Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - yavanna

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 7
16
Televizyon / Ynt: Stranger Things
« : 16 Kasım 2017, 09:18:55 »
@Bay_Karamsar uuufffff sorma düşünmeden edemiyorum, bir sürü senaryo uçuşuyor kafamda. :d

17
Televizyon / Ynt: Stranger Things
« : 15 Kasım 2017, 10:43:29 »
Spoiler: Göster
Bu abi meselesi de bence bu kadar sönük kalmayacak(yeni gelen abi-kardeş). Kötü tarafa geçip başımıza bela olabilecek bir tip?

18
Liman Kütüphanesi / Ynt: İndirimler
« : 15 Kasım 2017, 10:38:59 »
İdefix'teki indirim beni çok tatmin etmedi, liste çıkardım 6 kitaplık, d&r sitesinde 75, idefix'te 70 liraya geliyor. Umarım BKM genişletir bu indirim yelpazesini ((:

Kargomu PTT'ye teslim etmişler bugün.

Bana da mesaj geldi teslim edilmiş. İptal ederler diyordum ama şaşırttılar. Nerden kazanıyor bunlar yav :)

Bir de biz 9-10 kişi sipariş verdik. Cidden helal olsun. (evet kendim siparişi verdikten sonra herkese haber verdim  :hemk )

19
Liman Kütüphanesi / Ynt: İndirimler
« : 14 Kasım 2017, 14:40:59 »
Kargomu PTT'ye teslim etmişler bugün.

20
Müzik / Ynt: Şarkı Sözleri
« : 12 Kasım 2017, 13:28:51 »
High flying diver, spread your wings
Flying high on a cloud
Born on the air, spiral around
So easy making circles
You never touch the ground
You see the sea, feel the sky
Don't know where you're going
You don't, you don't know the answers
To what's in my mind
Riding on the wind and turning with the tide
Light takes you up, it brings you down
Change is the things that to me
Is chained to the frost, the wind and the rain
And everyone keeps staring up
You'll be back again



Camel - Airborn

21
Liman Kütüphanesi / Ynt: İndirimler
« : 12 Kasım 2017, 13:20:34 »
Alanlar durum özeti verirse güzel olur, biz de atılalım ((:

Beklemeniz hata, bence düzeltilmeden alın. En kötü ihtimalle yanlışlık olmuş diyerek iptal ederler, bir kaybınız olmaz. Ben aldım sipariş durumuna baktığımda hazırlanıyor diyor. Ön sipariş bekleme süresi bittiğinde yollarlar. Kargo ile birlikte 14.40'a geldi.

Ben de görür görmez aldım yahu, merak ediyorum kargo bilgisi eline ulaşan varsa diye sadece.

Kitap geldi BKM haziran ayından beri İş Bankası kitaplarının %80ninde 9.90 kampanyası yapıyor, nasıl yapıyor bilmiyorum ama bu kampanyadan ilk defa yararlandım. Ayrıca Irvine Welsh - Düzgün Muamele 14.90'a satılıyor bu kitabım da geldi, diğer bilindik sitelerde 20-30 TL arası satılmakta.
İş yeri adresimi vermiştim ben, geldiyse de bir fikrim yok şu an için ama gelmesine sevindim, zevkle okuyun (:

22
Yüzüklerin Efendisi / Ynt: Yüzüklerin Efendisi
« : 10 Kasım 2017, 13:12:25 »
İlk 2 film gösterimine gittim, üçüncünün de haberleri düşmüş. Geçirdiğim en güzel günlerden biriydi. Uzun soluklu tamamen doyurucu bir etkinlikti. Takipteyiz! :)

http://www.zorlupsm.com/tr/etkinlik/konser/the-lord-of-the-rings-in-concert-the-return-of-the-king

23
Liman Kütüphanesi / Ynt: Dikkatinizi Çeken Yayınlar
« : 09 Kasım 2017, 14:49:39 »
Ben buraya kötü şeyler yazacağım ama lütfen bunun için yapabileceğimiz bir şey olsun. Çıldırmak üzereyim.

https://twitter.com/icoblive/status/928196358133121025

Ben de facebookta görmüştüm babası oğlunun başını kesip odunluğa saklıyor irandan çevrilen çocuk kitabıydı. Sizin gösterdiğinizde de kosova masalları diyor.  Geçtiğimiz yıllarda da böyle kitaplar ifşa olmuştu. Bize yakın gibi gösterilen ama bize hiç uymayan kültürlerin (haklı ama haksız) masalları bir kontrolden bile geçirilmeden bizim okullarda çocuklara okutuyor. Gelişme çağındaki zihinler için çok tehlikeli. Ayrıca bunlar nasıl masal anlayabilmiş değilim ve ülkenin gidişatıyla ilgili yorum yapmayacağım burada.

Spoiler: Göster
adamın açıklamasını okumadan burda entry kasanları görünce yazarların zekaları ile ilgili ister istemez şüphe oluşuyor bende.adam bir şekilde türkiyedeki ensest (aile içi tecavüz) vakalarının yadsınamayacak boyutta olduğunu ,bu gibi durumla karşılaşabilecek bir çocugun nasıl davranması gerektiğini çocuk diliyle anlatıyor(muş) bu hikayede.ha bu gerçekten çocuklara çocuk diliyle ve masumiyetiyle de olsa anlatılmaması gereken bir tabu mu yoksa cidden çocukları bilinçlendirebilecek bir yol mu tartışılır.ama yazara sapık zihniyetli demek çok aptalca.buyrun yazarın aşagıdaki açıklamasını okuyun.

"iki gündür kosova masallarından çalışıp yayımladığım 'açıl kabağım açıl' adlı benim kitaptan 'yandı hanım' masalının bir sayfasını kopyalayıp bir kampanya başlattılar. bir yığın anne ve birçok okurum durmadan bana e-posta gönderiyor. sosyal medyada kampanya yürüyor. protesto ediyor, benden açıklama bekliyorlar.

"açıklıyorum"

o masalda ne var? aile içi tacize karşı çocukların kendilerini koruyabilmesi için gerçekçi bir hikâye anlatılıyor ve sonunda kız aklını kullanarak tacizci babadan kurtulmayı başarıyor. tacize uğrayan çocuklara bir yol gösteriyor.

ama o masaldan bir sayfa cımbızlayıp yayınlayan kişi bir hile yaparak hikâyenin sonucunu göstermiyor. masala ve yazarına karşı tepki oluşturmak istiyor. tepki gösterenleri anlayışla karşılayabilirdim, ancak insan işin aslını astarını araştırmaz mı?

şimdi bütün basında yer almış aşağıdaki haberi lütfen okuyun:

“çocuk istismarı yüzde 700 arttı"

"şiddeti önleme ve rehabilitasyon derneği'nin" 2016 çocuk istismarı raporu'na göre, son 10 yılda çocuk istismarı vakaları yüzde 700 arttı. raporda yer alan detaylar korkunç:

"- çocuk tecavüzlerinin yüzde 5'i ortaya çıkıyor yüzde 95'i gizli kalıyor.

- son 1 yılda 400 çocuk istismara uğradı.

- çocuk istismarı vakaları 10 yılda 300 bini geçti.

- istismarcıların yüzde 66'sı akraba, komşu gibi çocuğun tanıdığı kişiler.

- istismarcıların yüzde 9'u çocukla aynı evde yaşıyor....”

bu dehşete gözümüzü kapatabilir miyiz? bazı arkadaşlar türk dünyasında bu ahlaksızlık olamaz diyor. maalesef oluyor. her toplumda oluyor.

bakınız kafkasya’da prof. valeh hacılar’ın, anadolu’da prof. m. helimoğlu yavuz’un ve balkanlar’da prof. nimetullah hafız’ın derlemelerinde aile içi çocuk tacizlerini anlatan ve çocukları uyaran birçok masal var. bunlardan sadece birine ben çalıştım. gerekli olduğu için çalışıp yayımladım. çocukları alçaklardan korumak için her aracı kullanmak zorunda değil miyiz?

bakın birleşmiş milletler “çocuk hakları sözleşmesi” 19. maddenin birinci fıkrası ne yazıyor:

“bu sözleşme’ye taraf devletler, çocuğun ana–babasının ya da onlardan yalnızca birinin, yasal vasi veya vasilerinin ya da bakımını üstlenen herhangi bir kişinin yanında iken bedensel veya zihinsel saldırı, şiddet veya suistimale, ihmal ya da ihmalkâr muameleye, ırza geçme dahil her türlü istismar ve kötü muameleye karşı korunması için; yasal, idari, toplumsal, eğitsel bütün önlemleri alırlar.”

"kimi korumak istiyorsunuz"

bu sözleşme dünyada en yaygın kabul gören belgedir. ülkemiz dahil bütün devletler imzalamış. allah aşkına “çocuk hakları sözleşmesi”nin maddeleri çocuk tacizcilerine karşı değil mi? çocukları mı koruyacağız yoksa tacizcileri mi?

haksızlık ve tacizciler olmasaydı bu sözleşme ortaya çıkar mıydı? eğer tacizcilere karşı bir işlevi olmasaydı edebiyatın ve eğitimin ne anlamı olurdu?

ben tepki gösterenlere şimdi sorayım: kimi korumak istiyorsunuz?

masalı okuyup olumlu görüş bildirenlere, bu linç kampanyasını kınayanlara da içten teşekkür ediyorum."


Olayın böyle bir boyutu var ekşi'de gördüğüm ama yine de böyle bir duruma gelmemeliyiz. Çocuk kendini korumamalı, bu hastalıklı zihinler tedavi edilmeli. Gerçekten tüylerim diken diken, çıldırmak üzere bir haldeyim.

24
Liman Kütüphanesi / Ynt: Dikkatinizi Çeken Yayınlar
« : 09 Kasım 2017, 12:22:03 »
Ben buraya kötü şeyler yazacağım ama lütfen bunun için yapabileceğimiz bir şey olsun. Çıldırmak üzereyim.

https://twitter.com/icoblive/status/928196358133121025

25
Televizyon / Ynt: Stranger Things
« : 09 Kasım 2017, 12:21:10 »
Spoiler: Göster

Dustin'in Max'a yaklaşımı öyle sırılsıklam aşk değilmiş gibime geldi. Onu Max'a çeken ilk şey, "Vay be! Video oyunu oynayan kız! Rekorda kırıyor. Müthiş!" etkisiydi.

Max'ı etkilemek için uğraştı tabii ki. Ama ekiptekilerle kanlı bıçaklı olacak kadar sürtüşmedi de. Lucas'la adı konulmamış bir rekabete girdiğini inkar edemem. Fakat aralarındaki ilişkiyi kökten zedeleyecek kadar sert bir mücadeleye girişmediler. İki ufak centilmen, bir küçük hanımın gönlünü kazanmak için farklı yöntemler kullanarak rekabet ettiler. Küçük hanım kararını verdi ve o anda centilmenlerimiz de aralarındaki dostluğu zedelemeden adsız mücadeleyi sonlandırdılar.

Üçüncü sezonda ne olur? Kim bilir. Olay yine dönüp dolaşıp bizim yaramaz senaristlerimize bakıyor. Ama yine de olmaz diye düşünüyorum. Bu seride, kötü olunacaksa kökten kötücül olunması şart. O yüzden Dustin'in karakterinde köklü değişikliklere gidileceğini sanmıyorum. İki sezon boyunca hangi özellikleriyle sevilmişse onlar korunup üstüne yenileri eklenir. Kötü olsun diye yeni karakter eklerler, Dustin'e dokunmazlar bence.

İçiniz rahat olsun. ;D Ya da olmasın.  ;D Stranger Things bu. Senaristler her an şaşaırtmak için tuhaf işlere baş vurabilir. (Buraya dizinin jenerik müziği girer :D)


Spoiler: Göster
Artık Will'e dokunmasınlar, yeter çok üzdüler çocuğumu ((: Dustin'in ağzı açıldı son bölümde, bir ara tökezledi düştü, sonra ben iyiyim diye kalktı. Bir şey çıkabilir mi? Ben mi çok abartıyorum acaba?  :blink

Bir de yer yüzünde sanırım artık çökemeler gözlemlenecek, çünkü upside down büyüyor git gide, senaryo böyle başlar diye tahmin ediyorum.

26
Televizyon / Ynt: Stranger Things
« : 09 Kasım 2017, 08:45:31 »
Demek ki Steve'in varlıklılığına dikkat etmemişim :D

Spoiler: Göster

Barbara konusuna gelirsem: Hatırladığım kadarıyla kızcağızın cansız bedenini upside downun bir yerinde bulmuştular. Avlandığı bölümde başına ne geldiği belirsiz kaldığından bir süre ben de merak etmiştim. Hayatta kalması umut ederken akıbetini öğrenmek moralimi bozdu :-\

O iyi yürekli ve maharetli Bob'un ardında gerçekten üç kağıtlar dönüyor. Ama upside downun değil, senaristlerin kuklası olduğundan şüphelendirdiği kanaatindeyim. Hikaye anlatımda, Bob acil durum araç kiti gibi bir şey. Mesela:

Senarist 1: Olayların patlak vermesi için Will'in yakalanması gerek. Çocuğu canavara nasıl yakalatıcaz?
Senarist 2: Kolay. Bob, Will'e aklınca akıl hocalığı yapmaya kalksın. Will'de canavarla yüzleşmek için kaçmayınca yakalanır.
Senarist 1: Tamamdır. Oldu bu iş.

Will'in annesiyle aralarındaki ilişki bir süredir var. İki sezon arasında geçen zaman diliminde kadının gözünü karartacak kadar aralarında tutkulu bir ilişki yaşanmasını sağlayacak kadar süre var. Bob gibi şeker gibi adam söz konusuysa hem de, neden olmasın?

Lakin evet. Burayı kazıyınca da sorular oluşuyor. Bob ve Will'in annesi yıllardır aynı kasabada yaşamalarına rağmen Bob oraya dışarıdan gelmiş biri gibi hayatlarına ansızın girmiş gibi. Kadına da yıllarca platonik aşk beslemiş. Ama niyeyse kendini göstermek için birinci sezonun bitmesini beklemiş. Neden acaba ;)?

Bu tip durumların sebebini, senarist-yapımcıların diziyi en başından tek sezon olarak tasarlamış olmalarına bağlıyorum. İş beklentilerin ötesini aşıp ikinci üçüncü sezonlara kadar uzayınca böyle küçük pürüzler çıkıyor. Neyse ki o tip ayrıntılar seyir zevkini aşırı baltalamıyor. Karakteriyle diziyi baltalayan yok mu? Elbette var, Max'ın abisi. Hikayeye ne katkı sağladığı anlaşılamayan, zorlama ve özellikle gıcıklaştırılmış biri.

Dustin'e kurulan komplodan kastım karakterlerin bilinçli olarak yaptığı bir şey değil. Şu yaramaz senaristlerimizin başının altından çıkan tezgahı kast ediyorum. Oğlan (Dustin) baloya gider. Tüm çabalarına rağmen tüm teklifleri geri çevrilir. Sonra biri çıkar ve gecesi hüsranla sonuçlanmaktan son anda kurtulur. Bunun için önce bir başına kalması gerek. Senaryoda ona göre kurgulanmış. Gruplarından iki kişi dans edip diğer ikisi kenarda duysaydı Dustin ile Nancy dansının etkileyiciliği biraz sönükleşirdi. O yüzden Will'e bile dans eşi bulununca, Dustin'in durumunun hafif dramatize edildiğini hissettim. Yani sezonun başından beri kızlarla ilişkisini geliştirmek için hevesle çabalayan oydu. Baloda yalnız kalması, Nancy'nin onunla dans etmesini daha etkileyici kıldı. Hem bu sayede, Steve'in kalbini -kişisel ve haklı gerekçelerle- kıran Nancy Dustin'e yardım ederek, kırık kalp tamircisine dönüştü.

Anlayacağınız hikaye dramatizasyon teknikleri. "Komplo" diye özetlemek isterken ima ettiğim buydu.


Spoiler: Göster
Dustin durumuna ben endişeleniyorum aslında. Şimdi bu kızı da kaybetti acaba diyorum 3. sezonda kötü tarafa iter mi bu onu? Arkadaşlarıyla problem yaşar mı? Zaten yeterince klişe gidiyor, neden olmasın?  :aww

27
Televizyon / Ynt: Stranger Things
« : 08 Kasım 2017, 13:58:38 »
Steve zengin miydi? Aklımda sadece okulun popüler çocuğu olarak kalmış. Neyse, Steve demiştik. Farklı bir koldan karakteri zenginleştirilmiş aslında. Üçüncü sezonda ne olur bilinmez elbette.

Hikayenin yürümesi için göz yumulan şeylere gelirsem; oluyor elbette. O tip ayrıntıların üstüne fazla gidemiyorum. Fakat bu, hikaye yürüsün diye yapılan bazı tercihlere hoşgörüyle yaklaşılacak manasına da gelmemeli.

Spoiler: Göster

Şerifin normalde ölmesi gereken durumda ölmemesi. Eleven'a özgürlük verilsin diye senaristlerin Doktoru yaralı bırakıp öldürmemesi. Senaristlerin, Nancy ve Jonathan'ın ses kaydını alabilmeleri için üzerlerini arattırmamaları... Kritik noktalarda müdahale edinildiğini hissettiren dokunuşlar bunlar.


Steve zengin, dedi ya aile işinde çalışıcam, şartlar iyi yol yemek sigorta falan,gerek yok üniversiteye (:
Şerif demişken, nen mi kaçırdım bilmiyorum ama ölülere ait detaylar hep vardı etrafta, ama Barbara'nın hala hiçbir kalıntısına rastlanmadı. Bunun altından bir şey çıksın çok istiyorum :d
Sam(bob) meselesine de bir o kadar takığım ben. Çocuğu gazlayıp çık karşısına dediğinde acaba bu da mı upside downlugillerden diye düşündüm bir ara. Doğru düzgün bir şey yaşayamadıkları kadının arkasından gözünü böyle karartıp gitmesi, gerçekçilikten uzak gibi.

Dustin' kurulan komplo derken? Tam çıkaramadım ama?

28
Liman Kütüphanesi / Ynt: İndirimler
« : 08 Kasım 2017, 08:55:44 »
idefix'te bugün kargo bedava.

29
Televizyon / Ynt: Stranger Things
« : 07 Kasım 2017, 09:42:09 »
@Bay_Karamsar; söylediklerinin büyük bir kısmına katılıyorum. Ve hatta ben zengin oğlanla biten ilişkilerine üzüldüm, eğlenceli bir tipti, o da zenginleştirilebilirdi. Benim en çok takıldığım nokta; çocuklar evde yaşamıyor ama aileler bu konuda oldukça rahat. Hadi Mike ailesini anladık da hepsinin bu rahatlığa ulaşması? Bilemiyorum bu küçük ayrıntılar bence detaylandırılabilirdi. Çocuklar bu kadar rahat hareket edememeliler. Okula zaten gitmiyorlar. Hafta sonu olarak zaman dilimi mi düşünüldü? Öyleyse kısa bir süreç. Kaldı ki bu esnada Eleven seyahat ediyor, olaylara karışıyor, geri geliyor vsvsvs Kopukluklar çok fazla, biz olayı verelim detayları "salla" gibi bir durum söz konusu olmuş.

30
Liman Kütüphanesi / Ynt: İndirimler
« : 07 Kasım 2017, 08:50:54 »
Alanlar durum özeti verirse güzel olur, biz de atılalım ((:

Beklemeniz hata, bence düzeltilmeden alın. En kötü ihtimalle yanlışlık olmuş diyerek iptal ederler, bir kaybınız olmaz. Ben aldım sipariş durumuna baktığımda hazırlanıyor diyor. Ön sipariş bekleme süresi bittiğinde yollarlar. Kargo ile birlikte 14.40'a geldi.

Ben de görür görmez aldım yahu, merak ediyorum kargo bilgisi eline ulaşan varsa diye sadece.

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 7