Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - yavanna

Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7
61
DC de Marvel de bir anda çok fazla türedi. Hem dizi hem film hepsi bir arada çıktı piyasaya, tabiri caizse baydı iyice. Süper kahraman kafasından bizleri uzaklaştıracak yapımlar lazım artık ben de heyecanlanamıyorum.

62
Sinema / Ynt: Beğendiğiniz Film Sahneleri
« : 23 Ağustos 2017, 14:49:32 »

63
Eğlence & Mizah / Ynt: Kütüphanenizden Kareler
« : 23 Ağustos 2017, 09:10:36 »
O zaman bana, "Şişenin adı Jack Daniels. Neden John dedin ki, karıştırdın herhalde?", diye sorsana hele.

Tahmin ettiğim şeymiş, Alpaçinoooooğ

https://www.youtube.com/watch?v=3iXSu31sg7Y

64
Eğlence & Mizah / Ynt: Kütüphanenizden Kareler
« : 22 Ağustos 2017, 17:21:18 »
yavanna, ahah tahmin edebiliyorum ya, ne çılgınlıklar dönmüştür şimdi. Yalnız şişeye neden Jack değil de John dediğimi kimse sormadı ya :(, vay ki vay, müthiş bir espri (bana ait olmayan) patlatacaktım ama olmadı. Neyse bi' sonrakine artık haha.

Merakta koyma bizi :/

65
Eğlence & Mizah / Ynt: Nick'lerinizin Anlamları
« : 22 Ağustos 2017, 12:07:24 »
Tolkien evreninde bir Valie. Bitkilerin yaratıcısı olmakla birlikte doğurganlık anlamına gelen bir anlamı da vardır. Orta-Dünya'yı ağaçlarla süsleyendir kendisi aynı zamanda Aule'nin de eşidir. Zamanında cüceleri yarattığı için Yavanna ona çok sinirlense de Manwe'nin yardımıyla entler ve kartallar ile birlikte çocuklarını koruyabilmiştir. Filizfidanoğlu gibi bir soyadına sahibim, Orta-Dünya hayranıyım, daha uygunu olamazdı bana herhalde(:
 

66
Gürültüsüz müzikten ne anlanıyorsa onu anlıyoruz tahminimce. Her beynin ağır bastığı, algıdaki seçiciliği farklı, haliyle, dönemsel ya da kalıcı olarak insanlarda bu tür hobi olarak sınıflandırabileceğimiz zevkler, bilimsel olarak da farklılık göstermekte. Kaldı ki klasik müzikten Müslüm Gürses'e kadar geniş bir skalaya sahibim, kulağa ne hoş geliyorsa diyemeyeceğim, mantık yönü her zaman ağır basan biri olarak bana bir şeyler katması gerektiği gibi takıntılarım da var. Metal müzik bana geniş bir dünya sundu. Ortaokuldan (bizim zamanımızda 6-8. sınıf arasıydı) bu yana değişmedi bu, gerek Melodik Death Metal türünde geçen mitolojiler, gerek Folk Metalde geçen geleneksel ezgiler beni çok farklı dünyalara sürükledi. Death Metalin ise felsefi görüşleri beni benden almıştır her zaman. Sadece bunlar da değil, bir sürü farklı insan da kazandırdı. Pop Müzik ya da R&B dinleyicilerinde de bu mümkün elbette ama dediğim bilimsel olarak da farklılık gösterdiğimiz için kazanımlarım da ona göre sınıflanıyor.

67
Müzik / Ynt: Şarkı Sözleri
« : 22 Ağustos 2017, 11:43:04 »
Dying to live a life
That is real
No one can imagine
The pain that I feel
Vulgar impressions
Of death in my mind
Insane intentions
For victims I find
Can't take - the pain for much longer
Can't take - the life that I lead
Can't take - the pain it grows stronger
Can't fake - my mind is soon dead
Crying for death
I feel no pain for you
Pounding vibrations
Of death in the air
Crying for death, no mercy
No agony, crying for death
Feeling the fingers of
Death on your throat
Stricken with terror
My fingers so cold
Grasping reality
Your life on the line
Look into my eyes
Now you are mine


Morbid Saint - Crying for Death

https://www.youtube.com/watch?v=KhAV78Q33MA

Old School olunca hepsinin tadı ayrı. Şu sözleri hangi türe koysan yakışır yahu.

68
Oyunlar / Ynt: Age Of Empires
« : 22 Ağustos 2017, 11:07:55 »
Yeni oyun duyurulmuş.
https://www.youtube.com/watch?v=RYwZ6GZXWhA

Age of Empires 2'de kalan biri olarak (klişedir biliyorum) yine de çok heyecanlandım. İlk haberini 2009'da okumuştum yanılmıyorsam. 2017 Electronic Entertainment Expo'da da yoktu, tüm umutlar yok olmuştu, şimdi gözlerim doldu, bir acayip oldum, kendimi çok zor tutuyorum :d

69
Eğlence & Mizah / Ynt: Kütüphanenizden Kareler
« : 22 Ağustos 2017, 11:00:58 »
yavanna, müthiş samimi kitaplık. Bir sürü kitabın üst üste koyulmasında ne emek vardır şimdi. Ayrıca o John Daniels şişesinin kattığı zenginliği görmediğimi sanma. :)

O şişe bir arkadaş ortamının/muhabbetinin hatırası, ne muhabbetlere şahit oldu bir bilsen, bir o kadar daha zenginliğine hayran kalırsın((:

70
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 21 Ağustos 2017, 13:24:51 »
Hocam Bilim Kurgu Klasikleri yeni kitap duyurusu ne zaman gelir?
Bunu ben de merak ediyorum. Normalde bu aralar kitap çıkıyordu yanlış hatırlamıyorsam bu sefer duyurusu bile gelmedi. Bu ay da ara vermeye karar vermediniz değil mi? :)

Ara vermedik merak etmeyin. Şu an bir sonraki bilimkurgu klasiğinin önsöz - sonsöz çevirilerini hazırlıyoruz.

Kasım fuarına kadar görmediğiniz kadar bilimkurgu klasiği göreceksiniz. Bir kısmı tekrar basım, bir kısmı yepyeni kitaplar olacak.

Kendimizi dizginlemeye çalıştıkça, "Bunu da basmazsak olmaz," diyerek gaza geliyoruz.

Edit: Yepisyeni Bilimkurgu Klasikleri resmi hesabımızı takip etmeyi unutmayın. Sonbahar klasiklerinden birinin duyurusuyla birlikte hem de. --> https://twitter.com/bkklasikleri

Frankyyyy ((:
D&R gelmedi herhalde daha Pazar oradaydım.

71
Eğlence & Mizah / Ynt: Kütüphanenizden Kareler
« : 21 Ağustos 2017, 12:48:53 »
Ailemin evinde çok fazla durmadığım için maalesef küçük bir kitaplık üzerine dizili kitaplarım. Kendi evim de 1+1 ve 45-50 metrekare olduğu için yine bir köşeye yığılı şekilde duruyor kitaplarım her ne kadar beni çok üzse de :/ Artık evlenince hepsini bir araya toplayıp bir daha atarım :)

Spoiler: Göster


Hah! Nihayet yakınlık duyabileceğim, gözüme aşina gelen bir kitaplık :D :D

Kötü bi şey galiba buuu :d

72
Eğlence & Mizah / Ynt: Kütüphanenizden Kareler
« : 21 Ağustos 2017, 09:38:15 »
Ailemin evinde çok fazla durmadığım için maalesef küçük bir kitaplık üzerine dizili kitaplarım. Kendi evim de 1+1 ve 45-50 metrekare olduğu için yine bir köşeye yığılı şekilde duruyor kitaplarım her ne kadar beni çok üzse de :/ Artık evlenince hepsini bir araya toplayıp bir daha atarım :)

Spoiler: Göster

73
Asimov'un Vakıf Serisi'ni beklemekten kuruduk a dostlar, yok mu bir haber?

74
Tartışma Platformu / Ynt: Kitap Basımı ve Tavsiyeler
« : 17 Ağustos 2017, 13:29:05 »
Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Mahremiyet sorununu vicdani olarak çözebiliyorsanız iyi. Ancak projenin hukuki sorunlarını da es geçmeyin derim ben. Gelecekte başınızı çok ağrıtır. Mektupların yazarlarının her ikisinin de bir akrabasını bulup haklarını devretmesini sağlayın. Elbette sadece bir tarafın mektupları elinizdeyse, sadece o kişinin mirasçısını bulmanız yeterli olacaktır. Eğer bu mümkün olmazsa dediğim gibi, mektupları siz baştan yazın, başka bir kurgu olsun.

Herhangi bir yayınevi bu mektupları kitaplaştırmaya karar verirse sizinle bir sözleşme yapmaya mecburdur. O sözleşmede yayınevi basılacak olan eserin tüm haklarının size ait olduğunu, başkasına ait olmadığını (çalınmadığını) taahhüt etmenizi ister. Bu da büyük bir problem. Çünkü hem bu mektupları başkası yazdı hem de hakları bana ait diyeceksiniz. ("Bu evin tapusu başkasında ama ben satıyorum," demek gibi) Nasıl olacak?

Ben bu projeyle ilgili önünüzde iki seçenek görüyorum: Birincisi ve en kolayı, gerçek bir hikayeden esinlenmiş roman/mektuplar. İkincisi, mektupları yazanların mirasçılarının bulunup hakları devretmesini sağlamak.

2016 Mayıs ayında tekrar gazeteye ilan verdik, iletişim adresi bıraktık, yine bir sonuç alamadık. Bahsi geçen isimler sosyal medyada arandı fakat bulunamadı, mirasçısını aramadan ziyade bir yakını olarak sahip olmak isteyeceğini, anısı olduğu için bencillik etmeyip ait oldukları yerde durmaları için çaba sarf ettim ama bu konuda sonuç alamadım. Bir kaç nüfus müdürlüğünde, emniyet müdürlüğünde tarama yaptırttık ve yine sonuç alamadık. Uygun yollarla hakların devri mümkün değil gibi görünüyor.

Söylediğiniz 1. seçenek beni vicdani olarak da rahatlatıyor açıkçası.

75
Tartışma Platformu / Ynt: Kitap Basımı ve Tavsiyeler
« : 17 Ağustos 2017, 09:15:51 »
Yol gösterebilecek deneyimim yok ne yazık ki fakat fikir şahane. Edebileceğim bir yardım olursa diye konunun takipçisiyim.

Her türlü fikir ve desteğe açığım açıkçası, teşekkürler çok.

Merhaba,

Öncelikle iyi niyetli bir projeniz olduğunu anlıyorum ama bence sakıncalı olan birkaç nokta var bu konuda. Birincisi, bu mektuplar şu anda hayatta olmasa bile bazı insanların mahremi. Bunların yayınlanıp herkesin önüne konulması konusunda ne düşünürlerdi, bilmiyorum. Ben olsam mahremimi kimseyle paylaşmak istemezdim. İkinci olarak da olayın hukuki boyutu var. Mektupların erkek yazarı şu anda hayatta olmayabilir ama bir akrabası (mirasçısı) hayatta olabilir ve mektupların basılmasından elde edilecek herhangi bir gelir, bu kişinin (ve miras yoluyla akrabalarının) hakkını gasp etmek olarak değerlendirilebilir. Mahkeme bu konuda nasıl bir karar verir, bilemiyorum. (Ben olsam mirasçıların lehinde karar verirdim)

Ancak! Bu projenin bir çıkar yolu da olabilir. "Loosely based on a true story." Gerçekten yaşanmış bir hikâyeden ilham alınarak yazılmış bir kurgu olursa ahlaki ve hukuki ikilemlerden, sorunlardan kurtulabilirsiniz. Elbette bunu sadece mektuplarda geçen isimleri değiştirerek yapmayın. Yine Sakarya'da geçsin, yine depremde hayatını kaybeden âşıklar olsun, yine birbirlerine mektuplar yazsınlar. Fakat, bu mektuplar onların gerçekten yazdığı mektuplar olmasın. O mektupları siz baştan yazın. Mektupların başka bir kurgu örüntüsü olsun. Orijinal sevgililere biraz benzeyen ama bambaşka insanlar olsunlar. Böylece hem onların mahremlerinin gizli kalmasını sağlayıp saygı göstermiş olursunuz, hem de vefat etmiş de olsa başkasının değil kendi yazdıklarınızı yayımlatmış olursunuz. Kitabın kapağına veya ilk sayfasına da "Sakarya depreminde hayatlarını, hayallerini ve sevdiklerini yitiren nice sevgilinin anısına" diyerek yine bir saygı duruşunda bulunabilirsiniz.

Başka bir editör bu konuda ne der, bilemiyorum. Benim aklıma gelen budur.

Biz de mahremiyet konusunda çok ikileme düştük zaten, asıl problem bu.
Yoksa bahsettiğiniz diğer gerçek hikayeden alıntı meselesini uzun uzadıya tartıştık. Mektupları inceledik, onları incitecek çok fazla detay yoktu. Güncel ağırlıklı, çok saf, mükemmel bir sohbete sahiplerdi. Ben de bana ait şeylerin gözler önüne serilmesini istemezdim ama mektup içeriğine baktığımda, beni gururlandırırdı da diyebiliyorum.

Söyledikleriniz çok yardımcı oldu. Böyle bir sürece girmeye karar verdikten sonra yardımlarınıza daha da ihtiyaç duyabilirim eğer mümkünse.

Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7