Kayıt Ol

Derviş Evi - Ian McDonald

Çevrimdışı kahlan amnell

  • ***
  • 786
  • Rom: 3
    • Profili Görüntüle
Derviş Evi - Ian McDonald
« : 29 Nisan 2011, 22:56:15 »
2011 yılı Arthur C. Clarke Ödülleri adaylarından Ian McDonald'ın The Dervish House kitabı Pegasus yayınlarından çıkıyor. Pegasus, Facebook'daki sayfasında Derviş Evi adıyla kitabın tanıtımını yaparken yazarın adını vermedi.
Derviş Evi, 2027 İstanbulu'nda geçiyor. Türkiye Avrupa Birliği üyesi, bilim ve teknolojide oldukça ileri bir ülke haline gelmiş. Kitap, sabah trafiği sırasında tramvayda intihar saldırısı düzenleyen bir canlı bomba ile başlıyor.
Kitabın piyasaya çıkmasını şahsen sabırsızlıkla bekliyorum :)

Çevrimdışı OZ

  • ***
  • 401
  • Rom: 5
  • Melanj
    • Profili Görüntüle
    • http://bortubocekgaleri.com/
Ynt: The Dervish House - Derviş Evi
« Yanıtla #1 : 06 Mayıs 2011, 12:33:18 »
Kapak çok hoş ama ülke imajı bu görüntülerden kurtulamayacak gibi.
Spoiler: Göster


"Rebellions are built on hope"

Çevrimdışı azizhayri

  • ***
  • 581
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: The Dervish House - Derviş Evi
« Yanıtla #2 : 31 Mayıs 2011, 17:45:15 »
Türkiye de bir romanın geçmesi bile güzel... Hoş sevinmek için içeriğine de bakmak gerekir. Bizi din taasubu altında bir ortadoğu ülkesi olarak mı gösterecekler acaba... Sanırım öyle. Günden güne de bu imaj üzerimize yapışıyor...
"İnsanlığın en büyük trajedilerinden biri ahlakın din tarafından ele geçirilmesidir." Sir Arthur Charles Clark

Çevrimdışı Berre

  • ****
  • 1340
  • Rom: 34
  • Güle güle fermuar!
    • Profili Görüntüle
"Derviş Evi" Türkiye'ye Geliyor!
« Yanıtla #3 : 01 Haziran 2011, 20:02:14 »

Derviş Evi'nin adını, bilim kurgunun en prestijli ödüllerinden olan ve adını türün en büyük üstadlarının birinden alan Arthur C. Clarke Ödülü adaylığı ile duyduk. Onca eser arasında 6 finaliste girmeye hak kazanmıştı. Biz onu merak ederken, adını Hugo Adayları'nda gördük ansızın. Daha sonra ise Locus Ödülü'nde bize göz kırpıyordu...

Bu dönemin en çok ses getiren eseri Derviş Evi (The Dervish House), artık Türkçe!

Peki nedir onu böyle yere göğe sığdıramama ve merak etme nedenimiz? Sıkı durun! Bu kitap, bir İngiliz -Ian Mcdonald- tarafından yazılmış olmasına rağmen 2027 yılının Türkiye'sinde geçiyor! Dünya çapında ses getiren bu eser, dünyayı kasıp kavurduktan sonra, içinde barındırdığı gerçek memleketine ayak basıyor!

Alıntı
    "Bu yıl sadece bir bilim kurgu romanı okuyacaksanız mutlaka bu kitabı okuyun."
    -Richard Morgan-

    Yakın zamanın en tatmin edici bilim kurgu romanı.
    -USA Today-

    McDonald’ın şaşırtıcı dünyası, tekrar ve tekrar ziyaret edilmeye değer.
    -Booklist-

Yıl 2027

Türkiye, Avrupa Birliği'ne gireli 5 yıl olmuştur.

AB, Kürt parlementosu için baskı yapmaktadır.

Şehirlerin Sultanı İstanbul, artık bir bilim ve teknoloji merkezidir.

Bir Türk ve Kürt gencin devrim niteliğindeki icadı bütün dünyayı değiştirmek üzeredir. Fakat bu icatları mafyanın da ilgisini çeker.

İsrail, İran'ın nükleer tesislerini bombaladığı için Doğu Anadolu radyoaktif bir çöle dönüşmüştür. Ancak düzenbaz bir borsacı bu felaketi fırsata dönüştürmeyi akıl ederek yüzyılın borsa vurgununu planlar.

İstanbul'un göbeğinde eski bir derviş evi. Mistisizmin peşinde bir macera. Mimar Sinan'ın yapıtlarında gizlediği Allah'ın yüzüncü adını arayanlar...

Pegasus Yayınları'ndan 16 Haziran'da çıkacak olan kitabın çevirisini Zeliha Babayiğit, editörlüğünü ise Kemal Küçükgedik üstleniyor. Ayrıntılı tanıtım ve künye bilgisi için buraya tıklayabilirsiniz.

Çevrimdışı Anita

  • **
  • 156
  • Rom: 1
  • Milamber
    • Profili Görüntüle
Ynt: The Dervish House - Derviş Evi
« Yanıtla #4 : 25 Temmuz 2011, 20:14:11 »
Kitabı beğenmedim.Kitapta dinden tutun,terörizme, Derin Devlet,Alevi Sorunu,Patlamalar,İsyanlar  ve Darbe gündem de .Bir tarafta cinler bir tarafta nanoteknoloji ve hatta tarihi eser kaçakçılığı kadar herşey mevcut.Kitapta geçen bazı cümleleri yazmak isterim.

"İntihar bombası ;şehitlik videosu çökmüş Batının kollarındaki Türkiyenin fahişeliğine karşı görkemli şahitlik"

.....Sprey boyalı dükkan kepenklerinin arkasına gizlenen 1980 tehditleri,dışkı sürülen kilise,Yorgi'nin babasının diş hekimliği kliniğinin kapısına bırakılan İşi Bırak tavsiyesi.Babası bu tavsiyeyi tutmuştu.Yeni hükümet kindar bir şekilde vatandaşlıktan çıkarmıştı onları....


"Atatürk'ün mirası konusunda ne mi düşünüyorum ,General?Bırakın gitsin .Umurumda değil ,Atatürk'ün dönemi bitti."
"Atatürk hiç kuşkusuz ülkenin babasıydı.Atatürk olmasa Türkiye olmazdı.Ancak bir noktadan sonra her çocuğun babasından ayrılması gerekir.Ayaklarımızın üstünde durup erkek olup olmadığınızı görmeniz gerekir.Bizler babasının ne kadar harika olduğunu anlatıp duran çocuklara benziyoruz: Benim babam en güçlü,benim babam güreşçi,en hızlı araba kullanan benim babam,en büyük bıyığı olan benim ki.Birisi bize diklendiğinde ,bize isim taktığında,hatta gözünü kısıp baktığında arkamıza doğru koşarak,"Babamı çağıracağım,babamı çağıracağım," diye bağırmaya başlıyoruz.Bir noktadan sonra büyümemiz gerekiyor.Lafımı bağışlarsanız ,taş*lanmamız lazım.Büyük laflar ediyoruz.Büyük ulus,gururlu halk,soylu Türk ırkının global birliği,falan filan.Bizim gibi kendini bu kadar yücelten insanlar yok.AB diyor ki,tamam,hadi kanıtlayın.Kapı açık,gelin:oturun,bizden biri olun.Baba ocağından ayrılın;başka insanlarla birlikte yaşayın.Ülkenin Babası'nın gölgesinden çıkın."
"Ve Avrupa Birliği'nin bize kendimiz hakkında neyi gösterdiğini biliyor musunuz?Biz söylediğimiz bütün o şeyleriz.Bunlar yalan değil,böbürlenme değil.Biz iyiyiz.Biz büyüğüz.Biz dünya deviyiz.Güney Çin Denizi'ne kadar uzanan bir ekonomimiz var.Enerjimiz ,yeteneklerimiz ve fikirlerimiz var;nano sektöründeki teneke sundurmalı işletme parklarından çıkan şu ürünlere ve yeni kurulan yapay biyoloji şirketlerine bakın.Türk.Hepsi Türk.Atatürk'ün mirası bu.Kürtlerin kendi parlamentolarının olması ya da Fransızların Taksim Meydanı'nda herkesi ayağa kaldırıp Ermenilerden özür diletmesi önemli değil.Biz Atatürk'ün mirasıyız.Türkiye halkın kendisidir.Atatürk işini yaptı.Artık toprağa karışabilir.Çocuk düzgün yetişti.Hem de çok düzgün.Bu yüzden AB 'nin başımıza gelen en iyi şey olduğuna inanıyorum,çünkü sonunda bize nasıl Türk olunacağını öğretti."