Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - yavanna

Sayfa: [1]
1
Tartışma Platformu / Kitap Basımı ve Tavsiyeler
« : 16 Ağustos 2017, 15:23:36 »
Forumda bir sürü editör ve okur görüyorum haliyle uzun zamandır üzerinde çalıştığımız bir projeyi sizlerle paylaşmak ve açıkçası bir yol çizebilmek adına tavsiyenizi istiyorum. Konunun yeri burası mıdır karar vermedim, uygun olan yere transfer ederseniz sevinirim.

Anlatacaklarım biraz uzun. Sakaryalıyım, şu an Adapazarı ilçesinde ikamet ediyorum. Zamanında güzel mekanlarda, güzel insanlar tanıdım. Tanıdığım insanlardan bir tanesi de uzun yıllardır erkek arkadaşım. Kitap sevgimiz sayesinde tanışma fırsatı bulduk ve hala bu şekilde ilerleyen bir ilişkimiz var. O da burada doğma büyüme olduğu için çevresi çok haliyle. Bunlardan bağlantı kurabilmek adına bahsediyorum, bağışlayın.

Elimizde iki sevgiliye ait mektuplar var. Mektupları bana, okumayı çok sevdiğim, saklamayı, bu tür değerlere gözüm gibi baktığım için hediye ettiğini söyledi erkek arkadaşım. Bu mektuplar nereden geliyor? Deprem zamanında göçük altından kurtarılmış ve bu zamana kadar tek bir çizik ya da yıpranma olmadan gelmiş mektuplar. Yaklaşık bir 5-6 yıldır da bende. Şimdi sizden tavsiye isteyeceğim konuya karar vermeden önce bir sürü kişiye fikir danıştım, farklı yorumlar ve görüşler elde ettim ama yine de aydınlanamadım.

Ben bu mektupları olduğu gibi yazıp, yayınlamak istiyorum. Tarihi önem taşıdığını düşünüyorum. Döneme fazlasıyla ışık tutan detaylar ve aile yaşantılarından kesitler var. Bu kısmı bir kenara, 99 Ağustos depremi bizlere bir sürü yıkım getirmişti. Bir çok yakınımızı kaybetmemize neden olmuştu ve dün merhaba deyip bugün nerede olduğuna dair fikir sahibi olamadığımız bir çok acı bıraktı. Bir Sakaryalı olarak ben de henüz 7-8 yaşlarımda olsam da bu acıya bir hayli ortak oldum. Bu bahsettiğim mektupları yazan kişilere ise zamanında gazetelere ilan verildiyse de haber alınamamış. Mektupta isimleri geçen diğer kişilere ulaşıldığında ise erkek yazarımızın göçük altından kurtarılamadığını öğrendik.

Biz onları ve o kağıtlardaki iyisiyle kötüsüyle yaşadıkları aşklarını ölümsüzleştirmek istiyoruz ve bunu isteyebilecek herkesle paylaşmak istiyoruz. O dönemde yakınlarını kaybeden insanlara bir nebze de olsa teselli olmak istiyoruz.

Bunun doğru bir fikir olup olmadığını henüz bilmiyoruz, karar veremiyoruz. Öncelikle bunu bir netliğe kavuşturmada, siz değerli okurların tavsiyelerini, fikirlerini bekliyorum.

Sayfa: [1]