Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Old Fat Gil-Galad

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 6
31
Game of Thrones / Ynt: Game of Thrones
« : 16 Ağustos 2017, 10:53:48 »
Rosemary,madem yaz dedin Yüzler Adası ve Buz Ejderhası hakkında bulduğum bir iki detayı yazayım :D


İlk Akgezenler yaratıldıktan sonra (Nerede yaratıldığı hakkında farklı görüşler var: Yüzler Adası, Bloodraven'in bulunduğu yer.) çocukların onu kontrol edemediler ve korkup Yüzler Adası'na kaçarak (Dorne mızrağı olarak geçen, ilk insanlar'ın  Westeros'a gelirken kullandıkları kara geçidi Yüzler Adası'nda yapılan bir büyü ile suya gömüldü.) onu  kendi haline bıraktılar ve Yüzler Adası'nda ilk insanlarla barış yaparken yarattıkları şeyden onlara hiç bahsetmediler. Bundan sonra geçen binlerce yıllık süre içinde sürekli kış toprakları yani şuan ki Duvar'ın kuzeyinde ilk Akgezen uzun geceyi başlattı. Duvar'ın Kuzeyinin her zaman kış olmasının nedeninin Akgezenler olduğu söyleniyor. Akgezenler yaratıldıktan sonra sadece  Ormanın Çocukları'na değil insanlara da düşman oldular. Ve uzun gecede hepsine saldırıp Azor Ahai'e yenildiler ve Duvar inşa edildi.  Daha sonra 13. Lord Kumandan'ın kendini Gece Kralı olarak ilan ettiği zamanlar yaşandı. (Kendisi bugün ki Gece Kralı değilmiş. Bir Akgezen'e Âşık olup çocuklarını Craster gibi Akgezenlere veriyormuş. Başka bir teori olarak bugün ki Gece Kralı, aslında bir Stark olan 13.Lord Kumandan'ın soyundan hatta oğlu bile olabilir. Ne kadar yaşadıklarını bilmiyoruz. Ayrıca Azor Ahai'nin Kahramanlar Çağı'nda Gece Kralını öldürüp öldürmediği de belli değil. Sadece Ötekileri yendi deniyor.) Tekrar saldırmak için binlerce yıl neden bekledikleri bilinmiyor.

Bu detaylardan sonra, senin teorinin delilleri şunlar: Night King'in esas amacı Yüzler Adası'nda ki Ormanın Çocuklarını öldürmek ve büyülerini almak. Ilk bölümde Akgezenler'in Tuzak için bıraktıkları ceset parçaları aslında Yüzler Adası'nda ki Ormanın Çocuklarını ifade ediyor: Çember içinde ki çizgi Tanrı'nın Gözü gölü etrafında ki kafalar ise Yüzler adasıni ifade ediyor. Parçalanmamış tek ceset ise bir Kız çocuğuna ait.

Bunu sadece intikam için mi yoksa yeniden insan olabilmek için mi yada daha kötü bir niyetlemi yaptığı tam belli değil.


Buz Ejderhası hakkında ise iki teori var:
1.si:Euron Greyjoy'un Valeria'da bulduğu, ve Denize attığını iddia ettiği ejderha yumurtasını Gece Kralına verdiği ve Westeros ile işi bittiğinde Westeros'u ona vermesi için anlaştığı veya Yüzsüz adamlara, abisini öldürmeleri için verdiği[Bu teoriye göre Yüzsüz Adamlar The Other'a (Ölüm. " Sadece bir tanrı var ve Kız onun ismini biliyor.")çalışıyor ve Akgezenler onun elemanları.].
2. Martin'in Buz Ateşin şarkısı serisinden önce yazdığı bir çocuk hikayesi: Adara isimli bir kız bir Buz Ejderhası bulur adını Winter koyar ve ona binerek uçmaya başlar. Bir gün 3 Ateş Ejderhası kızın köyüne saldırır. Köyü korumaya çalışırken WINTER erir ve bir göle dönüşür ve Adara kaybolur.  Burasının ASOIAF evreninde ki Winterfell olduğu söyleniyor. (WINTER IS FELL -Kış devrildi) Ve birgün Kış tekrar geldiğinde ve gölet tamamen donduğunda bu ejderhanın uyanacağı söyleniyor.  G.R.R.M. Bazı yayıncılar bunun ASOIAF evreninde olduğunu söylemiş ama G.R.R.M grrm.livejournal.com da bunu yalanladı. 



Bir de buraya tıklayarak Night King ve Azor Azai hakkında bir teoriye ulaşabilirsiniz.  :ciao

32
Game of Thrones / Ynt: Game of Thrones
« : 16 Ağustos 2017, 06:13:16 »
HBO'nun hackerlarla olan sıkıntıları bitecek gibi görünmüyor. Daha önce senaryo sızmıştı. Sonra da yedinci sezonun dördüncü bölümü sızmıştı. Şimdiyse altıncı bölüm sızmış.

HBO Ispanya "yanlışlıkla" yayınlamış deniyor.
Daha önce sızan bölüm için de Hindistan'da ki dağıtım şirketi suçlandı ve sanırım 4 kişi gözaltına alındı.  Milyonlarca dolarlık bir yapımın ve milyarlarca dolarlık, HBO gibi bir kanalın bu kadar acemi işler yapması gerçekten inanılmaz.  En azından Netflix tarzında internetten satışa sunulsa. Korkarım bunlar sızıntılar yüzünden iptal etmeye falan kalkarlar.

33
Game of Thrones / Ynt: Game of Thrones
« : 16 Ağustos 2017, 02:58:38 »
Size cevabını bilmediğim bir soru sorayım. Belki siz düşünmüş veya okumuşsunuzdur. Soru çok basit.

Akgezenler neden güneye gitmek istiyor? Amaçları sırf insan öldürmek, bölgeleri ele geçirmek olmamalı hatta daha derin bir cevabı olmalı bence. Mesela Daenerys Westeros'a geldi çünkü tahtın kendisinin yasal hakkı olduğunu düşünüyor ve amacı da adaletle birlikte yönetimi sağlamak. Peki Akgezenlerin amacı neden sadece katletmek kadar sığ olsun? Gece Kralı'na bakınca zeki ve amacı olan birini görüyoruz. Bir amaca doğru yürüyor olmasınlar.

Bu konuda gördüğünüz gibi fikrim var ama bilgim yok. Siz ne biliyor veya düşünüyorsunuz?

Bu konu hakkında kesin birşey olmasa da bazı teoriler var. Bir yerde "Neden geldiklerini kendileri de bilmiyordu. Yaşayan herşeyi öldürdüler ve sonunda yenilip geriye döndüler."diyordu. Bunun kaynağı nedir bilmiyorum. Teorilerin bazısı çok absürd olmasına rağmen yine de yazayım.



Redditte bir yazar Night King'in veya Wight Walkerlar'ın yenildikten sonra Starklar ile antlaşma  yaptıklarını ve Duvarın kuzeyinde Winterfell de her zaman bir Stark olması gerektiğini, o yüzden Kuzeyi ejderhalardan korumak için geldiklerini söylüyor. Kendi sebeplerini sunmuştu ama bence en saçma teori bu. Buna benzer bir iki tane daha vardı pek hatırlayamadığım.

Başka birinde, senin de dediğin gibi; Yeniden insana dönüşmek veya intikam almak istedikleri için duvarı geçmek ve hâlâ ormanın çocuklarının ve Yeşil İnsanlar (?)ın yaşadığı söylenen gizemli Yüzler adasına gelmek istedikleri ile ilgili bir teori var.

Başka birinde Asıl savaşın Melissandre'nin dediği gibi;
R'hllor; Ateş ve Yaşam Tanrısı ve Great Other; Soğuk ve Ölüm Tanrısı arasında olduğunu son ejderhanın ölümü ile Akgezenler'in uyandığını söylüyor. Burada buna 2 başka teori ile katkım olacak; Game of Thrones'da giriş bölümünde 3 korucuya saldıran 6 White  Walker'in aslında onlara tuzak kurduğu, orada onları bekledikleri açık.  Ayrıca İlk İnsanların Yumruğunda, yaratıkların saldırısından sonra kalanları Akgezenler takip ediyor. Bu iki sahnede sanki birilerini ya da birini arıyorlar mış gibi. Çetinocak'ta kim"i aradıklarını öğreniyoruz; Jon Snow! Bu teoriyi destekleyen şeyler özetle şunlar. Craster'ın kalesinde Craster, Jeor Mormont'a o üçünü hatırladığını söylüyor. Yani Akgezenler için çalışan Craster, efendilerinin aradığı şeyi; Şekilli kılıcı olan genç bir Lord çocuğunu onlara teslim etmiş olabilir. Ve hatta Gece Nöbetçilerinin aynı tarife uyan birileri ile İlk İnsanların Yumruğuna gittiklerini de söylemiş olabilir. Yani Akgezenler aslında Jon'un varlığından haberdarlar ve Tehlikeli olacağını bildikleri için onu önceden ortadan kaldırmak istiyorlar.

Diğeri Buz Ejderha'sı. Kışyarı'nın altında bir Buz Ejderha'sının olduğu ile ilgili  bir Old Nanny hikayesi var. Hikâye;  Bir Buz Ejderhası'nın üç Ateş Ejderhası ile savaştığını ve kazandığını, ardından bir daha hiç görülmediğini, Kışyarında,her zaman soğuk olan gölün altında uyuduğunu ve kış gelince tekrar uyanacağını söylüyor. Bazıları, Buz Ejderhası'nı Jon kullanacak bazıları da ejderhanın metaforik  olduğunu ve aslında Jon'dan bahsettiğini söylüyor.  Ben de metaforik olduğunu düşünüyorum. Martin'in dediği gibi "Saf iyi veya saf kötü yoktur." Bu yüzden iyilik veya kötülük olarak karşılaştırılan R'hllor ve Other'ı ,Buz ve Ateş'i bir araya getiren Vâdedilmiş Prens'i, Azor Ahai'i öldürmek için saldiyorlar. Bence Kızıl  Tanrı'nın umudu da denge.  Vâdedilmiş Prens  yenilirse dengeyi sağlayacak hiç bir şey olmayacak, The Other kazanmış olacak.
(Bu teoriler Reddit den okunmuştur.  Tam olarak böyle olmasalar da kendi başlarına orjinallerine yakınlar.)

Benim kendi teorime göre(daha önce başka bir yerde yazıldımı bilmiyorum);  NK'in aslında aslında buz da bulduğu bir Akgezen'e aşık olan bir NW Lord Kumandanı olduğu ve belki de bir Stark olduğu efsanesi var. Efsaneye göre o zaman ki Kışyarı Lordu onu yeniyor. Biliyoruz ki Bran geçmişe müdahale edebiliyor. Eğer Bran o zamana müdahale edip Night King'in yenilmesini sağlamışsa hatta  belki de Akgezenlere karşı zafer kazanılmasını sağlamışsa belki de onu öldürerek tarihin akışına belli bir amaç için (belki de Akgezenlerin hiç var olmamış olması için)  saldırıyor olabilir.  Neredeyse imkansız ama bir fikir.



34
Game of Thrones / Ynt: Game of Thrones
« : 15 Ağustos 2017, 14:09:13 »
6. Bölüm hakkında ağır spoiler içerir! Senaryoyu okumadıysan lütfen açma!
Spoiler: Göster
 Benim , Türkçe olarak okuduğum yerde şöyle diyordu: Dany Suicide Squad'ı kurtarır,  Jon Dragon'a binemez Viserion NK tarafından vurulup düşerek buzu kırar. Jon suya düşer.  Benjen Stark yaralı Jon'u kurtarır... Kuzeye giden gemide Dany'e: " Eğer ayağa kalkabilseydim diz çökerdim" der.
Ingilizce kaynağı Reddit'de,orada ki arkadaşta Ispanyolcadan çevirmiş. Benim Ingilizcem pek iyi değil ama sanırım şöyle diyor: "Jon kurtulduktan sonra Eastwatch'da Dany ile buluşur. Dany Viserion'dan dolayı yıkılmıştır. Jon ona "Eğer WWs ile savaşımızda yardım edersen diz çökerim" diyor. Dany,epik konuşmalarından birini yapıyor(NK i öldüreceğim bla bla...). Jon'da "Eğer ayağa kalkabilseydim diz çökerdim"diyor. Birlikte olmaları 7.bölümde, yakaladıkları Akgezen'i Dragonpit'e götürüp tekrar dönerlerken oluyor.  Yani Jon bir nevi diz çöktükten sonra.

Önceki bölümler tamamen doğru gibi gözüküyor. Ingilizcesine linkten ulaşabilirsiniz.  https://www.reddit.com/r/freefolk/comments/6pktkb/frikidoctors_season_7_episode_6_review_full/


İBow, Tyrion'in aslında Targaryen olduğu hakkında teoriler var. Bu da Jamie'i en küçük kardeş yapar. Tabi Valanqor'un anlamını birde Missandei ye sormak lâzım.
Euron hakkında ki teorin üzerine ise düşünmek bile istemiyorum. Belki doğru olabilir. Onunla evlenip sonra öldürerek tahtı ele geçirmek istiyordur ama bunu yaparsa hem Martin'e hem dizi senaristlerine hem de aktöre çok ağır küfürler ve tehditler içeren nefret mesajları göndermeye başlarım. Zaten işe yaramaz bir karakter bir de Cersei gibi bir karakteri  öldürürse ömrümün sonuna kadar nefret ederim.

35
Müzik / Ynt: Şu Anda Ne Dinliyorsunuz?
« : 15 Ağustos 2017, 06:20:15 »
Jefferson Airplane - White Rabbit

When logic and proportion
Have fallen sloppy dead
And the White Knight is talking backwards
And the Red Queen's off with her head
Remember what the dormouse said
Feed your head
Feed your head

Şu "Kehanetvâri" kısma bayılıyorum! Büyük ihtimalle uyuşturucudan bahsediyor ama...

36
Game of Thrones / Ynt: Game of Thrones
« : 15 Ağustos 2017, 05:57:53 »
Bu olay bana kitap serisinin sonu hakkında umut vermiyor.
Benim de diziden beklentim bayağı düştü. 6.sezon kitaptan kopuk olmasına rağmen güzeldi, ama bu sezon beklentileri (en azından benimkileri)  hiç karşılamıyor. Ama kitapta olup dizide olmayan karakterleri düşünürsek,  kitapta olayların  çok daha farklı bir şekilde gelişebileceği söyleyenebilir sanırım.  Ama yine de Martin'in zaman aralıkları ile nasıl başa çıkabileciğini merak ediyorum.


Spoiler: Göster
Jon Snow'un Aegon Targaryen olması işleri kolaylaştırmak için sanırım ama Dany ile evlense bile ki, bence de birbirlerinden hoşlandıkları aşikâr her koşulda Dany hükümdarlığı Jon'a bırakmak durumunda değil mi? Westeros geleneklerine göre Demir Taht'ın gerçek varisi Jon, Dany'nin taht iddası asılsız.

Sızan senaryoyu okuma gafletinde bulundum
Spoiler: Göster
 Jon'un diz çökeceği söyleniyor.

Bir sezon kalmışken işleri böyle karıştırıp sonra da tatmin etmeyecek bir şekilde biterecek gibiler.  :goth:

37
Sinema / Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« : 13 Ağustos 2017, 14:44:09 »
Hiçbiri Samuel L Jackson'a yetişemiyor. Şimdi baktım adam 153 filmde oynamış. Siyahi başrol değil  siyahi rol denince akla geliyor sanırım ;D

Will Smith 50, Morgan Freeman 100 küsür filmde oynamış. 
Michael B Jordan gelecekte Morgan Freeman dan boşalan yeri alabilir belki(malum bayağı yaşlandı)...

38
Game of Thrones / Ynt: Game of Thrones
« : 13 Ağustos 2017, 03:22:23 »
Old Fat Gil-Galad, doğru Bran konusunda haklısın bak. Ben istiyorum ki biraz neşeli, afacan olsun ama bundan sonra hiç öyle olmayacağı belli. Dördüncü bölümde Meera'ya "benim bildiklerimi bilsen kafana sıkardın" tarzı bir şeyler de demişti. Ama yine aynı bölümde, hatırlarsın, Bran ile Serçeparmak oturmuş muhabbet ediyorlardı. Sohbet tam "kaos bir merdivendir" lafına gelince Meera kapıda gözüktü. Bu bayağı klişe bir hareketti. Normalde bu dizide sohbet bir yere bağlanır ve sahne o şekilde sona erer ama sanırım, pop kültür artık hâkim diziye.

Cersei ise hem iyi hem de kötü bir karakter, tam anlamıyla kötücül bir karakter değil bence. Eylemleri kötü sonuç verse veya bunları çoğunlukla kendi nefsini mutlu kılmak için gerçekleştirse de, esas amacı tıpkı Jaime'ninkinin de olduğu gibi aile çıkarlarını korumak. Ama Euron'u tam bir kötücül olarak göstermeye çalışıyorlar. Adamın zaafı yok, meret dersin Kurtlar Vadisi'ndeki Ersoy Ulubey. Ama oluyor mu? Olmuyor işte. Dediğin gibi, Cersei her durumda daha kötü durup, inandırıcı oynuyor.

Yalnız bu bölüm cidden çok güzeldi. Arya'nın ayak oyunları, sondaki savaş falan cidden defalarca izlenilesi. Ama içimde ukde olan esas mevzu ise Jaime'nin adamakıllı kılıç dövüşüne girememesi. Sanırım yıllar önce yine Rıhtım'daki bir röportaj yazısından okumuştum. Martin'e soruyorlar, Jaime ile Aragorn kılıç dövüşüne girse hangisi kazanır diye, ve üstat Jaime diye yanıtlıyor.  Çok büyük dövüşçü cidden ama o yeteneği görmekten mahrumuz.

Cersei ve Jamie hakkında çok farklı düşünüyoruz belli ki. Bence Cersei yaptığı herşeyi güç için yapıp, ailesi için yaptığını söylüyor, çünkü onun için ailesi demek kendisi demek. Kendisi için herkesten vazgeçebilir çünkü sevgisinin bir sınırı var. Jamie ise Cersei'nin tam zıttı. Jamie yaptığı şeylerde kendini hiç düşünmüyor. Tek zaafı ailesiydi. Şu an sadece Cersei kaldı. O da öldüğünde ne olacağını göreceğiz. 


"Kaos bir merdivendir" sahnesinde bende "ne oluyor ya" demiştim Meera içeri girdiğinde.  Konuşmanın yarım kalması gerçekten canımı sıktı. Gizem bırakma çabasının böyle bir şekilde olması gerçekten yakışmıyor bu diziye.
Hele Serçeparmak'ın bu şekilde gidicek olması kanserlik. Bu sezon beklentimin baya altında kaldı benim.
Jamie mi Arthur Dayne mi?
Bence biraz abartmış üstat.

39
Televizyon / Ynt: Shameless
« : 12 Ağustos 2017, 23:34:45 »
Bir de ülkecek Emmy Rossum' a rezil olduk. O da nereden görüp izlediyse...

40
Sinema / Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« : 10 Ağustos 2017, 23:34:10 »

Ek olarakta neredeyse her filmde de karşıma ya Laurence Fishburne çıkıyor ya da Morgan Freeman vallahi sıkıldım artık Hollywood'un siyahi oyuncu kontenjanı mı tükenmiş nolmuş anlamadım

Samuel L. Jackson'ı unutmuşsun ;D
Siyahi başrol denildiğinde sadece bu 3 aktör akla geliyor sanırım.

41
Game of Thrones / Ynt: Game of Thrones
« : 10 Ağustos 2017, 23:16:48 »
 
Dizi şu an için çok keyifli gidiyor ama? Maalesef ki uzun süre önce ortama düşen sızıntı yüzünden teori üretemiyoruz. Ortama düşen mevcut senaryo şu ana kadar diziyle müthiş uyumlu ilerledi. Eğer okuduysanız senaryoyu, zaten her şeyi biliyorsunuzdur. Peki bu durumda neyi konuşabiliriz? Tabii ki ilk bölümünden beri diziyi ayakta tutan faktör olan oyunculuk ve replikleri.

Şu dizideki oyunculuklar cidden çok görkemli. Zaten senaryoyu bilmemize rağmen hâlâ heyecanla izliyorsak diziyi, bu oyuncuların kalitesinden dolayıdır. Davos, Jaime, Olenna, Melisandre'nin kışkırtıcılığı, Bronn'un küstahlığının inandırıcılığı, Jorah'ın bitmeyen efkârı, sizce de Bran büyüdükçe çirkinleşmiyor mu? Sevimsiz çocuk! Azıcık sırıt.

Dizide ısınamadığım tek karakter Euron. Kitapta kendini bayağı merak ettiren bir karakteri resmen palyaçoya çevirmişler. Oyuncu seçimi yanlış, beden dili abartılı, her şey, her şey. Biraz Oberyn haytalığı verilmeye çalışılmış ama olmamış bence. Aynı anda hem komik hem de ürkütücü olmaya çalışıyor ama hiç beceremiyor. Hatta Euron konuşunca ben oturduğum yerden "hadi lan ordan" diye bağırıyorum. O derece pisim bu herife.

Ha bir de Ed Sheeran hamlesine ne diyorsunuz? İlk bölümü arkadaşımla birlikte seyrederken bunun sahnesi çıktığında arkadaşım ağzında on yüz milyon baloncuklaşmış sprite ve sevinçle karışık bir hışımla, ED SHEERAN! diye bağırdı. Ben efendi bir çocuk olduğumdan böyle bir tepki vermedim ama çoğu kişi bu şekilde haykırmıştır. İşte bence bu durum, bu herifin neden orada ya da dizinin herhangi bir yerinde oynatılmaması gerektiğinin muhteşem bir örneğidir. Düşünsenize Tarık Mengüç'ü dizinin kadrosuna aldıklarını ve bu çıktığında ülke olarak ŞAKŞUKA! diye bağırdığımızı. Bana çok komik geldi ya.
  ;D Kesinlikle katılıyorum! Ed Sheeran ürün yerleştirme gibi olmuştu resmen. Hele Euron... Bi arkadaşım oyunculuğu çok iyi, kötü karakteri çok iyi oynuyor o yüzden itici geliyor diyor ama Cersei de kötü karakter. Ama en ufak bir iticiliği yok. Lena Headey olağanüstü (bu sezon karakter bana biraz düşük geliyor ama neyse). Bran'a biraz haksızlık ediyorsun gibi ama. Evet çirkinleştiği doğru ama ona şuan insan demek bile yanlış. Bir çeşit tanrı oldu çocukcağız. Olan Myraa'ya oldu.  :-\


42
Zaman Çarkı / Ynt: Karaethon Döngüsü ve Diğer Kehanetler
« : 10 Ağustos 2017, 22:58:03 »
Tese
Karaethon Döngüsü, Yenidendoğan Ejder'in dönüşünü haber veren en geniş kehanettir. Aşağıdaki hali, metnin orjinalinden çevirilmiştir. Çeviren ben değilim, sadece alıntı yapıyorum.

Ejderdağı’nın yamacında doğacak
Kimseyle evlenmemiş bir kızdan.


Burada bir tutarsızlık yok mu?
Gölge Yükseliyor'da (sanırım) Aiel bilgileri Rand'a gerçek ebeveynlerinden bahsederken annesi ile Kıraç'ta ilk konuştuklarında kadının bir koca ve oğuldan bahsettiğini söylüyorlar.

Ben şuan Kaos Lordunu okuyorum ileride bir açıklaması varmı?
Rand'ın annesi Kıraç'a gelmeden önce evli ve 1 yaşlarında bir erkek çocuğu var. Bazı nedenlerden dolayı kocasını ve oğlunu geride bırakıp, Kıraç'a Mızrağın Kızları'na katılmak  için evinden kaçıyor. İleride bunun nedenini öğreneceksiniz. Kehanette hiç evlenmemiş derken Mızrağın Kızı olmasından sonraki zamanı kastediyor ki bu da doğru Rand'ın annesi ile babası evli değillerdi. Ayrıca tüm kitapları okumadan kehaneti okumanızı tavsiye etmem.


Karaethon Döngüsü, Yenidendoğan Ejder'in dönüşünü haber veren en geniş kehanettir. Aşağıdaki hali, metnin orjinalinden çevirilmiştir. Çeviren ben değilim, sadece alıntı yapıyorum.

Ejderdağı’nın yamacında doğacak
Kimseyle evlenmemiş bir kızdan.


Burada bir tutarsızlık yok mu?
Gölge Yükseliyor'da (sanırım) Aiel bilgileri Rand'a gerçek ebeveynlerinden bahsederken annesi ile Kıraç'ta ilk konuştuklarında kadının bir koca ve oğuldan bahsettiğini söylüyorlar.

Ben şuan Kaos Lordunu okuyorum ileride bir açıklaması varmı?
Yanlış bilgi vermeyeyim ama hatırladığım kadarıyla bir evlilik sözkonusu değildi sanki. Ben de oraları yıllar önce okumuştum, seriye tekrar başladım şimdi o yüzden emin değilim.
Teşekkür ederim!  @Tobizume Haklısın. Mızrağın Kızlarına katılmasından bahsediyorsa bi sıkıntı kalmıyor.

43
Liman Kütüphanesi / Ynt: Beğendiğiniz Alıntılar
« : 29 Haziran 2017, 22:47:02 »
"Çok açık olmasa da, Tanrılar ölümlülerin acılarına kayıtsız değildir.Ölümlülerin acılarını zaman zaman komik,zaman zaman ilgi çekici bulurlar; bazense, nadiren de olsa, ölümlülerin çektikleri içlerinde bir yere dokunur."

Andre Alexis - Tanrılar Zar Attığında

44
Müzik / Ynt: Şu Anda Ne Dinliyorsunuz?
« : 29 Haziran 2017, 22:00:33 »
NANCY SINATRA - Bang Bang
https://youtu.be/T5Xl0Qry-hA

45
Televizyon / Ynt: Hangi dizileri seyrediyorsunuz?
« : 26 Haziran 2017, 18:19:08 »
Preacher (Fantastik,Dram,Korku,Komedi,Aksiyon)2.sezon başladiı.

Gart Ennis ve Steve Dillon yarattığı aynı isimli çizgi romandan uyarlanan AMC dizisi. Başrollerini Dominic Cooper Ruth Negga ve Joseph Gilgun paylaşıyor.



Tanrı cenneti terk etmiş ve gökyüzüne kaos hakim olmuştur. Bu kaos sırasında bir şeytan ve bir melek yasak bir ilişkiye girer ve Genesis isimli Tanrı kadar güçlü bir yaratık doğar.  Bu yaratık dünyaya kaçarak tövbekar bir suçlu olan Jesse Custer isimli Texas'lı Vaiz'in içine girer. Eski bir kiralık katil olan eski kız arkadaşı ve Vampir kankası ile birlikte maceraları
 başlar.
 
Dizinin ilk sezonu harikaydı.  2.sezonun ilk bölümünü de az önce izledim ilk sezona yakışır bir bölümdü. Karakterler ve oyunculuklar gerçekten müthiş.  Hele ki Graham McTavish'in oynadığı Saint of Killer karakteri. Kovboy karakter Cehennem temasına öyle yakışmış ki ayrı filmi çekilse  bir Western başyapıtı olur.


IMDB puanı 8.1 olan diziyi mutlaka izlemeniz lazım.

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 6