ucunu kaçardılar.

20
Tartışma Platformu / Ynt: Dağ 2 ve IMDB'de Türkiye
« : 30 Ağustos 2017, 04:39:21 »
Grayswandir, Er Ryan'ı kurtarmak işin şakası. Asıl dikkat çekmek istediğim ve kızdığım nokta gerçekten de Dağ 2'nin Türk filmi olduğu için  izlenilmeden direkt olarak önyargı ile aşağılanması ve  Türkler'in  yaftalandığını düşünmem.


Ben, Dağ 2 filmini ülkemiz sineması için yeni olmasına rağmen türleri arasında "Bu iyi bir film" denilecek bir noktada olduğunu düşündüğüm için ve uluslararası platformda da yükselirse belki sinema sektörünün dikkatini daha çok çeker ve daha fazla bu tarz filmler görebiliriz diye 8 puan  vermiştim.


Türkiye'de, dünyada ülkemizi, tarihimizi kötüleyen bir olay olduğu zaman her platformda karşı saldırıya geçen büyük bir kesim var. Bunu inkar edemeyiz. Bunun doğruluğunu veya yanlışlığını burada tartışmak istemiyorum. Ama @yavanna'nın örnek gösterdiği Reis gibi veya Kod Adı K.O.Z gibi filmlerde ki bu çekişmenin bir milliyetçilik olayı değil ülke içinde ki Iktidar/Muhalefet yanlıları arasında ki çekişmeden kaynaklandığı da inkar edilemez. Bu gibi olaylarda IMDB'nin suistimal edildiği doğru. Ama bu filmlerin dışında Lowest Rated listesine girmiş Dünyayı Kurtaran Adam'ın Oğlu, Keloğlan Kara Prens'e Karşı veya Emret Komutanım: Şah Mat gibi filmler var. Ayrıca Top 250 ye girmiş Eşkiya ve Babam ve Oğlum gibi filmler var.  Eşkiya filmine kim şişirilmiş diyebilir ki? Bu film sadece Türk olduğu için mi listede?


Eğer IMDB sadece belirli bir kesimin oylamasına açık olsa ve Dağ 2 bu belirli kesimin oylaması ile bu kadar yüksek bir oy alsa bu iddialar doğru diyebilirim. Ama sizin de dediğiniz gibi Amerikalılar sırf Amerikan olduğu için Er Ryan'i oylamadığı  gibi Türkler'in de Dağ 2 yi  sırf Türk diye oylamamış olabilirler. Hem ciddi bir şekilde diyebilirim ki Dağ 2 Türk sinemasının Er Ryan'ı Kurtarmak'ıdır.


21
Game of Thrones / Ynt: Game of Thrones
« : 29 Ağustos 2017, 21:37:06 »
Arkadaşlar 7. sezon 7 bölümde mi sonlandı?


Evet. Gelecek sezonda da 6 bölüm olacak. HBO son 6.sezondan sonra kalan 13 bölümü 2 sezon olarak yayınlamaya karar vermiş.

22
Tartışma Platformu / Dağ 2 ve IMDB'de Türkiye
« : 29 Ağustos 2017, 11:33:35 »
Selamlar, bildiğiniz veye bilmediğiniz üzere  Dağ filmi  2012'de vizyona girdikten sonra çok büyük bir beğeni kazandı ve 2.filminin çekileceği duyuruldu.


Halefi olan Dağ 2 filmi ise vizyona girdikten  sonra gişe başarısını 10  katına çıkarďı ve IMDB'de 54 küsür bin oy ile 9.9/10 gibi çok yüksek bir oy ortalamasına sahip oldu ve bütün dünyanın dikkatini çekti. Şu an ise  90 bin küsür oy ile 9.7/10 gibi hala çok yüksek bir oy ortalamasına sahip.


Film TSK'nın desteğiyle çekilen ilk film sanırım. Ülkemizde benzeri daha önce yapılmamış bir iş olmasına rağmen çok kaliteli bir iş olduğunu düşünüyorum. Film dünya çapında da büyük ölçüde dikkatleri çektiği için hakkında çok konuşuldu ve bunların bazıları dikkatimi çekti, daha da doğrusu beni hem kırdı hem kızdırdı.
Bir yerde filmin aslında kötü olduğunu ama IMDB'de bir Türk Mafyası olduğunu, örnek olarak verdiği CM101MMXI Fundamental (39k 9.3/10) gibi kimsenin bilmediği "saçma  film de" (Evet film demişti) dahil olmak üzere bütün Türk filmlerinin sırf ırkçı sebeplerden ve hiç bir Türk filminin Top 250'ye girememesinden kaynaklanan bir kıskançlıktan dolayı bu kadar yükseltildiğini, Dağ 2'nin de aslında kötü bir film olduğunu ama bu sözde IMDB Türk Mafyası'nın sırf ırkçı ve milliyetçi sebeplerden ötürü filmi bu kadar yükselttiğini iddia ediyordu.  Ayrıca bu Mafya'nın ters şekilde de çalıştığını ve milliyetçiliğe ters düşen "The Promise" gibi filmlerin puanlarını da aşağı çektiğini söylüyor ki burada haklı. Ama DAĞ 2 konusunda haksız diye düşünüyorum.  Bir Saving Private Ryan'dan ne eksiği var bu filmin?!? :fight: Tamam belki bir Tom Hanks'i yok ama oyunculukları gayet yerinde Bir savaş filminin yüksek puan alabilmesi için illa ki Nazilerle mi savaşılması lazım! Hem bizim Sniper şiir bile okuyor işini yaparken! Bir de utanmadan bütün Türk filmleri demişlerdi. Herhalde Bottom 100 listesinden haberleri yok :inca


Siz ne düşünüyorsunuz? Gerçekten böyle bir Mafya yapılanması var mı? Türk olan herşeye körlemesine dalıyormuyuz iddia edildiği gibi?


P.S: Her Anti-Nazi propagandası yapmaya çalıştıkları filmde ölçüyü kaçırıp Anti-Alman propagandası yapmak ırkçılık değil  ama Soykırım iddialarına karşı çıkmak ırkçılık!   >:(



23
Sheril, yorumun benzer başka bir  kitabı hatırlattı.
Mustafa Akgün-Yahudi'nin Tahta Kılıcı.

Yazar  bu kitapta Masonluk, Siyonizim ve Sabetaylık hakkında komplo teorilerinde bulunmuş ve bunlara kaynak olarak başka yazarların  kitaplarını kaynak göstermiş. Kitap kendini bir yakın tarih kitabı olarak sunuyor ama aslında sadece tarihsel olayları ırkçı bir şekilde yorumlayıp bazı suçlamalarda bulunuyor.


Hitler'in aslında bir yahudi olduğunu Rothschild veya Rockefeller (tam hatırlamıyorum) ailesinin piç çocuğu olduğunu, onlar ile anlaşarak Yahudi Soykırımı "yalanını" uydurduklarını ve bu sayede Israil devletinin kurulduğunu iddia ediyor. Ayrıca Türkiye'nin birçok işadamı, sanatçı ve politikacısının Sabetayist olduğunu iddia ediyor. Kendisi Kadir Mısıroğlu tarzında ırkçı bir yazar ve kitap tamamen ırkçı söylemlerden oluşuyor.  Kitap hakkında kendisine 2 kez suç duyurusunda bulunulmuş ama beraat etmiş. Maalesef bu iddiaları okuyup bunları tarihsel gerçekler sanıyor büyük bir kesim.

24
Game of Thrones / Ynt: Game of Thrones
« : 28 Ağustos 2017, 04:59:22 »
Rosemary, sızan senaryonun finalinde kararsızım. Çünkü BVAŞ serisi hâlâ eksik. Akgezenlerin ne olduğunu bilmiyoruz/bilmiyorum. Melkor, Sauron, Shaitan veya Myrddraal  gibi saf kötülükler mi yoksa onlarda insanlar gibi kendi yağlarında kavrulan bir ırk mı? Neyin peşindeler? Neden binlerce yıl bekledikten sonra saldırıyorlar? R'hollor ve The Other  gerçekte varlar mı?  Varlarsa düşmanlar mı yoksa aslında ikisi de bir mi? Ve neyin peşindeler?
Martin bir röportajında " seride ki hiç bir karakter saf kötü değil" demiş. Eğer öyle ise Ramsey Bolton veya The Mountain ne oluyor?  Gece Kralı gerçekten saf kötü değil mi? Bunlar cevaplanmadığı için sızan senaryo hakkında karasızım.Daha da kötüsü bunların dizi de cevaplanacağını zannetmiyorum. Umarım kitapta cevap bulur bu sorular ama oradan da ümidi neredyse kestim. İçten içe Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin kötü bir ünle tarihe geçiceğini hissediyorum.  Umarım yanılıyorumdur!

Ama yine de bu hali ile bir cevap vermek gerekiyorsa şunu söyleyeyim Seride ki kötü karakterler sadece  Akgezenler değil, elimizde Euron gibi kötü karakterler de var.  Yani kötülük insanların içinde de kendine yer bulabiliyor. Yorumlarına kısmen katılıyorum. Öyle bir dünya da tamamen iyiliğin hükmetmesi LOTR'da olduğu gibi "yavan" olabilir (Martin'de yavan olduğunu düşünüyor) ama bunu son sahnede ki gibi bu kadar dramatize etmek gerçekten "BITTERSHIT!"

Zaman Makinesi konusunda da sana şunu söylemek istiyorum  (kitabı okuyacak olanlar için)
Spoiler: Göster
 Verdiğin örnek yanlış! Eloiler'in evrimi "kendi yarattıkları" kötülük ortaya çıkmazdan önce henüz tamamlanmamış. Aksi halde onların temel ihtiyaçları Morlachlar tarafından karşılanmazdı. Eloi'ler kötülüğü tamamen "yok edebilseydi", Kötülük tamamen "yok edilseydi" evrim farklı bir şekilde  gelişim gösterecekti. Çünkü doğal ihtiyaçlarını karşılayaman ırklar yok olurlar. Ama onlar kötülüğün temelini kendileri atarak kendi sonlarını hazırladır. Peki biz gelecek nesil evrimimizin temelini ne üzerine kuracağız?
Zaman Gezgini'nin Morlock'ları keşfetmeden önce  üzerine sonuca vardığı Ütopyaya erişebilmek için tek şansımız Robot teknolojisi  gibi. Eğer bu teknolojiyi köleleştirilmiş yapay zekalar üzerine kurarsak sonumuz Eloi'ler gibi olabilir.  Ama bu Ütopyayı doğru bir şekilde kurabilirsek o zaman kötülüğün yok edildiği bir dünyada yaşanabilir.


25
Röportajlar / Ynt: J.R.R. Tolkien’in 1968 Röportajı
« : 28 Ağustos 2017, 01:32:35 »
Röportajı daha önce de yarım yamalak bir şekilde okumaya çalışmıştım bir yerde. Bu haliyle çok daha okunaklı ve anlaşılır olmuş. Her ne kadar röportajlardan hoşlanmasam da Tolkien gibi bir üstadın kendi sözlerinin cazibesine kapılmamak elde değil. Gel oku beni diye çekti kendine! Çeviri ve düzenleme için size ve Bayram Sarıkaya'ya teşekkürler!

26
Televizyon / Ynt: Hangi dizileri seyrediyorsunuz?
« : 27 Ağustos 2017, 11:24:29 »
Sense8 izleyen var mı acabaa? Çok severek takip ediyordum ama bitirme kararı aldı Netflix, öylece kaldı. Geçenlerde porno sitesi xhamster dizinin 3. sezon maliyetlerini üstlenip kendi sitelerinde paylaşmayı teklif etmişler fakat başka herhangi bir haber okumadım, var mı duyumu olan ya da izleyen? (:

Xhamster ile ilgili haberi duymadım( ;D ) ama izleyenlerin tepkisi üzerine bir final-veda bölümü çekileceği duyurulmuştu en son. Ne zaman gelir bilmiyorum.

27
Müzik / Ynt: Şarkı Sözleri
« : 22 Ağustos 2017, 21:58:49 »
White Rabbit- Jefferson Airplane

one pill makes you larger and one pill makes you small
and the ones that mother gives you don't do anything at all
go ask alice when she's ten feet tall
and if you go chasing rabbits and you know you're going to fall.
go ask alice when she's just small.
when men on the chessboard get up and tell you where to go.
and you've just have some kind of mushroom and your mind is moving low.
go ask alice i think she'll know
when logic and proportion have fallen sloppy dead.
and the white knight is talking backwards and the red queen's off with her head
remember what the dormouse said
feed your head
feed your head

28
"Şimdi yerdeki bütün o miyavlayan tekirlerle sarmanların arasından kalkarken uzaktan şu bildiğimiz polis otosu sirenlerini duyunca kedilerien sahibesi moruk sazanın, demin sandığım gibi kedileriyle değil de aynasızlarla konuştuğunu, eski zilini çalıp da yardım istediğimde hemen kullanmış olduğunu anında çakozladım."

Anthony Burgess-  Otomatik Portakal

29
Game of Thrones / Ynt: Game of Thrones
« : 17 Ağustos 2017, 11:40:53 »
Bu sızdırılan bölüm Myrddraal ve Trolloc'ların arasındaki ilişkiyi hatırlattı bana.
Benim de aklıma direkt olarak aynı şey geldi. Ama biraz daha farklı gibi. Myrddraal'ler Trolloc'lara güvenmedikleri için bağları vardı diye hatırlıyorum ama  Wight'lar ve White Walker'lar arasında ki olay daha farklı işliyor gibi. Whigt'ların White Walker'lara saldırabilecek veya bir şekilde ihanet edip yüzüstü bırakabilecek akılları varmı bilmiyoruz. Bence, olay, Akgezenler'in büyüsü hakkında. Tabii Gece Kralı ve Akgezenler arasında ne tür bir hiyerarşi var orası muamma. Bunu bilmeden net birşey söylemek yanlış olur gibi geliyor.

Beric Dondarrion da bir nevi Jon'un görevini doğruladı gibi geliyor bana. Sanırım bu, savaşın, Jon'un düzenleyeceği yeni bir intihar saldırısı ile bitebileceğine dair bir gönderme veya bir yem olabilir. Ama her hâlükar da Jon vs Night King olarak bitecek.


Rosemary, Winter is fell harika, Stark'ların sözlerini hatırlayınca daha da harika oluyor (Winter is Coming ;) ) ama ne yazık ki Martin, bu hikayenin Buz ve Ateşin Şarkısı evreninde olmadığını söylüyor.

Bend the knee/Dany meselesini başta anlayamadım. Dany liderlik edebilmesi için Jon'a diz mi çökecek diye düşünürken senaryo aklıma geldi ;D


Tazı'nın ve Tormund'un diyaloglarına çok güldüm. Hele Tazı'nın "Damn cunt"diye taş attığı sahne harikaydı. 
Beğenmediğim yer Benjen'in ortaya çıkıp Jon'u kurtarmasıydı. Diyelim ki Benjen Bran tarafından Jon'a yardım etmesi için çağrıldı(Eğer Benjen Three Eyed Raven'a hizmet ediyorsa). Niye en başta atlarla gelipte Wight'i birlikte  yakalayıp kaçmıyorlar?!?  Madem atlar işe yarıyor ne diye yanınıza at almıyorsunuz en başta?!? Ne diye Viserion'u yalan ediyorsunuz. Herhâlde senaristler" Yav biz bu Benjen'i geçen sezon oynattık ama öyle bıraktık, bunun ileride yapacağı bir b*kta kalmadı. Biz en iyisi bunu aradan çıkaralım" demişler.  Bir de o kayada ne kadar bekledikleri ile ilgili bir problem var tabi.

8. Sezon hakkında olası spoiler ve kitap hakkında teori  içerir!

Spoiler: Göster
 8.sezon'a ait olduğu iddia edilen çok detaylı bir senaryo var. Euron'un Yüzsüz Adamlarla anlaştığı ile ilgili teoriyi doğrular nitelikte. Ama abisi yerine Cersei için anlaşmış. Yara, Cersei'nin onun evcil hayvanı olmayacağını söyleyince Euron;
"Bravoos'lu dostlarım bunu halledecek." diyor.

Daha sonra Jaqeen H'qar Kuzeye gelip Arya'ya, listesinden bir isim daha eksiltmesi gerektiğini, Cersei için bedelin ödendiğini söylüyor ve Arya'ya bir zehir veriyor.
(Bu adam seride ki en Cool karakter!)
7×6'da  gördük ki Gece Kralı dizi de Wight Viseriona binecek. Ama kitapta öyle olacağını sanmıyorum. Euron her ne kadar dengesiz bir karakter olsada çok zeki. Eğer attığım iddia ettiği yumurtayla Yüzsüz adamların bedelini ödemişse NK'nin elinde gerçek bir ejderha olabilir diye düşünüyorum. Jaqeen H'qar'ın en başta (Büyük ihtimalle Syrio Forel olarak) Kızıl Kaleye sızması, Kargaların Ziyafeti'nde Hisar'a gelerek  Pate öldürmesi ve Demir Anahtarı çalması(The Alchemist. Tarifi Harrenhal'da yüzünü değiştirdikten sonra ki haline uyuyor.) Ejderhalar, eski Valeria  parşömenleri ve büyüleri hakkında veya Ötekiler hakkında bilgi almak için olmalı.
Büyü ve başka türlü güçlerin var olduğu kesin. Eğer inançların temeli aslında bu güçlere dayanıyor ise, o zaman Yüzsüz Adamlar gerçekten Ötekiler'in Çokyüzlü tanrıya hizmet ettiklerini hatta yüzlerinden biri olduğunu bile düşünüyor olabilirler. Aslında Yeşilgörü'ye de sahip olabilirler. Belki bu şekilde kimin ölmesi gerektiğine ve kimin kendilerine katılması gerektiğine karar veriyorlar. Arya hakkında ki karanlık teoriler doğru olabilir mi acaba????   :shrlock

30
Game of Thrones / Ynt: Game of Thrones
« : 16 Ağustos 2017, 19:13:15 »
7x4ün sızmasına rağmen canlı yayında ilk bölümden bile çok izlendiğini düşünürsek, pek bir böyle bir sorun yaşayacak gibi görünmüyorlar.
Bunu bilmiyordum ama 8.sezona ait olduğu söylenen iki senaryo da dolaşıyor. Eğer hikaye sızdırılırsa ne gerek var diyebilirler diye düşünmedim değil. Ama sanırım haklısın.

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 6