Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Skanud

Sayfa: [1]
1
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 29 Aralık 2017, 14:06:13 »
İthaki'nin 2018'in ilk yarısında çıkaracağı eserlerden birkaçı:
(İthaki editörlerinden Alican Saygı Ortanca kendi facebook sayfasında duyurmuş.)

Isaac Asimov - The Stars Like Dust
Andy Weir - Artemis
Joe Hill - The Fireman
Neil Gaiman - Norse Mythology
Clive Barker - The Hellbound Heart
Iaın M. Banks - Culture Serisi
Before Watchmen

Kendi adıma özellikle Culture serisinin nihayet basılacak olmasına çok sevindim.


Iaın M. Banks - Culture Serisi

Basılacak mı cidden :O inanamıyorum sonunda, 2017 en güzel kitap haberini 2017 nin son gününde okuyorum. Herkese benden çay demek istiyorum :))))

2
İki türü aynı başlıkta toplamak istedim çünkü birbiriyle içe içe olan kitaplar mevcut. Burdaki amacım yeni çıkan yada önceden çıkmış ve cevrisi yapılmamış eserleri bu başlıkta berbat ingilizcemle birlikte tanıtmaya en azından haberdar olmanızı sağlamaya çalışmak. Yoksa amacım inceleme vs değil çünkü bende okumadıklarım var hep :D Başlayalım bakalım.



Kitap 2064 Güney Afrika da geçiyor ve bir takım kötü olayların meydana geldiği bir dönem. Ülkenin tümünü sarmaya başlayan halüsinojenik bir uyuşturucu, yapay zekanın isyana başlaması ve karşılaştığı insanları avlayarak eski gücünü tekrar kazanmaya çalışan bir yarı tanrıça. İşte bu olaylar ilginç bir grup insanı bir araya getirir. Koca bir kasabayı yok edebilecek güce sahip genç bir Zulu kızı, gündüzüyle gecesi tamamen farklı olan bir politikacı, babasıyla ciddi sorunlar yaşayan dünyaca ünlü bir pop yıldızı ve insanların zihinlerini kontrol etme gücü olan tuhaf bir genç kız.

Kitap 13 Haziranda çıktı. Mitorolojiden esintiler, yarı tanrıçalar, halüsinasyon görmeyi sağlayan uyuşturucular, isyan eden robotlar derken çok ilginç bir kitap karşımızda. Amerikan Tanrılarından, Terminatöre kadar esintiler olan bir kitaba benziyor. Yorumlar genelde olumlu ve çoğu insanda, kitabın ilginç karakterlerin bir araya geldiği ve ilginç olayların yaşandığı bir eser olarak yorumluyor.

3
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 29 Haziran 2017, 16:54:45 »
Çok teşekkür ederim cevaplar için. Ölüm Kapısı serisini ilk kitabını ikinci el bir yerden alıp (nadir kitap sitesinden) geri kalan baskıları ilk nokta dan temin edeyim o halde. Yukarıdaki bilim kurgu serileri hakkında düşünceleriniz olmasıda mutlu etti. Hatta Zelazny için planlarınız olmasıda ayrı sevindirdi, kendisi muhteşem bir yazar.

4
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 29 Haziran 2017, 12:09:08 »
Uzun zamandır İthaki yayın evini takip ediyorum. Evdeki 400 den fazla kitabın dörtte biri bu yayın evine aittir. Bir kaç sorum ve hem kişisel hem de sanırım coğunluğun düşüncesi de olan bir kaç isteğim olacak izin verirseniz.

1) Özellikle bazı serileri almamı engelleyen basımı tükenmiş kitaplar var. Zaman çarkına cevap vermişsiniz zaten. Bunun dışında Ölüm Kapısı serisi birinci kitap ne yazık ki hiç bir yerde yok. Serinin diğer kitapları var ve birincinin olmaması seriyi almamı engelliyor. Aynı durum Amber Yıllıkları içinde geçerli. Acaba Amber yıllıkları ve Ölüm Kapısının tükenmiş baskılarını basacak mısınız ? Ya da tüm seriyi yeniliyecek misiniz ? İnanın bu iki seri özellikle Amber yıllıkları en başarılı fantastik serilerden bunları Nadir Kitap dan edinmek yerine sizden edinmeyi tercih ederim ( Kısacası lütfen basın )

2) Çoğumuzun görmek istediği bazı seriler var. Ben bunun bilim kurgu kısmını dile getirmek istiyorum.

-Vorkosigan Saga
-Culture Serisi
-Ringworld Serisi
-Hyperion Serisi
-The Dying Earth Serisi
-The Night' Dawn Serisi

Bu kült seriler hakkında bir planınız var mı yok mu duymadım. Acaba planınızda var mı yada plana almak istermisiniz :) Özellikle benim bütün bilim kurgu eserleri içinde en çok görmeyi istediğim The Culture serisidir ve siz yada başka yayın evinin hala neden bu seriyi cevirmediğine şaşkınım açıkcası.

Aklıma soracağım şimdilik bunlar geldi. Özverili çalışmanızdan dolayı tebrik ederim.

5
Yazarın Brandon Sanderson' dan ders aldığını duyduğumda ilgimi çekti.

6
Kapağa çok ciddi takıldım nerde o eski ithaki kapağı nerde bu popüler kültür rezili kapak.

@Fırtınakıran
Anubis Kapıları hayranı birini daha görmek mükemmel. Yıllar önce hiç bir şey bilmeden aldım bu kitabı ve hayatımın ilk beş eseri arasına girdi. Bu konularda çok şanlıyım yada çok iyiyim bilmiyorum ama Amerkan Tanrılarını da ne reklamı varken ne de popülerken bilmeden etmeden almıştım ve çok beğenmiştim.

Sayfa: [1]