Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - yavanna

Sayfa: 1 ... 5 6 [7]
91
Kara Kule / Ynt: Kara Kule Film Oluyor!
« : 02 Haziran 2017, 13:15:54 »
Yeaser ve oyuncu seçimlerinden sonra hiç ama hiç umutlu değilim...

92
Yüzüklerin Efendisi / Ynt: Orta Dünya Kitapları
« : 01 Haziran 2017, 16:42:06 »
Ben Hobbit'i bitirdim. Şunu merak ediyorum. Silmarillion nasıl bi kitap?

Silmarillion daha Tolkien evreni yaratılmadan önce, Eru Illuvatar'ın dünyayı nasıl oluşturduğu hakkında bilgi veriyor. Bizim okuduğumuz kitaplar 2. ve hatta Yüzüklerin Efendisi serisi 3. çağa ait. Başlangıçtan itibaren olaylar nasıl gelişti, dünyaya kötülük nasıl hakim oldu gibi soruların cevabı  özetle her şeyin başlangıcı bu kitapta :)

93
Yüzüklerin Efendisi / Ynt: Orta Dünya Kitapları
« : 01 Haziran 2017, 16:39:56 »
Alıntı
dokuz8‏ @dokuz8haber  3h3 hours ago
More
 Yüzüklerin Efendisi'nin yazarı J.R.R Tolkien'in, oğlu Christopher (92) tarafından düzenlenen yeni kitabı "Beren ve Lúthien" bugün yayımlandı

94
Vakıf Serisi / Ynt: Vakıf Serisi Soru Hattı
« : 01 Haziran 2017, 16:38:23 »
Yıl olmuş 2017'nin yarısı sözde halen vakıf basacaklar , İthaki'den ümitliydim fakat zamanla gördümki boşa çıktı .Zaten Asimov severler e book olarak yalayıp yuttular .Atı alan üsküdar'ı geçti.Bu yazarın günümüzde vakıf , robot serilerinin basılı olmaması ne kadarda üzücü .Eyyy ithaki sana koca bir dislike !! :elf

Seriyi okuyalı çok oldu evet ama ben arşivci olaraktan kitapları da bizzat istiyorum açıkçası. Beklemeye devam edeceğim((:

95
Sayfa maalesef açılmıyor :(

Şimdilik şuradan erişebilirsiniz: http://kayiprihtim.org/buyuculer/

Yakın zamanda asıl linki de tekrar aktif hale getireceğiz :)

Yeterli zaten, teşekkürler çok.

96
Sayfa maalesef açılmıyor :(

97
Keşke böyle güzel uğraşları daha sık görebilsek :)
Elinize sağlık.

98
Güncel / Ynt: Takip Ettiğiniz Youtube Kanalları?
« : 01 Haziran 2017, 11:46:48 »
Pek konularla alakalı değil ama buradaki herkesin de seveceğini düşündüğüm İbrahim Selim'in sunduğu Stolk kanalı. Güncel her konuya değiniyorlar ve güzel de gidiyor.
Den of Geek de güzel bir kanal, fantazya'nın da kanalı var, orada da güzel detaylı videolar oluyor.

99
Tartışma Platformu / Ynt: Kapaklar sizi ne kadar etkiler?
« : 01 Haziran 2017, 11:38:09 »
Kapağından çok adı benim dikkatimi çekiyor. Kapaklar yazarlara ait olmadığı için pek bir önemi yok gözümde.

100
Tartışma Platformu / Ynt: Kitap Bulamama Korkusu
« : 01 Haziran 2017, 11:37:11 »
Asimov kitaplarının en az 90 TL'den piyasa olması en büyük korkum, yıllardır gezmediğim kitap fuarı kalmadı ne tam olarak bütün Vakıf Serisi'ni bulabildim ne de uygun fiyatı bulabildim. İthaki basacak dediler tekrardan, aylar oldu hala bir haber yok.

Kendinize bir liste oluşturmak istiyorsanız https://www.goodreads.com/ adonda mükemmel bir site mevcut, kitapların imdb'si diyorlar, hem to read listesi hem currently read listesi hem de read listesi mevcut, kendinize ayrı ayrı listeler de oluşturabiliyorsunuz hatta arkadaş edinip orada da tartışma platformlarına dahil olabiliyorsunuz. Keşfetme olarak okuduğunuz kitaplara uygun her hafta güncel türlere göre yayın örnekleri de veriyorlar.

101
Ben kurgunun tamamen güncel gelişmelerden ya da güncel kaynaklardan, ileride gerçekleşebilir ibarelerinden kurtulmuş olmasını tercih ediyorum.
Bir Star Wars serisinin bu kadar tutulmasının en büyük sebebi budur.
Yok Marslı yok Yıldızlar Arasında vs. bunlar çok da benim için kurgu olarak ileri gitmiş yapımlar değildir.
Hayal gücünü geride bırakan hiçbir yapı benim için yapıt değildir.

Fantastik Edebiyat'ı da zaten bu yüzden daha çok seviyorum, ileride de olsa gerçekleşmesi imkansız şeylere tanık oluyoruz. Hatta bir nevi yaşıyoruz da, ya da kendi adıma konuşayım yaşıyorum da.
Kaldı ki neredeyse tüm yapımlarda hep bir kurtarıcı Amerika önermesi gözümüze gözümüze sokuluyor. Araya bir kaç koydukları siyahi, asian gibi ırklarla da durumu kotaramazlar. O yüzden yaşasın gerçekleşmesi imkansız olan şeyler. :)

102
Görünmüyor ne paylaşıldıysa lakin böyle bir forumda Cemal Süreya adı görmek beni hoşnut etmedi. Feminist olduğum söylenemez ama ilk eşiyle ayrılma sebepleri "karısını dövme suçu" olan bir adamın, ne şiirleri ne de düşüncelerini benimsemek, önemsemek bana uygun değil.

Merak edenler olursa diye şöyle de bir kaynak bırakayım; http://www.edebiyathaber.net/cemal-sureyanin-calkantili-yasami/

103
Seri kitapları bu zamana kadar hiç bölmedim ama aynı anda 3-4 kitap okuduğum oluyor.

104
Kaos Lordu tüm seri içerisinde en beğendiğim oldu tartışmasız, Büyük Av ve Gölge Yükseliyor takip edebilir.

105
Yüzüklerin Efendisi / Ynt: Yüzüklerin Efendisi
« : 01 Haziran 2017, 11:09:36 »
Fantastik Edebiyat nedir? Sorusunun cevabı olan yapımdır Tolkien eserleri. Herhangi bir konuda soru, sorun, anlamadığınız bir nokta olursa, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Sayfa: 1 ... 5 6 [7]