Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - erenemre

Sayfa: 1 [2]
16
Çizgi Roman & Manga / Ynt: Yabani Çizgi Roman Dergisi
« : 06 Mayıs 2017, 11:15:04 »
Aslında ben Yabani'de belli bir seviyenin üzerinde işer çıkaran ne kadar çok yazar, çizer olduğunu görünce baya şaşırmıştım. Yabani'nin büyük bir açığı kapattığını ve hatta yakında onu takip ederek başka çizgiroman-hikaye dergilerinin türeyeceğini düşünüyordum. Dergi neden daha çok satılmadı tartışabilecek bilgim yok; ama çalışmaya devam eden insanlar olduktan sonra benzer güzel projelerin filizlenip büyümeye devam edeceğine eminim.

17
Çizgi Roman & Manga / Ynt: Yabani Çizgi Roman Dergisi
« : 04 Mayıs 2017, 00:54:52 »
Üzüldüm. Neden aynı formatıyla aylık olarak devam edemediğini bilen var mı? Açıklamalarda sadece 'aylık formatıyla devam edemeyeceğiz' denmiş. Maddi olarak dergi kendisini çeviremediği için mi yoksa zaman sıkıntılarından dolayı mı böyle oldu acaba.

Dergide yayınlanan hikaye ve çizgi romanların kalitesi git gide gelişiyordu. Zaten 1. sayıdan itibaren bazıları baya iyiydi. Derginin ilkokul defteri boyutlarında olması da benim hoşuma gidiyordu, tam eline alıp karıştırmalık. Hem sarımtırak sayfalara basılı olması, hem de içeriği ile kendi atmosferine sokuyordu. Artık hemen hemen bütün periyodik yayınları internetten takip ettiğimiz için güzel bir değişiklik sağladı dergi. Hem çıkaranların hem de içeriğe katkı sağlayanların ellerine sağlık.

18
Ütopya/Distopya / Ynt: Sineklerin Tanrısı - William Golding
« : 01 Mayıs 2017, 17:03:15 »
Kitabı yeni bitirdim. Stephen King röportajlarında sık sık kendisini en çok etkileyen eserlerden birisi olduğunu söyleyip önerdiği için ne zamandır merak ediyordum. En sonunda King ön sözüyle olan bir baskısını kitapçıda görünce dayanamayıp aldım. Kitap beni iki uykusuz geceme mal olacak kadar içine çekti. Hatta sonunu bilmeme rağmen son sayfaları heyecandan yutarak okudum. Bendeki baskının ön sözünde King, Golding’in bu kitabı yazmaya nasıl karar verdiğini anlatıyor. Anlattığına göre kitap tek bir soruya cevap ararken ortaya çıkmış: bir grup çocuk bir adada, yanlarında hiçbir yetişkin olmadan mahsur kalsalardı gerçekten ne yaparlardı?
 
Bu kitap genelde alegori olarak nitelendiriliyor ama buna katılmıyorum. Kitap bu çocukların hikâyesini bazı soyut kavramları örneklendirmek veya net biçimde ortaya koymak için anlatmıyor. Sadece ve sadece tropik bir adada mahsur kalan bir grup çocuğun başına gelenleri gerçekçi olarak anlatmaya çalışıyor ve bunu sizi de maceranın içine sürükleyerek yapıyor. Bu macerayı yaşadıktan sonra büyük ihtimalle 'bir dakika, bir dakika!' diyerek durup düşüneceksiniz. Çıkarılacak dersler zaten arkasından gelecek.

Sadece çocukluğunuzu bir nebze hatırlamak için bile olsa okumanızı tavsiye ederim. Hatta Dumbledore’dan hatırlayabildiğim kadarıyla bir alıntıyla ‘Biz yaşlılar için en büyük günah gençliğin ne demek olduğunu unutmaktır.’

Sayfa: 1 [2]